Şimdi Ara

Canon PowerShot A630 / A640 fotoğrafları.. (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
984
Cevap
1
Favori
88.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mod içinde mod var 21 oralardan çıkıyo aslında kurcalarsan inan daha çok mod var..Neyse modlardan en genel olanı Auto ama be program ı kullanıyorum boğu zaman ayar falan yapıyorum ışık ayarını kontrol ediyorum.. makineden gerçekten çok memnunum İnan kurcaladıkça çok şey çıkıyo

Bak merak ettim klavuzu okumaya başladım ve neler öğrendim SCN modunda iken sağ sol tuşlarına basarsan eğer mod değiştiğini göreceksin süsleme iç mekan kar çocuk ve hayvan gibi modlar var renk atma renk alma gibi inan çok daha iyi çekimler yapmanın yolu bundan sonra SCN takılıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenkab -- 1 Nisan 2007; 16:52:13 >
  • Mesela yukarıdaki güzel göz resmi hangi modda ve kaç santimetreden çekilmiş ve flaş açık mı kapalımı?
    Bende benzer bir resim çekmeye çalıştım ancak makine sürekli uyarı verdi. Sağ alt köşede kırmızı el titremesi ışığı sürekli yandı durdu.
  • Flash açık ama optik zoom var sanırım orda çünkü çok yakın olunca bazı noktalar aydınlanmıyo karanlığa düşüyo ve bunun yanı sıra makine 6-7 cm de mod a gelince auto olabilir o kadar belli etmiyo (ben bunun resimden anlaşılcağını sanmıyorum ve bunu anlayabilecek kapasiteye sahip değilim) sadece Makro

• quote:

Orjinalden alıntı: apolloturk2

Canon PowerShot A630 / A640 fotoğrafları..

bu resim kesinlikle fotoğraf makinası ile cekilmiş değil. oynama var. lütfen daha doğal olalım. kimseyi ödüllendirmiyor veya cezalandırmıyoruz burada. burası doğal paylasım alanı olmalı.
  • makineyle çekmiş ama CS2 de boyutunu değiştirmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: hastaX

Arkadaşlar çok karışık gelmeye başladı okuyorum ama anlamıyorum ki klavuzdan ilk defa dijital kullanıyorum. Siz en iyisi bizlerin acemilerin dijital makina kullanımı, açıklamaları, foto çekim tekniklerini öğrenebileceğimiz siteleri yada linkleri verirseniz sevinirim. Kullanım kitapçığından öğrenemeyeceğiz biz bu işi ben bunu anladım.

Kapalı ortamda (evde) hangi ayarlarla foto çekilmeli
    Kapa havalarda (bulutlu) hangi ayarlarla foto çekilmeli.
    Güneşli havada hangi ayarlarla çekilmeli
    Makro çekerken hangi ayarlar kullanılmalı
    Florasan ortamda nasıl çekilmeli
    Karlı
    Yağmurlu
    Rüzgarlı
    Poyraz lı
    Fırtınalı abiii buneee yaaa harbiden pişmanlık duymaya başladım üffff

sorularından makul olanlara cevap vermeye çalışayım

ev veya kapalı ortam fotoğrafları

kapalı ortamlarda fotoğraf çekerken en zor şey,ortamdaki ışıktan dolayı beyaz dengesini ayarlayabilmektir. bunun için çeşitli beyaz dengesi modları vardır. mesela florasan sarı ışık vs vs gibi. ancak diyelim ki bu ayarlardan hiçbirine uymayan bir ışık var ortamda,gerçek beyaz dengesini nasıl elde ederim ? bu sorunun cevabı beyaz dengesi menüsündeki en son seçenek olan "uyarlanabilir " modunda. Makinanızı bu moda getirin ve beyaz bir a4 kağıdı kadrajlayın( LCD ekrandan beyaz kağıttan başka hiçbirşey görünmeyecek şekilde,zoom yapmadan). Daha sonra menu tuşuna basın ,makine beyaz dengesini kendi ölçecek. görüntüdeki farkı göreceksiniz. Ancak şunu da unutmayın ki flaşlı ve flaşsız çekimlerde beyaz dengesi değiştiğinden flaş açıp kapattıktan sonra tekrar beyaz dengesini ölçmeniz gerekecektir.

