Şimdi Ara

Canon PowerShot SX220 HS & SX230 HS Kullanıcıları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
958
Cevap
15
Favori
72.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonunda 30 tl.lik bkm indirimi ile bende bugün siparişi verdim lakin bir kaç saat sonra sipariş takibi için ne oldu acaba diye gold'un sitesine girdim ve hesabımdan sipariş takibi bölümüne girdim karşıma aşağıdaki gibi bir ifade çıktı bunun ne demek olduğu hakkında bir fikri olan varmı acaba yani şimdi bu ürün bize şimdi 369 tl'yemi yoksa 592,29 tl'yemi faturalandı tufaya gelmemişizdir inşallah..:)
     Canon PowerShot SX220 HS & SX230 HS Kullanıcıları

• quote:

Orijinalden alıntı: excexc

Herkese merhaba,

Canon A510 3.2 MP makinem var. 2006 senesinde aldım ve 2013 senesine kadarda kullandım
    Gerçekten kaliteli resimler çekiyor. Kalite ve Net.

Oğlum dünyaya geldi ve resimlerini daha kaliteli çekeyim diye araştırmalarım sonucunda
    Canon SX220 satın aldım ve kullanmaya başladım.

Şimdi sorunum şöyle;
    3.2 MP olan A510 ile çektiğim resimler 12.1 MP olan SX220 ile çektiğim resimlere FARK ATIYOR.

A510 da çektiğim resim kaliteli net parlak
    SX220 de çektiğim resimler puslu, kalitesiz net değil bulanık.

SX220 avantajları vs var tabi yok demek olmaz ama çektiği resimler çok ama çok kalitesiz.
    Benmi çekmesini bilmiyorum yada ayarmı yapmam lazım nedir çözemedim.

Normal güneşli bir havada çektiğim 2 resmi aşağıda paylaşıyorum kararı siz verin!

A510 objelere yakın,
    sx220 yaklaşık 2 katı daha uzak.
    Bu durumda objeler flashdan tam istifade etmiş A510'da.
    sx220 de ise hem flashdan istifade edememiş, hemde flash masaya doğru patlamış.
    Şartlar eşit değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: boffin

quote:

Herkese merhaba,

Canon A510 3.2 MP makinem var. 2006 senesinde aldım ve 2013 senesine kadarda kullandım
    Gerçekten kaliteli resimler çekiyor. Kalite ve Net.

Oğlum dünyaya geldi ve resimlerini daha kaliteli çekeyim diye araştırmalarım sonucunda
    Canon SX220 satın aldım ve kullanmaya başladım.

Şimdi sorunum şöyle;
    3.2 MP olan A510 ile çektiğim resimler 12.1 MP olan SX220 ile çektiğim resimlere FARK ATIYOR.

A510 da çektiğim resim kaliteli net parlak
    SX220 de çektiğim resimler puslu, kalitesiz net değil bulanık.

SX220 avantajları vs var tabi yok demek olmaz ama çektiği resimler çok ama çok kalitesiz.
    Benmi çekmesini bilmiyorum yada ayarmı yapmam lazım nedir çözemedim.

Normal güneşli bir havada çektiğim 2 resmi aşağıda paylaşıyorum kararı siz verin!

A510 objelere yakın,
    sx220 yaklaşık 2 katı daha uzak.
    Bu durumda objeler flashdan tam istifade etmiş A510'da.
    sx220 de ise hem flashdan istifade edememiş, hemde flash masaya doğru patlamış.
    Şartlar eşit değil.

2 makineyi de yan yana koyarak bu resimleri çektim.
    İkisindede Flash patlattım, ikiside aynı ortamda çekti

Şartların eşit olduğunu benden iyi bilme şansın yok sanırım.

Ancak sonuç ortada.

Canon markasına lafım yok.
    Ama SX220 SX230 la çekilen resimler
    A510 gibi eski makinemle çektiğim resmin güzelliğini vermiyor.

Hatta şimdi biraz farklı açıdan 2 resim çekicem ve buraya eklicem

Bekleyin.

• Aynı mesafeden ve aynı ışık ortamında,
    Flash kullanılarak çekilen, hatta flash ayarları bile aynı olacak iekilde ayarlayıp çektiğim resim

Karar sizin,
    Ben Bin pişmanım SX220 aldığıma.
    A510 ile çekmeye devam

Resmin Tam Adresi :https://store.donanimhaber.com/26/86/a3/2686a34f1536aa065008fff4ac6f3f99.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excexc -- 2 Nisan 2013; 20:26:05 >

• YUkardaki fotoğraf kalitesine göre bakarsanız haklısınız. Ancak eski makinenizin çok doğru verdiği renkleri, yeni model makinenizin verememesi hatta pembe vermesi WB ayarında bir tuhaflığa işaret. Beyaz bir kağıda mümkünse gün ışığında ayarlardan manuel olarak wb ayarı yapıp dener misiniz?

