Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • flaş konusunu tam denemedim ama gece flaşsız cekimde ıs özelliği olduğu için titremelerde öyle bir oynama görmedim ama bir deneyeyim birde tripod zaten makine boyutunda çok küçük taşınabilir ayaklrıda çok güzel yapmışlar
  • tüm foto makınelerında flash acıkken gece resımlerınde ön planda kı parlak, arkada ki nesne ise karanlık olur.
    imagestabılıtion özelliyı olsa bıle makınenın enstanteneyi düşüreceyimız ıcın el ile çekerken, resim berbat ötesı olur ve butun renkler bırbırıne gırer ve buda hos olmaz. şöleki enstanteneyi de arttırırsak resım karanlık olucak ve bızde hemen ısoya yönelicez oda 400 ü gectıkten sonra kumlama başlıyacağı için kalite olmuyor arkadaslar..
    tüm kompakt makınelerde olay bu..
    sadece bır ıstısna var o da fujide nasıl yaptıysa f30 ve f31 de olayı abartmıslardı.iso degerlerı mukemmel otesi idi....
    tabi serinin devamı olmadı...
    ve böle bir makine daha üretemediler.(kompakt için konusuorum tabi.)

ya su cocuğa bakınca cok guluorum öldürüyor beni masumiyeti..
    renkler cok canlı birde tabi

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opentelcll -- 21 Mayıs 2008; 21:14:37 >

• arkadaşlar ben birşey denedim yeni versiyonu yükledikten sonra enstanteneyi 1/60000 yapabiliyoruz 1/40000 miydi neyse en son ayara getirdikten sonra çekimde öndeki değil arkadaki nesnelerde parlak cıkıyor ama öndeki nesnede çok yakın olmayacak çünkü flash öndeki nesne bu sefer çok parlak yapıyor ama arkdakiler gayet güzel gözüküyor
  • Bu fotografı Topkapı Sarayından 6x zoomla çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekin4 -- 22 Mayıs 2008; 13:20:01 >
  • nihayet makinem elime geçti daha ayrıntılı bir biçimde inceleme fırsatım olmadı ama genel itibariyle süper izleme düğmesi hariç çok sert açıp kapamak çok güç ama bu önemli değil zamanla gevşeme yapar. a560 ı değiştirdiğime hiç pişman olmadım resim kalitesi ve özellik yönünden a560 tan kat kat daha ii
  • @warriour

Evet dediğin olay maalesef her makinada oluyor.Gece çekiminde tripod olmazsa olmazlardan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Raist

Arkadaşlar en kısa yolunu anlatayım o zaman Şuradan Cardtricks programını indiriyorsunuz

http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,964.0.html

Sonra hafıza kartınızı Fotoğraf makinasından çıkartıyorsunuz bilgisayarınıza bağlı bir kart okuyucuya takıyorsunuz sonra indirdiğiniz cardtricks programını çalıştırıyorsunuz programda 1. Select drive yazan yerin sağ tarafındaki hafıza kartı fotoğrafına tıklayıp hafıza kartınızın hangi sürücüde olduğunu seçiyorsunuz (D, E, F gibi) ondan sonra 2. sol orta taraftaki "Format as FAT" butonuna basıyorsunuz format işlemi bitincede 3. "Make Bootable" butonuna basıp çıkan uyarıya tamam dedikten sonra hafıza kartımızı bootable hale getiriyoruz sonra buradan

http://malbe.nm.ru/chdk/

fotoğraf makinamızın model numarası yazan zipli dosyayı seçip bilgisayarımıza indiriyoruz sonra programdan 4. "CHDK>Card" butonuna basıyoruz açılan yerden indirdiğimiz zipli dosyayı seçip tamama basıyoruz işlem bittikten sonra kartımız hazır hale geliyor kartı okuyucudan çıkartıp üzerindeki kilidi açıyoruz "!!!bu çok önemli kartın kilidini açmadan makinaya takarsanız yaptıklarınız bir işe yaramaz!!!" ve kartı makinaya takıp açtığımızda firmware otomatik olarak yükleniyor makinanızı açtığınızda "direkt baskı" tuşuna bastıktan sonra "menu" tuşuna basarsanız CHDK menusu açılıyor "func set" tuşuna basarsanız bu seferde script menusu açılıyor kolay gelsin

CHDK için verdiğiniz linkte a720-100c-50 versiyonu var fakat aşağıdaki linkte a720-100c-57 var. 57'li olan sanırım daha yeni versiyon. Yanılıyor muyum?

