Şimdi Ara

Canon PowerShot A630 / A640 fotoğrafları.. (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
984
Cevap
1
Favori
88.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

askerdeyim o yuzden uzun zamandir konuya bir katkim olmadi. en kisa zamanda yeni kullanicilari da ekleyecem.

kolay gelsin
    selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkilis -- 16 Aralık 2007; 14:10:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkilis

arkadaslar merhaba,

askerdeyim o yuzden uzun zamandir konuya bir katkim olmadi. en kisa zamanda yeni kullanicilari da ekleyecem.

kolay gelsin
    selamlar

Hayırlı teskereler dostum

Arkadaşlar bende askere gideceğim için satıyorum A640 ımı

Buyrun Lİnkİ
    http://forum.donanimhaber.com/m_19729301/mpage_1/key_//tm.htm#19920969
  • Selamlar. ya beyler kafam karıştı şimdi elime amerikadan veya almanyadan EOS 400D getirtebilme fırsatı geçti acaba diyorum A630 dan ona terfi etmelimiyim ? Siz ne dersiniz ?
  • Çok sağlam makinalarınız varya
    bende var bitane iğrenç ötesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: guvenkab

Selamlar. ya beyler kafam karıştı şimdi elime amerikadan veya almanyadan EOS 400D getirtebilme fırsatı geçti acaba diyorum A630 dan ona terfi etmelimiyim ? Siz ne dersiniz ?

Bir Fikti olan yok mu
  • Biraz daha profesyönel olarak kendini gelistirmek istiyosan tabiki getirt ama unutma DSLR lerde kit objektif bi yerden sonra yetmez makro ve tele objektiflerde lazim olur bu isler icin ayirabilecegin iyi bir bütcen varsa düsünme :)
    Yukarida saydigim nedenlerden ötürü ben Fuji 6500 fd siparisi verdim dün
  • quote:

Orjinalden alıntı: kingss

Biraz daha profesyönel olarak kendini gelistirmek istiyosan tabiki getirt ama unutma DSLR lerde kit objektif bi yerden sonra yetmez makro ve tele objektiflerde lazim olur bu isler icin ayirabilecegin iyi bir bütcen varsa düsünme :)
    Yukarida saydigim nedenlerden ötürü ben Fuji 6500 fd siparisi verdim dün

kompaq makineninkide yetmiyo işte o yüzden yükseliyoz
  • Demekki sen bu isi kafaya koymussun , parada var Hayirli olsun simdiden ve kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: kingss

Demekki sen bu isi kafaya koymussun , parada var Hayirli olsun simdiden ve kolay gelsin

e tabi baksana şu fotoya makroda elle netleme yapıcam die ne kadar uğraştırdı beni

Canon PowerShot A630 / A640 fotoğrafları..
  • ya tüm millet 630-640 dan kurtulmuşta benim mi haberim yok
  • bence millet işi çözmüşte ondan gelmiyor veya benim gibi oto modda çekiyolar.
  • canoncular çok baygın nikon alcam
  • canon a640 peşpeşe çekim nasıl oluyor
    bi basmada iki kare veye dört çekim ayarı nerden yapılıyor
    bi arakdaş zaanlama demiş ama böyle bi bölüm yok ayarlar kısmında yada
    ben bulamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: klas341979

canon a640 peşpeşe çekim nasıl oluyor
    ben bulamadım

yok mu bunu bilen bi arkadaş
  • quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Selamlar

SD kartlardan Sandisk EXTREME III destekliyormu kullanan varmı

Saygılar...

evet şu anda 2 gb lığını kullanıyorum ve çok güzel bir kart tavsiye ederim...
  • Arkadaşlar bendede A640 var fakat herzaman istediğim gibi fotoğraf çekemiyorum. Makinenin ayarlarını çok iyi bilmiyorum. Sizin tecrübelerinize güvenerekten sormak istiyorum :) Gece nasıl çekim yapıyorsunuz? Yani manuel ayar ile mi otomatik mod da mı ? Eğer manuel ayarlıyorsanız hangi değerleri kullandığınızı söyleyebilirmisiniz? Bide hareketli nesneleri çekmek için hangi ayarı kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: erelfb

Arkadaşlar bendede A640 var fakat herzaman istediğim gibi fotoğraf çekemiyorum. Makinenin ayarlarını çok iyi bilmiyorum. Sizin tecrübelerinize güvenerekten sormak istiyorum :) Gece nasıl çekim yapıyorsunuz? Yani manuel ayar ile mi otomatik mod da mı ? Eğer manuel ayarlıyorsanız hangi değerleri kullandığınızı söyleyebilirmisiniz? Bide hareketli nesneleri çekmek için hangi ayarı kullanıyorsunuz?