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskay35

sonunda 30 tl.lik bkm indirimi ile bende bugün siparişi verdim lakin bir kaç saat sonra sipariş takibi için ne oldu acaba diye gold'un sitesine girdim ve hesabımdan sipariş takibi bölümüne girdim karşıma aşağıdaki gibi bir ifade çıktı bunun ne demek olduğu hakkında bir fikri olan varmı acaba yani şimdi bu ürün bize şimdi 369 tl'yemi yoksa 592,29 tl'yemi faturalandı tufaya gelmemişizdir inşallah..:)

Faturada da o fiyat var ama altında iskonto yapıldığını belirtiyor..İçin rahat olsun..Kartındaki işlemlerden ne kadar çekildiğine bak..Provizyonda bekleyen işlemlerden görünür sanırım.

• Bilen bilir kodak 6490'un çektiği karelerin canlılığını, renklerini v.s ni. Ondan dan hala vaz geçemeyen biri olarak sx-230 hs ile tanışınca kodak makinem rafa kalktı. Arkadaşlar açıkçası bu makine bas çek makine gibi değil. Çok fazla ayar özelliği olan bir makine ve o ayarlara çok güzel tepki verebilen bir makine. Yukarıda ki fotoğraflar auto modunda çekilmiş sanırım. Eğer biraz bilgi ile ayarları kurcalaya bilirseniz tadından yenmeyecek estanteneler yakalarsınız. (Bu yüzden SLR ciler çok beğenir bu makineyi...) Mesela flaşın şiddetini değiştirip, renk ve kontrast hatta beyaz dengesi ile oynayarak yeniden çekmeyi deneyin. Bambaşka bir kare çekeceğine emin olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 2 Nisan 2013; 23:25:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mors

Bilen bilir kodak 6490'un çektiği karelerin canlılığını, renklerini v.s ni. Ondan dan hala vaz geçemeyen biri olarak sx-230 hs ile tanışınca kodak makinem rafa kalktı. Arkadaşlar açıkçası bu makine bas çek makine gibi değil. Çok fazla ayar özelliği olan bir makine ve o ayarlara çok güzel tepki verebilen bir makine. Yukarıda ki fotoğraflar auto modunda çekilmiş sanırım. Eğer biraz bilgi ile ayarları kurcalaya bilirseniz tadından yenmeyecek estanteneler yakalarsınız. (Bu yüzden SLR ciler çok beğenir bu makineyi...) Mesela flaşın şiddetini değiştirip, renk ve kontrast hatta beyaz dengesi ile oynayarak yeniden çekmeyi deneyin. Bambaşka bir kare çekeceğine emin olabilirsiniz.

Yeni doğan oğlumun gülücüklerini çekmek için aldım bu makineyi.

3 Aylık daha :) ben şimdi flash ayarı beyaz denge vs ayarlayana kadar ömrümde belki göremeyeceğim kareleri kaçıracağım.

Auto Modu bir makinenin ortama uygun en iyi resmi çekmesini sağlamalı.

Yoksa boşuna mı koydular Autoyu?

Neyse bu konuya artık mesaj yazmayacağım.

Benim için SX220 rafa kalkmıştır

A510 la devam

• cevabın için tşk. ürün bugün geldi dediğin gibi faturada indirim gözüküyor 369 gelmiş bize içim rahatladı
  • Benimde ürün geldi arkadaşlar, 369/11 TL olarak faturalanmış. Cihazda fiziksel herhanbi bi kusurda yok. Kutusunun üzerinde ESS diye garanti etiketi vardı. İlk açan ben oldum.
    İlk önce bi tüm ayarlarını kurcaladım, örnek resimler, videolar çektim: İlk izlenimim cihaz mükemmel.
    Makrosu güzel, zoom performansı harika. Loş ortamda flaşsız çekimlerde kumlanma oluyor, oda olacak zaten.
    İlerleyen günlerde çekiceğim resimleri buradan da paylaşacağım,
    konu canlı kalsın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mors

