Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar canon sx10 da "Timelapse recording" modu varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 8 Ekim 2008; 23:24:30 >
  • Paylaşımın için teşekkürler çok aydınlatıcı bir(Preview) öninceleme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 9 Ekim 2008; 13:28:27 >
  • 70$ kargo çok.yakında daha uygun bi kargoyla gönderen çıkacaktır.birazdaha beklemek gerek.
  • http://www.pbase.com/photofreak777/hike_101108&page=all
    Arkadaşlar SX10 IS'in örnek fotoğrafları gelmeye başladı.Birkaç yüksek zoomda çekilmiş örnek fotoğraflar yukarıdaki linkde...Bence iyi ama diğer arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 12 Ekim 2008; 17:12:07 >
  • burda satılan fotograf makinelerinde degerinin ustune +KDV ve şimdide +OTV den başka bir ucretler ekleniyormu? cunki listelere bakıyorum piyasada 250$ degerindeki makinalar burda biyer 600 biyer 900 ytl gibi ucuk fiyatlara satılıyor? bu kadar kar marjı yuksek degilmi?
  • merhabalar
    canon sx10 ve sx 1 ıs arasındakı fark bırı cdd dıyerıde cmos ve vıdeo cozunurlugu bıldıgım kadarıyla ama benım bılmedıgım baska farklar var mı?
    amazonun almanya sıtesınde sx1 ıs 488 € sx10 ıs 337€ aralarındakı fark ıcın bukadar fark odenırmı sızce
    anlayan arkadaslar yardımcı olursa sevınırım
    sımdıden tsk
  • SX1 IS ile SX10 IS arasındaki en önemli fark SX1 IS'in FULL HD 1920x1080 video çekimi ve birde CMOS sensör farkı.Aradaki fiyat farkını artık alan kişi ihtiyacına ve kesesine göre değerlendirecek...
  • Sx1 is için 849 Avustralya dolarından (1AU dolar = 1 YTL ) ön sipariş alınmaya başlanmış. SX10 ile fiyat farkıda 200 dolar, arkadaşların bilgisine herkese selamlar..
    SX1 için
    http://www.cameraaction.com.au/call1300-303-191/products.asp?sku=207514&dept=3
    SX10
    http://www.cameraaction.com.au/call1300-303-191/products.asp?sku=207528&dept=3

• çok para yav.bakalım hak edecekmi?
  • SX1 IS Amerikan dolarına çevirince 520$ ediyormuş farkındaysanız doğruysa fiyat beklenenden ucuz sayılır.1200 dolar civarı bekleniyordu...
  • 1200$ çok ucuk.o paraya d90 veriyolar hemdee ne makine.ama 520$ fena değil.gerçi dolar bu aralar çıldırdı ama neyse düşer yakında inşallah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alperkon

SX1 IS Amerikan dolarına çevirince 520$ ediyormuş farkındaysanız doğruysa fiyat beklenenden ucuz sayılır.1200 dolar civarı bekleniyordu...

valla banada uygun geldi, 27 ekimde de beklenen ellerine gecme tarıhıymıs, yuzde 20 deposit yatırıp siparişi verdim, inşallah aksilik olmaz
  • Hadi bakalım hayırlı olsun zalad28 makinayı forumda alan ilk siz olacaksınız ve bizim gibi alacak arkadaşlara da yol açmış olacaksınız.Dört gözle örnek fotoğraflarını bekliyoruz...
    quote:

Orjinalden alıntı: zalad28

quote:

SX1 IS Amerikan dolarına çevirince 520$ ediyormuş farkındaysanız doğruysa fiyat beklenenden ucuz sayılır.1200 dolar civarı bekleniyordu...

