Şimdi Ara

Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI*** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
926
Cevap
1
Favori
87.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pininfarina

Bu tarz ureticinin kendi sitesine koymus oldugu ornek fotolari hic bir zaman ornek/baz almayın. Bu ornekler profesyonellerce, en iyi ısık, koşul, ayar ve en ideal ortamlarda cekilirler. Bir amator hatta yarı-profesyonel dahi olsanız cogu zaman gercek hayatta bu kadar onemli bileseni bu kadar basarili bir sekilde kolay-kolay bir araya getiremezsiniz. Cihaz hakkında fikir edinmek icin ureticilerin kendi sayfalarına koyduklari ornek fotolari baz almak, yogurtcuya gidip, "yogurdun eksi mi usta" diye sormak gibi birsey!

Bu kadar saf ve ön-görüsüz olmayin mumkunse

Cihaz hakkında fikir edinmek için, herkes istediği şekilde istediği yerden fikir almakta özgürdür. Ben "bakın ne kadar mükemmelmiş yaa" demek için o fotoyu oraya koymadım. Sadece bir fikir vermesi ve paylaşım olması açısından ekledim. "Bu fotoya bakın bu cihazı alın" da demedim. Bu arada, herhalde canonun sitesinden aldığım bir foto amatör çekimi olacak da değil! Belki 10'larca foto inceledim amatör ya da profesyonel, ama sitede ilk foto ekleme deneyimimi yaşamak için bu fotoyu ekledim.

Ayrıca bu forum, sadece profesyonellerin bilgi paylaşımlarını ve ukalalıklarını sergiledikleri bir ortam da değil. Kendi "üstün" bilgilerinizi, başkalarının öğrenme ve merak duygularına lütfen dayatmayın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quasi522 -- 31 Aralık 2007; 20:17:39 >

• sevgili pininfarina rumuzlu arkadaşım................
    yazında fotoğraf makinesinin fotoğraf makinesi olarak kullanılması gerektiğini...
    videonun önemsenmemesi gerektiğini....
    buna önem verenlerin bilmem bilinçsiz falan gibi haddini aşan lakayt kelimeler yazmışın..
    1.şimdi eğer zaten profesyonel amaçlı foto çekmek istesem zaten dslr gibi bir makina tercih sebebi olur..
    2.sen şimdi diyeceksinki fotoğraf makinesiyle video çekmek makineye zarar verir..falan filanki...............
    yav kardeşim bu özelliği firma koymuş sana ne halt yemek düşer ..orası sana kalmış...
    ki öyle olduğu gerçeği gözardı edilemez...
    zaten fotoğraf makinesiyle gece gündüz video çekecek halimiz yok...
    videoda optik zum kullanımı olması sen kabul etsende etmesende önemli bir etken..
    canonda bu konuda gayet iyi..
    ya arkadaşım ben 2 dakikalık bir video bile çekecek olsam, optik zumun faydası olur durumuna göre..
    burda arkadaşlar sx100 hakkında bilgi alışverişi yapıyor...
    senin ukala tavırların,ve bi şeyler bildiğini göstermek için sazan gibi dalman pek kibar değil..
    eğer bilgin varsa bu makineler hakkında arkadaşları aydınlatırsın.....
    yoksa susarsın........................
    meydanı boşbuldun sallıyon...
    inşallah bundan sonra aynı hataları yapmaşsın..
    yoksa ağzının payını alırsın................

• arkadaşlar biraz sakin olabilirsek daha iyi olur bence..esas konuya dönsek..bu makinayı alalım mı almayalım mı?bu makina iyi mi değil mi?kullanan arkadaşları bekliyoruz..kullanan arkadaşlarda fazla gecikmeseler yorumları için doğru karar vermek için ürünü kullananların yorumları çok önemli..yoksa gidersiniz canon un sitesine..almak istediğiniz ürünün özelliklerini bulursunuz az buçuk kafanıza yatıyorsa alırsınız..önemli olan firmaların yazdıklarından çok kullanıcı yorumlarıdır bizim için..
    kullanan arkadaşları bekliyoruz..

