Şimdi Ara

Canon MG7550 alternatif

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yazıcı tavsiyesi için genel bir başlık var ama bir süredir yanıtlanmıyor gibi onun için oraya yazmak yerine yeni bir başlık açtım.

Önceden kablolu Canon basit bir yazıcı kullanıyordum. Genel olarak memnundum ama sırf kablosuz için bir HP aldım. Arada kablosuz sorun çıkarsa da idare ediyordum ama INK advantage demesine rağmen mürekkebi püskürtmüyor içiyor. Aldığım kartuş paralarını ve bu 2 ucuz geçinen yazıcıya harcadığım paraları toplasam kaliteli bir makine alırdım rahatlıkla.

Neyse, istediğim özellikler otomatik çift taraflı yazdırma, tonerin çabuk bitmemesi, tarayıcı-fotokopi, A4 boyut yeterli, sorunsuz kablosuz bağlantı. Aylık 100 sayfa gibi bir çıktı alırım. Fax gereksiz. Fotoğraf hobim var, baskısı-renkleri kaliteli olsun istiyorum. Yani hepsi bir arada denilen yazıcılardan almayı düşünüyorum.

Burada yaptığım araştırmalarda Canon MG7550'nin önerildiğini gördüm. 6 mürekkep olması fotoğraf kalitesi açısından bariz bir fark yaratıyor mu? 1000 TL üzerine çıkıp çok daha kaliteli ve güvenilir bir makine alma şansım var mı? Yabancı forumlarda Epson Expression Photo XP-760 modelini önermişler ama sanırım Türkiye'de satışı yok.

Alternatif önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    açıkçası aradığınız bütün özelliklere haiz 2 model var bunlar ; canon mg7550 ve canon mx925 . (kartuşun çabuk bitmemesi için kolay dolan katuş kullanımı şart)

aradığınız özelliklerden bazılarından vazgeçerseniz elbette başka alternatifler olabilir

şöyleki wifi ve otomatik çift taraflı baskıya gerek yok derseniz epson L850 mükemmel fotoğraf baskısı ve orjinal tank sistemi ile orjinal sarf kullanıldığında bile oldukça düşük baskı maliyetli oluşu tercih edilesi kılabilir ama buda ilk alımda ziyadesiyle pahalıdır.

yüksek kalite fotoğraf baskısından vazgeçersenizde canon maxify serisi yüksek kapasiteli kartuşları ile gene nispeten tasarruflu oluşu ve inkjet standartlarında yüksek baskı hızlarıyla tercih edilebilir.

gene yüksek fotoğraf baskı kalitesinden ödün verirseniz epsonun 4 renk L serisinden L220 (wifisiz) - L365 - L565 orjinal tanklı oluşları cazip klabilir.

ben olsam ne yaparım onuda söyleyeyim; kesinlikle canon mg7550 alır (bulamazsam mx925) kolay dolan kartuşlarla kullanırım hem sahiden mükemmel bir yazıcım olur hemde kolay dolan kartuşlarla baskı maliyetimi çok çok aşağılara çekmiş olurum. kartuş ve mürekkepleri erdem baskı malzemelerinden aldığım için orjinalden neredeyse farksız baskılar alıyor olmanın keyfini sürerim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı malzeme -- 17 Ekim 2016; 12:27:41 >

• erdem baskı malzeme kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı cevap için teşekkürler.