valla banada uygun geldi, 27 ekimde de beklenen ellerine gecme tarıhıymıs, yuzde 20 deposit yatırıp siparişi verdim, inşallah aksilik olmaz
  • herkese merhabalar asagıdakı lınke bakarmısınız
    canon sx 1 ıs nın fıyatı 1296,86 $
    20 gun ıcındede turkıyeye gelcekmıs bakalım

http://www.limgen.com/dijital-fotograf-makinesi.php?isim=en-ucuz-Canon-Powershot-SX1-IS-dijital-fotograf-makinasi
  • quote:

Hadi bakalım hayırlı olsun zalad28 makinayı forumda alan ilk siz olacaksınız ve bizim gibi alacak arkadaşlara da yol açmış olacaksınız.Dört gözle örnek fotoğraflarını bekliyoruz...
    quote:

quote:

inşallah dediğim gibi teslimat tarihinde sıkıntı olmazsa elimden geleni zevkle yaparım :D

• Seayde şimdi bu 20 gün sonra Türkiye'ye geliyorda biraz abartılı geldi bana...Çünkü yabancı sitelerin çoğu Kasım sonu aralık başı diyor.Sonra Türkiye temsilcisi Erkayalar nasıl olacak bu eğer Erkayaların bir yan kuruluşuysa o başka...
    quote:

Orjinalden alıntı: seayde

herkese merhabalar asagıdakı lınke bakarmısınız
    canon sx 1 ıs nın fıyatı 1296,86 $
    20 gun ıcındede turkıyeye gelcekmıs bakalım

http://www.limgen.com/dijital-fotograf-makinesi.php?isim=en-ucuz-Canon-Powershot-SX1-IS-dijital-fotograf-makinasi

• @Alperkon,
    Size Malesef özel mesaj atamıyorum hala 3 tarayıcı ile de denedim sonuç aynı. Bu arada SX1 ile ilgili bu topiği açtığınızı görünce size son attığım mesajı buraya değiştirerek almayı uygun gördüm. Biraz makina ile ilgili düşüncelerim eleştirisel olacak. Buarada verilen tüm link ve fotografları da incelediğimi beliteyim.....

