Şimdi Ara

Canon IP7250 Dolan Kartuş Mavi Baskı Hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Canon IP7250 yazıcı kullanıyorum. Yazıcı ile gelen kartuşları kullandıktan sonra, cescesor dolan kartuş setini kullanmaya başladım. Kartuşları aldığım yerdeki kişi biri kalın biri ince iki tane siyah kartuş olduğundan dolum sırasında karıştırmamam için kalın B yazılı mürekkep şişesi üzerine kalın, PB yazılı mürekkep şisesi üzerine ince yazdı. Ben de buna göre dolum yaptım.Temizleme hizalama vb yaptım. Desen çıktısında renkler doğru gözüküyor ama renkli çıktıların hepsi mavi renk olarak çıkıyor.

Dolan kartuşları çıkarıp orjinal kartuşları yeniden taktım. Renkli olan orjinal (M,C,Y) katuşlar bittiğinden kırmızı ışık yanıp sönüyordu. Orjinal C,M,Y renkli kartuşlarını dolan kartuşlarla değiştirdim. Yazıcıda orjinal kartuş olarak sadece kalın ve ince siyah kartuş kaldı. Renkli çıktı aldığımda mavi renk sorunu kalmadı, normal çıktı alabildim.

Sonuç olarak siyah kartuşları verilen yanlış bilgi nedeniyle hatalı doldurdum sanırım. Eğer hatalı doldurduysam kartuşların içindeki mürekkebi nasıl boşaltıp kartuşları nasıl yeniden(doğru olarak doldurup) kullanabilirim. Enjektörle kartuşun içindeki mürekkebi çekebilirim ama mürekkebe bulanan sünger nasıl temizlenir? Ya da başka çözüm yolları önerisi olabilir.

Konu ile ilgili çıktıları aşağıya çıkardım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Dolan kartuşların hepsi takılı iken aldığım desen çıktısı

Dolan kartuşların hepsi takılı iken aldığım renkli çıktı

Dolan kartuş olarak C,M,Y kartuşları takılı, orjinal kartuş olarak kalın ve ince siyah kartuş takılı iken aldığım renkli çıktı

Siyah kartuşları yanındaki mürekkep ile doldurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldasice -- 14 Aralık 2017; 21:10:16 >

• kartuşlarınızı doğru doldurmuşsunuz kalın kartuşa pb ince kartuşa b yazan şişeden doldurulması gerekiyor ki sizde böyle yapmışsınız bu doğru bunda sıkıntı yok zaten siyahları yanlış koysanızda bu tarz bir baskı sonucu ile karşılaşmazsınız siyahlar yanlış konulduğunda siyahlar gene siyah olur fakat ince siyah kartuşta olması gereken dye bazlı siyah yerine pigment bazlı siyah püskürtüldüğü için resimdeki siyah bölgeler mat olur kat hissi verir ve tırnakla kazınır. sizin pronleminiz siyahlarla alakalı değil en azından siyahların yanlış konulması ile alakalı değil

bana kalırsa sizin sıkıntınız bazı renkler püskürtülmüyor baskı esnasında püskürtme denetiminde net görünüyor ama iş baskıya geldiğinde kafa sirkülasyonu sağlayamayıp o rengi kesiyor bu renkler muhtemelen sarı ve kırmızı gibi

öncelikle şu işlemi yapın kartuşlarınızda alttaki turuncu aparatlar takılı değilken üstten dolum tıpasınıda çıkarın bir süre sonra alttan damlama yapacak 2 damla damlasın ve tıpayı kapatın damlama kesilecek sonrasında klasik turuncu aparatlı dolumla kartuşlarınız fulleyin bu işlemi her kartuş için yapın ve yazıcıya takın takıncada iki kere derin temizleme yapın bu işlemlerden sonrada hala sorun devam ediyorsa kartuşlarda bir sorun var demektir zira orjinallerle sorunsuz baskı alabiliyorsanız kafada bir sorun olmadığına emin olabilirsiniz cescesor ilgili firmadır bizde ürünlerini satıyoruz ilgileneceklerdir

• İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Dediğinize göre siyah kartuşları yanlış doldurmuşum :( Öncelikle bu kartuşları içindeki mürekkebi boşaltıp, yeniden sizin dediğiniz şekilde tüm kartuşları dolum yapıp deneyeceğim.

Siyah kartuşları yanındaki mürekkep ile doldurdum.

• coldasice kullanıcısına yanıt
    özür diliyorum ben yanlış yazmışım siz dolumu doğru yapmışsınız resimlerde yanyana koyduğunuz gibi doldururlması gerekiyor

kafa karışıklığının önüne geçmek için
    PB : ince kartuş
    B : kalın kartuş

zaten ilk mesajdada dolumu doğru yaptığınızı mavilik sorunun bundan kaynaklı olmadığını izah etmeye çalıştım

dediğim gibi siz dolumu doğru yapmışssınız fakat yanlış yapmış olsaydınız bile karşılaştığınız mavi baskıların nedeni bu olmayacaktı sorununuzun nedeni bir veya birkaç renk püskürtülemiyor olması

süngerlerin mürekkebe tam olarak doyduğuna emin olun bunun içinde ilk mesajda bahsettiğim damlatma işlemini yapın sonrasındada iki kere derin temizleme işlemi yapın. ve sonuca bakın
  • Önemli değil. Yeniden çok teşekkür ederim. Kartuşları anlattığınız şekilde doldurup deneyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanklı yazıcıda HP vs EPSON
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.