Şimdi Ara

Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI*** (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
926
Cevap
1
Favori
87.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: atalayalper

Biraz hareket olsun, makinanın performansı hakkında biraz bilgi sahibi olmanız için buyrun...Enjoy the silence..

Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI***

Gerçekten güzel foto,makine 10x'in hakkını layıkıyla veriyor...
  • gerçekten güzel foto tebrikler
  • uzun sure sonra firsat bulabildim

Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI***
  • arkadaşlar aranızda sx110 u kulllanan veya alıp inceleyen var mı acaba.Merak ettim bu makinayı doğrusu
  • @qblie;

Gerçekten başarılı bir çalışma çok beğendim..Devam..
  • @ important;

Bu fotoğrafları Auto modda mı çektin çok fazla grain var olmaması lazım bu kadar (ışık az diye iso'yu yükselttiysen bilemem tabii) yada full zoom yapmışsın galiba (40x) ondan da olabilir..??
  • fotoğraflarda baya kumlanma var.böyle ise perfonmansı kötü bence....
  • arkadaşlar bugün itibariyle Canon SX110 kullanıyorum. SX100 ü olanların almasına gerek olmayan bir makina olduğunu düşünüyorum, hemen hemen aynı özelliklerde çünkü. Ben ikisinin fiyatı aynı olması sebebiyle daha yeni model olanı tercih ettim. Herhangi bir sorusu olan varsa cevaplayabilirim memnuniyetle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AL-IVE

arkadaşlar bugün itibariyle Canon SX110 kullanıyorum. SX100 ü olanların almasına gerek olmayan bir makina olduğunu düşünüyorum, hemen hemen aynı özelliklerde çünkü. Ben ikisinin fiyatı aynı olması sebebiyle daha yeni model olanı tercih ettim. Herhangi bir sorusu olan varsa cevaplayabilirim memnuniyetle.

selamlar.bende sx110 almaya baya niyetliyim.Nereden ve kaça aldınız acaba.Birde birkaç örnek foto paylaşabilirmisiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Diveman

quote:

arkadaşlar bugün itibariyle Canon SX110 kullanıyorum. SX100 ü olanların almasına gerek olmayan bir makina olduğunu düşünüyorum, hemen hemen aynı özelliklerde çünkü. Ben ikisinin fiyatı aynı olması sebebiyle daha yeni model olanı tercih ettim. Herhangi bir sorusu olan varsa cevaplayabilirim memnuniyetle.

selamlar.bende sx110 almaya baya niyetliyim.Nereden ve kaça aldınız acaba.Birde birkaç örnek foto paylaşabilirmisiniz.

Merhaba, yurtdışından aldığım için yer ve fiyat konusunda yardımcı olamayacağım. Resimler içinse şimdiye kadar çekip çekip sildiğim resimlerden şimdilik buraya koymak yerine pazar akşamı adam gibi resimler koysam daha iyi olur diye düşünüyorum. Resim kalitesi konusunda sanırım sx100den pek farkı yok ancak noise konusunda ben okuduğum yorumlardan daha iyi bir performans buldum açıkçası. iso 800'de dahi resim boyutunu büyük tutmayınca iyi sonuç alınabiliyor. yalnız iso 800'ü dışarıda karanlıkta denemedim henüz. ışığın kötü olduğu oda koşullarında iyi sonuç verdi. Menü kullanımı da gayet basit. SX100'dekinden farklı olarak disp, menu, face detection ve exposure tuşlarının ekran altından tekerlek etrafına taşınması kullanım kolaylığı sağlamış bence. LCD ekranı gerçekten çok çok iyi. White Balance konusunda ise florasan altındayken florasan altı modunu seçince bana renkler pek gerçekçi gelmedi, o yüzden modların adına bakmadan seçim yapmak veya otomatik bırakmak(ki gayet iyi renk veriyor) en iyisi sanırım. Makinayı alalı henüz 2 gün olduğundan bütün modları ve detayları şimdilik ayrıntılı veremiyorum ama tereddütüne değmez al gitsin derim. He bir de zoom 10x iken dahi ışık koşulları iyiyken net resim alınabiliyor. Ama ışık koşulları zorlaştıkça resmi düzgün almakta haliyle zorlaşıp, tripod almak zorunda bırakıyor.

