Şimdi Ara

Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları... (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.003
Cevap
2
Favori
146.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkeze merhaba video ve gece çekimleri eklediğiniz için çok teşekkür ederim.Videolar çok kaliteli, gece çekimleride bir harika renkler çok canlı ve pırıl pırıl gzüküyor.
  • [C_a_N_e_R]
    350Z nin gerçek boyutunun linkini verir misin?

varsa birkaç tane daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre D -- 2 Temmuz 2007; 2:01:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrEvo8

[C_a_N_e_R]
    350Z nin gerçek boyutunun linkini verir misin?

varsa birkaç tane daha

http://img145.imageshack.us/img145/5434/img0837hs5.jpg
    http://img157.imageshack.us/img157/5562/img0831zv7.jpg

• quote:

Orjinalden alıntı: teknikkonular

quote:

Orjinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Kuş resmini sarıyerde çektim sahil kenarında. Diğeri de emirgan korusu

Ben Kadıköy'denim bana uzak ama
    Gerçekten çok hoş fotoğraflar.

Teşekkür ederiz.

Perşembe Emirgan Korusu'na gidiyorum

• quote:

quote:

quote:

Kuş resmini sarıyerde çektim sahil kenarında. Diğeri de emirgan korusu

Ben Kadıköy'denim bana uzak ama
    Gerçekten çok hoş fotoğraflar.

Teşekkür ederiz.

Perşembe Emirgan Korusu'na gidiyorum

Süper Yukarıdaki resmi çektiğim yerden aynı pozu sen de çek bakalım karşılaştıralım

• quote:

Süper Yukarıdaki resmi çektiğim yerden aynı pozu sen de çek bakalım karşılaştıralım

Üzürlüsün Sonra.
    Laleler solmuş diyorlar zaten.
  • bahçeyi ilaçlarken,
    amacım damlaları havada yakalamaktı ama
    makinanın ıslanma tehlikesi vardı.
    onun için bu makro yu tam beceremedim.

http://img258.imageshack.us/img258/4253/resim004qm0.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 2 Temmuz 2007; 18:04:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194
    eksiklerim yada yanlış olan fazlalıklarım nelerdir bir yorumlarmısınız.
     Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...

kardeşim, valla yukarda öyle yazmışsın, ondan öyle yorum şeettim ben. inşallah kızmazsın diye de ekledim hatta.

diğer fotolar güzel bu arada. olumsuz bişey yazmaya gelmiyo...

• ayçiçekleri açmaya başladı. goşun goşun tarlalara, tra la la, tra lala...

• @semb
    güzel bir kare,
    renklerim menüsünden canlı renkleri seçmişsindir umarım,
    kusur aramıyorum ama arkadaki ayçiçeklerin daha geniş bi yüzeyehakim olması
    fotoğrafı daha güzel gösterirdi diye düşünüyorum,
    evimin bahçesinde iki tane diktim. Kocaman oldular ama çiçek açmadı daha,
    Çiçek açtığında hani çekirdek dolu o kafa aşağı doğru eğiliyorya,
    serçeler gelip ters konup buradan çekirdek çıkarıyorlar,
    böyle bi resim çekmeyi hayal ediyorum

not: sağ üst köşedeki yüksek gerilim tellerini görmedin sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 2 Temmuz 2007; 22:33:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: semb

quote:

Orjinalden alıntı: aLiKaratas

burada böcek suda mı yürüyor anlamadım ama çok orijinal ve güzel bir fon olmuş, tebrikler...

arabanın ön camında :) dikkat edince bir de dürbün görünüyo :)

• Canon A 540 hakkında :

1- Video çekim kare hızı 30fps mi -- 60 fps mi?
    2- Video çekimi maximum 640x480 mi?
    3- Video çekimi sesli mi?Sürekli çekim Var mı?
    4- Kaç pille çalışıyor?
    5- En fazla kaç GB SD card destekliyor?
    6- Geniş açılı ve makro çekimlerde yeterli mi?
    7- Fiyat aralığı nedir?

haaaa unutmadan video çekiminde zoom yapılıyor mu?Zoom yapınca seste ve görüntüde değişiklik oluyor mu?( ses kesilmesi ve bulanıklık)

