Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazdığına göre kartı kameradan çıkartıp kart okuyucu ile silip kartın root bölümüne dosyayı atman gerekiyor daha sonra kartı makinaya takıp makinanı açıyorsun
  • Anladım, teşekkürler. Benim laptop sd okuyor ama sdhc okumuyor, sonra bir ara denerim artık.
    Ama galiba siz denemediniz bu olayı.
  • benimde kamera yanımda değil, akşama deneyebilirim ancak o yüzden birşey söyleyemeyeceğim
  • canon a560 cihazımı geri iade ederek bugün itibariyle bende a720 şiparişi vermiş bulunmaktayım haftaya pazartesi salı elimde olur sanırım. Büyük bir heyecanla bekliyorum makineyi umarım hüsrana uğramam. Benim için önemli olan net çekim renklerin doğal hali umarım bu aradıklarımı bulurum bu alette neyse gelsin bi görelim o zaman paylaşırım yorumlarımı sizlerle ama öylede böylede bende a720 is ci oldum hadi hayırlısı
  • arkadaslar bende bugun ıtıbarıylre fotozeynep ten a650 is sipariş vermiş bulunmaktayım.. hep a720 is arastırdım ama bir anda a650 is aldım... herkese teşekkür ediyorum bilgileri paylastıgı için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vestelfare

arkadaslar bende bugun ıtıbarıylre fotozeynep ten a650 is sipariş vermiş bulunmaktayım.. hep a720 is arastırdım ama bir anda a650 is aldım... herkese teşekkür ediyorum bilgileri paylastıgı için.

hayırlı oğurlu olsun kardeş bende bu iki model arasında hep kalmıştım ama ben a720 aldım

arkadaşlar benim bir sorum olacak gün batımı , ay ve manzara fotoları çekmek için en iyi ayar hangisi acaba manuelde nasıl bir ayar secmeliyiz
  • CHDK firmware için forumda alt başlık var. Ps.fir dosyası yüklenmiyor a720lerde(gerekte yok zten). Sadece fotoğraf makinanızda format attığınız kartınızı bootable yapıp diskboot.ini ve chdk dosyalarını içine atıp kart kilidini kapayın. Bende 2 adet karttan biri bu şekilde CHDK yüklü. Çektiği 2mb jpeg in yanında 10m lık CRW formatında rawlarıda duruyor. Henüz onları açma ve derlemeyle uğraşmadım ama çok güzel özellikler kazandırıyor tavsiye ederim.
  • Arkadaslar direk link verirmisiniz.Ben 3 tane dosya buldum o sitede.Hepsindede diskboot.ini dosyasi var.Ama isimleri degisik.Hangisini yukleyecegimide bilmiyorum.Direk link olursa benim gibi beceriksizlerin isine yarayacaktir.Simdiden tesekkurler.
  • A720 için Bu Dosya

Bu da SD kartı bootable yapmak için gerekli dosyahttp://ewavr.nm.ru/chdk/bootable.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raist -- 18 Mayıs 2008; 14:14:15 >
  • evet arkadaşlar ilk damla fotom

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@

bunlarda makroda diyafram ayarları 2.8 ve 8.0 ile cektiğim fotolar

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: Raist

A720 için Bu Dosya

Bu da SD kartı bootable yapmak için gerekli dosyahttp://ewavr.nm.ru/chdk/bootable.zip

peki bunu indirdekten sonra hangi işlemleri uygulamamız gerekiyor acaba

• Bu dosyanin icinde sadece diskboot.bin dosyasi var.Hafiza kartini fotograf makinasindami formatlayacagiz,yoksa kart okuyucu ilemi.Eger kart okuyucu ile formatlanacaksa hangi sekilde,fat32 mi yoksa NTFS olarakmi.Bunlari yaptiktan sonra neyi bootable yapacagiz,(Bootable ne demek)Indirdigimiz bu dosyada chdk diye dosya yok.Aslinda basit bir olay ama isin icine ingilizce girince zor gibi gozukuyor.
  • yaşar kardeş biraz parlak olmuş bence.
    flaş açıkmıydı.

