bu makineyi seviyorum... beni hiç üzmedi... Bu arada fotolar mükemmel arkadaşlar...
Sıfır sx100is satan bir yer bilen hala mı yok ???
Makineyi aldığımdan bu yana adam gibi bir internet bağlantım olmadığı için fotoğraf yükleyememiştim. Karışık bir kaç foto...
quote:
Orijinalden alıntı: ka_ans
Merhaba arkadaşlar...
Uzun zamandır araştırıyorum ve aslında Powershot sx100 almaya bayağı ciddi olarak niyetlenmiştim... Ancak niyetim ağırlıklı olarak makro fotoğrafçılık olduğundan biraz daha araştırdım ve sanyo xacti e60'a rastladım. Çektiği makro fotoğraflara baktım ve gerçekten çok iyi olduklarını gördüm.
Şimdi sorum şu olacak: sx 100 ile makro fotoğraf çekimi yapan arkadaşların düşünceleri...
Şimdiden teşekkür ederim...
macro performansı için fuji s serisi tavsiye ederim. hem close up kullanımınada izin veriyor. bulabilirsen s5700 s5800 bulamazsan s1500 gayet iyi mcroya sahip makinalar.
quote:
Orijinalden alıntı: supremum
Makineyi aldığımdan bu yana adam gibi bir internet bağlantım olmadığı için fotoğraf yükleyememiştim. Karışık bir kaç foto...
O binanın olduğu yer neresi?
ALINIK CANON SX100IS ARANIYOR - TERCİHEN SİYAH RENK AMA GRİ DE OLUR - İSTANBUL
Makinayı sattım ama pişmanım tekrar almam lazım bu cihazdan lakin SX100 deki manual modda enstantane ve diyaframda yaptığınız anlık değişimler ekrana anında yansırken (çekim yapmadan önceki ön hazırlıkta) sx110'da bu maalesef yok olsa zaten SX110 alırdım...SX110 da manual modda enstantane ve diyafram ayarlamasını ne şekilde yaptığınızı görebilmek için fotoğrafı çekip baktıktan sonra anlayabiliyorsunuz yani bir nevi deneme yanılma yoluyla..
Yoksa ben mi yanılıyorum...SX110'u Mediamarktda deneme şansı bulmuştum ve bu şekilde tecrübe etmiştim...?? Yardım edin Canon SX100 severler :)
Hala arıyorum arkadaşlar ikinci el veya sıfır SX100 bilginiz olsun istanbuldan satmak isteyenler benimle irtibata geçsinler..
atalayalper
bende bir süre önce makinamı satılığa çıkarmıştım ama vazgeçtim.
Makinayı sattım ama pişmanım tekrar almam lazım bu cihazdan lakin SX100 deki manual modda enstantane ve diyaframda yaptığınız anlık değişimler ekrana anında yansırken (çekim yapmadan önceki ön hazırlıkta) sx110'da bu maalesef yok olsa zaten SX110 alırdım...SX110 da manual modda enstantane ve diyafram ayarlamasını ne şekilde yaptığınızı görebilmek için fotoğrafı çekip baktıktan sonra anlayabiliyorsunuz yani bir nevi deneme yanılma yoluyla..
Yoksa ben mi yanılıyorum...SX110'u Mediamarktda deneme şansı bulmuştum ve bu şekilde tecrübe etmiştim...?? Yardım edin Canon SX100 severler :)
hocam sx110'da diyafram ve enstantane ayarları anlık ekrana yansıyor, ben de cok diikat etmiştim buna.Ama çok enteresandır sx110'u mediamarkt'da denerken anlık ekrana yansıyordu.Daha sonra görevliyle muhabbet ettik o makinayı eline aldı kurcaladı falan..sonra ben elime aldıgımda ayarlar ekrana anlık YANSIMADI...Açtık kapadık vs sonra düzeldi.Çok garip bir makina sx110.Teknosa'da denedim yine ayarlar yansıyordu başka teknosa'da denedim yansımıyordu...Sx110'u kötülemek istemiyorum,ben de kafaya koymustum bi ara, şimdi piyasada sx120 var.Bir firmanın ard arda model yükseltmesi bende "alsam mı almasam mı" tereddütünü oluşturuyor. Ama bi sx100 bulsam temizinden bende hiç beklemeyip alıcam bi tane...
quote:
Orijinalden alıntı: fever2006
quote:
Orijinalden alıntı: atalayalper
hocam sx110'da diyafram ve enstantane ayarları anlık ekrana yansıyor, ben de cok diikat etmiştim buna.Ama çok enteresandır sx110'u mediamarkt'da denerken anlık ekrana yansıyordu.Daha sonra görevliyle muhabbet ettik o makinayı eline aldı kurcaladı falan..sonra ben elime aldıgımda ayarlar ekrana anlık YANSIMADI...Açtık kapadık vs sonra düzeldi.Çok garip bir makina sx110.Teknosa'da denedim yine ayarlar yansıyordu başka teknosa'da denedim yansımıyordu...Sx110'u kötülemek istemiyorum,ben de kafaya koymustum bi ara, şimdi piyasada sx120 var.Bir firmanın ard arda model yükseltmesi bende "alsam mı almasam mı" tereddütünü oluşturuyor. Ama bi sx100 bulsam temizinden bende hiç beklemeyip alıcam bi tane...
Vallahi bilmiyorum senin dediklerinden de kesin bişey çıkaramıyoruz...sx110is sahibi birileri çıksa da aydınlatsa bari bizi..Eğer sx100is gibi ise o zaman sx110is de alınabilir..Ama yine de bence sx100is hem işçilik hem de image kalitesi olarak daha iyi...Bulursam temiz ikinci el alıcam bitane sx100is..
kendim yaptığım softbox ile ilk denemem
Arkadaşlar bende çok temiz gri renk bir tane SX100IS var.Toplasanız 250 300 çekim yaptım yada yapmadım.Erkayalar Canon garantili kutusu vs herşeyi duruyor gıcır gıcır.Cihazda tek kılcal çizik dahi yok...DSLR düşündüğüm için satıyorum.İstanbulda ikamet ediyorum düşünürseniz mesaj atarsanız.Saygılar...
sx 120 hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? tavsiye eder misiniz?
sx120is'i tavsiye ederim,mp artmasına rağmen sensörü küçültmüşler (sx110 --> 1/2.33" ccd, sx120 --> 1/2.5" ccd) nedeni de DIGICIV işlemciye geçilmesi..Detaylı örnek foto karşılaştırması yaparsanız sx120'nin ne kadar başarılı olduğunu görebilirsiniz...sx110 sx serisi içinde en fazla noise üreten (aynı iso değerlerinde diğer sx serisi makinalarla mukayese edildiğinde) makinaydı sx120 de bu yok artık,giderilmiş sx100 de zaten yoktu..sx120is iyi bir seçim..
Biraz önce sx120is siparişi verdim.Satıcı yarın elimde olacağını söyledi.472TL/3 taksit le Balkan Elektronik garantisiyle.İnşallah bir sorun yaşamam.