Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: askan22

sağolasın hocam bunlar a720 için geçerli değilmi bende bazı fotolara baktım f7 falan gördüm

belki konusu değil ama A570 de f2,6-f 8 mi acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

edit: yeni buldum
    f/2,8-8,0 wide
    f/4,8-8,0 tele

sıkıntı yok yane....

570 i bilmem de,,
    720 f8 hiç meraklanma.

• merhaba arkadaşlar uzun zamandır resim çekmiyordum. geçenlerde bizim ufaklığın bir kaç resmini çekip fotoğrafçıda tab ettirdim resimler gayet iyi ama resimlere tarih atmamış. menüye baktım tarih baskısı diye bir seçenek var kapalı yazıyor ama aktif değil değiştiremiyorum. resimlere nasıl tarih koyacaz ?
  • sanırım pek de iyi değil. ses seda çıkmadığına göre

quote:

Orjinalden alıntı: desailles

arkadaşlar a720 IS almayı ciddi ciddi düşünüyorum. ama makinenin iso performansı ve gece çekimlerindeki(auto mod/hazır senaryo ve manuel ayarlar) performansı hakkında beni aydınlatmanızı rica ediyorum sizden.
  • http://www.dpreview.com/reviews/canona720is/

aradığını burada ve sample larda bulabilrisin.
  • canon a serisi (diğer kompaktlar da farklı değil sanırım) makinelerde 400 iso sınır galiba. daha yüksek isoları unutmak lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

http://www.dpreview.com/reviews/canona720is/

aradığını burada ve sample larda bulabilrisin.
  • Buyrun arkadaslar

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Tavus Kusu

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Fotoğrafın üzerine tarih basma olayı kalite alarlarından kartpostal modunu seçince açılıyor diğerlerinde çıkmıyor onu seçerseniz açılacaktır

quote:

Orjinalden alıntı: biologist

merhaba arkadaşlar uzun zamandır resim çekmiyordum. geçenlerde bizim ufaklığın bir kaç resmini çekip fotoğrafçıda tab ettirdim resimler gayet iyi ama resimlere tarih atmamış. menüye baktım tarih baskısı diye bir seçenek var kapalı yazıyor ama aktif değil değiştiremiyorum. resimlere nasıl tarih koyacaz ?
  • Arkadaşlar bende artık canon A720 ıs ci oldum dün ftozeynepten siperiş ettim bugün elime gecti kontrol ettim çok güzel bir makine inş. yakında cektiğim fotoları koyarım

benide ekleyebilirsiniz artık kullananlar listyesine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y@s@r -- 16 Mayıs 2008; 14:10:14 >
  • hoş geldin kardeş..

güzel resimler çekmen dileği ile...

yasar kardes ekledim senide listeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opentelcll -- 16 Mayıs 2008; 15:29:56 >
  • arkadaslar merhaba..

fotograf olayına yeni başlıyorum denebilir..1-2 hafta icerisinde bir makine alacagım..

a720 veya sx100 dusunuyorum simdilik..fikirlerinizi alabilirmiyim biraz?

acemi oldugumu belirteyim..bu alacagım makineyle iyice giriş yapacağım, hevesim büyük :)
  • sadece kartpostal modunda tarih atıyor demekki, ama bu mod yaklaşık 2 mp ye denk geliyor peki makinaya herhangi bir firmware güncellemesi ile tüm kalitelere tarih attırabilirmiyiz acaba? aslında sadece tarih de değil pil göstergeside yok araştırmak lazım, eski makineme (casio) firmware ile sdhc kartları desteklemişti (daha önce desteklemiyordu)
    quote:

Orjinalden alıntı: Raist

Fotoğrafın üzerine tarih basma olayı kalite alarlarından kartpostal modunu seçince açılıyor diğerlerinde çıkmıyor onu seçerseniz açılacaktır

quote:

merhaba arkadaşlar uzun zamandır resim çekmiyordum. geçenlerde bizim ufaklığın bir kaç resmini çekip fotoğrafçıda tab ettirdim resimler gayet iyi ama resimlere tarih atmamış. menüye baktım tarih baskısı diye bir seçenek var kapalı yazıyor ama aktif değil değiştiremiyorum. resimlere nasıl tarih koyacaz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biologist -- 16 Mayıs 2008; 19:13:16 >

• arkadaşlar bir yerde bu makina için harici flash yuvası yok diye yazıyor, var mı öyle bir şey? kart takılıyor değil mi ?
  • Merhabalar aşağıda verdiğim linkte Canon un Digic II ve Digic III Modelleri için CHDK firmwareleri var SD karta atıyormuşun ordan çalıştırıyormuş bir incelerseniz A720 içinde bir firmware var belki ek özellikler getiriyordur.

