Şimdi Ara

Canon PowerShot G10 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
6.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fotograflarının kalitesi düşükmüş. ISO 200 ü geçince çamur gibi bir görüntüsü var. O fiyat grubundaki yeni bir makinada daha iyi bir sonuç beklerdim
  • Sevgili forum yazari arkadaslarim
    Kafa karistirmaktan ote birsey yapmiyorsunuz. Verdim 409 dolari aldim g10 u olay budur. G9 almadim cunku hem daha yuksek bir teleobjektif degil daha genis acili bir lens istedim, hem de ayarlarina daha kolay erismek istedim. G serisi cicek gibi goruntu veren bir kompak seridir. Bu goruntuyu isteyen bu parayi verir. Ne simdi gunlerce g7 g5 g9 diye kapisiyorsunuz. Yazik degil mi burayi okuyan akli karisik tuketiciye :)
  • @mfoke dostum hayırlı olsun biraz fotoğraf paylaş da biz de görelim
  • alanlara hayırlı olsun.

her yazılan doğru bilgiyi de kutsal kitap ayeti gibi değerlendirmeyelim.

mp nin büyük olması her zaman makinanın kötü olduğu anlamına gelmez. karşılaştırılacak iki makinanında aynı şartlarda çekilmiş fotolarını bulmak ve buralarda ayrıntı incelemek daha doğrul olur. herşey matematiksel oranlardan oluşmuyor. gözle görmek birebir karşılaştırmak lazım.

şu makina iyi ötekisi kötü demiyorum ama g10 un fotolarını incelemeden yerden yere vurmak pek mantıklı değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mfoke

Sevgili forum yazari arkadaslarim
    Kafa karistirmaktan ote birsey yapmiyorsunuz. Verdim 409 dolari aldim g10 u olay budur. G9 almadim cunku hem daha yuksek bir teleobjektif degil daha genis acili bir lens istedim, hem de ayarlarina daha kolay erismek istedim. G serisi cicek gibi goruntu veren bir kompak seridir. Bu goruntuyu isteyen bu parayi verir. Ne simdi gunlerce g7 g5 g9 diye kapisiyorsunuz. Yazik degil mi burayi okuyan akli karisik tuketiciye :)

sen sadece kendini avutursun.Başka bir değil.Gerçekleri değiştiremezsin. G serisinin hepsi çiçek gibi görüntü vermez
  • fotolar-Canon PowerShot G10
     Canon PowerShot G10

Canon PowerShot G10

Canon PowerShot G10

Canon PowerShot G10

yaw benim fuji f50 bundan daha iyi çekiyor sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 26 Ocak 2009; 23:15:00 >

• Makine için bende ilk başlarda mp/sensör boyutuna bakarak önyargılı davranmşıtım ama şimdi okuduğum reviewler ve samplelarda makinanın sensör boyutundan bklenmeyecek kadar DETAYLI fotoğraflar çektiğini gördüm (Halbuki G9 ile aynı boyutlarda bir sensör kullanılmış ama işlemci değişti) ..Bir arkadaş G6 da ki foto kalitesini bile yakalayamaz demiş peki bu megapixelde (G6 6.0 mp idi hatırladığım kadarıyla) yakaladığımız detayları G6 da nasıl yakalamayı düşünüyor acaba..

Tamam megapixel foto.mak alırken bakılması gereken son kriterlerden ama unutmayın ki yüksek megapixelde bir fotonun detayları eğer sensörü de müsade ediyorsa yani kumlanma,distorsiyon vs..olmaz ise daha fazladır..Bu makinanın DETAY seviyesini sevdim daha büyük sensörlü LX3'ten bile daha başarılı buldum..Tabii bu benim şahsi fikrim..

Aşağıdaki siteden LX3 ve G10 fotolarını karşılaştırabilirsiniz.. (düşük iso seviyelerinde sepetin içindeki ve sağ alt köşedeki kumaşların dokularına bakın)
    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

• dpreview base iso da dlsr ile karşılaştırıyor ve base iso çekimleri için dslr alamya gerek yok diyor.
    Başka makina için bunu dedimi bilmiyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 27 Ocak 2009; 1:55:42 >
  • Sevgili dostlar.
    g10 3-4 gun once geldi. Isten gucten bulabildigim firsatlarla evde abidik gubidik bissuru cekim yaptim. Dusuk isik, yuksek isik, arkadan gelen guclu isika flas takviyesi flalan filan gibi... anladigim kadariyla g9da dusuk asalarda gozuken grenlenme
    azalmis ama kaybolmamis.
    Babama da gecen sene g9 almis oldugum icin soyleyebilirim ki g10 g9 un daha genis acili ve daha hizli islemcili bir tekrari. Cok ufak nuanslar var. Ben genelde ic mekanda insallah dogmasin bekledigim minik bebegimi cekecegim icin genis acili bir makine almayi tercih ettim. Makinenin bir diger iyiligi ise poz telafisi ve asa degerleinin ayarlanmasini son derece kolaylastirmis olmalari. ancak dedigim gibi henuz isden gucten firsat bulamadigim icin detaylica inceleyemedim.
    Simdilik buradan fikir almaya calisan arkadaslara bu tarz makineleri alirken teknolojinin iyice degismesin bekleyen biri olarak bir tavsiyede bulunayim ki:
    Elinizde g7 veya g9 varsa degistirmek icin bunu almaya atlamayin. Bir sure daha kullanin. Kesin yeni bir teknoloji daha cikartir bu gudik japonlar o zaman alirsiniz. Mesela daha genis boyutta bir ccd devresi iceren bir g11 cikarsa fena mi olur...
    Ancaak su bir gercek ki bazi yonleri eksi de olsa, bir cok arti yonleriyle, ic mekanlarda genis ve rahat profesyonele yakin karelerle fotorgraflar cekmek isteyen azicik para sahibi arkadaslar hic dusunmesin bu makineyi alsin.
    Fazla da kafaya takmyin gerisi bos...
    Umarim severek kullanirsiniz.

Not: Iyi fotograf cekmek icin iyi makine degil iyi akil gerekir... Iste bundan sonrasinin gerisi bostur :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.