Vazgeçeceğim bir özellik yok, Canon 7550'de karar kıldım. Hatta İstanbul mağazalarında olsa dün Vatan'dan alacaktım ama sadece İzmir'de var gibi ve kargoyla göndermiyorlar.

http://printech.com.tr/canon-mg-7550-ve-kolay-dolan-kartus-sistemi-1-sayfa-renkli-baski-0-02-tl-9959

http://www.hepsiburada.com/canon-mg-7550-ve-kolay-dolan-kartus-sistemi-p-BSBIT261067?magaza=Baskistan&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=CjwKEAjw7ZHABRCTr_DV4_ejvgQSJACr-YcwlL2E1Hc1B5H4mf0BKVBpsOqHBPgd2-B-RGIpchEnyRoCAx7w_wcB

Adreslerde satışı var birinden siparişi geçebilirim ama fiyatlar çok yüksek. Buradaki kolay dolum kartuş sistemi ve sizin sattıklarınız arasında fark var mı?

muhakkak mürekkep ve kartuşlar farklı üreticilerin ürünleri kartuşlar çok önemli değil malzemesi vs. farkediyor ama mürekkep önemli bu seri ile uyumlu değilse mürekkep eski serilere verilen canon mürekkeplerdense eğer renk sapması yapar.
    Anladım, yazıcıyı alınca yerinizi ziyaret ederim. Teşekkürler.

Türkiye'de fiyatlar almış başını gitmiş. Üst modelini aşağıdaki adresten sipariş edebilirim. Kargo-gümrükle bile Türkiye fiyatlarından düşük tutuyor

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B013OQJL5G/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&smid=AOLT0ZPXIYAYQ&th=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 18 Ekim 2016; 19:12:55 >

yalnız mg77XX serisinde kartuş değişti 570 - 71 serisi kullanıyor bu modeller dolan kartuşlarda çok yeni cikti ziyadesiyle pahalı haberiniz olsun
  • Yorumlarınızı okudum
    bende kendime

https://www.amazon.de/gp/product/B00VHWWUEO/ref=ox_sc_act_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=ATCND6BHF0W86

bu modeli almaya karar verdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    canon sx130 kullanıcıları
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı malzeme

yalnız mg77XX serisinde kartuş değişti 570 - 71 serisi kullanıyor bu modeller dolan kartuşlarda çok yeni cikti ziyadesiyle pahalı haberiniz olsun

Anladım. 7550'yi bulsam direk alacaktım ama piyasada çok az yerde var, vazgeçtim almaktan biraz araştırdıktan sonra. Amazon yorumlarda burada bahsettiğiniz kadar övmüyorlar. Herkesin kabul ettiği tek olumlu yanı fotoğraf baskı kalitesinin çok iyi olduğu ama onun dışında benim şu anda HP ile yaşadığım wifi bağlantı sorunlarının daha fazlasıyla 7550'de olduğu, nasıl bir gürültüyse çok rahatsız edici olduğu, yavaş açılma yavaş yazdırma, senelerdir hiçbir yazıcıda sorun yaşamadığım scanner'da bile sorunlar olduğu yazılmış. Daha da tonla kötü yorum var ilk çırpıda aklıma gelenler bunlar. Fedakarlık olmadan kaliteli bir ürüne sahip olamayacağımı anladım, her şey olsun dersem hiç biri tam olmuyor. Fotoğraf baskısı özelliğinden vazgeçeceğim. Diğer tüm saydığım özellikler için bir yazıcı arayışıma devam ediyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: aslanbey34

Yorumlarınızı okudum
    bende kendime

https://www.amazon.de/gp/product/B00VHWWUEO/ref=ox_sc_act_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=ATCND6BHF0W86

bu modeli almaya karar verdim.

Güle güle kullanın, Türkiye'deki kan emicilere para kaptırmak yerine yurt dışından almak daha mantıklı sanki.

7550 kullanıpta memnun olmayan bir kişi bile görmedim doğrusu. karar sizin elbette.
    Merhabalar canon mx725 nasıldır.
    yani ev için kullanılacak ve kartuşlarına da baktım çok uygun.
    kafaları eskiyince yenisini alınabiliyor mu?
  • Canon alacaktım ama son anda karar değiştirdim
    Epson WorkForce WF-3620DWF
    aldım.
    kartuşların yan sanayisi uygun fiyata hatta aliexpress de tankını 25 dolara satıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.