Bilen bilir kodak 6490'un çektiği karelerin canlılığını, renklerini v.s ni. Ondan dan hala vaz geçemeyen biri olarak sx-230 hs ile tanışınca kodak makinem rafa kalktı. Arkadaşlar açıkçası bu makine bas çek makine gibi değil. Çok fazla ayar özelliği olan bir makine ve o ayarlara çok güzel tepki verebilen bir makine. Yukarıda ki fotoğraflar auto modunda çekilmiş sanırım. Eğer biraz bilgi ile ayarları kurcalaya bilirseniz tadından yenmeyecek estanteneler yakalarsınız. (Bu yüzden SLR ciler çok beğenir bu makineyi...) Mesela flaşın şiddetini değiştirip, renk ve kontrast hatta beyaz dengesi ile oynayarak yeniden çekmeyi deneyin. Bambaşka bir kare çekeceğine emin olabilirsiniz.

Yeni doğan oğlumun gülücüklerini çekmek için aldım bu makineyi.

3 Aylık daha :) ben şimdi flash ayarı beyaz denge vs ayarlayana kadar ömrümde belki göremeyeceğim kareleri kaçıracağım.

Auto Modu bir makinenin ortama uygun en iyi resmi çekmesini sağlamalı.

Yoksa boşuna mı koydular Autoyu?

Neyse bu konuya artık mesaj yazmayacağım.

Benim için SX220 rafa kalkmıştır

A510 la devam

Allah bağışlasın. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin. Sizde haklısınız elbet ama bu makine tam basçek tipinde değil maalesef. Bir zamanlar zenit makinemde alman objektifle normal filme çekimler yapardım. Oda auto modunda ne kadar sıradan çekiyorsa doğru ayarlarda boyundan büyük işler yapardı. Sx220-230 da aynı şekilde olmuş.

• Makine ile yaptığım ilk deneme çekimlerim. Henüz bir yere çıkamadım evden yakaladığım kareler.

gündüz 14x ile

gece 14x ile

Dışarda makro

İçerde makro

Minyatür

• bende gold kampanyası ile aldım taşınabilir bir foto makinası olsun diye..full hd kayıt ve amazon fiyatına yakın olması cezbetti birazda..kitapçığına ve 200 sayfalık pdf e hızlıca baktım ama kaç gb kart desteklediğini yazan hiçbir yer göremedim.16gb sdhc denedim haliyle çalışıyor ama video çekecekseniz bir tatilde bu kapasite yetmeyebilir ..merak ettiğim sdxc desteklediğine göre 32gb görür mü acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbuli

bende gold kampanyası ile aldım taşınabilir bir foto makinası olsun diye..full hd kayıt ve amazon fiyatına yakın olması cezbetti birazda..kitapçığına ve 200 sayfalık pdf e hızlıca baktım ama kaç gb kart desteklediğini yazan hiçbir yer göremedim.16gb sdhc denedim haliyle çalışıyor ama video çekecekseniz bir tatilde bu kapasite yetmeyebilir ..merak ettiğim sdxc desteklediğine göre 32gb görür mü acaba ?

32 gb takabilirsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;

Bende SX220 modelini aldım. GPS özelliği gereksiz geldi bana.

ISO ayarlarını nasıl yapıyoruz arkadaşlar manuel nasıl düşürüp çıkarabilirim. Teşekkürler.
  • Arkadaslar sx2xx serisinden bi makina almak istiyorum. Sx220 ve Sx230 farketmez. En ucuz nerden alabilirim. Gps icin 230 almaya deger mi?
  • @tautar ortadaki set tuşuna basınca p, tv, av, m modlarinda iso değiştirebilirsin

@captain an itibariyle fiyatları bilemiyorum ama Son önlemlere sx230, sx220 den daha ucuza satılıyordu. SX 220 nin fiyatı bazı mağazalar da daha yüksek.
  • Arkadaşlar;

SX220 de çektiğim portre fotoğraflar kumlu çıkıyor çıldıracağım. Var mı bunun bir püf noktası.

Teşekkürler.
  • Örnek paylaşabilir misiniz ? Tabi imageshack.us yada flickr gibi bir siteye yüklerseniz biz de exif bilgilerinden makina-siz bu fotoğrafı ne ayarlarla çekmişsiniz görür ve sorunu teşhis edip size yardımcı olmaya çalışırız.
  • Sx220 veya sx230 dan yana kullanacagim tercihimi. Pisman olmayacagim bir model gibi duruyor.Tasinabilirlik, video ve foto kalitesi benklentilerimi karsilaicak nitelikte.

Biraz daha fotograf ekleyebilirsek daha iyi olacak arkadaslar yeni alacaklar icin fikir olur biraz da.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.