Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doğrusu beklenen kalitede olursa SX1 piyasayı süpürür.
  • Panasonic'in bir türlü çıkartmak istemediği FZ60 resmen özellik olarak...Fiyatı biraz makul seviyelere indirsinler ve dediğin gibi beklenen görüntü kalitesi de çıkarsa süperzoom da liderliğe oturur ve nal toplatır FZ28 ve diğerlerine...Almayı bekleyen arkadaşların sayısı bayağı arttı benim çevremde...Photokina2008 de de FZ60 türü birşey yok.Panasonic hata yaptığını ilerde anlayacak Micro4/3 bizim beklentimiz değil diye yabancı forumlarda mesajlar birbirini kovalıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 24 Eylül 2008; 13:27:51 >
  • fz60 çıkacaksa beklediğim özellikler.
    20x14 boyutlarında sensör
    diyafram aralığı: 2,8-16
    seri çekim hızı saniyede 4 kare
    çekim hızı 1/4000
    makra mesafe 1cm
    geniş açı 28mm
    tele 300mm
    olmalı
  • Objektif hızlı olsun diye teleyi 300mm sabitlemişsin ama enazından FZ50 dekinin altına düşürmezler.Yani 18x ve 28mm-486mm gibi yani fz18 ve FZ28'in civarı olur tabi buda benim kişisel tahminim...Ama fz60 öldü galiba fuarda bu konuda bir belirti yok...
  • abi bu özellikler olmayacaksa zaten bırak ölsün.
    adamlar neler çıkarıyo.sx1 falan artık bu piyasada fz18 ile fz28 arasındaki değişikliği yaparak ki ben pek değişiklik göremedim yeni model çıkarılamaz.çıkarılsada tutmaz.çok ciddi gelişmeler olmalı.fz28 niye sudan ucuz çünkü yakında unutulacak sx1 hatta sx10 önümüzdeki günlere damgasını vuracak eski s5 bayağı tutulmuştu.
  • Doğru kardeşim birkaç küçük ayrıntıyla yeni model çıkarttılar...Zaten çoğu FZ18 sahibi FZ28'e geçmeyi düşünmüyor...Sanırım hep beraber Canoncu olduk gibi...
  • valla ben bekleyecem ya istediğim özellikle dslr-like çıkar artık fz60 olur 70 mi olur bilemem.yada sx1 beklenen kalitede olur onu alırım yoksa panasoniğin geliştirdiği G1 serisinin yeni modelini beklerim.zaten olympusta aynı yöntemle makine çıkardı.artık aynalı olan dslr almam .
  • canonun s3 s5 sersinne baktıgınızda mp artısı haricinde bir yükseltme olmazken dogru dürüst, adamlar resmen yılın makinasıı yaptılar.. dslr'lerden bile daha yankı uyandıracak bir geçiş yaptılar.

yıllar önce cıkan pro1 modelinden sonra pro2 modeli gelir mi acaba bilinmez ama gerçekten iyi iş yapmışlar,daha dogrusu beklenmeyecek bir iş yapmıslar:)
  • ne zaman amerikada satışları başlayacak bu makinanın haberi olan varmı? sizce de 600 $ ı bulurmu fiyat?
  • arkadaşlar 800 dolardan aşağı olmaz diyenler var gerçekdende 400 sterlinden İngilterede önsiparişler verilmeye başlandı bakalım ne olacak?
    Onların hayat standardına uyar ama bizi o fiyat silkeler!!!Hele birde görüntü kalitesi iyi çıkarsa ki öyle görünüyor mümkün değil inmez aşağılara!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 25 Eylül 2008; 19:47:43 >
  • fiyatın aşağıya inmesi rakip firmaların çıkaracağı modellere bağlı.anlamadığım cmos sensör ve digic4 işlemciye rağmen seri çekim hızının neden saniyede 1,1 kare olduğudur.bu konuda bilgi sahibi olan varmı fz28 bile saniyede 2,5 çekim hızına sahip.
  • FZ18 gerçekden önemli bir noktayı gözden kaçırmamışsın Shimodo arkadaşa özelden sordum bakalım ne diyecek???
  • quote:

Orjinalden alıntı: fz18

fiyatın aşağıya inmesi rakip firmaların çıkaracağı modellere bağlı.anlamadığım cmos sensör ve digic4 işlemciye rağmen seri çekim hızının neden saniyede 1,1 kare olduğudur.bu konuda bilgi sahibi olan varmı fz28 bile saniyede 2,5 çekim hızına sahip.

