Şimdi Ara

Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI*** (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
926
Cevap
1
Favori
87.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu makine ile birçok güzel fotoğraf çekilebilir fakat makineyi çok iyi tanımak gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

Kusura bakma da sx100'ü cep telefonuyla kıyaslayarak resmen saçmalamışsın..Şuna makinayı kullanamadım bilgim yok desene makinaya çamur atacağına..Girwww.pbase.com'a veyawww.flickr.com'a çekilen fotolara bir bak istersen ondan sonra o fotoğraf çektiğini zannettiğin telefonunla mukayase et..

Bi git işine.
    Laf çarpıttığın besbelli ben yukarda ne yazdıysam o, ben onun ötesinde başka bir şey yazmıyorum..
    Bir de yazdığın şeyler çok klasik laf atmalar geçeceksin artık bu işleri biraz daha yaratıcı ol belki cevap veririm o zaman...

Yazılımsal olarak ISO performansı yetersiz mi yetersiz.
    Bunu yazdım ben onun ötesinde tabi ki bu aletle de güzel resimler çekilir.
    Aslında KULLANMAYI BİLEN için her cihazla güzel kareler elde edilebilir...

noise filter sadece portre ve manzara modlarında devreye giriyor.
    ISO yükseldikçe noise filter yapmalarını beklerdim ben ama ISO 1600'de bile noise filter yok...
    Bu da gece manzara çekimleri ve ISO (özellikle 200'den sonra) ile yapılabilecek bazı şeylerde eksik performans göstermesini sağlıyor...
    Cihazın ne yazık ki tek sorunu bu....

Diğer kullanımlardaki performasın bu cihaz için gayet güzel arkadaşlar yalnız özellikle gece çekimlerinde manzara modunu falan açtıysanız
    cihazı bir yere sabitlemek iyi olur, ayrıntılar direk yok oluyor yoksa...

Bunun ötesinde fiyatına değecek bir model gerçekten
    sabah manuel ayarlar yaparak yapacağınız çekimlerde özellikle performansı başarılı

• Arkadaşlar 1 hafta oluyor sx110 aldım.Arkadaşta sx100 vardı inceledim.iki makinenin arasındaki bir kaç farkı hemen sizlere söyliyeyim.sx100 2.5 CCD,sx110 ise 2.3 CCD , sx100 2.5 inç lcd ekrana sahip ve menü tuşları lcd ekranının altında yer alıyor.sx110 ' da ise menu tuşları yana alınmış ve kolay pratik bir hal almış.aynı zamanda SX110 3.0 inç lcd ekrana sahip.
    Kısacası alacak arkadaşlar için sx110 'u tavsiye ederim ama sx100 alsanızda pek pişman olmassınız.İki makinada aynı tip seri aletlerdir.
  • @22sercan, makinan hayırlı olsun, iyi günlerde kullan, çektiğin güzel fotoğrafları bizimle paylaşmayı unutma
  • merhaba arkadaşlar yaklaşık olarak 7 aydır bu makınanın kullanıcısıyım fotoğrafçılığa meraklı biri olarak bütün özelliklerini test ettim size söyleyeceğim şu ki eğer aile fotografları cekerım piknik yemek düğün dogum gunu gıbı olayları fatograflamak ıcın bır makına olsun dıyorsanız alın derım fıyat ve zoomundan dolayı,, yoo ben fotografcılıga ılgılıyım bı aksamustu bogazı cekecem bı aksam gıdecem kızkulesını cekecem yada makro ozellıgını kullanacam düşük noiseli fotıograflar cekecem dıyorsanız yakınına bile yaklasmayın derım verdıgınız 500-600 ytl nın ustune bıraz daha verıp dslr bır makına almanızı öneririm ben yarı otomatık oldugu ıcın tercıh etmıstım ama şu anda kullanmıyorum çünkü gözümden epey düştü :) isteyen arkadaşlara devianttaki linkimide verebilirim bakabilirler malesef photoshop ı kullanmadan cektıgım fotograflar pek bişeye benzemıyor
  • herkese selam

Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahirum -- 19 Ocak 2009; 0:29:50 >

• Selam arkadaslar...
    canonun sx100 modeliyle sonynin DSC H10 modeli arasında kaldım.yurt dısındayım burda ikisini fiyatı da aynı.acıkcası fotograf makinelerinden cok anlamıorum..bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirm..
  • Arkadaşlar,bi sorum olacak aydınlatırsanız sevinirim....tam bir yıl önce canon sx100 aldım 1gb hafıza kartı var içinde,gayet de memnunum makinamdan. İki hafta önce 4gb hafıza kartı aldım ve kullanıyorum ama bu sefer de piller hemen,çok çabuk bitiyo.Bunu neye bağlayabiliriz?pillerin ömrümü bir yıl acaba yoksa 4gb kart kullandığımla mı alakalı?....
  • Sx100is
    Turan Güneş Bulvarından Atakule.