LiNK

quote:

sadece kartpostal modunda tarih atıyor demekki, ama bu mod yaklaşık 2 mp ye denk geliyor peki makinaya herhangi bir firmware güncellemesi ile tüm kalitelere tarih attırabilirmiyiz acaba? aslında sadece tarih de değil pil göstergeside yok araştırmak lazım, eski makineme (casio) firmware ile sdhc kartları desteklemişti (daha önce desteklemiyordu)
    quote:

Fotoğrafın üzerine tarih basma olayı kalite alarlarından kartpostal modunu seçince açılıyor diğerlerinde çıkmıyor onu seçerseniz açılacaktır

quote:

• Bu arada imzama bakarsanız bende A720 Kullanıyorum benide listeye ekleyebilirsiniz teşekkürler.
  • yazılım Digic II ve Digic III işlemcili Canon dijital fotoğraf makinelerine yüklenebiliyor yapmanız gereken modele uygun firmware i indirip sd kartın içine atmak makina açılışta bu firmware ile açılıyor işin güzel yanı kullandığınız makinanın yazılımını değiştirmiyor yani sd karttan dosyayı silerseniz makinanızı orjinal yazılılımı ile kullanmaya devam edebileceksiniz

3. Is CHDK safe to use?
    Yes CHDK is safe. CHDK doesn't make any actual changes to your camera. If you delete the CHDK software from your memory card, or if you choose not to activate the CHDK software on the card (or remove and replace the batteries), then the camera will behave absolutely normally - nothing has been (or ever is) changed, so the warranty is not affected.

4. How does CHDK work?
    CHDK makes use of the microprocessor that controls the camera (every digital camera contains a microprocessor) to act as a programmable computer that provides the extra capabilities.

Gerekli herşey BURADA

Bu yazılımlar ile makinelerimize eklenen özellikler:

* Save images in RAW format
    * Ability to run "Scripts" to automate the camera
    * Live histogram (RGB, blended, luminance and for each RGB channel)
    * Zebra mode (blinking highlights and shadows to show over/under exposed areas)
    * An "always on" full range Battery indicator
    * Ability to turn off automatic dark-frame subtraction
    * a higher compression movie mode, and double the maximum video file size
    * exposure times as long as 65 seconds
    * exposure times as little as 1/10,000 of a second
    * ability to use the USB port for a remote trigger input

Additional features:

* a depth-of-field (DOF)-calculator
    * File browser
    * Text reader
    * Calendar
    * Some fun tools and games

uyumlu makine modelleri :
    * A450, Fw: 1.00d
    * A460, Fw: 1.00d
    * A530, Fw: 1.00a
    * A540, Fw: 1.00b
    * A550, Fw: 1.00c
    * A560, Fw: 1.00a
    * A570, Fw: 1.00e, 1.01a
    * A610, Fw: 1.00e, 1.00f, (1.00d with CHDK version for 1.00e)
    * A620, Fw: 1.00f ( 1.00e is not compatible. You must upgrade to 1.00f first (see here))
    * A630, Fw: 1.00c
    * A640, Fw: 1.00b
    * A650 IS, Fw: 1.00d
    * A700, Fw: 1.00b
    * A710 IS, Fw: 1.00a
    * A720 IS, Fw: 1.00c
    * S2 IS, Fw: 1.00e, 1.00f, 1.00g, (1.00i with CHDK version for 1.00g)
    * S3 IS, Fw: 1.00a
    * S5 IS, Fw: 1.01a 1.01b
    * G7, Fw: 1.00e, 1.00g, 1.00i, 1.00j
    * SD450 (IXUS55), Fw: 1.00b, 1.00c, 1.00d
    * SD500 (IXUS700), Fw: 1.01a, 1.01b
    * SD630 (IXUS65), Fw: 1.00a
    * SD700 (IXUS800), Fw: 1.00b, 1.01b, (1.01a with CHDK version for 1.01b)
    * SD800 (IXUS850), Fw: 1.00e, (1.00d with CHDK version for 1.00e)
    * SD850 (IXUS950), Fw: 1.00c
    * SD870 (IXUS860), Fw: 1.00c
    * SD1000 (IXUS70), Fw: 1.01b, 1.02a, (1.01a with CHDK version for 1.01b)
    * TX-1, Fw: 1.00g, 1.01b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raist -- 17 Mayıs 2008; 10:56:28 >

• quote:

yazılım Digic II ve Digic III işlemcili Canon dijital fotoğraf makinelerine yüklenebiliyor yapmanız gereken modele uygun firmware i indirip sd kartın içine atmak makina açılışta bu firmware ile açılıyor işin güzel yanı kullandığınız makinanın yazılımını değiştirmiyor yani sd karttan dosyayı silerseniz makinanızı orjinal yazılılımı ile kullanmaya devam edebileceksiniz

Gerekli herşey BURADA

Bu yazılımlar ile makinelerimize eklenen özellikler:

* Save images in RAW format
    * Ability to run "Scripts" to automate the camera
    * Live histogram (RGB, blended, luminance and for each RGB channel)
    * Zebra mode (blinking highlights and shadows to show over/under exposed areas)
    * An "always on" full range Battery indicator
    * Ability to turn off automatic dark-frame subtraction
    * a higher compression movie mode, and double the maximum video file size
    * exposure times as long as 65 seconds
    * exposure times as little as 1/10,000 of a second
    * ability to use the USB port for a remote trigger input

Additional features:

* a depth-of-field (DOF)-calculator
    * File browser
    * Text reader
    * Calendar
    * Some fun tools and games

uyumlu makine modelleri :
    * A450, Fw: 1.00d
    * A460, Fw: 1.00d
    * A530, Fw: 1.00a
    * A540, Fw: 1.00b
    * A550, Fw: 1.00c
    * A560, Fw: 1.00a
    * A570, Fw: 1.00e, 1.01a
    * A610, Fw: 1.00e, 1.00f, (1.00d with CHDK version for 1.00e)
    * A620, Fw: 1.00f ( 1.00e is not compatible. You must upgrade to 1.00f first (see here))
    * A630, Fw: 1.00c
    * A640, Fw: 1.00b
    * A650 IS, Fw: 1.00d
    * A700, Fw: 1.00b
    * A710 IS, Fw: 1.00a
    * A720 IS, Fw: 1.00c
    * S2 IS, Fw: 1.00e, 1.00f, 1.00g, (1.00i with CHDK version for 1.00g)
    * S3 IS, Fw: 1.00a
    * S5 IS, Fw: 1.01a 1.01b
    * G7, Fw: 1.00e, 1.00g, 1.00i, 1.00j
    * SD450 (IXUS55), Fw: 1.00b, 1.00c, 1.00d
    * SD500 (IXUS700), Fw: 1.01a, 1.01b
    * SD630 (IXUS65), Fw: 1.00a
    * SD700 (IXUS800), Fw: 1.00b, 1.01b, (1.01a with CHDK version for 1.01b)
    * SD800 (IXUS850), Fw: 1.00e, (1.00d with CHDK version for 1.00e)
    * SD850 (IXUS950), Fw: 1.00c
    * SD870 (IXUS860), Fw: 1.00c
    * SD1000 (IXUS70), Fw: 1.01b, 1.02a, (1.01a with CHDK version for 1.01b)
    * TX-1, Fw: 1.00g, 1.01b

Çok güzel özellikler kazandıracak ama verdiğin linkte hangi dosyayı indireceğiz anlamadım. Bir de siz bunu denediniz mi? Herhangi bir sorun yaratmasın?

edit:
    bir dosya indirdim ama doğru mu emin değilim. Zipli bir dosya. Şimdi bunu zipli şekilde mi kopyalayalım, yoksa açıpta mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tosun Pasha -- 17 Mayıs 2008; 11:01:26 >

• Gerekli Yazılımlar Burada

Yazılım güvenli çünkü cihazın kendi yazılımını değiştirmiyor sadece sd karttan çalışıyor sanal bir firmware olarak çalışıyor diyebiliriz aşağıdaki maddede anlatıyor

3. Is CHDK safe to use?

Yes CHDK is safe. CHDK doesn't make any actual changes to your camera. If you delete the CHDK software from your memory card, or if you choose not to activate the CHDK software on the card (or remove and replace the batteries), then the camera will behave absolutely normally - nothing has been (or ever is) changed, so the warranty is not affected.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raist -- 17 Mayıs 2008; 11:05:34 >
  • Yazılımın yüklenmesi ile ilgili aşağıdaki yönergeleri uygulayın

Q. How do I get CHDK onto my camera's SD memory card?

A. Follow these steps:

* Remove the SD card from your camera and put it in the card reader of your PC.
    * Extract the files from the firmware zip file that you have downloaded.
    * Copy the files PS.fir and Diskboot.bin into the root folder of your SD card.
    * If you are on a Mac, read and follow this link
    * Put the SD card back into the camera.

or... (newbie way using Card Tricks, Windows only and up to 4GB cards)

* Remove the SD card from your camera and put it in the card reader of your PC.
    * Download and install Card Tricks.
    * Open the application and select the CARD's DRIVE, when asked. (pay attention: is the drive corresponding to the SD memory card!)
    * Click the Format as FAT button, read and accepted the notice.
    * Click the Make Bootable button, read and accepted the notice.
    * Download the ZIP file with the CHDK version of your choice. If you don't know, just press the Download CHDK button and pick your camera model ZIP file. Just remember where you saved it!
    * Click the CHDK binary button and point to the ZIP file you downloaded.
    * Remove the card from the card reader.
    * Lock the card! (this switch in the SD card)
    * Your card is now autoload and ready to use.
    * Place the write protected card back in camera and turn on. If everything went right the CHDK splash screen will blink.

•  @@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@

böyle bir hata veriyor ????
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.