Evet farkındayım çok soru sordum ...
    Forumda gez dolaş ara bul diyeceksiniz ama... bu sorulara toplu bir şekilde burda cevap gelirse diğer üyeler içinde faydalı olur değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edepli -- 3 Temmuz 2007; 13:26:40 >
  • üç değişik çekim modu var 60fps, 30fps,15fps
    video çekimlerinde, foto çekimlerinde olduğu gibi renk atama yani çekim penceresinde istenilen tek rengi seç sade o renk görünsün diğer renkler siyah beyaz modu var.

maksimum 640-480
    sesli video kaydı ses temiz herhangi bir bulanıklak yok. ve ram dolana kadar çekim yapabiliyor
    iki adet kalem pille çalışıyor, ben digimax 2700 ma lik kullanıyorum.şarj aletim yok, uyduruktan bi tane yaptım 400 resim rahat çekiyor, artı video kaydı ve makinayı kurcalama gibi süreler ilave
    ben 1gb kullanıyorum.,video çekiminde diğer makinalar gibi ram doldukça herhangi bir sorun çıkarmıyor, yani tıkanmıyor
    geniş açı, tarih atma çekimli modları mevcut.
    5cm makro mesafe çekimi var
    en son iki hafta önce bir arkadaşım koy sepete com dan 420 milyona, 1 gb kart varta şarj cihazı ve 4 adet varta 2500 pili ile peşin fiyatına taksitle ( altı ay ) aldı
    video çekimi esnasında sıfırdan 4 x e kadar optik zoop yapılıyor.
    ayrıca diyelimki video çekimine başlamadan 2x zoom yaptın bu halde çekime başladınmı 2x in üzerine 8 x e kadar zoom,
    yada çekimden önce 4x zoom yaptın ve bu halde çekime başladın 4x in üzerine 16x e kadar zoom yapabiliyor.
    veb cam olarak kullanılamıyor
    bilgisayara bağlandığında çıkarılabilir hafıza kartı olarak okunmuyor. canonun kendi video ve resim aktarma programı ile çalışıyor ve resim ve videolar bu program ile aktarılıyor. canon simgesi çıkıyor bilgisayar içinde ve bu şekilde yapılan bağlantıda, herhangi bir dosya, içine aktarılamıyor.
    ben hafıza kartı okuyucu kullanıyorum.
    enstantene ve diyafram ayarlarını manuel yapabiliyorsun.
    enstantene yani çekim hızı 1/2000 ile 15 sn arasında ayarlanabiliyor.
    diyafram 8.0 ile 2.6 arasında ayarlanabiliyor.
    flaş çıkış gücü manuel olarak üç değişik gücte ayarlanabiliyor.
    ayar düğmesinde gece çekimi portre gibi ayarların yanında dijital göstergede func set tuşu ile bir çok değişik çekim modu var.
    scn seçeneğinde de değişik çekim modları ile iki resmi birbiri ile yapıştırma yapabiliyor. ( gerçi ben bunu kullanmayı beceremedim bir türlü )
    auto çekim modu yanında P diye bir seçenekte var o seçenek enstantene ve diyafram ayarlarını kendi belirliyor.
    üzerinde dc voltaj girişi mevcud
    obyektif önündeki halka çıkarılarak uygun ek tele objektif takılabiliyor
    video çekimlerini sesli olarak lcd ekranda izlenebiliyor

umarım faydalı olmuştur.

aşağıda orjinal bir video çekimi , herhangi bir işlemden geçirilmedi

http://www.zshare.net/video/24951700ed4e5b/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 5 Temmuz 2007; 22:33:56 >

• rondoya katılmakla beraber birkaç cümlesine ilave etmek istiyorum

Kaydettiği Çözünürlükler:
    640x480 - 30 fps
    640x480 - 15 fps
    320x240 - 60 fps (Sadece 1 dakika limiti var)
    320x240 - 30 fps
    320x240 - 15 fps
    160x120 - 15 fps

Videolarda maksimum kayıt süresi 1 saat veya 1 GB'tır. Çektiğiniz video 1 saati bulduğunda otomatik olarak durur. Ya da çektiğiniz video 1 GB'a ulaştığında yine otomatik olarak durur. Sesli çekim modu vardır ve tatmin edici bir ses kalitesi bulunmaktadır.

