Şimdi Ara

CANON İXUS KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.978
Cevap
9
Favori
184.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alper kardeş sende Ixus 800 varmış denedin mi nasıl? Artıları eksileri neler? Başka kullananlar varsa özelliklerini yazarlarsa sevinirim.
  • ixus serisi makineler bence sınıfının en iyilerinden. bir makine hem küçük hem hafif olacak hem de yüksek kalitede foto ve video çekmeye imkan verecek; bence ixusları farklı ve albenili kılan bu. eğer çekim hatalarını azaltırsak ve makinamızın sunduğu imkanları iyi kullanırsak daha kaliteli görüntüler elde edebiliriz. Bu seriden gelecekte beklentim optik zoomların 10x seviyesine gelmesi bence o zaman harika olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekalde -- 26 Haziran 2006; 10:00:34 >
  • arkadaşlar twinmos kartla makinamı kullanıyoruım tavsiye ederim
    gayet iyi performans veriyor
  • ixus kullanıcı sayısı az olmasa gerek fakat bu başlığa ilgi az herkes bu konuda öneri ve görüşlerini dile getirirse sevinirim. Amaç neticede paylaşmak, karşılıklı yardımcı olmak ve bu model makinaları ilk defa alacaklara bilgi vermek. İnşallah amaca ulaşırız.
  • pazar günü IXUS 65'ime kavuşuyorum, örnek resimler ve yorumlarımı yazarım :)

makineyi almadan önce sordum ama yine de sorayım: bende Nikon CoolPix 2200 var ve iç mekanda bulanıklık olmasın diye resim çekerken mecbur Porte moduna getiriyorum ancak o zaman da renkler doğal çıkmıyor, mat çıkıyor maalesef. Indoor modunda renkler güzel ama bu sefer de azıcık makineyi titretsem resim çok bulanık çıkıyor. IXUS serisinde ve 65'te böyle bir sorun yok değil mi ? yorumlarda Indoor kalitesi güzel diyolardı hep ama bi tane düzgün resim bulamadım :)
  • Bende ixusi var 4 sene önceki model optik zoom u yok gerçi pek ihtiyacımda yok şimdi T5 de var ikisini birden kullanıyorum ikiside kompak ve tüm ihtiyaşlarıma cvp veriyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: havdura

Alper kardeş sende Ixus 800 varmış denedin mi nasıl? Artıları eksileri neler? Başka kullananlar varsa özelliklerini yazarlarsa sevinirim.

(Tatildeydim yeni okuyorum) Evet, epey kullanma fırsatı buldum. Gerçektende beklentilerimin üzerinde bir makine. Eksileri aslında kendi standarlarında aşan başka makine olduğunu zannetmiyoum zaten. Sıralayacak olursam.
    1. Küçük olduğu için titretmeden kavrayabilmek ve titretmeden çekim yapmak zor. Özellikle gece çekimlerinde işgence.
    2. Odaklama otomatik. bazen bir makro çekimde doğru odaklama için başın ağrıyor.
    3. ISO 800 de özellikle gece çekimleri çok gürültülü. Ben artık ISO 800 kullanmamayı tercih ediyorum.

Artıları;
    1. LCD ekran 2,5" ve 173.000 çözünürlüğü ve parlaklığı sayesinde neyi çektiğini gece gündüz çok net görüyorsun.
    2. Pil süresi çok iyi 1 GB kartı tek pille yetinebiliyorsun. 240 çekim yazıyor ama ben 350 den fazla çekim yaptım. Tabi flaş kullanma ihtiyacım olmadı.
    3. Çekim tazeleme hızı çok iyi yeni çekim için beklemiyorsun sayılır(Sadece uzun pozlama süresi kullanmak zorunda kalırsan buda gece çekimlerinde çok önemli)
    4. 4X optik yakınlaştırma(bu boyutta bir makine de ben görmedim) Cep telefonum kadar boyu var.
    5. Akıllı terazi sayesinde çektiğin bir resmi LCD den bakarken ekranı tutuş pozizyonuna göre görüntü şekil alıyor. bu sayede hangi pozisyonda çekim yaparsanız yapın 2.5" lik LCD nin tamamını kullanabiliyorsunuz.
    6. Boyutları sadece küçük olması değil ergonomisi sayesinde taşırkende çok rahat. Aldığımdan beri yanımda gezdiriyorum. 2. bir cep telefonu taşıma hissinden başka bir ağırlık yapmıyor. ( Zaten küçük bir bel çantası kullanıyorum, onun içinde rahatlıkla kendine bir yer buldu)
    7.Gerçekten ama gerçekten çok şık!