• quote:

Orjinalden alıntı: elbeyli

sevgili pininfarina rumuzlu arkadaşım................
    yazında fotoğraf makinesinin fotoğraf makinesi olarak kullanılması gerektiğini...
    videonun önemsenmemesi gerektiğini....
    buna önem verenlerin bilmem bilinçsiz falan gibi haddini aşan lakayt kelimeler yazmışın..
    1.şimdi eğer zaten profesyonel amaçlı foto çekmek istesem zaten dslr gibi bir makina tercih sebebi olur..
    2.sen şimdi diyeceksinki fotoğraf makinesiyle video çekmek makineye zarar verir..falan filanki...............
    yav kardeşim bu özelliği firma koymuş sana ne halt yemek düşer ..orası sana kalmış...
    ki öyle olduğu gerçeği gözardı edilemez...
    zaten fotoğraf makinesiyle gece gündüz video çekecek halimiz yok...
    videoda optik zum kullanımı olması sen kabul etsende etmesende önemli bir etken..
    canonda bu konuda gayet iyi..
    ya arkadaşım ben 2 dakikalık bir video bile çekecek olsam, optik zumun faydası olur durumuna göre..
    burda arkadaşlar sx100 hakkında bilgi alışverişi yapıyor...
    senin ukala tavırların,ve bi şeyler bildiğini göstermek için sazan gibi dalman pek kibar değil..
    eğer bilgin varsa bu makineler hakkında arkadaşları aydınlatırsın.....
    yoksa susarsın........................
    meydanı boşbuldun sallıyon...
    inşallah bundan sonra aynı hataları yapmaşsın..
    yoksa ağzının payını alırsın................

arkadasım bu konuda sana katılmamak elde degıl..kompak makınelerde amac anı yakalamakır..ister video ister fotograf...fotograf bırıncı oncelıktır tabı ama neden vıdeo cekmeyesınkı.....
    amac ılla foto cekmekse o zamn dslr alınır zaten onda video cekımı yoktur...
    arkadas gercekten hakarete varan boyutta acıklamalar yapmıs...kımın neye ıhtıyacı oldugunu bılemezsın...bır foto makınesının vıdeo cekımının olması kotu bıseymıdır...yada bır kısının makıne alırken bunun vıdeo cekımıde varmı dıye sorması onun cahıl oldugunumu gosterır...acıklamalar cok ama cok sacma...
    suan canon s5 kullanıyorum...alırken cok buyuk bır etken olmasada vıdeo cekımının cok ıyı oldugunu okudum...ve cok sık olmasada ara sıra vıdeo cekıyorum..arkadaslarla aramızda yaptıgımız sakalar falan 1 dk lıkda olsa bır kayıt yapmak hıcde kotu olmasa gerek...
    pininfarina;
    senın bu tur yazılarını defalarca okudum...ve sımdı sana soruyorum?
    neden telefon alırken bas krıter foto cekımıdır.hatta vıdeo cekımı....bunu sana soyluyorum cunku senın cep telefonları topiklerındende ıyı bılırım...incelemelerınde vardır...alo desek yetmezmı..adı ustunde telefon (yukarda yazmıssın adı ustunde fotograf makınesı).tum ozellıklerın bı arada olması kotu bıseymı...
    yıne aynı yere gelıyoruz..amac anı yakalamak.her an yanımızda vıdeo kameramız fotograf makınemız olmayabılır..telefonla bu ıhtıyaclarımızı mukemmel olmasda karsılyabılırız...aynı sekılde foto makınesındede vıdeo olması ınsanların alırken bunu sormaları bu kdar ayıplanacak bıseymı...
    ama senın bu sacmalıktan ıbaret acıklamaların ınsanların gereksınımlerını hıce atarak konusmaların gercekten dudak ucuklatıcı...
    bazı konularda bılgılı olabılırsın ama bu bılgıyı ınsanlarla paylasmak varken ınsanları yerıcı asaglayıcı ıthamlarda bulunman gercekten cok gereksız.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 2 Ocak 2008; 10:52:48 >

• kardesım bende bu makıne ıle canon s5 arasında kalmıstım...canon s5 ı sectım...ama bu makınede senın ıhtıyaclarını fazlasıyla karsılayacaktır buna emın olabılırsın...herkes bı ıso tutturmus gıdıyor...yuksek ısoyu kullanan kac kısı var forumda....ben ıso 400 u gecmem zaten...zaten gecıncede yamulmayan makınelerın sayısı oldıkca az....onemlı olan senın ne ıcın kullanacagın....
    gunduz cekımleri cok ıyı dır...
    kapalı mekan cekımlerınde ıso max 400 olmalı...1-2 manuel ayrla yıne cok ıyı fotolar elde edebılırısın
    1 cm den makro senın ısını cok rahat gorecektır...
    ayrıca gorunusu cok ama cok hos
    kalem pılle calısması buyuk bır artı
    azda olsa bu aletı kullandım...kesınlıkle ıhtıyaclrınızı karsılayacaktır...
    ınceleme sıtelerıne bakılarak makıne alınmaz...ıhtıyaclarınz dogrultusunda alınır...
    bu ınceleme sıtelerınde genelde ıso performanslarına vede croplara bakılır..buda benım ıcın bı krıter degıldır...canon s5 ınde ınceleme sıtelerındekı karnesı cok ıyı degıldı..ama makıneyı kullanıyorum...vede cok memnunum.....

