Şimdi Ara

Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI*** (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
926
Cevap
1
Favori
87.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın Loading, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Usb kabloyu bilgisayarın önündeki USB portuna takarsam "aygıt algılanamadı" sorununu yaşıyorum.
    Kasanın arkasındaki usb portuna takarsam ulaşabiliyorum. Böyle bir çözüm buldum. Sanırım usb
    porttan gelen voltaj yetmiyor. Bu durum bazı flash belleklerde de başıma geliyordu.

Ancak kasanın arkasından yaptığım bağlantılarda da %100 başarı sağlanmıyor. Bazen o bağlantı da
    sapıtıyor ve sx100 ün içindeki hafıza kartına ulaşılamıyor. Bu durumda zaten sx100 ün play tuşunun
    altındaki kırmızı ışık yanıp sönmeye başlıyor. Oradan anlıyorum bir aksilik olduğunu.

Usb kablo orjinal değil. İnternette gördüğüm bazı orjinal kablolara benzemiyor. Tv kablosu da
    internette gördüğüm orjinal tv kablosu fotoğraflarına göre çok farklı. Orjinallerde iki jak varken bana
    gelende üç jak var. Bendeki kabloların fotoğraflarını aşağıya ekliyorum. Sizdeki orjinal kablolar
    sanırım bunlara benzemiyor.

Tv kablosunun bu ucu 3,5 mm stereo jaklara benziyor ama degil. Bunda üç bogum ve dört bölüm var.
     Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI***

Tv kablosunun diğer ucunda ise internette gördüğüm orjinal kablolardan farklı olarak iki değil üç RCA erkek jak var.

Tv kablosunun her iki ucu

Bendeki (orjinal olmadığını düşündüğüm) usb kablosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertop -- 20 Mart 2009; 11:24:53 >

•  Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI***

usb sorunu çözüldü umarım... bendekilerin tümü orjinal şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım. evet tv kablosu farklı biraz.. benden çıkan bu. tv ye bağladığımda hiçbir sorun yaşamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 20 Mart 2009; 15:41:29 >

• Sayın Loading, öncelikle cevabınız ve yardımınız için teşekkür ederim.

Usb çözüldü, şöyle çözüldü. Cihazı bilgisayara bana gelen usb kablosuyla bağlamaya çalışıyordum. Kasanın önündeki usb portundan asla bağlanmıyor, aygıt hatası uyarısı veriyordu. Bilgisayarın arkasında direk anakart üzerindeki portlarda ise çalışıyor ancak onda da bazen aktarım işleminin yarısında hata veriyor, aktarım duruyordu.

Bugün her nasılsa elimde bulunan harici, dandik bir kart okuyucunun kısacık ara kablosuyla denemek istedim. Cihazı bu dandik kabloyla bilgisayarın önündeki usb portlarından bağladım. Bilgisayar hiç itiraz etmeden cihazı gördü. Tekrar tekrar denedim sorun çözüldü. Demek ki iki gündür gece gündüz beni uğraştıran, site site gezdirip sürücü ve driver arattıran, bir sürüsünü indirtip kurdurtan sorun kablodaymış. Kabloda sanırım bir temassızlık ya da kopukluk var.

Neyse usb ye şükür.

Ancak tv kablosu yukarıda sizin gönderdiğiniz fotoğraflara göre epey farklı görünüyor ve ben sanırım bu yüzden görüntüyü tv ye aktaramıyorum. ASlında belki de hiç kullanmayacağım bir özellik ama insan taktı mı takıyor işte. O sorunu da halledeyim istiyorum. Bilgisayar olmayan bir ortamda makinadaki fotoğrafları seyretmeye imkan tanır. Belki de öyle bir ortamda bulunabilirim.

Ancak bugün uğradığım büyükçe bir fotoğraf dükkanının sahibi (ağırlıklı olarak canon satıyorlar) bu kabloyu zor bulabileceğimi belki servislerde bulunabileceğini söyledi.

