Şimdi Ara

Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI*** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
926
Cevap
1
Favori
87.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence sinirlerinizin bozulmasına gerek yok.
    Çünkü compact sınıfındaki makinalara bu kadar para verilmesini doğru bulmuyorum.

x10 Optik Zoom compact sınıfında çok da önemli değil.

Şu anda f/p oranı en iyi makinalardan birisi A570 IS ( bence).
    Hem en son teknolojileri, hem de Canon'un en son işlemcisini üstünde barındırıyor.

Bırakınız A570'i , A510/520 ile çekilen fotoğraflar bile compact makina arayanların ihtiyaçlarına fazlasıyla yetecek güzellikte fotoğraflar sunuyor.

A570 IS'i 310 YTL'ye Erkayalar garantili alanlar varmış.
    Bu özelliklerin üstünde bir şey bakılıyorsa compact sınıfından çıkılmalı diye düşünüyorum.
    500 YTL + üstü az para değil.
    Kişisel görüşüm kesinlikle değmez.

bisquit
    quote:

"dönebiliyor sağa sola."

Bu tam olarak anlayamadım?

• quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Bence sinirlerinizin bozulmasına gerek yok.
    Çünkü compact sınıfındaki makinalara bu kadar para verilmesini doğru bulmuyorum.

Hem en son teknolojileri, hem de Canon'un en son işlemcisini üstünde barındırıyor.

Bırakınız A570'i , A510/520 ile çekilen fotoğraflar bile compact makina arayanların ihtiyaçlarına fazlasıyla yetecek güzellikte fotoğraflar sunuyor.

Bu özelliklerin üstünde bir şey bakılıyorsa compact sınıfından çıkılmalı diye düşünüyorum.

bisquit
    quote:

"dönebiliyor sağa sola."

haksızda sayılmazsın aslında..ne biliimm belki ilerde merak sararsam resim olayına diye düşünüyorum..kendimi geliştirmem için iyi bir adım olabilirdi..neyse..ama yapacak bişi yok..alternatiflar bulmaya çalışıyorum..bu alternatifler içinde de topiklerde bir arkadaş canon ve fuji resimlerini birebir kıyaslamış gerçekten iso konusunda fuji baya iyi geldi bana..gece çekimlerine bayıldım..ama fuji f30 yok piyasada onun yerine z5fd nasıl bir seçim olur..?

• arkadaşlar, bu iki makineyi karşılaştırabilirmisiniz, hangisi sizce?

Canon PowerShot A570 IS - Özellikler
    • 7.1 megapiksel CCD görüntü algılayıcı
    • 4x optik zum 35-140mm objektif
    • Optik görüntü sabitleyici
    • DIGIC III görüntü işlemci ve iSAPS
    • Face Detection AF/AE/FE
    • ISO 1600 ve High ISO Auto özelliği
    • Hazır çekim senaryoları
    • 2.5 inç LCD ekran
    • PictBridge ve Print/Share

Nikon Coolpix L12 - Özellikler
    • Hafif ve kompakt gövde
    • 15 adet çekim senaryosu
    • Video kayıt seçenekleri
    • Best Shot Selector özelliği
    • SDHC bellek kartı desteği
    • Ses kayıt
    • Yaklaşık 21MB dahili bellek
    • PictBridge desteği
    • ImageLink uyumu
    • 20 dilde Menü
    • USB bağlantı
    • 15cm mesafeden makro çekim
    • 4x dijital zum
    • Beyaz ayarı seçenekleri

• quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Bence sinirlerinizin bozulmasına gerek yok.

bisquit
    quote:

"dönebiliyor sağa sola."

ben 2-3 ay önce izmir vatandan 570 İS aldım.ama o zmana biraz pahalı idi.500 ytl civarı.çok deneme fırsatım olmadı.ama önceden 520 kullandıgım için bununda ıyı olacagı kanaatındayım...

• quote:

Orjinalden alıntı: mbklar

arkadaşlar, bu iki makineyi karşılaştırabilirmisiniz, hangisi sizce?

Canon PowerShot A570 IS - Özellikler
    • 7.1 megapiksel CCD görüntü algılayıcı
    • 4x optik zum 35-140mm objektif
    • Optik görüntü sabitleyici
    • DIGIC III görüntü işlemci ve iSAPS
    • Face Detection AF/AE/FE
    • ISO 1600 ve High ISO Auto özelliği
    • Hazır çekim senaryoları
    • 2.5 inç LCD ekran
    • PictBridge ve Print/Share

Nikon Coolpix L12 - Özellikler
    • Hafif ve kompakt gövde
    • 15 adet çekim senaryosu
    • Video kayıt seçenekleri
    • Best Shot Selector özelliği
    • SDHC bellek kartı desteği
    • Ses kayıt
    • Yaklaşık 21MB dahili bellek
    • PictBridge desteği
    • ImageLink uyumu
    • 20 dilde Menü
    • USB bağlantı
    • 15cm mesafeden makro çekim
    • 4x dijital zum
    • Beyaz ayarı seçenekleri

benım bildıgım nikon tasarımı ince ve küçük,canon ise full manuel biraz daha buyuk.çekim kalıtesi aynı gıbı zannedersem.bir de nikonun macro mesafesi fazla 15 cm, canon ise 5 cm
    .