Gece çekimi yaprken tripod kullanmanız ya da makineyi sabitleyerek alacağınız sonuçlar daima daha iyi olacaktır,önemli olan ışığı mümkün olduğu kadar fazla alabilmek,bunun da iki yolu var ya enstantane süresini uzatacaksınız yani en az 1" ve üzeri olacak,ki bu da hareketli cisimlerin flu görünmesine yol açacaktır,ya da iso değerini arttıracaksınız bu da benim görüntü de tahammül edemediğim grenlere(noise ya da kumlanma) yol açar,özellikle siyah üzerinde bu grenler çok daha belirgin ve rahatsız edici olacaktır,400 den üzerini tavsiye etmem. kaliteli bir gece çekimi için iso 80-200 arasında,enstantaneyi 1" ile 10" arasında tripod kullanarak çekim yapmanızı tavsiye ederim.

hareketli cisimleri çekerken de enstantane çok önemlidir,çektiğiniz cismin hızına göre 100 ile 1000 arasında mümkün olan en üst değerle çekim yaparsanız hareketi tamamen dondurursunuz,bir de hareketli cisimleri çekerken ardarda çekim modunu kullanmanızı tavsiye ederim,daha sonra en beğendiğiniz kareyi seçme şansınız olacaktır,gece hareketli yakın bir cismi çekerken flaş kullanabilirsiniz ancak flaşı manuel olarak ayarlamanız ve cismin üzerinde bir beyaz patlaması olmamasına dikkat etmeniz de önemli..
  • quote:

quote:

canon a640 peşpeşe çekim nasıl oluyor
    ben bulamadım

yok mu bunu bilen bi arkadaş

biraz geç olsa da cevap vermeye çalışiym.

makinenizin func.set tuşuna bastığınızda önünüze gelen menüde en üstte iso değeri yazar onun iki altında da çekim ayarlarıyla ilgili bölüm vardır. birinciyi seçerseniz deklanşöre bastığınızda tek bir kare çeker,ikincide ise deklanşöre eliniz basılı kaldığı sürece ardarda çekim yapar,10 ve 2 rakamlarının olduğu seçenekler ise deklanşöre bastıktan kaç saniye sonra tek bir karenin çekileceğini gösterir,son seçenek ise kaç saniye sonra kaç kare çekileceğini ayarlayabildiğiniz bölümdür.
  • uzun süreden sonra bir kaç kare daha canon a640

• quote:

Orjinalden alıntı: tyu

quote:

Orjinalden alıntı: erelfb

Arkadaşlar bendede A640 var fakat herzaman istediğim gibi fotoğraf çekemiyorum. Makinenin ayarlarını çok iyi bilmiyorum. Sizin tecrübelerinize güvenerekten sormak istiyorum :) Gece nasıl çekim yapıyorsunuz? Yani manuel ayar ile mi otomatik mod da mı ? Eğer manuel ayarlıyorsanız hangi değerleri kullandığınızı söyleyebilirmisiniz? Bide hareketli nesneleri çekmek için hangi ayarı kullanıyorsunuz?

Gece çekimi yaprken tripod kullanmanız ya da makineyi sabitleyerek alacağınız sonuçlar daima daha iyi olacaktır,önemli olan ışığı mümkün olduğu kadar fazla alabilmek,bunun da iki yolu var ya enstantane süresini uzatacaksınız yani en az 1" ve üzeri olacak,ki bu da hareketli cisimlerin flu görünmesine yol açacaktır,ya da iso değerini arttıracaksınız bu da benim görüntü de tahammül edemediğim grenlere(noise ya da kumlanma) yol açar,özellikle siyah üzerinde bu grenler çok daha belirgin ve rahatsız edici olacaktır,400 den üzerini tavsiye etmem. kaliteli bir gece çekimi için iso 80-200 arasında,enstantaneyi 1" ile 10" arasında tripod kullanarak çekim yapmanızı tavsiye ederim.

hareketli cisimleri çekerken de enstantane çok önemlidir,çektiğiniz cismin hızına göre 100 ile 1000 arasında mümkün olan en üst değerle çekim yaparsanız hareketi tamamen dondurursunuz,bir de hareketli cisimleri çekerken ardarda çekim modunu kullanmanızı tavsiye ederim,daha sonra en beğendiğiniz kareyi seçme şansınız olacaktır,gece hareketli yakın bir cismi çekerken flaş kullanabilirsiniz ancak flaşı manuel olarak ayarlamanız ve cismin üzerinde bir beyaz patlaması olmamasına dikkat etmeniz de önemli..

Cevabınız için teşekkürler.

Dediğiniz gibi bende noise olayından nefret ediyorum :)

Zaten tripod farz heralde gece çekimi yaparken anladığım kadarıyla.

Hareketli cisim çekmek istediğim zaman dediğiniz gibi enstantane yi yükseltiyorum fakat buseferde fotoğraf çok karanlık hatta görünmeyecek kadar karanlık oluyor. Enstantane yi düşürdüğümde fotoğraf kendine geliyor fakat buseferde hareketli cisim çekmek imkansız gibi birşey oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectchoic3 -- 12 Mart 2008; 18:57:40 >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.