http://chdk.wikia.com/wiki/Downloads

Buda direk download linki
    http://stereo.jpn.org/eng/sdm/file/1.60-148-a720-100c-57.zip

bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tosun Pasha -- 22 Mayıs 2008; 19:27:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: son_yolcu53

nihayet makinem elime geçti daha ayrıntılı bir biçimde inceleme fırsatım olmadı ama genel itibariyle süper izleme düğmesi hariç çok sert açıp kapamak çok güç ama bu önemli değil zamanla gevşeme yapar. a560 ı değiştirdiğime hiç pişman olmadım resim kalitesi ve özellik yönünden a560 tan kat kat daha ii

hocam sen nerden ve ne kadara aldın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: scimitar

quote:

Orjinalden alıntı: opentelcll

quote:

Orjinalden alıntı: warriour

çok saol kanka.

alıyorum bu makinayı...

en uygun hangi sitede ne kadara ..

büro teknikte 380 ytl oradan alıyımmı..site güvenilirmi .

+yanında hafıza kartı varmı.??

valla babacan
    büroteknikden alan arkadaslar oldu gercekden uygun fıyatlar.
    ben 3 ay önce 430 almısdım...
    senın aldıyın fıyat gercekden uygun...
    yinede sen bılirsın arastır ıstersen..

şimdiden hayırlısı olsun..

peki arkadaslar buro teknik neden bu kadar ucuz?
    urunler yurtdisi mi, ya da garanti yok mu , nedir sebebi?
    ben de oradan siparis verecegim de emin olmak istiyorum...

arkadaşlar merak ednelr için büroteknikten aldım, osmaniyeye iki günde geldi, kale bilişim garantili, yani güvenilir site

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi honan -- 23 Mayıs 2008; 14:21:27 >

• @ erdalonline

Arkadaşım o firmware değil SDM-CHDK (StereoData Maker) diye bir şey. Zannedersem fotoğraflara stereo ses kaydı eklemeye yarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raist -- 24 Mayıs 2008; 16:01:59 >
  • arkadaslar full isoda bi resim koyabilirmisiniz acaba?
    noise olması sorun deil acaba 10*15 lik kagıda basarken sorun yaratcak kadar noise oluyormu merak ettim...
  • zzz,yokmu bi iso 800 iso 1600 fotosu upload edebilecek yüce insan mümtaz kişilik ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Raist

@ erdalonline

Arkadaşım o firmware değil SDM-CHDK (StereoData Maker) diye bir şey. Zannedersem fotoğraflara stereo ses kaydı eklemeye yarıyor.

aslında firmware(galiba)... çünkü denedim. Sizin verdiğiniz firmware'in tüm özelliklerini taşıyor, artı bir kaç özellik daha var. Ama stabil çalışmıyor. Zaman zaman hata veriyor. O yüzden sizin verdiğiniz firmware i yükledim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dOmi

zzz,yokmu bi iso 800 iso 1600 fotosu upload edebilecek yüce insan mümtaz kişilik ?

iso 800

iso 800

iso 1600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tosun Pasha -- 24 Mayıs 2008; 21:41:44 >

• iso 1600 ve 800 de neden çok noise oluyor??

fotolar berbat yaa.
  • tesekkürler,sanırım iso 800de iş yapmıyor off be canon koy şuna 1/1.5 sensör elinemi yapışır bee hay senin satış politikana ben...
  • malesef beyler iso için alıyorsanız geneli itibari ile tüm kompakt makinalar da böyle..

bırakın şimdi karanlık fotoları..

çıkın dışarılara o anı yaşatın bize çiçekler, böcekler, hayvanlar.....
  • hafıza kartı olarak sandisk 4gb sd kart 50 lira fiyat normal mi birde sdhc kart alırsak mecbur birde okuyucusunu almamız gerekiyor laptoplar sd kart gibi okuyabilir mi sdhc leri, hangisini tavsiye edersiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: warriour

beyler yine kararımı değiştirdim a570ıs alıcaktımm..

şimdide bu dikatimi çekti..

ne gibi farkları var 6x optik ve 8 pixelden sonraa..

beyler manuel odaklanma yokmu a720 de.

Arkadaşlar tüm mesajlara tek tek bakamadım zamanım kısa diye. Ama gördüğüm kadarıyla makinede manuel odaklama olmadığına dair bir kaç ifade var. Bu tamamen yanlış. Canon A720IS fotoğraf makinesinde manuel odaklama vardır ki ben mümkünse sırf bu modu kullanırım. Arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın manuel odaklama olduğu kesindir. A720 hem A570'ten hem de onun halefleri olan A580 ve A590'dan daha iyi bir makinedir. Eksileri ve artılarıyla beraber bence kompakt sınıfın en iyi fiyat/performans oranına sahip makinesidir.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 25 Mayıs 2008; 1:39:55 >

• bu yüklediginiz yazılımlarla sorunsuz olarak raw çekip eski haline getirebiliyoruz yani?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.