Aslına bakarsan bir makineden ne beklediğini sorgulamak lazım. Küçük bir makine mi yoksa çok fonksiyonlu bir makine mi? Bu sorunun cevabını şöyle vereyim eğer SLR almayacaksan ve işimi her koşulda görsün diyorsan Ixus 800 gerçektende çok iş görüyor. Sadece kendi sınıfındaki makinelerden değil Yarı otomatikler hariç diğer büyük makinelerin dahi bir çoğundan üstün. Hatta şöyşe diyebilirim çevremde bir çok arkadaşımda makine var. Bazılırının ki boynunda taşımak zorunda olan büyüklüklerde :)) Ama aynı yerin çekimlerini aynı koşularda Ixus 800 kadar iyi çekemiyorlar. Arkadaşlar,"Zaten aynı fiyat boyuna bakma" diyorlar :)) Gerçekten de pahalı bir model. Ama bu koşullarda alınabilecek en uygun makinenin de 600 YTL felan olduğu düşünülürse. Alınmayacak fiyatta değil bence.

• Tekrar hatırlatmam gerekirse, yukarda yazdığım eksiler Ixus 800 e has değil. bu konuları aşabilmiş başka makine de yok zannedersem. Yani eksiler demek yerine aşılamamış sorunlar demem daha doğru olur kanatindeyim.
  • ixus için en uygun fiyata en uygun boyutlarda bir kılıf nereden edinebilirim?

Vatan Bilgisayar'da Samsonite Makemo 44 model deri çanta bulmuştum, ixus'a özel, ama 35 ytl idi. Daha uygun bir çanta bilen var mı?

CANON İXUS KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker.d -- 6 Temmuz 2006; 13:40:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: delakitir

ixus için en uygun fiyata en uygun boyutlarda bir kılıf nereden edinebilirim?

Vatan Bilgisayar'da Samsonite Makemo 44 model deri çanta bulmuştum, ixus'a özel, ama 35 ytl idi. Daha uygun bir çanta bilen var mı?

Bende klıf düşünüyorum. Ama! Orjinal kılıfı da denedim çeşitli markalarıda çok kabalar... Ben özellikle küçük makine aldım ve en iyi oturan kılıf bile epey büyütüyor makineyi. Çözüm olarak uygun bir kumaştan kese düşünüyorum. İstediğim kumaşa denk gelmedim. (Ama var biliyorum vaktim olmadığından piyasayı gezemiyorum) Ama deri kılıf arıyorsan Sirkecide çoook var çeşit çeşit. Ben tercih etmedim.
  • CANON IXUS 65 VEYA CANON IXUS 800IS büyük ihtimalle alacağım. Hafıza kartı olarak TWINMOS 2GB SECURITY DIGITAL bunu destekler mi fiyatı da 60 USD + KDV=110,45YTL (KDV Dahil)

Desteklemez derseniz hangisini alalım arkadaşlar yanıtlayan arkadaşa tesekkür ederim.

KINGSTON 1 GB SECURE DİGİTAL CARD=26,00 USD + KDV
    TWINMOS 1GB SECURITY DIGITAL=26 USD + KDV

KINGSTON 1GB MULTIMEDIA PLUS=26 USD + KDV
  • quote:

Orjinalden alıntı: cannama

CANON IXUS 65 VEYA CANON IXUS 800IS büyük ihtimalle alacağım. Hafıza kartı olarak TWINMOS 2GB SECURITY DIGITAL bunu destekler mi fiyatı da 60 USD + KDV=110,45YTL (KDV Dahil)

Desteklemez derseniz hangisini alalım arkadaşlar yanıtlayan arkadaşa tesekkür ederim.