makro çekimler

makinenin makro tuşuna ilk basışınızda makro moduna,ikinci basışınızda ise manual focus ayarına geçersiniz. bu da size 1 cm den 5 metreye kadar istediğiniz şekilde netleme olanağı sağlar,mesafeniz değişirse aynı ayardaki netlik bozulacaktır.

fotoğrafın netlememesi,bulanık çıkması gibi sorunlar

bu sorunların başlıca kaynağı enstantane hızıdır. size tavsiyem fotoğraf çekim teknikleri ile ilgili temel bilgileri forumda arayarak diyafram açıklığı,enstantane süresi,iso gibi kavramları anlamanız. makinenin her modu tatmin edici ancak Tv,Av,P ve M modları çekim yaparken en çok kullanılan modlar,diğerleri daha çok belirli olaylara özgü hazır ayarları verir. Örneğin hareketli bir cismi çekerken enstantane öncelikli modu kullanmalı ve enstantane hızını mümkün olduğu kadar arttırmalısınız.buradaki mümküniyet fotoğrafın karanlık çıkmadığı en son noktadır. alan derinliği fazla olan fotoğraflar çekmek içinse Diyafram öncelikli modu kullanmalı,diyafram değerini mümkün olduğu kadar düşürmeli( böylece fotoğrafa daha çok işık girer),iso değerini düşürmelisiniz. ancak bu şekilde çekim yaparken tripod kullanmalısınız yoksa fotoğraf bulanık,ya da titremiş şekilde çıkabilir.

umarım yardımcı olabilmişimdir,copy/paste değiil alınteri
  • @uguretes birşey ögrenmek istiyorum.göz makrosunu çekerken ışık kaynagı olarak ne kullandın ?? hangi ortamı denedin..bir türlü güzel kare yakalayamıyorum..neredeyse göz modelimin gözleri kör olacak çekmekten..olmuyor olmuyor... bu işin sırrı ne ..@yildiz da çok güzel göz makrosu yakalamış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: müdür

@uguretes birşey ögrenmek istiyorum.göz makrosunu çekerken ışık kaynagı olarak ne kullandın ?? hangi ortamı denedin..bir türlü güzel kare yakalayamıyorum..neredeyse göz modelimin gözleri kör olacak çekmekten..olmuyor olmuyor... bu işin sırrı ne ..@yildiz da çok güzel göz makrosu yakalamış...

müdür sırlar paylaşılmaz şaka şaka

netleme notkası var ayarlarda onu aiaf olarak değil merkez olarak ayarlıyorum yada manuel focus yapıyorum sebebi de özellikle göz makrosu çekerken devamlı kirpiklere odaklanması manuel yaptımmı ben kendim direk göz korneasını netliyorum

ışık kaynağına gelinde birebir çekeceğim bölgeye soft spot ışık yansıtıyorum oda yoksa birebir gün ışığının çok iyi yansıdığı bir yerde çekiyorum
  • quote:

gerçekten güzel bir kare ama ismini keşke bir çerçeve yapıpda oraya yazsaydın
    quote:

Orjinalden alıntı: uguretes

birkaç foto daha iyileride var

aceleden vallaha apollo idare et
  • @apolloturk2 teşekkür ederim.Daha güzel fotoğraflarım da var ama en yüksek çözünürlükte olduklarından foruma ekleyemedim.