Neyse bi bakacağız inşallah.
    Tekrar çok teşekkür ederim.

(bizim sx100'ler dinozor mu oldu ne, kimse uğramıyor bu viraneye artıkın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertop -- 20 Mart 2009; 22:59:41 >

• önemli değil.. benim makinam bana yetiyo artıyo bile.. süper kareler veriyo bana

evet kablolar bayaa farklı. aldığın diğer kişi bunu biiyormuydu acabaa... gene ona dön anlat adama...

sana şunu söyliyim TV'ye bağlayınca makinayı izlediğin video ile normal televizyon izliyormuş gibi izliyorsun... pc'dekinden çok çok ama çok daha kaliteli... nedense tv de çok kaliteli bir şekilde izliyorum... gözlerime inananmamıştım...

ben bunu geçen yaz hızlıal.com'dan 450 tl'ye almıştım. şimdi kalmadı piyasada...

bi üst modeli var sx110. bununla aynı ama nedense anlamadım 790 tl hepsiburada da. hızlıal'da da o kadar... ne alaka o kadar fiyataa çıkardılar anlamadım. sadece bu 8mp sx110 9mp... çok küçük özellikleri var extra...

http://www.hepsiburada.com/canon-powershot-sx110-is-9.0mp-3.0-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=248&productid=bd999781

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 21 Mart 2009; 0:18:31 >

• Aldığım kişinin bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Gi..gidiyorda satıcı bir şahıs. Sanırım makinayı yurtdışından almış. Türkçe menüsü var. Makina az kullanılmış, çizik vuruk yok. Jelatini bile üzerindeydi ancak orjinal kutu içeriğinden hiç bir şey yoktu. Sadece makina vardı. Bu yüzden zaten kablolarda sorun çıktı. Tv kablosunu kendisine göre uydurmuş. Gönderdiği standart usb kablosu ise arızalıydı.

Piyasada 560 TL dan aşağıya değil bu makina. Kimi yerlerde 640 diyen bile var. En ucuz geçen hafta sonu Darty kampanya yaparak 469'a bırakmıştı.
    Ben de 330'a aldım ikinci elini.

330 TL'ya aldığım için kabloları sorun etmek istemedim. Zaten şu an sadece tv kablosu sorunu kaldı onu da belki bir şekilde hallederim. Ya servisinden ya da elektronikçilerden. Tv kablosunun televizyona bağlanan tarafındaki jaklar standart RCA jaklar. Ancak sx100 tarafındaki jakın piyasadakilerden farklı olması ihtimali var. Genelde markalar standart ürünler yerine kendileri özel jaklar üretiyorlar. Senin foruma koyduğun kablonun sx100 tarafına giren jak sanki elektronikçilerden temin edilebilirmiş gibi geliyor bana.

Bu arada araştırırken sx110'un da tv kablosunu gördüm fotoğrafçıda. Tv ye bağlanan tarafı aynı, sx100 e bağlanan kısmı ise tıpkı usb bağlantı kablosunun küçük jakı gibi. Sanki görüntüyü de usb çıkışı üzerinden vermişler makinada.

sx110 un sx100'den üstün olduğunu düşünmüyorum. Alacağım makine için uzun zamandır araştırma yapıyorum. Benim için manuel kontrollere izin verebilen bir makina önemliydi. Diyafram önceliği ve çekim hızı önceliği arıyordum. İlk önce A570'e göz diktim. Carrefourda kampanyalı 269'a buldum. Sonra a720 nin de bu özelliğe sahip olduğunu farkederek ona yöneldim. sx100 ekonomik olarak beni zorlayacaktı. Almayı düşünmüyordum ama tümünün Japon malı olması da beni cezbediyordu. Çünkü A720 ler Japon üretim değilmiş.

Neyse GG'da ikinci el uygun fiyata bulunca 720'yi düşünmedim bile.

