Şimdi Ara

CANON İXUS KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.978
Cevap
9
Favori
184.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar; ben ixus 40 kullanıyorum. Herkes kullandığı makinayı, görüşlerini, sorunlarını ve merak ettiklerini yazarsa birbirimize faydalı olabiliriz diye düşünüyorum. İlginizi bekliyorum. Selamlar

• Bende Ixus 800 Is var ama daha çok yeni... Yeni tanıyorum, şimdilik çekim hataları yapıyorum. Çok küçük olmasından titremede fazla oluyor. 1 ay sonra felan bu makine ile ilgili tüm görüşlerimi yayınlayacağım.
  • Bende ixus 750 var point and shot olarak gayet iyi iş görüyor ama manuel ayarlar felaket derecede az ve el kol bağlıyor bu durum o yüzden bi zaman sonra sinir etti beni. Ama fotoğraf kalitesi olun boyutları olsun çok güzel makina.
  • İxus 700 kullanıyorum.Makinadan çok memnunum.Sualtı çekimlerinde de kullanıyorum buradada çok iyi fotolar aldım.
    Bence bu makinanın tek derdi videosu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafçoo -- 9 Haziran 2006; 9:43:46 >
  • ixuslar iyi makinalar aslında, tam ayarlamalara imkan vermemesi bir eksiklik belki ama zaten özellikleri o. Tam ayarlama imkanı vermesini istiyorsak makinanın pwershot serisi almak gerekli ama o seri ixuslar kadar zarif ve tanışabilir değil. Ben makinamı küçük el çantamda rahatlıkla diğer aksesurlarıyla birlikte taşıyorum.

Video çözünürlüğü bir fotoğrafmakinası için yeterli ancak iki eksikliği var: Birincisi, video çekimi esnasında zoom yapmaması; ikincisi, "video çekimi hafıza kartı dolana kadar sürekli" denildiği halde ortalama 1 dk. da meşgule düşmesi yani çekimin durması.

Video çekiminde benzer sorun yaşayan var mı?
  • Ben zaten foto makinesinden video çekmenin mantıklı bir şey olduğunu düşünmüyorum, yani aldığım için testler yapıyorum ilk notum video çekimi tam bir hafıza canavarı! Ortalama 1mb/1sn çekiyor 1 dakika çekim için en az 60 mb hafıza kullanıyor o da standart ayarlarla. Mazallah 640 X 480 FSB 60 ile çekersem varya kartı resmen hortumluyor Tabi insan yinede bazı durumlarda video kullanmak ister. De aman hafızaya dikkat. Dediğim gibi ben yeni aldım. İlk olumsuz eleştirim, pil azaldı uyarısı verememesi veya benim menülerden bakıp pil durumunu görememem. Pil zayıf uyarısı verdi 5 dk sonra pil bitti. Halbuki benim daha önceden pilden haberim olsa bu sorunu yaşamazdım.
  • Arkadaşlar merhaba,
    ixus 50 2 GB kartı destekler mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FUJİ S200EXR (ana başlık)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dengekng

Arkadaşlar merhaba,
    ixus 50 2 GB kartı destekler mi?

Benim bildiğim bir gb ta kadar destekliyor ama deneme imkanın varsa dene bence. Bu arada hiç hızlı kart kullanan ve normal kartlarla arasındaki performansı kontrol eden var mı?
  • evet arkadaşlar makinasında sandisk ultra2 ya da ultra3 gibi kartaların performansını test eden ya da kullanan var mı
  • Bence senin Video çekiminin 1dk'da durması hafıza kartından kaynaklanıyor.. Ben Sandisk Ulta II kullanıyorum.. Hem eski IXUS 30'umda hemde yeni IXUS 800'de 1GB dolana kadar problemsiz kayıt yapıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reason

Bence senin Video çekiminin 1dk'da durması hafıza kartından kaynaklanıyor.. Ben Sandisk Ulta II kullanıyorum.. Hem eski IXUS 30'umda hemde yeni IXUS 800'de 1GB dolana kadar problemsiz kayıt yapıyor.

sağolasın verdiğin bilgi önemli çünkü ben bu hadiseyi bir canon bayine de sormuştum ordaki görevli "işlemci fotoğraf makinası işlemcisi neticede video kamera değil ısınınca kaydı bırakır, kartla ilgisi yok" demişti. verdiğin bilgi canondaki görevlinin yanıldığını gösteriyor. Acaba başka benzer tecrübe yaşayanlar var mı?
  • Reason, yeni makinanın eskisine göre ne gibi üstünlükleri var bahsedebilirmisin
  • ıxus ya da canonun diğer modellerinde sandisk extreme 3 hafıza kartı kullanan var mı? performansı nasıl? Kingstonun elit-pro sd kartlarını kullanan var mı? görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • Twinmos hafıza kartı kullanan var mı?
  • hafıza kartı önerisi baslıgında bi arkadas vardı kullandıgını ve oldukca memnun oldugunu söylüyordu istersen hafıza kartı baslıgına buradan bi bak orada detaylı bilbi vermişti
  • IXUS 430 kullanıyrym
  • ixus serisi kullanan çoktur diye tahmin ediyorum ama az ileti geliyor başak kimse yokmu

ayrıca makinasıyla ilgili herkes eksi ve artı yönlerden bahsederse iyi olur
  • ixus 55 te sandisk in standart 1gb'lık kartını kullanıyorum çokta memnunum bende araştırmıştım extreme ve ultra yı ama hiç gerek yok arkadaşlar böle kartlara sonuçta makinanın performansı belli bas-çek bir makina boşuna paranızı heba etmeyin standart bir kart alın.
  • ixus 65 kullanıyorum.video çekimi kart dolana kadar devam ediyor.ayrıca video çekimide fena diil sonuçta bu bir fotoğraf makinesi
  • ixus 30 ile 256 MB Kingston SD hafıza kartı kullanıyorum, video kaydında herhangi bir donma olmuyor.

Video çekim seçenekleri boyutuna göre çok iyi. DIGIC II işlemcisi gerçekten varlığını hissettiriyor. 320x240 60 fps ve 640x480 30 fps video kaydının keyfi bir başka.

Makineyle ilgili tek sorunum, yeterince aydınlık olmayan, ama flaş da kullanamayacağım ortamlarda odaklamayı geç yapıyor, yapamadığı zaman da kalitesiz fotoğraflar çekiyor. Flaşlı fotoğraflarda da biraz kırmızı göz problemi yok değil.

Ama genel olarak çok memnunum ixus'umdan.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.