Şimdi Ara

Canon PowerShot SX220 HS & SX230 HS Kullanıcıları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
15
Favori
72.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Canon SX230 HS Dijital Fotoğraf Makinesi ile uzun pozlama yapılabiliyormu. yapılabiliyorsa nasıl yardımcı olursanız sevinirim..
  • M moduna aldıktan sonra istediğiniz enstantane ve diyafram değerlerini tekerlerkten ayarlayabilirsiniz.
  • slmlar yeniden bana bir cvp gelmedi buradan ama dün internette gezinirken gold da sx 230 u 399 lira artı 30 lira da bkm indirimi ile bulunca özellikle bu forumda gold a karşı çok büyük bir tepki olmasına rağmen sipariş verdim 28 mart saat 17:00 de sipariş ettim ve manisa soma gibi bir yere29 mart saat 14:15 de teslimatı yapıldı çok güzel görünüyor tyabii daha kullanmadım sony wx 50den bile daha ucuza aldım ikisi arasında kalmıştım ama çok memnunum şu an kararımdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilgizmo

slmlar yeniden bana bir cvp gelmedi buradan ama dün internette gezinirken gold da sx 230 u 399 lira artı 30 lira da bkm indirimi ile bulunca özellikle bu forumda gold a karşı çok büyük bir tepki olmasına rağmen sipariş verdim 28 mart saat 17:00 de sipariş ettim ve manisa soma gibi bir yere29 mart saat 14:15 de teslimatı yapıldı çok güzel görünüyor tyabii daha kullanmadım sony wx 50den bile daha ucuza aldım ikisi arasında kalmıştım ama çok memnunum şu an kararımdan

Güle güle kullanın. çok iyi fiyat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademakkus40

Canon SX230 HS Dijital Fotoğraf Makinesi ile uzun pozlama yapılabiliyormu. yapılabiliyorsa nasıl yardımcı olursanız sevinirim..

Manuel modundayken ortadaki fonksiyon tuşunda üst kısma basıp, TV modunda direkt ortadaki fonksiyon tuşunu çevirerek değiştirebilirsiniz. 15 saniye ile 1/3200 saniye arasında seçim yapılabilir.
    Kullanma kılavuzuna vakit buldukça göz gezdirin derim, çok işinize yarayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi connectpeople -- 29 Mart 2013; 15:02:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectpeople

quote:

slmlar yeniden bana bir cvp gelmedi buradan ama dün internette gezinirken gold da sx 230 u 399 lira artı 30 lira da bkm indirimi ile bulunca özellikle bu forumda gold a karşı çok büyük bir tepki olmasına rağmen sipariş verdim 28 mart saat 17:00 de sipariş ettim ve manisa soma gibi bir yere29 mart saat 14:15 de teslimatı yapıldı çok güzel görünüyor tyabii daha kullanmadım sony wx 50den bile daha ucuza aldım ikisi arasında kalmıştım ama çok memnunum şu an kararımdan

Güle güle kullanın. çok iyi fiyat

çok teşekkür edrim
  • Herkese merhaba,

Canon A510 3.2 MP makinem var. 2006 senesinde aldım ve 2013 senesine kadarda kullandım
    Gerçekten kaliteli resimler çekiyor. Kalite ve Net.

Oğlum dünyaya geldi ve resimlerini daha kaliteli çekeyim diye araştırmalarım sonucunda
    Canon SX220 satın aldım ve kullanmaya başladım.

Şimdi sorunum şöyle;
    3.2 MP olan A510 ile çektiğim resimler 12.1 MP olan SX220 ile çektiğim resimlere FARK ATIYOR.

A510 da çektiğim resim kaliteli net parlak
    SX220 de çektiğim resimler puslu, kalitesiz net değil bulanık.

SX220 avantajları vs var tabi yok demek olmaz ama çektiği resimler çok ama çok kalitesiz.
    Benmi çekmesini bilmiyorum yada ayarmı yapmam lazım nedir çözemedim.

Normal güneşli bir havada çektiğim 2 resmi aşağıda paylaşıyorum kararı siz verin!

Canon PowerShot SX220 HS & SX230 HS Kullanıcıları

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 30 Mart 2013; 23:51:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: excexc

Herkese merhaba,

Canon A510 3.2 MP makinem var. 2006 senesinde aldım ve 2013 senesine kadarda kullandım
    Gerçekten kaliteli resimler çekiyor. Kalite ve Net.

Oğlum dünyaya geldi ve resimlerini daha kaliteli çekeyim diye araştırmalarım sonucunda
    Canon SX220 satın aldım ve kullanmaya başladım.

Şimdi sorunum şöyle;
    3.2 MP olan A510 ile çektiğim resimler 12.1 MP olan SX220 ile çektiğim resimlere FARK ATIYOR.

A510 da çektiğim resim kaliteli net parlak
    SX220 de çektiğim resimler puslu, kalitesiz net değil bulanık.

SX220 avantajları vs var tabi yok demek olmaz ama çektiği resimler çok ama çok kalitesiz.
    Ben mi çekmesini bilmiyorum yada ayarmı yapmam lazım nedir çözemedim.