SX110'un EKSİLERİ
    sx110 da diyafram ve çekim hızı önceliği yok.
    Japonya üretimli değil.

SX100'un ARTILARI
    Sensörü biraz büyük, sx100'un sensörü 1/2,5 - sx110'un sensörü 1/2,3
    LCD ekranı büyük, sx100'ün ekranı 2,5 inç - sx110'un ekranı 3 inç
    LCD ekran çözünürlüğü güzel sx100'ün 172.000 piksel - sx110'un 230.000 piksel
    Biraz daha hafif sx100 266 gr. - sx110 245 gr.

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1524-1657-1653-1948.html

Bana göre bu fiyat farkına değmezdi. Aradığım özelliğe göre bence sx100 daha iyi.

Yardımların için çok teşekkür ederim dostum.
    Bahar gelsin belki millet uyanır ne dersin.
    Şimdilik forumda kimseler yok görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertop -- 21 Mart 2009; 9:14:41 >

• sx110 da diyafram ve çekim hızı önceliği yok gözüküyor yoksa kötü gerçekten dünya fiyata satıyorlar bişey ekleyip sürekli bişiler alıyolar makinadan
  • ben tam 8 ay önce hızlıal'dan 450 tl'ye aldım. o zaman Hepsiburada'da 550 TL'di. orda indirim mi vardı ne. 2 ay sonra 110'lar çıktı. biraz pahalıydı normal piyasaya göre... ama şuanki fiyat çok uçuk bi fiyat. büyük bi ihtimal dolar yüzünden böyle...450 nereee 800 nere. iki katı... yanlışlıklamı sattılar bu makinayı o fiyata ne... 800 tl çok uçuk bi fiyat bence.. ama verdiğim 450 tl helal olsun sonuna kadr...
  • diyafram ve çekim hızı önceliği fotozeynepte var olarak gözüküyor sx110 sahibi bi arkadaş bilgi veririse sevinirim

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=2198
  • quote:

Orjinalden alıntı: _DuHaN_

diyafram ve çekim hızı önceliği fotozeynepte var olarak gözüküyor sx110 sahibi bi arkadaş bilgi veririse sevinirim

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=2198

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1948/show.html

burada da yazmıyor ama olmaması imkansız

TV ve AV modu dimi bu çekim ve diyafram önceliği ayar.. sx100'de var bunda olmaması çok saçma... 800 tl verip bu özlelliğin olmaması imkansız

• Arkadaşlar merhaba sx110 ile çektiğim bazı fotoları paylaşmak istedim. Yalnız resize pictures adlı programla 9 pixelde çektiğim fotoları 1024*768'e küçültünce tabiki görüntüde de kalite kaybı oldu. yani 1,66 mb'lik dosya ortalama 40 kb boyutlarına indi. İsteyenlere, gerçek görüntüsünü merak edenlere özelden iletişim kurarak yollayabilirim. Mümkün olduğunca foto eklemeye çalışacağım. Herkese selam ve saygılar.

• Bu makinede Av ayarı Tv ayarı ve her ikisininde Manuel ayarı var nasıl yok dediniz anlamadım. İsteyenlere kullanım kılavuzundan yazabilirim gerçi her birinin ayarını ve değerlerini buraya yazmak zor ama fotozeynepte yazanlar doğru. Yada şöyle basitçe anlatmaya çalışayım. Kullanım kılavuzundan; Tv Program AE: Mod kadranını Tv konumuna getirin. Enstantene hızını ayarlayın. Çekin. Enstantene hızını ayarladığınızda fotoğraf makinası konunun parlaklığına uygun bir diyafram değerini otomatik olarak seçer. Hızlı enstanteneler hareket eden bir konunun bir anlık görüntüsünü yakalamanızı sağlarken, yavaş enstanteneler akıcı bir etki yaratır ve karanlık alanlarda flaş kullanmadan çekim yapmanızı sağlar demiş sonrada değerlerini sayısal olarak vermiş. Av Diyafram ayarı: İşte girişte diyaframın ne olduğundan bahsetmiş. Mod kadramını Av konumuna getirin. Diyafram değerini ayarlayın. Çekin demiş ve bir kaç uyarıda bulunmuş ışık ile ilgili. F2,8 ile f8 arasında değerleri. İşte sonraki konuda Manuel ayar yani her ikisininde elle ayarından bahsetmiş öylece devam ediyor.

