Şimdi Ara

Canon Ixus 185 alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı kaynaklarda Ixus 185 bazılarında ELPH 180 olarak geçen bu modeli almak istiyorum. Fotoğraf hakkında pek fazla fikrim yok. Arada bir arkadaşımın kamerasını kullanarak çektiğim fotoğraflar oluyor ama otomatik mod ile çekiyorum. Öğrenmeye en basit ve ucuz yol ile başlamak istediğim için bu modeli seçtim ama sizlerin yorumuna göre hareket etmek istiyorum. Bir kaç kişiye sordum bu makinenin lensi değişmediği ve RAW fotoğraf çekmediği için alma dediler fakat dediğim gibi ben pek fazla şey bilmiyorum, zamanla öğrenicem ve öğrenmeye başlayıp belli bir seviyeye geldikten sonra Canon ya da Nikon D serilerini alırım diye düşünüyorum. Sizlerin düşüncesi nedir?

https://www.canon.com.tr/cameras/ixus-185/

• Bununla öğrenilmez... Daha çok kullanıcıya çekim ayarları imkanı olan bir şeye bakın. Fotoğrafçılığın teknik açıdan temeli "iso, enstantane ve diyafram" üçlüsünün ilişkisini ve hangisini ne ihtiyaç ile ne zaman kullanmanız gerektiğini bilmek. Bu 3'ünü ayarlama imkanı veren bir makina ile öğrenirsiniz. Yoksa bu paylaştığınız alet cep telden bile kısıtlı imkanlara sahip.

Şu makine çok daha iyidir mesela
    . . .
    Bütçenize uygun diye bunu buldum.

• Araştırıp bakıcam linke. İçime sinerse bunu alırım ya da 1-2 ay daha bekler d-slr başka bir makine alırım. Teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nachtsicht93

Araştırıp bakıcam linke. İçime sinerse bunu alırım ya da 1-2 ay daha bekler d-slr başka bir makine alırım. Teşekkür ederim.
    Rica ederim... Bekleyim biriktirip d-slr alabiliyorsanız tabi onu alın. Bu Ixus'a masraf etmeyin. Sizi ileriye götürecek bir şey değil bu.
  • Siz dahil 5 kişi alma dedi. Boşa masraf etmek yerine birkaç ay beklemek daha mantıklı bu durumda. 750 lira zaten Ixus. En kötü 1250 lira biriktirsem ikinci el bana göre bir d-slr alırım diye düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üzerinde muhakkak mod tekeri ve P. A. S. M. Modları bulunan bir cihaz alınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 30 Ocak 2020; 1:33:14 >
  • Günler sonra yeniden rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Bu hafta SLR modeller üzerinden makine incelemeleri yaptım. Giriş seviye ve fotoğraf dünyasına adım olarak görülen iki model var: Canon 4000D ve Nikon D3500. Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz? Ayrıca bu makinelerin sıfırlarına, indirim yakaladığımı farzederek söylüyorum, 2100 lira vermek mi daha mantıklı olur yoksa 1300-1400 liraya ikinci el alıp kalan parayla ek bir lens almak mı? Aslında ikinci dediğim mantıklı gözüküyor fakat piyasayı bilmiyorum, ikinci el fotoğraf makinesi alınır mı bir fikrim yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.