Şimdi Ara

Canon PowerShot A630 / A640 fotoğrafları.. (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
984
Cevap
1
Favori
88.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Canon A630'um var ancak bir türlü kaliteli resimler çekemiyorum. Millete makinem var diye hava atıyorum çekilen resimlere gösterdiğimde millet burun kıvırıyor.
    - Öncelikle yarım deklanşör yaptığımızda lcd ekranda gözüken yeşil kareler tam olarak ne işe yarıyor bazen 1 tane bazen 3 tane çıkıyor. Bunlar odaklama işine yarıyorsa bunları nasıl hareket ettiriyoruz ben bir türlü başarılı olamadım.
    - Geçen gece bir sokak lambasını ve altındaki ağacı çekeyim dedim. Çıplak gözle rahatlıkla görülen ağacı malesef bir türlü çekemedim. Bir sürü modda denedim resim genede karanlık çıktı.
    - Çeşitli modlarda fotoğraf çektiğimde hep karanlık çekiyordu. Sonra bunun +/- tuşuyla düzeltileceğini keşfettim. Herhalde böylelikle ISO değerini artırıyoruz peki ISO'yu istediğimiz değere başka getirme seçeneği yok mu?. Birde bu seçenek Auto modda çalışmıyor.
    - P, Tv, Av, M ve C modları ne işe yarıyor ben hiç kullanmıyorum. Genellikle Auto ve SCN içindeki modları kullanmaya çalışıyorum ancak çokda başarılı olduğum söylenemez. Siz genelde hangi modları kullanıyorsunuz. Acil bir durum olduğunda nasıl çekim yapıyorsunuz.
    - Sağ altta yanan kırmızı fotoğraf makinesi işareti zannediyorum el titremesi uyarısı anlamına geliyor ancak makineyi sabitlediğimde bile çıkıyor.
    - Scn içinde bir mod var resimde sadece istenen bir rengin renkli çıkmasını diğer yerlerin siyah beyaz çıkmasını sağlıyor. Bunu nasıl yapıyorsunuz.
    - Enstantane hızını nasıl ayarlıyoruz. Eğer giden bir arabayı çekeceksem çocuk moduna getiriyorum.

Daha da var ancak önce bunları cevaplarsanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erbilge -- 26 Nisan 2007; 13:31:39 >
  • erbılge dostum bende a630 aldım

suan cozmeye calısıyorum hala... makro olayını tam cozemedım mesela...

arkadaslar , bız a630 cahıllerıne soyle temel bırkac sey yazarlarsa sevınırım dogrusu...
  • arkadaşım o yarım denklaşör yappınca çıkan yeşil kare yada kareler makinanın netleme yaptığı yeri gösteriyor onu öyle istediğin yere götüremezsin.

fotoğrafın karanlık çıkması az pozlandığından kaynaklanmaktadır bunu enstantane süresini artırarak,diyaframı açarak yada isoyu artırarak engelleyebilirsin.

+ - deidklerin pozlama telafisi oluyor bunlar aracılığıyla makinaya bir iki staop daha fazla yada daha az pozlama yapmasını bildiyorsun.Bunu yaparken genelde isoyu artırarak değilde enstanteyi düşürerek yada diyaframı açarak yapar

isoyu değiştirmek için menüye girmen yeterli en üstteki seçenek zaten iso ayarı 80-100-200-400-800 olarak seçebiliyorsun.

M modu manuel mod oluyor bu modda isoyu,diyaframı,enstantaneyi,beyaz ayarını vs. kendin ayarlıyorsun.
    Av Modu:Diyafram öncelikli mod makinaya diyaframı sen giriyorsun oda buna göre bir enstantane belirliyor.
    Tv Modu:Enstantane öncelikli mod makinaya enstantane değeri giriyorsun oda diyaframı kendisi ayarlıyor
    P:Program modu:Enstantane ve Diyafram girmiyorsun +,- olrak pozlama telafisi yaparsın
    c:Custom demek sanırsam:Manuel moddan ne farkı var bilmiyorum

Sağ altta çıkan kırmızı kamera resmi düşük enstantaneli bir çekim yapılacağını yani makinanın titrememesi gerektiğini söylüyor sizin elinizin titreyip titremediğini anlamıyor makina sadece titretmeyin diyor o kadar

Dediğini yapman için önce scn modundan renk dönüştürücüye geliyorsun sonra display tuşuna renkli çıkmasını istediğin nesneye yönelt ve yön tuşlarıya o rengi seç ardından fotoğrafo çek seçtiğin renk normal gözükürken diğerleri siyah beyaz olacaktır