quote:

Orjinalden alıntı: ÖZ-AK

arkadaşlar biraz sakin olabilirsek daha iyi olur bence..esas konuya dönsek..bu makinayı alalım mı almayalım mı?bu makina iyi mi değil mi?kullanan arkadaşları bekliyoruz..kullanan arkadaşlarda fazla gecikmeseler yorumları için doğru karar vermek için ürünü kullananların yorumları çok önemli..yoksa gidersiniz canon un sitesine..almak istediğiniz ürünün özelliklerini bulursunuz az buçuk kafanıza yatıyorsa alırsınız..önemli olan firmaların yazdıklarından çok kullanıcı yorumlarıdır bizim için..

• quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

kardesım bende bu makıne ıle canon s5 arasında kalmıstım...canon s5 ı sectım...ama bu makınede senın ıhtıyaclarını fazlasıyla karsılayacaktır buna emın olabılırsın...herkes bı ıso tutturmus gıdıyor...yuksek ısoyu kullanan kac kısı var forumda....ben ıso 400 u gecmem zaten...zaten gecıncede yamulmayan makınelerın sayısı oldıkca az....onemlı olan senın ne ıcın kullanacagın....
    gunduz cekımleri cok ıyı dır...
    kapalı mekan cekımlerınde ıso max 400 olmalı...1-2 manuel ayrla yıne cok ıyı fotolar elde edebılırısın
    1 cm den makro senın ısını cok rahat gorecektır...
    ayrıca gorunusu cok ama cok hos
    kalem pılle calısması buyuk bır artı
    azda olsa bu aletı kullandım...kesınlıkle ıhtıyaclrınızı karsılayacaktır...
    ınceleme sıtelerıne bakılarak makıne alınmaz...ıhtıyaclarınz dogrultusunda alınır...
    bu ınceleme sıtelerınde genelde ıso performanslarına vede croplara bakılır..buda benım ıcın bı krıter degıldır...canon s5 ınde ınceleme sıtelerındekı karnesı cok ıyı degıldı..ama makıneyı kullanıyorum...vede cok memnunum.....

quote:

arkadaşlar biraz sakin olabilirsek daha iyi olur bence..esas konuya dönsek..bu makinayı alalım mı almayalım mı?bu makina iyi mi değil mi?kullanan arkadaşları bekliyoruz..kullanan arkadaşlarda fazla gecikmeseler yorumları için doğru karar vermek için ürünü kullananların yorumları çok önemli..yoksa gidersiniz canon un sitesine..almak istediğiniz ürünün özelliklerini bulursunuz az buçuk kafanıza yatıyorsa alırsınız..önemli olan firmaların yazdıklarından çok kullanıcı yorumlarıdır bizim için..

işte ben bu tarz yorum arıyorum..ben amator bir resim severim..güzel çekilmiş fotoları az buçuk anlarım ama kendim çekebilirmiyim bilmem neyse.. onun için belki bu makina bana çok fazla bile gelebilir..bu makinayı tercih etmemdeki en büyük sebep compakt bir makinadan daha iyi bir performansı olduğunu düşünmem..tabi düşünürkende fiyat da etkili bu düşüncemde..mesela compakt bir makinaya 400-500 vereceğime üstüne biraz daha ekleyip böyle bişey almak..kim bilir belki bende merak sararım ilerde fotoğraf konusuna..
    ben çok sık olmamakla beraber resim çekmeyi severim..topluca aile resimleri,ufak tefek manzara,gece gündüz çekimleri falan..kamera olayı hiç önemli değil benim için..ama tercih edenlerde haklılar aslında..insan aldığı bir şeyin iyi olmasını istemez mi..neticede bir artıdır video kamera özelliği..makro konusunda pek ilgili değildim ama bu forumda baya ilgimi çekti,düşünüyorum makro kalitesinin iyi olmasını..çekim yaparken titreyen eller yüzünden bulanık çıkan resimlerden bıktım..titreşime duyarlı olmasını isterim..pil ömrü önemli..mesela alkalin pille flaşlı ve flaşsız kaç resim çekeceğim önemli..hafıza durumu önemli..2 gb hafıza kartını destekliyormuş üstü varmı bilmem ama ilerde arttırmak gibi bi şansım olursa o da önemli..onun haricinde haraketli resimleri net çeksin yeter bana..en önemlisi bu..yüz tanıma özelliğide var demişti teknosada ki görevli..ama kaç kişiye kadar onu bilmiyorum..gerçi çok da önemli değil bu özellik ama,yinede fena olmaz açıkçası..
    bu özellikleri karşılıyorsa bu makina benim için ideal..birde canon,fotoğraf konusunda iyi bir marka..bu fiyat aralığında değişik markalar var ama ben canon üzerinde duruyorum..çok oldun demezsen yanıtlarını bekliyorum..