720ıs almayı düşünüyorum bu arada.
    karasızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanjan -- 18 Mayıs 2008; 15:27:49 >
  • Forumda sorun çıkarmasın diye resimlerin boyutunu küçülttüm. Orjinal boyuttakiler çok daha güzel tabiki..

Azıcıkta digital zoom yaparsak :)

• geçen çektiğim makrolar, yorumlarınız nedir arkadaşlar

• @Raist

arkadasım aramıza hosgeldin.
    bizlere yazılımın tam anlamıyla nasıl yapılacağını açıklarsan,
    tüm arkadaşlarımıza yardımcı olmuş olursunuz.

saygılar.
  • tırtıl amcam

• quote:

Orjinalden alıntı: son_yolcu53

canon a560 cihazımı geri iade ederek bugün itibariyle bende a720 şiparişi vermiş bulunmaktayım haftaya pazartesi salı elimde olur sanırım. Büyük bir heyecanla bekliyorum makineyi umarım hüsrana uğramam. Benim için önemli olan net çekim renklerin doğal hali umarım bu aradıklarımı bulurum bu alette neyse gelsin bi görelim o zaman paylaşırım yorumlarımı sizlerle ama öylede böylede bende a720 is ci oldum hadi hayırlısı

arkadasım sende aramıza hosgeldin..
    merak etme makına gayet kaliteli,önemli olan zamanı ve ayarları iyi yakalamak.
    netlik zamanla resim cekerek makıne renge doyucak ve ınanılmaz netlikte resimler anı yakalayacaksınız.
    siz bile nasıl çektiğine inanamıyacaksınız.yapmanız gereken tüm arkadaşlar için söylüyorum ışığı ve ayarları denk getirmeniz.haydi rast gele..

• Arkadaşlar bayağıdır uzak kaldım buradan. Buralarda hava berbat olduğu için çıkıp adam gibi fotoğraf çekemedim. Havalar halen kötü ama 1 ay kadar önce çektiğim bir makroyu paylaşayım dedim.

Ayrıca @Raist
    Bu yazılımı yüklemeye çalıştım ama sizin belirttiğiniz işlemler ile bir yere varamadım. Rica etsem, şu işlemin nasıl yapıldığını adım adım yazar mısınız?

• Arkadaşlar en kısa yolunu anlatayım o zaman Şuradan Cardtricks programını indiriyorsunuz

http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,964.0.html

Sonra hafıza kartınızı Fotoğraf makinasından çıkartıyorsunuz bilgisayarınıza bağlı bir kart okuyucuya takıyorsunuz sonra indirdiğiniz cardtricks programını çalıştırıyorsunuz programda 1. Select drive yazan yerin sağ tarafındaki hafıza kartı fotoğrafına tıklayıp hafıza kartınızın hangi sürücüde olduğunu seçiyorsunuz (D, E, F gibi) ondan sonra 2. sol orta taraftaki "Format as FAT" butonuna basıyorsunuz format işlemi bitincede 3. "Make Bootable" butonuna basıp çıkan uyarıya tamam dedikten sonra hafıza kartımızı bootable hale getiriyoruz sonra buradan

http://malbe.nm.ru/chdk/

fotoğraf makinamızın model numarası yazan zipli dosyayı seçip bilgisayarımıza indiriyoruz sonra programdan 4. "CHDK>Card" butonuna basıyoruz açılan yerden indirdiğimiz zipli dosyayı seçip tamama basıyoruz işlem bittikten sonra kartımız hazır hale geliyor kartı okuyucudan çıkartıp üzerindeki kilidi açıyoruz "!!!bu çok önemli kartın kilidini açmadan makinaya takarsanız yaptıklarınız bir işe yaramaz!!!" ve kartı makinaya takıp açtığımızda firmware otomatik olarak yükleniyor makinanızı açtığınızda "direkt baskı" tuşuna bastıktan sonra "menu" tuşuna basarsanız CHDK menusu açılıyor "func set" tuşuna basarsanız bu seferde script menusu açılıyor kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raist -- 19 Mayıs 2008; 14:10:37 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.