Enstantane seçmek için C,M,Tv modlarından birini seçmen lazım

quote:

Orjinalden alıntı: erbilge

Arkadaşlar Canon A630'um var ancak bir türlü kaliteli resimler çekemiyorum. Millete makinem var diye hava atıyorum çekilen resimlere gösterdiğimde millet burun kıvırıyor.
    - Öncelikle yarım deklanşör yaptığımızda lcd ekranda gözüken yeşil kareler tam olarak ne işe yarıyor bazen 1 tane bazen 3 tane çıkıyor. Bunlar odaklama işine yarıyorsa bunları nasıl hareket ettiriyoruz ben bir türlü başarılı olamadım.
    - Geçen gece bir sokak lambasını ve altındaki ağacı çekeyim dedim. Çıplak gözle rahatlıkla görülen ağacı malesef bir türlü çekemedim. Bir sürü modda denedim resim genede karanlık çıktı.
    - Çeşitli modlarda fotoğraf çektiğimde hep karanlık çekiyordu. Sonra bunun +/- tuşuyla düzeltileceğini keşfettim. Herhalde böylelikle ISO değerini artırıyoruz peki ISO'yu istediğimiz değere başka getirme seçeneği yok mu?. Birde bu seçenek Auto modda çalışmıyor.
    - P, Tv, Av, M ve C modları ne işe yarıyor ben hiç kullanmıyorum. Genellikle Auto ve SCN içindeki modları kullanmaya çalışıyorum ancak çokda başarılı olduğum söylenemez. Siz genelde hangi modları kullanıyorsunuz. Acil bir durum olduğunda nasıl çekim yapıyorsunuz.
    - Sağ altta yanan kırmızı fotoğraf makinesi işareti zannediyorum el titremesi uyarısı anlamına geliyor ancak makineyi sabitlediğimde bile çıkıyor.
    - Scn içinde bir mod var resimde sadece istenen bir rengin renkli çıkmasını diğer yerlerin siyah beyaz çıkmasını sağlıyor. Bunu nasıl yapıyorsunuz.
    - Enstantane hızını nasıl ayarlıyoruz. Eğer giden bir arabayı çekeceksem çocuk moduna getiriyorum.

Daha da var ancak önce bunları cevaplarsanız sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxwe2006

erbılge dostum bende a630 aldım

suan cozmeye calısıyorum hala... makro olayını tam cozemedım mesela...

arkadaslar , bız a630 cahıllerıne soyle temel bırkac sey yazarlarsa sevınırım dogrusu...

kendinizi geliştirmek istiyorsanız makinayı başta Av,Tv modu ile kullanmanızı öneririm M yada C modu fazla uğraştırır ayrıca çoğu zaman gerekte yoktur.Av modunda aynı kadrajı farklı diyafram değerlerinde çekmeyi deneyin aradaki farkı inceleyin.Yine aynı olayı birde manuel modda deneyin ama enstanteneyi sabitleyin sadece diyafram ayarlarını değiştirerek çekim yapın ve yine aradaki farkları inceleyin.Enstantane içinde aynı şeyleri yapın Musluğu hafif açın ve Tv modunda farklı enstantane değerlerinde çekim yapın sonra bunları karşılaştırın.Yine M modunda diyaframı sabitleyip sadece enstantaneyi değiştirerek çekimler yapın.Ev ortamında genelde en fazla makro çekimler yapılıyor bunun için makro çekimlerini yakında çözersiniz.Fakat benim gibi hep portre ve enstantaneler çekmek istiyorsanız işiniz zor çünkü konu mankeni bulamıyorsunuz,zoom yetersiz kaldığı için sokakta tanımadığınız insanlarıda çekemiyorsunuz genelde ve benim gibi makinadan soğuyorsunuz.Bu makinayı ilk aldığımda sürekli fotoğraf çekiyordum beğendiklerimi burayada ekliyordum fakat artık makinaya dokunmuyorum bile çünkü isteklerimi karşılamıyor.Çektiğim tüm fotoğraflar harddiskimde idi ve geçen yedeğini dahi almaya tenezzül etmeden harddiskimi formatladım pişmanmıyım hayır değilim çünkü börtü böcük fotoğrafları görmekten gına geldi artık.
  • verdıgın bılgıler ıcın tesekkurler apolloturk

canan a63o kutusundan cıkan cdyı bılgısayara yukledım ... kabloyu sokuyorum tanımıyo acaba usb de mı bır sorun war ? ya da benım yapmadıgım bısey mı war anlamadım gıttı !
  • valla kobloyu takınca cd yi yüklemesen bile tanıyo 630u. bence senin usb çıkışında bi problem var yada camerayı izlenme moduna almaya unutmuş olabilirmisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxwe2006

verdıgın bılgıler ıcın tesekkurler apolloturk

canan a63o kutusundan cıkan cdyı bılgısayara yukledım ... kabloyu sokuyorum tanımıyo acaba usb de mı bır sorun war ? ya da benım yapmadıgım bısey mı war anlamadım gıttı !

