Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX 150 ile OLYMPUS SZ-10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CANON POWERSHOT SX 150 ile OLYMPUS SZ-10

Arkadaşlar selam yukarıdaki iki fotoğraf makinası arasında kaldım kullanıcısı olan varmıdır hangisini almalıyım.

SZ-10 için video çekerken zoom yapınca ses kaydı kesiliyor diye bişey okudum doğrumudur acaba. Canon içinse iso değerleri kötü loş ortamda iyi değil gibi sözler var yardımcı olabilecek birileri varsa çok mutlu olurum.

• ISO başarımı olarak biri diğerinden üstün diyemem.
    Fakat Canon perde hızı konusunda çok daha üstün. Ayrıca bildiğim kadarıyla kullanıcı ayarları bakımından da Canon üstün.

Canon Sx150
    15 saniye - 1/2500 saniye aralığında perde hızı seçimine imkan veriyor iken
    Olympus Sz-10
    1/2 - 1/2000 saniye / < 4 saniye (Gece modunda)
    Görüldüğü üzere Olympus Sz-10 bu durumda acınası halde. Ben olsam tereddüt etmeden Canon Sx150'yi tercih ederdim bu iki makina arasından.
  • Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kısıtlı bütçe ile mümkün olan en iyi aleti arıyorum.

Amaç olarak söylersem belki farklı bir öneriniz de olabilir. Yardımcı olursanız mutlu olurum.

Öncelikli isteğim hd video çeksin. Zoom iyi olsun ki ufak oğlum parkta falan oynarken yakınına gidip oyununu bozmadan uzaktan uzaktan videosunu çekeyim resmini çekeyim. Normalde zaten çok foto çeken biriyim genel foto konusunda tatmin etsin. Otomobil modelleri yapıyorum makrosu iyi olsun yaptığım işçiliği güzelce netleyip çeksin istiyorum.

Bulabildiğim en iyi seçenekler bunlardı. Canonun kampanyası var 400 tlye kaçırmadan alsam iyi olacak sanırım.
  • sz10 u kullandım. Kesinlikle uzak dur.
  • arkadaşlar bende bir kaç gündür bu makineleri inceliyorum tam olarak karar veremedim.
    forumda bu konuda onlarca başlık var ama genel olarak öncelik video demişler.
    benim istediğim ise 550-600 tl bütçe ile tam olarak manuel çekim yapabileceğim makine istiyorum önceliğim ne video nede zoom.
    makro ve manzara çekimlerde en iyi performansı, keskinliği ve canlılığı alabileceğim bir makine tavsiyesi istiyorum.
    araştımalarım sonucunda "Canon PowerShot SX130/150" bu makineyi buldum.beklentilerimi karşılarmı yada alternatif olarak önerebileceğiniz başka makinelerde varmı?
    şimdiden teşekkürler.
  • Sx150 yi yaklaşık 2 saat önce Hepsiburada dan 349 TL ye aldım. Çok incelediğim bir makineydi. Bakalım birkaç güne inceleme fırsatım olacak inşallah :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben olsan canon alırdım zaten şu an para biriktiriyom arkadaşlar dışarıda çekim yapmak için canon daha iyidir ayrıca olympus 18x optik zoom var ama bildiğim kadarıyla manuel seçim özelliği yok ben olsam düşünmeden canon alırım canon zaten adını yazmış bin marka
  • konuya bakılırsa sx150 nin fiyatı yarı yarıya düşmüş 1 sene içinde bu iyi olduğuna mı yoksa kötü olduğuna mı işaret? ( sx 150 yi ben de düşünüyorum da ondan sordum ) .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BENL!

konuya bakılırsa sx150 nin fiyatı yarı yarıya düşmüş 1 sene içinde bu iyi olduğuna mı yoksa kötü olduğuna mı işaret? ( sx 150 yi ben de düşünüyorum da ondan sordum ) .

fakat bakınca canon olympusdan daha basit duruyor. özellikleride aynı şekilde. Hoş ben geçen sene sony hx 9v aldım. 700 liraya. ki piyasada 1200 liraydı. bu iki aletin bu kadar ucuz olmaları acaba çin menşeili olduklarındanmı kaynaklanıyor. benim sony japon malı. çünkü az kaldı sx 220 alacaktım bende.
  • yardımlarınıza teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.