Video ile çekim esnasında 4x zoom yapabilmektedir fakat bu yaptığı zoom DIGITAL ZOOM'dur. Resmi yakınlaştırarak yapar ve kalite feci düşer. Video çekimi esnasında optik zoom çalışmıyor. Fakat video çekimine başlamadan önce zoom'u OPTIK olarak 4x'e çıkardığınız zaman görüntü kaybı olmadan yakınlaştırılmış halde kaydı yapabiliyor. Tabi video çekimi esnasında bu sefer de 4x optik zoom düşürülemiyor video sonlandırılana kadar. 4x optik zoomla kayda başlayıp, kayıt esnasında DIGITAL olarak 11x'e kadar da çıkabiliyor. Fakat tavsiye etmiyorum. Görüntü kalitesini çok düşürüyor. Ya zoom'suz yada sadece 4x optik zoomla yapılan kayıtlar video kamera kadar kalitelidir. O kadar canlı ve net

Panaromik çekim modu tatmin edici ve kullanması kolay.
    Gece çekimleri mükemmel (Tripod kullanıldığında veya sabitlendiğinde, ve gerekli manuel ayarları yapıldığında)

Koysepete.Com adresinde şu an

- Canon A540
    - 1 GB Transcend SD Kart
    - Varta Şarz Cihazı ve 4 Adet Varta Power Accu 2500Mah Pil
    - 108 cm Orite Tripod

Yukarıdaki ürünlerle beraber 411 YTL. Tek alırsan fiyatı 342 YTL. Ama tavsiyem yukarıdaki hediyelerin olduğu paket. Çünkü hepsi işine kesinlikle yarayacak ve olmazsa olmaz parçalardır

KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 4 Temmuz 2007; 0:45:28 >

• Açıklamalarından dolayı iki arkadaşıma da teşekkür ederim.
    Faydalı oldunuz?
    Bir de şu karşılaştırmayı yaparsanız çok sevinirim.
    Kodak C875 ve Canon A540.....
    Bu iki makina arasında halen kararsızım.......
    Yalnız öyle marka tutar gibi değil...
    Özellikleri , kaliteleri , kullanımları açısından !!!
  • koysepete.com adresinde böyle bir kampanya bulamadım sadece makinayı 349 ytl' ye veriyorlar.....
    + verdikleri şeyler yok , acaba nerede?
  • kodak c 875 i kullanan bi arkadaş ta kullandığı ve bildiği özellikleri yazarsa ancak karşılaştırma yapılabilir kanaatindeyim.
    Sitelerden derlenecek bilgiler c875 için size yanıltıcı ve yetersiz olabilir. Bizim canon a540 ı kullandığımız ve anlattığımız nasıl faydalı oldu ise, ancak o da öyle olursa sağlıklı olur diye düşünüyorum.
    birde kodak topiği var ordan c875 in tam özelliklerini kullananlardan istersen sanırım iyi olur.
  • quote:

kodak c 875 i kullanan bi arkadaş ta kullandığı ve bildiği özellikleri yazarsa ancak karşılaştırma yapılabilir kanaatindeyim.
    Sitelerden derlenecek bilgiler c875 için size yanıltıcı ve yetersiz olabilir. Bizim canon a540 ı kullandığımız ve anlattığımız nasıl faydalı oldu ise, ancak o da öyle olursa sağlıklı olur diye düşünüyorum.
    birde kodak topiği var ordan c875 in tam özelliklerini kullananlardan istersen sanırım iyi olur.

ben de çok merak ediyorum bu aletin maharetini

büyük sensör koymuşlar ama kullanabilmişler mi, manule ayar izni var mı, video çekimi nasıl....
    gibi sorular aklımda sıralanıp gidiyor
  • quote:

@semb
    renklerim menüsünden canlı renkleri seçmişsindir umarım,
    kusur aramıyorum ama arkadaki ayçiçeklerin daha geniş bi yüzeyehakim olması
    fotoğrafı daha güzel gösterirdi diye düşünüyorum,
    not: sağ üst köşedeki yüksek gerilim tellerini görmedin sanırım

yok be yaaa, alelacele çektim, canlı renkleri açmak aklıma gelmedi. fırsat bulursam aynı noktadan bir daha çekerim. çok sınırlı bi alanda çekim yaptığım için kadralı ancak bu kadar ayarlayabildim.
    arkadaki yüksek gerilim tellerini photoshopla silmek lazım, ona da uğraşamadım (bilmiyom ki zaten photoshop kullanmayı ben )...

• arkadaşlar, bu arada burası fotoğraflarla ilgili biliyorsunuz... teknik konularla ilgili diğer başlığı kullanalım lütfen...
    Canon A530 / A540 Sorularınız (teknik özellik, satın alma, karşılaştırma)
    http://forum.donanimhaber.com/m_7047908/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.