• sayın öz-ak
    bence bu alet tam size gore...
    istedıgıniz herseyı fazlasıyla karsılayacak bır alet....
    onemlı olan ısteklerın dogrultusunda karar verebılmek....dedıgın cekımlerı cok rahat yapabılırsın...sanırım 4 gb kart desdeklıyor...bataryalı olmadıgı ıcın cebıne extra 2 pıl at cık dısarı....zaten pılın bıtınce en yakın marketten aabılırsın....2 pilla rahat 200 ustu fotograf cekebılırısın...buda bence yeterlı...eger batarya kullanan bı alet olsaydı eve gıdıp sarj etmek zorunda kalabılırdın...
    ayrıca bu cıhazın degısık bır estetık gorunusu var..benım cok hosuma gıdıyor...kımıne gore gorunus onemlı olmasada benım ıcın onemlıdır.....
    sımdı bı baslık alsan bınbır turlu sey yazılır....bırılerı kesın gelır derkı fujı al...yok yuksek ısoda ıyıfdır falan...onemlı olan senın yapacagın cekımler...eger ben bu makıneyı uzun pozlamalarla yuksek ısolarla tropodla gece cekımlerınde kullancam dıyosan bende sana fujı tavsıye ederım....ama yukarda sıraladıgın seyler ıcın b makıne bıcılmıs kaftan....canonun kalıtesı tartısılmaz...
    ayrıca bu alette manuel ayarlarda mevcut...işi bıraz kapınca kendını gelıstırebılırsın...
    bence pişman olmayacagın bı alet...ben tavsıye ederım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 2 Ocak 2008; 12:06:28 >

• teşekkür ederim beni aydınlattığın için..sıkışıp kalmıştım açıkçası..iyi oldu..en yakın zamanda bitirecem bu işi..
  • arkadaşlar sx100de veya canonda panaromik mod varmı.....................
    yada panaromik fotoların nasıl yapıldığına ilişkin bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

sayın öz-ak
    bence bu alet tam size gore...
    istedıgıniz herseyı fazlasıyla karsılayacak bır alet....
    onemlı olan ısteklerın dogrultusunda karar verebılmek....dedıgın cekımlerı cok rahat yapabılırsın...sanırım 4 gb kart desdeklıyor...bataryalı olmadıgı ıcın cebıne extra 2 pıl at cık dısarı....zaten pılın bıtınce en yakın marketten aabılırsın....2 pilla rahat 200 ustu fotograf cekebılırısın...buda bence yeterlı...eger batarya kullanan bı alet olsaydı eve gıdıp sarj etmek zorunda kalabılırdın...
    ayrıca bu cıhazın degısık bır estetık gorunusu var..benım cok hosuma gıdıyor...kımıne gore gorunus onemlı olmasada benım ıcın onemlıdır.....
    sımdı bı baslık alsan bınbır turlu sey yazılır....bırılerı kesın gelır derkı fujı al...yok yuksek ısoda ıyıfdır falan...onemlı olan senın yapacagın cekımler...eger ben bu makıneyı uzun pozlamalarla yuksek ısolarla tropodla gece cekımlerınde kullancam dıyosan bende sana fujı tavsıye ederım....ama yukarda sıraladıgın seyler ıcın b makıne bıcılmıs kaftan....canonun kalıtesı tartısılmaz...
    ayrıca bu alette manuel ayarlarda mevcut...işi bıraz kapınca kendını gelıstırebılırsın...
    bence pişman olmayacagın bı alet...ben tavsıye ederım...