SX1 IS için verilen seri (ardışık ya da sürekli) çekim hızı kart dolana kadar koşuluyla saniyede 4 kare. 1.1 değerine nereden ulaştınız göremedim ama bildiğim bu. FZ 28 e gelinde onun hızı da evet 2.5 kare saniye ama : 5 foto ile sınırlı.

Mesajınızı okudum ama nedense karşı mesaj atamıyorum buradan yazdım.
  • Shimodo kardeş çok teşekkürler FZ18 arkadaşın dediği doğru aynen teknik özelliklerde öyle yazıyor.Canonun linkini ben size vereyimde bir inceleyin isterseniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: shimoda

quote:

Orjinalden alıntı: fz18

fiyatın aşağıya inmesi rakip firmaların çıkaracağı modellere bağlı.anlamadığım cmos sensör ve digic4 işlemciye rağmen seri çekim hızının neden saniyede 1,1 kare olduğudur.bu konuda bilgi sahibi olan varmı fz28 bile saniyede 2,5 çekim hızına sahip.

SX1 IS için verilen seri (ardışık ya da sürekli) çekim hızı kart dolana kadar koşuluyla saniyede 4 kare. 1.1 değerine nereden ulaştınız göremedim ama bildiğim bu. FZ 28 e gelinde onun hızı da evet 2.5 kare saniye ama : 5 foto ile sınırlı.

Mesajınızı okudum ama nedense karşı mesaj atamıyorum buradan yazdım.

http://web.canon.jp/imaging/dcp/pssx1is/specifications.htmlBurayı bir incelerseniz sanırım size bir fikir verir...

• quote:

Orjinalden alıntı: bisquit

canonun s3 s5 sersinne baktıgınızda mp artısı haricinde bir yükseltme olmazken dogru dürüst, adamlar resmen yılın makinasıı yaptılar.. dslr'lerden bile daha yankı uyandıracak bir geçiş yaptılar.

Hiç bir halt olmaz bu makinalardan...Küçücük sensöre gene sokmuşlar dünyanın pikseli...
  • evet bu kadar küçük sensör ve 10mp .beklenenin altında olacağını düşünüyorum.sanki canon cmos sensör ve digic4 dikkatleri panasonicten kendi üzerine çekmek için yapmış gibi.ayrıca saniyedeki çekim hızının 1.1 olduğunu dpreviewden aldım.
    quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: bisquit

canonun s3 s5 sersinne baktıgınızda mp artısı haricinde bir yükseltme olmazken dogru dürüst, adamlar resmen yılın makinasıı yaptılar.. dslr'lerden bile daha yankı uyandıracak bir geçiş yaptılar.

Hiç bir halt olmaz bu makinalardan...Küçücük sensöre gene sokmuşlar dünyanın pikseli...

• Dpreview de bende gördüm ama sanırım bir hata olmuş
    canon un kendi sitesinde çekim hızı 4fps olarak verilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilhan -- 26 Eylül 2008; 10:55:16 >
  • aslında beklenende bu.10mp çok yavaşlarmazayrıca digic 4 var.inşallah doğrudur.
  • Arkadaşlar bahsettiğiniz 1.1 saniyelik çekim hızı makinanın sürekli AF modunda bulunduğu secenektir. Yani makina her yeni çekim için yeniden objeye odaklanacağından iki foto arasındaki süre haliyle uzayacak.
    Diğer şecenekte ise makina ilk çektiği fotorafın değerlerini referans aldığından ikinci ve ardından diğer fotoları daha hızlı yani saniyede 4 kare olmak üzere çekebiliyor demektir. Yanlışım varsa ustalar uyarsın. Kaldıki sürekli AF modunda saniyede 1 kare bu sınıf bir makina için bence iyi bir değer yani :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.