valla tanıması lazım ben bikere denemiştim tanımıştı.bilgisayara bağladığınızda windows yeni bir donanım bulundu falan diyorsa usb nizde sorun yok demektir başka bir bilgisayarda denemenizi öneririm.Cd nasıl kuruluyordu hatırlamıyorum şu andada linux kullandığım için deneme şansım yok maalesef ama kurulumda bi hata yaptığınızı sanmıyorum.Muhtemelen windowsla ilgili bir hatadır diye tahmin ediyorum
  • ayrıca netleme noktasını değiştirmek için functiondan spotu menuden de flexi zone u seçmeniz gerekiyoru böylece exposure değerini değiştirdiğini o çöp kutusu işaretine bastığınızda yeşil kareyi seçebilecek ve yön tuşları ile haraket ettirerek istediğiniz yere netleme yapabileceksiniz. ayrıca makro tuşuna 2 defa bastığınızda mF(manuel focus) modu açılır böylece netlemeyi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Gündüz daha füşük iso değerleri kullanın.
  • yazılarınızı yenı okudum sagolun arkadaslar...

pc ye aktardım bellı bır sure once...

makıneyı cozdum bıraz , guzel fotograflar da cıktı... yakında paylasmaya calısacagım ...

makıneden cok memnunum herkese tavsıye ederım bu arada...
  • Arkadaşlar Boluy agitmiştim o yüzden epey ilgilenemedim ama boluda muhteşem fotolar çektim hava yağmurlu olmasaydı inanın daha güzel olurdu.

Canon PowerShot A630 / A640 fotoğrafları..

• buda Gölcük Kurbaası

• ördekli manzara mükemmel olmuş ellerine sağlık
  • arkadaşlar ben de biraz önce 500 ytl ye gg den taşıma çantası+1gb sd card+tripod iler birlikte A630 aldım.. (2 yıl erkayalar garantili) fiyat nasıl sizce iyi mi?
    ben de aranıza katıldım ama daha bişe bilmiyorum, öğrenicem inşallah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saprofit -- 2 Mayıs 2007; 0:38:45 >
  • @guvenkab
    fotoların oldukça güzel özellikle son iki foto çok güzel

@saprofit
    bence çok güzel fiyat 3-4 ay önce alan arkaşlara göre çok güzek fiyat şahsen ben 3-4 ay önce spot a630u 516ytlye almıştım yine aynı site üzerinden
  • "guvenkab ": Ellerinize sağlık, bu arada DH 'in sanırım en durgun topiklerinden biriyiz gelişiniz umarım hareket katar :D

"saprofit " :Sizde aramıza hoşgeldiniz , makinayı tanıdıkça keyif almaya başlayacaksınız + fiyat gayet mantıklı yanındakilerle birlikte. Güle güle kullanın ...
  • İstanbulda ara ara şiddetli bir yağmur var bugün. Az önce kanatları kırılmış bir kelebek buldum apartmanınmızın girişinde kelebekcik afallamıştı sanırım havanın değişkenliği ile ve hemen yukarı, eve bizim balkona çıkardım, en azından yağmurdan ıslanıp ömrünün son saatlerinde cebelleşmesin diye :(

• Teşekkür ederim arkadaşlar sağolun iyi çalışmalar yapmaya çalışıyorum daha çok resim var ama mümkün oldukça ekliyeceğim.

@M.ADA hoş çalışma olmuş ama kelebeğe yazık olmuş.
  • Keşke bu güzel fotoğrafları çeken her arkadaş çektiği resmi hangi ayarlarda çektiğini fotoğrafın altına yazsa .Özellikle gece resimlerinde, berbat çekiyorum....
  • buda Bolu Valiliği'nin akşam fotoğrafı

otomatik flash kapalı çektim diye hatırlıyorum
  •  Canon PowerShot A630 / A640 fotoğrafları..

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.