Arkadaşlar bir de Fotoğraflara çerçeve,resim vs. nasıl yapılıyor,tarif eder misiniz?
  • hali hazırda programlar olduğu kesin ama bende bilmiyorum öğrenmek lazım
  • Bugün benim haricimde 2 arkadaşa daha gidip Bimeks den A630 aldık (çok beğendiler) . Ayrıca Arkadaşlar bu a630 kutusundan çıkan cd içeriğinde
    (EOS Utility) ve
    (Zomm Browser)
    adında iki proğram var bu iki proğram tam olarak ne işe yarıyor. Ben ikisinide yükledim ancak ingilizce, Zoom Browser resim düzenleme proğramı mı eğer resim düzenleme proğramı ise bunun yerine Türkçe kolay kullanımlı bir proğram tavsiyesinde bulunabilirmisiniz.
  • o cd den cıkan programlardan sadece 360 derece panaroma resim yapmaya yarıyan programı öneririm resim düzenleme konusunda picasa2 tr ben bunları kullanıyorum
  • Uguretes dediğin gibi panorama güzel diğerlerini silicem

-Ayrıca burdaki tüm arkadaşlar Adobe Photoshop 8 cs proğramı var kurmadan çalıştırabiliyorsun crack falan da istemiyor proğram, onu kullanmaya başladım. Proğramı bulabileceğiniz yer için PM atın.

-Bir derginin Nisan sayısında içeriğinde Photoshop proğramının nasıl kullanılacağı hakkında animasyonlu-Türkçe anlatımlı harika bir DVD içeriği var ordan seyrederek resim leri düzenliyorum. Tavsiye ederim. Dergi için PM atın Yaff bende fazla kuralcıyım galiba Reklam olmasın diye söyleyemiyorum....
  • hocam normalde bu forumu bırakacaktım ama dayanamadım yine giriş yaptım sayende
    o fotoğraf tabii ki makineyle çekildi inanmıyorsan exif bilgilerinden bakabilirsiin.Photoshopla yaptığım oynama ise yanlızca fotonun boyutunu küçültmek ve keskinliğini artırmaktan ibaretti başka hiç bir oynama yapmadım.Ayrıca bence photoshop çok önemli bir program ve kullanılması bana çok normal geliyor zaten bence dijital bir makine almanın en önemli avantajıda direk bilgisayara aktarıp üzerinde oynama yapılabilmesi.Bu işlem filmli makineler için oldukça zor oluyor scan etmek falan gerekiyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: avanoss

quote:

bu resim kesinlikle fotoğraf makinası ile cekilmiş değil. oynama var. lütfen daha doğal olalım. kimseyi ödüllendirmiyor veya cezalandırmıyoruz burada. burası doğal paylasım alanı olmalı.
  • photoshop için çerçeve basit bir çerçeve nasıl yapılır anlatayım
    önce fotoğrafı photoshop programı ile açalım
    ardından menüden image canvas size yazan bölüme girelim
    buradan relative seçeneğini işaretleyelim
    Width ve Height yazan yerlerden çerçevenin boyutlarını ayarlayalım
    Canvas extension color yazan yerden çerçevenin rengini ayarlayalım ve ok tuşuna basalım(rengi sonradanda paint bucket tool ile değiştirebilirsiniz)
    çerçevemiz hazır ismimizi veya fotonun adını yazarak çervemizi tamamlayalım
    quote:

Orjinalden alıntı: abici94

@apolloturk2 teşekkür ederim.Daha güzel fotoğraflarım da var ama en yüksek çözünürlükte olduklarından foruma ekleyemedim.

Arkadaşlar bir de Fotoğraflara çerçeve,resim vs. nasıl yapılıyor,tarif eder misiniz?
  •  Canon PowerShot A630 / A640 fotoğrafları..

• 5 Nisan itibariyle ben de bir Canon A630 kullanıcısıyım. :-)
    Aslında A540 almaya karar vermiştim ama Amerika'ya giden bir arkadaşım sayesinde aynı fiyata A630 alma imkanım oldu. İlk izlenimim yalnızca hayranlık, yeni özellikler gördükçe hayretim biraz daha artıyor, tek kelimeyle mükemmel bir makine.

Bu da ilk Manuel Focus denemesi :

• @aplloturk bu resimdeki manken kim yaaa
  • yurttan bi arkadaş valla.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.