Genel olarak bir çok model arasında kalmama ve açıkçası çok da hevesli olmayarak almama rağmen çok çok memnunum şu an. Kutudan Panasonic pil çıktı 2 tane. Onlarla yaklaşık 130poz kadar resim çekebildim. Ayrıca 1gb lık kartın kapasitesine bakmak için bir 10dk kadar da video çektim, genellikle de kamera açık sürekli modlarla oynuyordum. Fena gitmedi yani. Sonrasında Sony New Ultra diye bir pil aldım 8 tane. Şok edici bir şekilde 1 resimden sonra pil bitti uyarısı verdi. Meğer ucuz pile güven olmuyormuş markası Sony de olsa. Gittim bir Energizer aldım. Bunlarda sorun yok. Evden gönderilecek şarj aletimi bekliyorum o zamana kadar biraz sürüneceğiz böyle pil alarak.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba, yurtdışından aldığım için yer ve fiyat konusunda yardımcı olamayacağım. Resimler içinse şimdiye kadar çekip çekip sildiğim resimlerden şimdilik buraya koymak yerine pazar akşamı adam gibi resimler koysam daha iyi olur diye düşünüyorum. Resim kalitesi konusunda sanırım sx100den pek farkı yok ancak noise konusunda ben okuduğum yorumlardan daha iyi bir performans buldum açıkçası. iso 800'de dahi resim boyutunu büyük tutmayınca iyi sonuç alınabiliyor. yalnız iso 800'ü dışarıda karanlıkta denemedim henüz. ışığın kötü olduğu oda koşullarında iyi sonuç verdi. Menü kullanımı da gayet basit. SX100'dekinden farklı olarak disp, menu, face detection ve exposure tuşlarının ekran altından tekerlek etrafına taşınması kullanım kolaylığı sağlamış bence. LCD ekranı gerçekten çok çok iyi. White Balance konusunda ise florasan altındayken florasan altı modunu seçince bana renkler pek gerçekçi gelmedi, o yüzden modların adına bakmadan seçim yapmak veya otomatik bırakmak(ki gayet iyi renk veriyor) en iyisi sanırım. Makinayı alalı henüz 2 gün olduğundan bütün modları ve detayları şimdilik ayrıntılı veremiyorum ama tereddütüne değmez al gitsin derim. He bir de zoom 10x iken dahi ışık koşulları iyiyken net resim alınabiliyor. Ama ışık koşulları zorlaştıkça resmi düzgün almakta haliyle zorlaşıp, tripod almak zorunda bırakıyor.

Genel olarak bir çok model arasında kalmama ve açıkçası çok da hevesli olmayarak almama rağmen çok çok memnunum şu an. Kutudan Panasonic pil çıktı 2 tane. Onlarla yaklaşık 130poz kadar resim çekebildim. Ayrıca 1gb lık kartın kapasitesine bakmak için bir 10dk kadar da video çektim, genellikle de kamera açık sürekli modlarla oynuyordum. Fena gitmedi yani. Sonrasında Sony New Ultra diye bir pil aldım 8 tane. Şok edici bir şekilde 1 resimden sonra pil bitti uyarısı verdi. Meğer ucuz pile güven olmuyormuş markası Sony de olsa. Gittim bir Energizer aldım. Bunlarda sorun yok. Evden gönderilecek şarj aletimi bekliyorum o zamana kadar biraz sürüneceğiz böyle pil alarak.

tekrar hayırlı olsun fotoları bekliyoruz sabırsızlıkla....