• ...cok guzel olmus ''atalayalper'' hangi mod ve ayarlarda cektiniz acaba?
  • Bu fotoyu manuel modda makineyi sabitleyerek çektim, 6", F4.3, iso80, kontrast,keskinlik ve doygunluk custom modda full..
  •  Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI***

samsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chawol -- 11 Şubat 2009; 0:10:25 >

• ...canonsx100is macro denemesi ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahirum -- 25 Ocak 2009; 2:04:59 >

• ben de abd den canon sx 110 is getirteceğim,zira Nikon d90 heryere taşınmıyor,finepix a900 den de istediğim performansı yakalayamadım,nedense fokus problemi var makinede.Sx 110 is in fotoğraf kalitesi gayet iyi,tipik canon renkler doygun ,biraz karanlık ama problem deği,bana göre tek kusuru vizörün olmaması ki olsaydı tadından yenmezdi ,ancak manuel ayara izin vermesi,10x optik zoom u ve is özelliği dikkat çekici.Yaptığım araştırmalarda sx 110 is için polarize filtre ve lcd ekran koruyucu film e rastlamadım,halbuki 590is için aksesuarlar mevcut,acaba universal birşey aldırıp lcd ekranı çizilmekten kurtarabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellstar71 -- 26 Ocak 2009; 1:19:17 >
  • canon sx100is ; HDRdenemesi ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahirum -- 27 Ocak 2009; 0:54:27 >
  • mrb arkadaşlar forumdaki butun yorumları okudum hemen hemen bende kısmetse pazartesi bir arkadaşdan alıcam PowerShot SX110IS cihazını şu an elimde KODAK V610 DUAL LENS var taşına bilir bluetouth özelligi falan iyidi opdikdede oldukca başarılı ama düşük ışık ortamlarında sinir ediyodu insanı ıso 64 yada 100 başka kullanamıyodum bende satmaya karar vardim ve 450 gibi bir rakamla satdım inşallah canon beni mahçup etmez

• Bodrum / Gündoğan

• arkadaşlar sanırım bende Canon PowerShot SX100 IS'ci olcam makine çok hoşuma gitti özellikle zoom u. sx110 kesin çin malımı arkadaşlar hiç umut yokmu ya belkide çinin 1. sınıf ürünüdür:P kendimi kandırıym en azından:)

kafama takılan sorular var fotoğrafçılıkla ilgilenmiyorum dha çok anı amaçlı ffoto çekcem büyük ihtimalle auto mod kullancam sürekli baskı felanda almıycam pcde bakmak amaçlı şimdi sorum şu bu makine tam benlikmidir yoksa yakınına bile yaklaşmıymmı:S birde şu an minimum 500 ytl daha ucuza nereden bulabilirim yada doların düşmesinimi beklemeliyim biraz önce nanotech te baktım 525 diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niCkSiz_adAmxD -- 4 Şubat 2009; 14:47:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: EFSANE98_1

arkadaşlar sanırım bende Canon PowerShot SX100 IS'ci olcam makine çok hoşuma gitti özellikle zoom u. sx110 kesin çin malımı arkadaşlar hiç umut yokmu ya belkide çinin 1. sınıf ürünüdür:P kendimi kandırıym en azından:)

kafama takılan sorular var fotoğrafçılıkla ilgilenmiyorum dha çok anı amaçlı ffoto çekcem büyük ihtimalle auto mod kullancam sürekli baskı felanda almıycam pcde bakmak amaçlı şimdi sorum şu bu makine tam benlikmidir yoksa yakınına bile yaklaşmıymmı:S birde şu an minimum 500 ytl daha ucuza nereden bulabilirim yada doların düşmesinimi beklemeliyim biraz önce nanotech te baktım 525 diyor

zomm ve manual ayar diyorsan sx 100 veya 110 fark etmez
    110 daha pahalı değermi bence değmez

sx 100 fazlasıyla işini görecektir.

ben doğubanktan aldım çünkü elden un ucuz alınabilecek orası vardı.

• sx 100 ü dc adaptörle kullanan varmı???

makinenin üzerinde dc 3.5 yazıyo ama 3.5 dc adaptör bağladım çalışmadı
    zannedersem amper yetersiz geldi.

elinde kılavuz olan yada biligisi olan bir yazsa çok iyi olacak
    çünkü en azından evde çekim yaparken ac den kullanırız
    pil şarz etmekten ömrüm gitti yaaa
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.