KINGSTON 1 GB SECURE DİGİTAL CARD=26,00 USD + KDV
    TWINMOS 1GB SECURITY DIGITAL=26 USD + KDV

KINGSTON 1GB MULTIMEDIA PLUS=26 USD + KDV

Erkayalar ixus serisi için 2 gb kart takılabileceğini ancak daha iyi performans için 1 gb ta kadar kartları tavsiye ediyor. 1 Gb lık kartla makinan da yavaşlamaz bence. İyi günlerde kullan şimdiden...

• mekalde arkadas cevap için sagolasın 1gb almaya karar verdim ;
    Ve Ben bugün yazıcıoglundaki exa dan KINGSTON 1 GB SECURE DİGİTAL CARD ı 50 ytl ye aldım (27 dolar+kdv).
  • IXUS 65 ile Kingston 1 GB SD kullanıyorum ben de, sorun yok :)

En iyi kalitede, Medium 1 ile 500 e yakın fotoğraf sığıyor hafızaya, benim için gayet yeterli.
  • Ben Ixus 800 Is ile 1 Gb Kingston MMC kart kullanıyorum. RSMMC de denedim o da çalışıyor. SD de çalışıyor. Bende MMC yi tercih ettim gerektiğinde cep telefonuma takıp değişik kullanabiliyorum performans açısından aralarında hissedilebilir bir fark yok. en MMC yi öneririm. en azından daha esnek kullanım alanı var...
  • 800IS görünüm ve teknik özellikler itibarıyla çok şık ve kaliteli bir ürün fakat sen memnunmusun merak ettim birde 1gblik karta çektiği en kaliteli video boyutu ve süresi nedir?
  • Evet, 800 Is den memnunum hemde çok. Tabi yukarıda da dediğim gibi makineden ne beklediğine bağlı... SLR ye girmeyim ama her yerde çok rahat kullanayım diyeceğin bir makine lazımsa hemen her yönüyle çok iyi. 800 Is da yetersiz olan hiç birşey emsallerinde de iyi deiğil. Yani eksiği diyebileceğim şeyler 800 Is nin eksiği değil, aşılamamış konular... Video konusuna gelirsek video genel anlamda çok fazla bellek yiyen bir olay. Ben pek tercih etmiyorum. Ama kalitesini sorarsan DVD kalitesinde. Hiç kartımı tam doldurmadım ama test amaçlı ne kadar sürede ne kadar yer kaplıyor diye test ettim. 1 dk yı 640x480 30 fsb kalitesinde 100 mb cıvarında yer kaplıyor. 320x240 60 fsb çekimi de var bu da gerçekten hızlı kare geçişleri var. Yani normalde yağmur tanelerinin geşini havada yakalayabilecek kadar hızlı geçişleri var. Bunlar üst düzey video kayıt özellikleri tabi istersen standart diyebileceğimiz 320 x240 30 fsb kayıtta yapabilirsin bunda daha az yer kaplar. O da 30 dk çekim yapabilir 1 gb karta zannedersem. Ama derdin videoysa video harketli resim olduğu göz önüne alındığında en kötü foto 1 mb iken ve kaliteli video istiyorsan fotograf makinesinde bunu aramak yanlış olur. Ama diyorsan 3-5 dk lık özel anları kaçırmayım. kesinlikle kaçırmazsın ve görüntü de bir video kamerayı aratmaz. Sonuçta video kamera ve fotograf makineleri farklı konular için üretilmiş makinalar gerçektende tümleşik olmasını beklemek bence çok yanlış.

• IXUS 65 ile çektiğim bir makro, orjinalden %40 küçülttüm fotoğafı çünkü 1.4 MB dosya almıyor sunucu:

http://img91.imageshack.us/img91/3569/img0131c1ks.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FCK® -- 12 Temmuz 2006; 14:03:17 >
  • süper olmuş mp4
  • ixus800 ıs aldım kılıf olarak ucuz ve cihazı tam olarak koruyabilcek case logic kılıf öneririm 9 ytl teknosada.

quote:

Orjinalden alıntı: delakitir

ixus için en uygun fiyata en uygun boyutlarda bir kılıf nereden edinebilirim?

CANON İXUS KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.