Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonunda karar verip alabildim çok şükür...

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@

Bendeki orjinal büyük hallerinin (özellikle ufaklığın yüzü) bu küçültülmüşlerden daha iyi diye düşünüyorum.

• A720 kullanıcıları sizlerle biş paylaşmak istiyorum.geçen gün bir arkadaşımın doğum gününe gittim ve tabiki yanımda makinamıda götürmüştüm.daha sonra başka bir arkadaşta fujifilm finepix s8000fd die bir model vardı kurcaladım şöyle bir iki makinayı haliyle kocaman slr bir makina.zaten hayvani bir mercek var alette zoom yapınca biraz kötü oluyor 18x miş optic zoomu :D herneyse anlıycanız benim a720 yi çıkarmaya utandım şimdi :D
    ama daha sonra aynı mekanda çekilen resimleri laptopuma attım ve başladım 2 makinanın resimlerini kıyaslamaya ve sonuç hüsran.iki alettede otomatik ayarlarda çekim yapılmasına rağmen fujinin resimleri a720 den çok kötü idi.2 makinanın resminide full crop layınca fujide aşırı netlik kaybı ve kumlanma mevcutken canonda çok az kumlanma gözleniyordu.full crop yapmasak bile bu resim kalitesi bariz birbirinden farklıydı.
    birde şöyle bişey var fujideki resimlerin ortalama boyutu hep 1.80 mb civarında iken a720 de hep 3mb civarında idi.
    şimdi bu olayın aslı nedir A720 fujinin bu slr modelinden dahamı kaliteli fotoğraf çekiyor?
    yoksa fujideki ayarlardamı bi sorun var?yoksa alet bozukmudur?

• bunlarda benden

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

A720 kullanıcıları sizlerle biş paylaşmak istiyorum.geçen gün bir arkadaşımın doğum gününe gittim ve tabiki yanımda makinamıda götürmüştüm.daha sonra başka bir arkadaşta fujifilm finepix s8000fd die bir model vardı kurcaladım şöyle bir iki makinayı haliyle kocaman slr bir makina.zaten hayvani bir mercek var alette zoom yapınca biraz kötü oluyor 18x miş optic zoomu :D herneyse anlıycanız benim a720 yi çıkarmaya utandım şimdi :D
    ama daha sonra aynı mekanda çekilen resimleri laptopuma attım ve başladım 2 makinanın resimlerini kıyaslamaya ve sonuç hüsran.iki alettede otomatik ayarlarda çekim yapılmasına rağmen fujinin resimleri a720 den çok kötü idi.2 makinanın resminide full crop layınca fujide aşırı netlik kaybı ve kumlanma mevcutken canonda çok az kumlanma gözleniyordu.full crop yapmasak bile bu resim kalitesi bariz birbirinden farklıydı.
    birde şöyle bişey var fujideki resimlerin ortalama boyutu hep 1.80 mb civarında iken a720 de hep 3mb civarında idi.
    şimdi bu olayın aslı nedir A720 fujinin bu slr modelinden dahamı kaliteli fotoğraf çekiyor?

yok dostum o resımlerın boyutunun kucuk olması mp nın kucuk ayarlanmasındandır.
    o makine kötü deyildir.
    o da iyidir.sadece ayarları yapılmamıs.ayarları bozuk...

bu arada hangi oteldesin resimler cok güzel..

• High-Power Flash HF-DC1
    PowerShot Flash Accessory
    (Maximum distance 23 ft./7m at ISO 100, f/2.8) $129.99 (yana takılan bir flash)

58mm Close-up Lens 250D $130.00

Conversion Lens Adapter LA-DC58G
    The LA-DC58G is required for Wide Converter WC-DC58N and Tele Converter TC-DC58N. $25.00 (tele ve wide için alınması şart)

Tele Converter TC-DC58N $149.00 (sanırım zoom artırıyor ama 6x kaça çıkartıyor anlayamadım yada digital zoomumu artırıyor? Kalite düşermi böyle birşeyle)

Wide Converter WC-DC58N $199.00 (Buda geniş açı çekim galiba ama bizim makinaya ne kadarlık bir genişlik daha katar?)