• Denemelerde acemilik var tabiki şimdi eklediğim fotolar ile elimdeki orjinallerine bakınca gerçekten kalite farkı var yani bu makinayı düşünenler bence iyi araştırsınlar derim. Çektiğim fotolar ile ilgili özellik yazmadım dediğim gibi bende daha acemiyim arkadaşlar. Mesela önceki mesajda ağaçlı olan foto 40x zoom ile çekilmiş bir fotoydu akşam saatlerinde. Ortinin olduğunda da floresan ışık altında makro denemesi yapıyordum vs.

• Şimdilik bu kadar herkese sevg,ler saygılar.

• @DownForLife

arkadaşım fotolar güzel.. ama biraz acemilik var sanırım. kalem fotosunda ışık yetersiz kimilerinde ıso değeri çok yğksek bu yüzden greenlerolışmuş. çok zom yapmışsın fotolar biraz bozulmuş... Unutmayın fotoğrafı makina değil insanlar çeker. En kral makinada bile çok kötü sonuçlar alan kişiler var. Onun için fotoğrafçılıkla ilgili bilgi birikim gerekiyor...

elincen geldiğince Auto modunu kullanma.. P, TV, AV modlarında çekmeye bak... Ortama göre ayarını yap. Pozlama değerini ayarla vs vs. Vede tripod al küçük bitane yada biryere basitleyerek çekmeye şalış... Flaşh kullandımı çok dengesiz ışık olur. Ama sabitleyerek ortamın doğal ışığıyla çekersen karenin her tarafında eşit ışıklar olur ve kare ç.ok güzel olur....
  • Teşekkür ederim. Evet fotolar auto modunda çekilmiş fotolardı. Kalem fotosu evet güzel bir foto ama o ilk çektiğimiz foto idi yani hiç bir ayar yapmadan direk çektik makroyu merak ettiğimiz için. İşte zamanla oturacak umarım dediğin gibi manuel ayarlara alışmak gerek umarım daha güzel fotolar ekleyebilirim, yoksa benim yüzümden makineye laf gelmesini istemem
  • Bunlarda benim çektiklerim...

• Evet sx110'da çekim hızı ve diyafram öncelikli çekim varmış. Makinalar hakkında bilgileri genelde letsgodigital sitesinden yaptığım için ve o sitenin bilgilerinin doğruluğuna güvendiğim için sx110'da bu özellikler yok sanıyordum.

sx110 sahiplerinden ve almayı düşünenlerden özür dileyerek sitelerin bilgilerine pek de güven olmayacağını anlamış bulunuyorum.

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1524-1657-1653-1948.html
  • Loading, fotoğraflar süper...
    bir sıralamaya yapmak istedim
    Bence bir numara yüzüklü mutluluk fotoğrafı
    iki numaram güvercinler
    üç numaram cami
    dört numaram balıklar

Bu arada bugün bir elektronikçiden bilgisayar ile ses kolonları arasındaki bağlantıyı sağlayan bir ara kablo aldım. Tv bağlantı kablosu olarak denedim. Süperrrr. O işi de böylece çözmüş oldum. Sayende. Gönderdiğim fotoğraf olmasaydı epey zaman oyalanırdım. Teşekkürler.
  • Teşekkürler...

Sevindim çözmene
  • Ellerine sağlık Lo@ding özellikle mutluluk fotoğrafı harika paylaştığın için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.