Canon SX1 konusunda çok tereddütlüyüm. Makine kağıt üzerinde mükemmel duruyor Özellikle benim gibi beli rahatsız kolay kolay eğilemeyenler için LCD' nin 16x9 ebadına çıkatılması ve her yöne dönebilmesi ile koruyucu kapak iyi düşünülmüş. Yine, ancak diyeceğim A610-640 serisinde olduğu gibi ters çevrilip kapanabilen bir düzenek çok daha pratik olabilirdi.
    Kişisel düşüncemdir, hiçbir zaman motorlu zoom yapan makinelerden hazzetmedim. Teknik olarak ne kadar kaliteli yapılırlarsa yapılsınlar o kadar düşük ve narinlerki, en ufak bir çarpma düşürmede kilitlenip kalabiliyorlar veya motor nedeniyle zırt pırt arıza çıkartabiliyorlar ve sırf bu nedenlede manuel zoom çemberi olan makineleri tercih ederim.
    Geleyim daha da önemli noktaya. Her ne kadar ilk araştırmamda objektif yapısı ile ilgili bir bilgi bulamadıysam 20X gibi, bu kadar büyük bir yakınlaştırmada, eğer objektif yapısında ASPH mercek takımı (2 Takım) kullanılmadıysa 4-5X' ten sonra kenarlarda mor saçaklanmalar ve renk sapmaları oluşması ile buna bağlı detay kayıpları oluşması kaçınılmaz. Tıpkı Fuji'nin "Asrın bilmem nesi" diye lanse ettiği S100FS' de olduğu gibi.....
    Digic IV işlemcinin getirileri çok açık ve belli.. HD ve bir sürü teferruat ama daha önemlisi işlemciniz harikalar yaratsada, sensörünüz gerekli kaliteyi sunamıyorsa (ISO açısından) devreye NR' yi sokar bir çuval inciri berbat eder. Çoğu makinede olduğu gibi.... Bunun böyle olduğu belirtileri, ISO ve sensör özelliklerine bakınca bize haber veriyor gibi. Neden 80 ISO ?. CMOS iyi bir tercih ve sizi en azından Hot Pixel olayından kurtulmanızı tam olmasada %90 garanti eder ama neden 1/2.3" gibi bir sensör?
    Örneğin: Nedense ( ! ) verilen tüm örnekler 80 ISO ve yakın plan çekimlerden oluşmuş, bir kaçını aşağıya aldım.........
    http://web.canon.jp/imaging/dcp/pssx1is/samples/IMG_1088.JPG
    Tam boyutta bu fotograftaki kızın saçlarına ve kazağın boyunluğundaki detaylara dikkat edin NR' nin devrede olduğunu göreceksiniz.....
    http://web.canon.jp/imaging/dcp/pssx1is/samples/IMG_1085.JPG
    Bu fotograftada sağ üst köşedeki sırtı dönük kişiye dikkat ! mor saçaklanmalar ve renk dağılmaları aynı dağılmalar sağ kenardaki 5 kişilik gruptada mevcut.....
    Tabi bu etkiler fotografın kenar ve köşelerindeki netliği ve keskinliğide bozmakta (Fuji S100FS' deki kadar çok değil ama var...)
    http://web.canon.jp/imaging/dcp/pssx1is/samples/IMG_1080.JPG
    Fotografın özellikle sağ kenar son 1/3 bölümündeki binanın pencerelerine dikkat ! , çok belirgin mor saçaklanma ve renk dağılımları.
    Kısacası 200-400 ISO çekimler olmadığından ISO performansı konusunda bir şey söylemek mümkün değil ama, hala neden 80 ISO kademesi var soruma, Kocaman bir ? işareti.....
    Ve fiyat. Kasım sonu, Aralık ayı başlarıında çıkması beklenen makine Avrupa' da ortalama 680 € gibi bir fiyata, USA' da da 500 $ civarında bir fiyatla piyasaya sürülecekmiş ve Erkayalar makineleri Avrupa pazarından temin ettiği için, garanti bu makineyi bu günkü kurla 1900-2100 YTL arasında satmaya kalkacak ya da getirtmeyecek. Olacak şey değil.... Aynı tutarsızlığı Fuji' de yaptı S100FS' de , getirttiği makineler elinde patladı. Hadi ben yanıldım, çıkana kadar fiyat tahminleri %30-35 düştü. 1200-1400 YTL gibi bir fiyat aralığında tüketiciye sunuldu. Canon 450D şu an IS' li kit Objektifle TR Garantili 1400-1500 YTL aralığında satılırken, dSLR/Like bir makinenin tahminimce bu fiyata dahi satılması çok çok zor.
    Bence, Makine piyasaya sürülsün ve en az bir 6 ay kadar beklenmesinde yarar var.
    İlki, fiyat mutlaka makul seviyelere gerileyecektir. İkincisi, ilk alanlar bir süre sonra örnek fotolarla makineyi irdelemeye başlayacaktır. Bu da bizde, makine Fotograflarının keskinlik, netlik, renk anlayışı, ISO ve sensör performansı ile 4x - max zoom aralığındaki performansını ve mor saçaklanmalar ile renk dağılmaları hk. 'da Canon' un pazarladığı örnek fotograflardan çok daha iyi bir fikir oluşturacaktır.
    Kafanızı şişirdim kusura bakmayın.

quote:

Hadi bakalım hayırlı olsun zalad28 makinayı forumda alan ilk siz olacaksınız ve bizim gibi alacak arkadaşlara da yol açmış olacaksınız.Dört gözle örnek fotoğraflarını bekliyoruz...
    quote:

quote:

• @Bipekkan hocam sensör boyutu hakkında söylediklerinize katılıyorum ama CMOS sensör bi fark oluştururmu diye bu modelden ümidim var özelliklede noise konusunda,tabi fiyatta önemli beklemekde fayda var
  • Cmos sensörlü olan SX1 IS hala ortada yok....
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.