Şimdi Ara

CANON - PANASONİC - SONY SİZCE HANGİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Yeni Devir Makineleri Olan Bunlar için Açıklama + Öneri + İnceleme İstiyorum.. Benim İçin Önemli Özelliklerden Birkaçını Belirteyim;
    1- Resim Kalitesi + Gece Çekimi de Dahil ( Net Resimler )
    2- Video Kalitesi Full HD ve Canlı Video Çekimi ( Zoom da ve Titremede Görüntü Bozulmaması )
    3- Seri ve Etkili Çekim Kolaylığı

Kısacası Makine Yarı Çekimli Değil Bütün Özellikleri İle Kullanılabilir Olmalı..

Ne Büyük Makine İstiyorum Ne Küçük Makine Onun İçin Şu An Bu Makineleri İnceliyorum, Kullanan Arkadaşlar Yada Deneyen Arkadaşlar Öneri ve İncelemelerini Paylaşırsa Sevinirim Şimdiden Herkese Teşekkürler...

Canon PowerShot SX230

Sony Nex 5 (Serisi)

Panasonik GF 3 (Serisi)

• SENİN ARADIĞIN CİHAZ SONY NEX5N. CANON İLE GECE NET ÇEKİM YAPAMASSIN PANASONİCTE İSE MONO MİKROFON VAR VİDEODA TATMİN ETMEZ.
  • Bunlar icerisindeki Canon Sx230HS ufak sensorlu ve diger ikisi ile farkli sinifta. Guzel fotograf kalitesi vermez.
    GF3 ucuz ve iyidir
    Fakat Nex-5N en iyisidir bu 3 makina icerisinde.
    Her turlu cekimde ISO basarimi en yuksek olan Nex-5N dir ve bu sebeple az isikli ortamlarda elde cekim yapilacagi zaman en iyi fotografi Nex-5N ile cekebilirsiniz. Alabiliyorsaniz digerlerini dusunup kafanizi yormaniza gerek yok. Fakat GF3 ve Nex-5N icin ileride lens alma ihtiyaciniz dogacaktir, bilmem biliyor musunuz ?
  • öncelikle ilginiz için ve önerileriniz için teşekkürler ancak sony nex serisinde video çekimlerinden memnun olunmadığı söyleniyor nex başlığı altında yani uzağı çekiyorken birden yakını çekmek istediğinizde otomatik ayarı olmadığı için pus gösteriyormuş elle manuel ayar yapmak gerekiyormuş, ve beni düşündüren de lens olayı ilaveten iyi bir lens alınca işimi görürmü yoksa birden fazla lens almama gerek olacak mı bunuda düşünüyorum.
  • nex5 icin , GF3 icin ileride lens almaniz gerekir. Fakat bu fena bir durum degil. Cunki eger fotografa bakip da gorebilen biri iseniz Canon PowerShot SX230'in cektigi hicbir fotograf asla ve asla nex5-n ve GF3'un cektigi fotograf kadar iyi olamaz. Bu sebeple eger fotografa bakmayi, baktiginizi gormeyi bilen biri iseniz Canon PowerShot SX230 aldiginizda goreceginiz sonuclar sizi ayni gun bile pisman edebilir !
    -
    Misal su studyo fotografi karsilastirmasina bir bakin. ISO 400 sectim ki bu cok yuksek bir deger degil. Yetersiz isik oldugu zamanlarda ISO 1600 ve hatta uzerine de cikilabilir(makina) yada siz cikarsiniz.

- Karsilastirma icin tiklayin -

Goreceginiz uzere sadece 100 haydi belki bir de 200 ISO'da kullanilabilirlik verebilen Canon PowerShot SX230 HS'a para harcamak bence direk zarar etmektir. Fakat... ben bu kadar detaya girmem, cekerim fotoyu acarim ekranimda 1920x1080 de bakar, begenir, gecer giderim seklinde bir fotografcilik hobiniz olacak ise Nex5-N ve GF3 belki biraz pahali bir hobi araci olabilir. Fakat yine de 730-750 lira gibi bir parayi Canon PowerShot SX230 HS e verene kadar gider GF3 yada Olympus pen e-pm1 alirdim ben olsam. Hani hicbiseyden anlamaz fotograf meraklisi olsam da. Cunki bugun cok acemi, cok bilgisiz olsaniz da 3-5 ay sonra makinayi alinca bilgilenip elinizdekinin degerini anlayabilirsiniz.

Lens olayi da, bunlar uzerinde kit lens ile gelir zaten. Eger ozel bir tercihiniz yok ise tabi. Bu kit lens de orta karar her isi yapan bir lenstir ama yapamadigi tek sey deli gibi yuksek zum yapamamasidir diyebilirim. Yani yilda 3-5 Ay fotografi cekecekseniz bir yuksek zumlu lens alma ihtiyaciniz olabilir sonradan. Fakat bence kit lens ile yapabilecekleriniz sizi epey oyalar ve memnun da edebilir. Sahsen benim kit lens harici bir ara zum lens alasim geldi, sonra dusundum yilda topu topu 8-10 tane sincapti, kustu fotografi cekecegim diye 600 lira zum lense para vermeme gerek yok diye dusundum. Fakat simdi bir zum lens alsam da 600 liraya bir SX230'um olsa idi bu makinayi daha iyi fotograf kalitesi icin elden cikarmam yerine nex5 yada gf3 yada pen e-pm1 gibi bir makina alip uzerine zum lens almam gerekecekti. Yani SX230 aldiginizda -700 lira geriden geleceksiniz diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Haziran 2012; 16:36:44 >

• jiddi teşekkürler çok aydınlatıcı bilgiler..
  • İlginiz ve bilginiz için tekrar teşekkürler... verdiğiniz karşılaştırmalara istinaden bende biraz araştırdım ve şu markaları aralarında kıyasladım ve bana göre şu nedenlerden dolayı olympus daha cazip geldi;

1-Fiyat, Görüntü oranları ve taşınabilirlik, ayrıca sony nex 5 serisinde bir ses sorunu varmış araştırırken netten öğrendim ne kadar doğru bilemiyorum ilgili sorun hakkında bilgi bu linkte; İlgili Ses Sorunu Hakkında...

SONY NEX SERİSİ ve OLYMPUS PEN SERİSİ KARŞILAŞTIRMASI

Öncelikle yukarıdaki karşılaştırmadan da görüneceği üzere sony biraz isim üzerinden satış yapıyor gibi geldi bana çünkü her makinada olduğu gibi sony de de kısmen eksiklikler var bunun üzerine fiyatlarda göz önünde bulundurulduğunda olympus oldukça karlı makine olarak görünüyor.

Bunların dışında Nex serisinde yine yukarıdaki karşılaştırmaya baktığımızda 3 ile 5 serisi arasında çook bariz farklar (yani çok geliştirilmediğini) olmadığını görüyoruz ancak 5 serisinde e-pm1 den üstün bir özellik farkettim o da ıso yüksekliğinde çekim kalitesi farkı ve e-pm1 resimlerdeki renkleri daha koyu gösteriyor, buda gece çekimleri ve ışıksız yada az ışıklı ortam çekimleri için beni biraz tereddüte düşürüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fotoğraf makinesinden çok anlamam belirtmek isterim. sadece geçenlerde bir makine ile karşılaştım incelemek isteyebileceğinizi düşündüm. Çünkü bana çok tavsiye edildi ancak biraz pahalı. Samsung NX 1000 fiyatı 1400 TL civarı. İyi günler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.