hidrojenperoksit, canonsx 100ıs hakkında ki faydalı paylaşımlarınız için teşekkürler...üst düzey bir makine olmadığını biliyorum, ama ihtiyaçlarımı fevkalade karşılayacağına eminim...(makine bir elime geçsinde, izlenimlerimi yazarım buradan:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quasi522 -- 2 Ocak 2008; 15:19:18 >

• bu kadar da şansızlık olmaz..ne güzel asya karta mavi bilgisayar %10 indirim yapıp..18 ay takside bölüyodu..kampanya bitmiş..
  • IXUS 75 mi alsam acaba..offf off..
  • quote:

IXUS 75 mi alsam acaba..offf off..

Sakın ha hocam. SX 100 için bu kadar zılgıt yedikten sonra kararı değiştirmeyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dor Niro -- 2 Ocak 2008; 18:02:18 >
  • Arkadaşlar bu ürünün A570 IS ya da A710/720 IS'ten bariz üstünlükleri nelerdir?
    Açıkçası bu kadar fiyat farkı yaratacak ne var?

Tamam kasası iyi güzel görünüyorda özellikleri bakımından ne var?
  • 10x zum tabiki de. fiyatı o arttırıyor hocam.
    a720'den en büyük farkı farkı bu+ lcd'si biraz daha kaliteli ve dönebiliyor sağa sola. aralarında 100ytl fark var.
    foto kalitesi bakımından pek fark olacagını sanmıyoruım ama sx100 için foto kalitesi için güzel yorumlar var dpreview incelemesinde.

bu ürün 12x zumlu canonların pahalı fiyatlarına alternatif olsun diye üretilmiş fiyatı uygun bir makina. manuel ayarlarıyla kendinizi geliştirebileceğiniz uygun bir ürün. 550 ytl'ye falan da satılan yer var.ereyon mesela. epsiburada'da 648ytl
  • hidrojenperoksit ve elbeyli arkadaslar.

pininfarina'ın söylediği şeyi sanırım anlamak istemiyorsunuz... adam orada cıkıp "Foto mak. ile uzun sureli ve vadede video cekmek basta sensör olmak uzere cihazda bazı kalıcı hasarlara neden olur arkadaslar."

diyor ve bu doğru bir cümle. ki bu cümleyi ispatlayıcı gerçekler görmek isterseniz, PANASONİC marka fotoğraf makinesi ve Videokameralarına,LEİCA marka fotograf makinelerine,MAMİYA marka fotoğraf makinesi ve lenslerine SİGMA marka fotoğraf makinası ve lenslerine yetkili servis sıfatıyla hizmet veren murat abinin sitesinden b u r u k a y . c o m mesaj atarak öğrenebilirsiniz arkadaslar

yarın bir gün bu sebepten dolayı makinanıza bir zarar gelirse de kimseye laf söylemeden burda forum bile açmadan başınızın çaresine bakınız bence. kimse çok bilmişlik taslamıyor. efendi efendi tavsiyelerde bulunuyor ve uyarıyor.

ayrıca foto makinesiyle telefonu kıyaslamak ayrı bir gariplik. foto makinesi alırken o kıyasın ve bun ek olarak mp3 çalma özelliğinin aranmasının sebebi taleptir. aynı talep foto makinesinde de vardır fakat yarattıgı sonuclar da bellidir.
    foto makinelerinin sensörleri halen cmos'tur ve daha az ısınır cdd'lere göre. aynı problemler ccd sensörlü cep telleri cıktıgında uzun vadede sorunlar yaratacaktır şu anki günümüz teknolojisi ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pascal.Nouma -- 2 Ocak 2008; 22:45:05 >

• +1
  • peki sizce cep telefonu gibi bu sx100 is inde fiyatı düşer mi yakında..malum cep telefonlarının devamlı fiyatı düşüyor..acaba buda da biraz daha bekleyip fiyatı düşünce mi alsam acaba..ne dersiniz..?
  • düşmez.
    birazına da bağlı gerçi. 6 ay beklersen düşer. o zamanda daha iyisi çıkar ona heveslenirsin.onu beklersin düşer mi diye. zaten şu anda peşin 550ytl gibi fiyata satılıyor
  • sinirlerim çok bozuldu..ne güzel alacaktım..%10 indirim + 18 ay taksit..oof offf
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.