• bir de nikon un gece uzun pozlaması 4 sanıye gibi.yani kısa .canonda 15 saniye..ayrıca turkçe menu nikonda yok gibi ama emin degilim.nikonun Tr SİTESİNİ İNCELE....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÖZ-AK
    haksızda sayılmazsın aslında..ne biliimm belki ilerde merak sararsam resim olayına diye düşünüyorum..kendimi geliştirmem için iyi bir adım olabilirdi..neyse..ama yapacak bişi yok..alternatiflar bulmaya çalışıyorum..bu alternatifler içinde de topiklerde bir arkadaş canon ve fuji resimlerini birebir kıyaslamış gerçekten iso konusunda fuji baya iyi geldi bana..gece çekimlerine bayıldım..ama fuji f30 yok piyasada onun yerine z5fd nasıl bir seçim olur..?

Kişisel görüşümü söyleyeyim.
    Compact bir makina yetmediği vakit DSLR like 'larda kesinlikle size yetmeyecektir.
    İşin temel kısımlarını öğrendikten sonra DSLR bir makinaya geçiş yapmanız çok daha iyi olacaktır.

Bilirsiniz söylenen güzel bir söz vardır.
    Ne olursa olsun taşınabilir bir alet olsun. diye.

Her daim yanınızda taşıyabileceğiniz bir makinayla emin olun çok daha güzel anlar yakalayabilecek, çok daha fazla poz çekebileceksinizdir.

Arkadaşlarımdan tecrübeyle sabittir.
    Kendilerini geliştirip daha büyük kasalı DSLR makina alanlar daha az fotoğraf çeker oldular.
    İnanın bir yerden sonra o makinayı taşımak çok zor geliyor insana.
    Birde o makinalarının yanına ceplerinde taşınabilir, compact makinalar almak zorunda kaldılar.

@mbklar
    Nikon Coolpix L12 manual çekimi var mı?
    Yoksa da bile bir çok özelliğiyle Canon'un gerisinde seninde belirttiğin gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 4 Ocak 2008; 21:59:12 >

• tamam o zaman fuji z5fd kompakt..birde iso konusunda da iyi ise alınabilinir mi..gündüz hemen hemen tüm makinalar iyi çekim yaparlar..benim cep telefonum da dahil.. şaka bi yana da loş ve salon çekimlerinde çok işime yarayacak iso durumu..eğer tercih edilebilirse ciddi cidi düşünebilirim..haksızmıyım..ne dersiniz..?
  • Canon'un kompakt modellerini ezberledim artık.
    İnanın bu kadar berbat bi lens kullanılmaz.
    Lens kötü olduktan sonra digic 2 işlemci olmuş, süper macro olmuş neye yarar..

Canon'dan compact makine alınmaz,

ille de kompakt alacağım diyosanız lensi ya pentax ya da schnider olmalı..
  • gündüz çekimlerinde canon un compact makinalarına pek fazla kötü denmiyor..hatta çoğu makinadan iyi deniyor..
  • aynende dedıgın gıbıdır...yukardkı yorum o kadar basıt kı dıkkate alıp kafa kurcalamaya gerek yok...bu konuda bılgısı olan bır kısı bu sekılde yorum yapmaz...
    quote:

Orjinalden alıntı: ÖZ-AK

gündüz çekimlerinde canon un compact makinalarına pek fazla kötü denmiyor..hatta çoğu makinadan iyi deniyor..
  • Hocam siz ne diyosunuz allaşkına..

''gündüz çekimleri pek fena diil diyolar'' <---- bu cümleyi bir cep telefonu için değil dijital fotoğraf makinesi için yapabiliyorsanız zaten bu tereddütü siz de yaşıyorsunuz demektir.

Canon'un a serisi ixus serisi s1,s2,s3 hepsini kulandım, tek kelime ile çekilen fotoğraflar berbat, inanın ericson k800i bile daha iyi diyebilirim, ve sizle her türlü iddaya da varım.

canon un kompackt makineleri teknik olarak iyi fakat fotoğraf kalitesi bakımından berbat..

pentax ve schider lens kompact makinelerde 1 numara..
  • inanılmaz derecede komik duruma dustugunun farkındamısın acaba....k810i demek....
    yeni bir baslık aç vede bunları yaz bakalım kac kısı sana katılacak...bence acma tum forum gulebılır..
    işin tuhaf yanı ben sankı cok tuhaf bısey demısım gıbı 'hocam ne dıyorsunuz allah askına' dıye cumleye baslaman...
    bu cumleyı ben sızın dedıklerınıze karsı kurmam gerekıyordu sanırım...
    quote:

Orjinalden alıntı: Mit Ajanı

Hocam siz ne diyosunuz allaşkına..