Bu aksesuarlardan herhangi birini veya çok yararlı olduğunu düşünüp başka bir harici parçayı kullanan varmı?
    Bu parçalar tam olarak ne işe yarar ve sizce almaya değermi ?

(Canon ABD fiyatları bunlar nette gezinince 40-50$ daha altına bulunabiliyor abd de. )

• quote:

Orjinalden alıntı: opentelcll

quote:

Orjinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

A720 kullanıcıları sizlerle biş paylaşmak istiyorum.geçen gün bir arkadaşımın doğum gününe gittim ve tabiki yanımda makinamıda götürmüştüm.daha sonra başka bir arkadaşta fujifilm finepix s8000fd die bir model vardı kurcaladım şöyle bir iki makinayı haliyle kocaman slr bir makina.zaten hayvani bir mercek var alette zoom yapınca biraz kötü oluyor 18x miş optic zoomu :D herneyse anlıycanız benim a720 yi çıkarmaya utandım şimdi :D

yok dostum o resımlerın boyutunun kucuk olması mp nın kucuk ayarlanmasındandır.
    o makine kötü deyildir.
    o da iyidir.sadece ayarları yapılmamıs.ayarları bozuk...

bu arada hangi oteldesin resimler cok güzel..

yok dostum ya bizde nerdeee böyle otellerde gezcez:D enişteye 1haftalığına makinayı vermiştimde onları iş gezisi :D:D ben çekmedim yani :)

bu arada mp den bahsetmişsin ikisindede çözünürlükle 3264*2448 de çekilmiş özelliklerden bakmıştım.
    hatta bikaç resimde enstantane ve diyafram değerleri bile çok yakın birbirlerine.ama benim makinam auto iso da çoğunlukla 200 değerini alırken onda çoğunlukla 800 değerini alıo oda haliyle biraz kumlanma yapıo ama benim bahsettiğim buda değil.fujinin resimlerini full crop yaptığımız zaman nerdeyse yüzdeki ayrıntılar birbirine giriyor.
    hatta şu resimde hemen 1 metre ötedeki arkadaşın yüzü(full crop).sanki photoshopta efekt verilmiş gibi :) çok pul pul değilmi ??

mesela buda benim makinamdan nerdeyse 10 metre uzaklıktaki bir kişinin resmi buda full crop(ki aradaki uzaklık dikkate alınırsa fujiden çok daha az bulanıklığa sahip)

2 resimde auto ayarda ve aynı çözünürlükte çekildi.amacım burdan fujiyi kötülemek değil tabikide fakat bizim makinadan kat kat iyi çekmesi gerekirken acaba bir arıza olabilirmi die merak ettim.

• hocam olay öyle değil o s8000fd yani conventional ccd kullanan bir alet super ccd değil.
    ve conventional ccd kullananlar arasında en iyi sonucu neredeyse canon verir digicIII işlemci bu olayı uç sıralamalara taşımıştır. ayrıca s8000fd de ki o kadar mercek arasında geçen ışık miktarı azaldığı için genelde iso yu tavan yapar diyebiliriz. extra bir açıklama olsun.
    o yüzden bu iki kamera arasında çok büyük fark beklemek yanlış. Hatta renk doygunluğu dpreview ın övdüğü iso400 performansı edge to edge consistency ilginç şekilde kaliteli lens şeklinde övülen a720is nin kötü olmasını beklemeyin. boşuna highly recomended değildir. image quality 8,0 dır her türlü puanı 8,0 üzerindedir. çoğu sitede 10/9 image quality puanı vardır. dslr-like olmasa s8000fd rakibi olamaz bile denebilir ama o da sağlamdır aşağıladığım falan sanılmasın.
    iyi günler.

