Bildirim
Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI*** (27. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Arkadaşlar sonunda biz de SX100 aldık. Bu resmi kardeşim çekmiş. Sanıyorum Auto mod'da çekilmiş. Daha önce dediğim gibi yeşil tonlarını pek beğenmedim. Beyaz ayarı mı yapılması lazım nedir? Daha doğal tonlarda yeşil elde edemez miyiz?
exif bilgileri şöyle:
perde hızı: 1/60 sn
diyafram: F/2,8
odak uzaklığı: 6mm
ISO: 160
Flaş: kapalı
resim boyutunu bilgisayarda 800x600'a düşürdüm.
-
Arkadaşlar sonunda biz de SX100 aldık. Aşağıdaki resmi kardeşim çekmiş. Sanıyorum Auto mod'da. Daha önce dediğim gibi ben bu yeşil tonlarını pek beğenmedim. Beyaz ayarı mı yapmamız lazım nedir? Daha doğal yeşiller elde etmek için ne yapmamız lazım?
Exif bilgileri şöyle:
perde hızı: 1/60 sn.
odak uzaklığı: 6mm.
flaş kapalı
resmi bilgisayarda 800x600 yaptım
-
Arkadaşlar sonunda biz de SX100 aldık. Aşağıdaki resmi kardeşim çekmiş. Sanıyorum Auto mod'da. Daha önce dediğim gibi ben bu yeşil tonlarını pek beğenmedim. Beyaz ayarı mı yapmamız lazım nedir? Daha doğal yeşiller elde etmek için ne yapmamız lazım?
Exif bilgileri şöyle:
perde hızı: 1/60 sn.
odak uzaklığı: 6mm.
flaş kapalı
resmi bilgisayarda 800x600 yaptım
-
hoşgeldin ''caadas'', makinan hayırlı olsun.
-
Teşekkür ederim Kahirum. Makina daha elime geçmedi. Şimdilik Çin'deki kardeşimin SX100 ile çektiği resimlere bakmakla yetiniyorum. :) Üstteki resim de Şangay'dan bir kare. -
-
...nerde bu millet ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahirum -- 13 Ağustos 2008; 13:42:09 > -
@kahirum
Hocam fotoğraflar çok güzel.
Helede culluh çok güzel çıkmış(Hindi yani) -
tesekkur ederim :Fatih: ;
o kare için bayaa ugrasmıstım :) ,begendiğine sevindim. -
merhabalar canon powerShot sx100 IS var bende çok memnunum tavsiye ederim herkese -
Tek eksiği elektronik vizör bence bu cihazın o da olsaydı çok daha iyi olurdu hatta elektroniği geçtim optik vizör bile koyabilirlermiş...Ama genel anlamda başarılı bir cihaz..
Biraz daha canlanması lazım bu konunun eklenen resimler çok az biraz daha sample lütfen :))) -
Makina hoşuma gitti bu hafta sonu bir aksilik çıkmazsa alacağım. Tabii almadan önce biraz araştırayım dedim ve internette şöyle bir site buldum:
http://chdk.wikia.com/wiki/SX100IS
Kısaca anlatmam gerekirse, hafıza kartına kopyalayıp makina açıldığında sisteme yüklenen bir yazılım bu. Makinanın normalde ulaşılamayan özelliklerini kullanmanızı sağlıyor. Şahsen deneyemedim (Makinayı alınca deneyeceğim). SX100 IS sahiplerinin bilgisine belki işinize yarayabilir. Tabii verdiğim adresteki sitede bulunan yazıları iyice bir okuyun, ondan sonra deneyin.
Sevgi, saygı...
Mayday [PC], signing off... -
-
-
Foruma biraz hareket katalım o zaman sizde resimlerinizi paylaşın arkadaşlar...
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
-
arkadaşlar bende sx100 sahibiyim ama küçük bir sorunum var . gece flashlı çekim yaparken, örnek fotorafta kırmızı olan dairelerin içindeki gibi beyaz noktacıklar oluşuyor,
bu noktacıklar havadaki tozdan dolayı flashın yansımasıylamı oluşuyor yoksa lensin içinde toz mu var , lense baktığımda toz göremiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skysoblue85 -- 23 Ağustos 2008; 12:17:07 > -
iyi günler
ben de sx 100 sahibiyim. Bir yerde auto exposure bracketing ayarı (aeb) var diye duymuştum bu kamerada. HDR fotoğraf cekmek icin kullanmak istiyorum bu ozellik var mı ben bulamadım varsa nasıl aktifleştiriyoruz? -
@
güzel fotograflar ''MaviKorsan'' , tebrikler.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X