• arakadaşlar bu makinayı almayı çok istiyorum fakat bu kumlanma beni makinadan yavaş yavaş soğutmaya başladı.iso performansı
    bu kadar kötü mü bu makinanın
  • Son fotolar felaket kumlu. Iso'yu yüksek mi tuttunuz?
  • Merak edenler için aşağıdaki resimler SX110 ile çekilmiştir. Pek kullanıcısı olmadığından forumu yok sanırım. Burada daha önce tartışıldı diye resimlerini koyuyorum. Resimler çok iddialı değil, gece ve kapalı alanlardaki çekimler için noise performansı merak edenlere fikir verebilecek nitelikte.

http://img153.imageshack.us/my.php?image=img0174pl8.jpg
    http://img135.imageshack.us/my.php?image=img0193ow8.jpg
    http://img140.imageshack.us/my.php?image=img0201et3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL-IVE -- 21 Kasım 2008; 20:28:40 >

• quote:

Merak edenler için aşağıdaki resimler SX110 ile çekilmiştir. Pek kullanıcısı olmadığından forumu yok sanırım. Burada daha önce tartışıldı diye resimlerini koyuyorum. Resimler çok iddialı değil, gece ve kapalı alanlardaki çekimler için noise performansı merak edenlere fikir verebilecek nitelikte.

http://img153.imageshack.us/my.php?image=img0174pl8.jpg
    http://img135.imageshack.us/my.php?image=img0193ow8.jpg

dostum özellikle ilk foto baya güzel.sanki sx100 den 1 numara üstün gibi

• şöyle söyleyeyim ben hiç iso200 ün üstüne çıkmadım ve gayet rahat elle çekebildim bu resimleri.. sx100 kullanmadığımdan farkı pek bilmiyorum.. fazla fiyat farkı yoksa sx110 almak daha mantıklı tabii ki. kameranın 9mp olması da fotoğraf boyutunu biraz küçültüp digital zoom yapmanıza imkan tanır.. 8mp'e göre az da olsa bir avantajdır bu hiç yoktan. Daha evvelden de dediğim gibi aldığım yerde sx100 ile aynı fiyattaydı o sebepten sx110 u tercih ettim, gayet memnunum. tabii sx100 sahipleri de sx100den oldukça memnunlardır. iki model arasında çok fark yok.
  • quote:

şöyle söyleyeyim ben hiç iso200 ün üstüne çıkmadım ve gayet rahat elle çekebildim bu resimleri.. sx100 kullanmadığımdan farkı pek bilmiyorum.. fazla fiyat farkı yoksa sx110 almak daha mantıklı tabii ki. kameranın 9mp olması da fotoğraf boyutunu biraz küçültüp digital zoom yapmanıza imkan tanır.. 8mp'e göre az da olsa bir avantajdır bu hiç yoktan. Daha evvelden de dediğim gibi aldığım yerde sx100 ile aynı fiyattaydı o sebepten sx110 u tercih ettim, gayet memnunum. tabii sx100 sahipleri de sx100den oldukça memnunlardır. iki model arasında çok fark yok.

slm.makineniz hangi ülke üretimi acaba.çin malı mı japon malı mı
  • quote:

quote:

şöyle söyleyeyim ben hiç iso200 ün üstüne çıkmadım ve gayet rahat elle çekebildim bu resimleri.. sx100 kullanmadığımdan farkı pek bilmiyorum.. fazla fiyat farkı yoksa sx110 almak daha mantıklı tabii ki. kameranın 9mp olması da fotoğraf boyutunu biraz küçültüp digital zoom yapmanıza imkan tanır.. 8mp'e göre az da olsa bir avantajdır bu hiç yoktan. Daha evvelden de dediğim gibi aldığım yerde sx100 ile aynı fiyattaydı o sebepten sx110 u tercih ettim, gayet memnunum. tabii sx100 sahipleri de sx100den oldukça memnunlardır. iki model arasında çok fark yok.

çin

• quote:

quote:

quote:

çin

japon olması lazım gerek

• sx100 lerin çoğu japon ama sx110 lar çin malı sanırım.Birkaç kişiden daha sx110 ların çin malı olduğunu öğrendim...
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.