• arkadaşlar a720 IS almayı ciddi ciddi düşünüyorum. ama makinenin iso performansı ve gece çekimlerindeki(auto mod/hazır senaryo ve manuel ayarlar) performansı hakkında beni aydınlatmanızı rica ediyorum sizden.
  • ben de şunu öğrenmek istiyorum arkadaşlar, zoom ve mp. dışında bu makinanın 570ıs den tek farkı otomatik odaklaması olması mı? aydınlatırsanız sevinirim.
  • hocam otomatik odak neredeyse bütün compact makinalarda var hatta olmayanı bulamazsın bile diyebilirim şu an :-)
    tek farkı tabi ki de o değil.
    en başta digicIII işlemci ki bu beredeyse her şeyi değiştiriyor.
    daha sonra da mercek i sensör aynı bir tek anlayacağın farklı makinalar ve verdiği mpx avantajı ile a720is daha öne geçiyor ve gerçekten kaliteli işler yapıyor...
  • hocam bazı cümelelerin bilmece gibi olmuş tam olarak ne demek istediğiniz anlaşılmıyor

mesela dıgıc III ikisindedemi var yoksa sadece a720demi var anlayamadım cümlenizden (ben 2sindede digic III var biliyorum mesela) merceği sensörü aynı ama farklı makinalar diyorsun yazdıklarından bu 2 model arasındaki farklar hiç anlaşılmıyor söylemek istediklerini biraz daha anlaşılır bişekilde yazabilirmisin
    quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

hocam otomatik odak neredeyse bütün compact makinalarda var hatta olmayanı bulamazsın bile diyebilirim şu an :-)
    tek farkı tabi ki de o değil.
    en başta digicIII işlemci ki bu beredeyse her şeyi değiştiriyor.
    daha sonra da mercek i sensör aynı bir tek anlayacağın farklı makinalar ve verdiği mpx avantajı ile a720is daha öne geçiyor ve gerçekten kaliteli işler yapıyor...

• Hocam kusura bakmayın haklısın ben a710 sandım.
    o zaman durum şu ikisi de DigicIII
    fakat objektifler gene farklı
    a570is 4x optik zoom a sahip ve f/2,6-5,5
    a720is 6x optik zoom a sahip ve f/2,8-4,8
    açıları ise 35mm den başlıyor işte 4-6x zooma göre değer alıyor.
    mpx farkları az da olsa mevcut. a720is burada biraz önde.
    geniş açı da a570 daha çok ışık alabiliyor fakat tele de a720 daha önde ve zoom özelliği yüksek daha yüksek olduğu düşünülürse önemli bir özellik

sensör aynı renk işleme aynı
    fakat lens-sensör uyumu edge to edge consistency keskinlik a720is de daha önde.
    fiyatı da bunu belli ediyor diyebilirim.
  • bunlarda diyafram f8 e kadar ayarlanamıyormu en son f5.5 mi peki bu büyük bi dezavantaj oluşturmuyormu
  • sanırsam o en son değil tele de ki max aperture genelde öyle sırayla veriliyor wide-tele max aperture sizes diye..
  • yani widede a570 ıs f2,6-f8 mi nette tam bi bilgi bulamadım vede a720
  • hocam a720is için full zoom lu gfotolara baktım hep f değerinin en büyüğünü görebilmek için ve hepsinde f/4,8 idi sanırsam daha da büyümüyor ama nedense arkadaşlar örnek fotolar sunarlarsa exif bilgileriyle ya da gerek bile yok kamerası olan biri söylesin yeter.

edit: yeni buldum
    f/2,8-8,0 wide
    f/4,8-8,0 tele

sıkıntı yok yane....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 12 Mayıs 2008; 15:15:24 >
  • HOMEROS VADİSİ

yeşil vadi

buda piknik de cızbız olayı..

• sağolasın hocam bunlar a720 için geçerli değilmi bende bazı fotolara baktım f7 falan gördüm

belki konusu değil ama A570 de f2,6-f 8 mi acaba?
    quote:

f/2,8-8,0 wide
    f/4,8-8,0 tele

sıkıntı yok yane....
  • 24x olayı bakınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: askan22

sağolasın hocam bunlar a720 için geçerli değilmi bende bazı fotolara baktım f7 falan gördüm

belki konusu değil ama A570 de f2,6-f 8 mi acaba?
    quote:

f/2,8-8,0 wide
    f/4,8-8,0 tele

sıkıntı yok yane....

aynen hocam f/8 e devam ..

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.