''gündüz çekimleri pek fena diil diyolar'' <---- bu cümleyi bir cep telefonu için değil dijital fotoğraf makinesi için yapabiliyorsanız zaten bu tereddütü siz de yaşıyorsunuz demektir.

Canon'un a serisi ixus serisi s1,s2,s3 hepsini kulandım, tek kelime ile çekilen fotoğraflar berbat, inanın ericson k800i bile daha iyi diyebilirim, ve sizle her türlü iddaya da varım.

canon un kompackt makineleri teknik olarak iyi fakat fotoğraf kalitesi bakımından berbat..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 5 Ocak 2008; 20:38:28 >

• Gözlük takarak oku. k810 değil, k800i.
    Sana bizzat test ettim diyorum
    muhakeme yeteneğinde sorun var galiba..

canon'un tüm kompakt modelleri ile çekim yaptım.
    a serisi, ixus (sd,ixy) serisi, s serisi vs..

daha ne yapayım anlamadım ki? hayır, ötesi yok..
    yeni bir canon modeli yaratıp onla mı karşılaştırayım??

ve hala iddaa ediyorum ;

şu anda bazı cep telefonlarının kullandığı lens, canon'un kompakt makinelerde kullandığı lensten daha kaliteli

canon, ürünün teknik özelliğine yaptığı yatırımın çeyreğini lensine yapmıyor ki..
    + canon'un sadece slr modeleri güzel, kompaktlarını alan kişi ya cahildir, ya da ölmüş eşek fiyatına almıştır..

EDIT'ine edit: Bir önceki mesajında, 2 önceki mesajımı hafife alman üzerine cümleye öyle başladım..
    İyi de yaptım..

quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

inanılmaz derecede komik duruma dustugunun farkındamısın acaba....k810i demek....
    yeni bir baslık al vede bunları yaz bakalım kac kısı sana katılacak...bence acma tum forum gulebılır..
    quote:

Hocam siz ne diyosunuz allaşkına..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mit Ajanı -- 5 Ocak 2008; 20:49:37 >

• @ hidrojenperoksit, macera no; "bir hayli"

Bu arada, @Mit Ajanı arkadasim,

quote:

şu anda bazı cep telefonlarının kullandığı lens, canon'un kompakt makinelerde kullandığı lensten daha kaliteli

Kusura bakma ama yukardaki yorumuna sadece ve sadece guluyor ve yorum dahi yapma geregi duymuyorum izninle
    Sana tavsiyem biraz "kitap oku" ve her duyduguna inanma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 5 Ocak 2008; 21:01:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

@ hidrojenperoksit, macera no; "bir hayli"

quote:

Kusura bakma ama yukardaki yorumuna sadece ve sadece guluyor ve yorum dahi yapma geregi duymuyorum izninle

Bu iş okumakla değil kullanmakla olur,
    sana tavsiyem para biriktir tüm canon modellerini kullan öyle konuş,
    tabi konuşacak yüzün kalırsa..

• pininfarina;
    bugun cokmu asabıyım ne...her yerde bır tartısmada buluyorum kendımı:))))
    ama gel de dayan bu yoruma.bısey yazmıycaktım ama okuyup gecemedım....
    bu arada bugun trıpodum yoktu ama gece manzara cekımı yapmayı denedım...bı trıpod sart:))
    bırazdan s3-s5 topıgıne eklıycem...bakarsan sevınırım
    quote:

quote:

• quote:

quote:

quote:

Bu iş okumakla değil kullanmakla olur,
    sana tavsiyem para biriktir tüm canon modellerini kullan öyle konuş,
    tabi konuşacak yüzün kalırsa..

Okuyarak belki ufkun ve olaylara bakış acın genişler diye dusunmustum ama anlayana tabii

• quote:

yok artık le bron james
  • peki mit ajanı..ne marka alalım fotoğraf makinası..ne tavsiye edersin..compakt canon kullanan birsürü arkadaş var..kime sorsam herkes memnunum diyor..illaki ufak tefek sıkıntılar olur her makinada olduğu gibi..kimse lens üzerine bi eleştiri yapmamış..lens üzerine sadece,gece çekiminde iso durumunun fuji ye oranla sıkıntılı olduğundan bahsediliyor..bize hangi markayı önerirsin,canon kullanmış biri olarak..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.