Bunu son 3 yıldır özellikle çoğu kişi söylüyor. Bilenler bu megapixel çılgınlığının tamamen saçma bir müşteri aldatmaca yolu olduğunu söyleyip durdular. Fakat ilkokul matematiği bilen herkesin başka bilgi edinme gereksinimi duymadan rakamsal olarak büyük olanın daha iyi olduğu gibi bir düşünceye sahip olduğundan üreticiler de sanırım bunu keşfettiler ve son yıllarda megapixeli şişirilmiş ama teknolojik olarak "sensör başarımı" konusunda pek bir gelişim göstermeyen makinalar piyasaya sürüyorlar. Elbette bazı iyi modeller var ama onlar da hemen kendinerini 1000 TL civarı fiyatı ile kasıla kasıla gösteriyorlar ! Bana göre, bildiğim kadarı ile Canon cephesinde A560, A570, A580 zamanının ötesinde ve bugün bile halen kullanılabilinecek çok başarılı modeller idi. Gördüğünüz, gösterdiğiniz ve söylediğiniz gibi sizin eski A510'da güncel modelden daha başarılı. Sizin hatanız diyim yanlış anlamazsanız, sanırım önceki-mevcut modelden dolayı marka ve seriye güvenerek güncel bir modeli almanız olmuş. Oysa ufak çocuk fotoğrafları çekerken makinanın ISO başarımı çok önemli. Çünki yüksek perde hızı ihtiyacınız oluyor her ışık koşulunda. Evde, az ışıklı ortamlarda falan da özellikle yüksek ISO gerekiyor. Bu durumda sensörü 1/1.6" olan kompaktlar bile size istediğinizi veremez. Sizin ihtiyacınız olan bir m43 en azından ki daha da iyisi Sony Nex-F3'tür. Hem fiyat-performans olarak da biraz yukarıda m43 sistem makinalardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 30 Mart 2013; 23:40:37 >

• Ayarlardan keskinkik, kontrast ve doygunluk arttırılıyor. Ancak sizin yukardaki örneğinizde flaşın objeyi değil daha ön planı aydınlatması sözkonusu. Eski model makinelerde düşük megapiksel, güncel modellerde kullanılan sensörlerden daha büyük sensörlerde kullanılıyordu. Piksel yoğunluğu düşük olan modeller başarılı sonuçlar veriyor. Özellikle hd kayıt yüzünden ısınmaması için 2.3" sensör ebadı yüksek megapiksellerle iyi sonuçlar vermiyor.

Yine de Canon'un bu modelini birçok rakibi ile mukayse eden inceleme sitelerinden takip ettiyseniz, çok başarılı sonuçlar alınabiliyor. Ben de iki gün önce aldım. Evet eski makinem Sony n1 gibi son derece canlı fotoğraflar henüz elde edemedim. Panasonic lx3'ü de ilk aldığımda hayal kırıklığı yaşamıştım ki, makine çok kalitelidir her yönden. Zamanla ayarlarını yaparak çözdüm lx3'ü.sx 230'un netteki örnekleri makinenin doğru ayarlarla kaliteli footğraflar verdiğini gösteriyor. Bu nedenle biraz ayarların kurcalanması gerekiyor. Ben de kitapçığını okuyorum. Gerçekten fiyatına göre biraz fazla özellik barındıran bir model. Çok fazla flaş kullanmayı sevmiyor ama oda içinde flaş açmadığı zamanlarda yükselttiği iso kumlanma yaparak fotoğrafın netliğini bozuyor. Flaş ile ilgli "ge" ayarı açık kalsın. Akıllı kontrastın da iç mekan çekimlerinde kaliteyi olumsuz yönde etkilediğini düşünüyorum ama kesin karar verecek kadar uzun kullanımım olmadı.

Saygılarımla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu makineyi dün aldım. Bence kaliteli fakat ben daha tam manuel ayarlarına hakim olmadığımdan istediğim kalitede fotoğraflar çekemedim.

Bir de bu gps olayını bir türlü yapamadım. Ankara'nın göbeğinde etrafı tamamen açık bi parkta bile gps bağlanamadı. Benimki bozuk olabilir mi ne dersiniz?
  • quote:

evet bende söylediğiniz kampanyayı gördüm ama bir mail atıp garantiyi sordum ve ESS elektronik tarafından garantili cevabı geldi internetten araştırdığım zaman ESS elektronik hakkında baya olumsuz açıklamalara rastladım gold haricindede en iyi fiyat olarak vatanda 459TL. ile buldum acaba diyorum 90 TL. fazla verip vatandanmı almalı yoksa gözümüzü kapatıp şansımıza deyip gold'danmı almalı karar veremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: oskay35

quote:

evet bende söylediğiniz kampanyayı gördüm ama bir mail atıp garantiyi sordum ve ESS elektronik tarafından garantili cevabı geldi internetten araştırdığım zaman ESS elektronik hakkında baya olumsuz açıklamalara rastladım gold haricindede en iyi fiyat olarak vatanda 459TL. ile buldum acaba diyorum 90 TL. fazla verip vatandanmı almalı yoksa gözümüzü kapatıp şansımıza deyip gold'danmı almalı karar veremiyorum.

Kullanıcı hatası (düşürme,sıvı teması vs.) haricinde arıza bu tür cihazlarda biraz zordur. Onlar da garantiye girmiyor. Bundan önceki makinelerimde garantiye hiç işim düşmedi. Yurtdışından getirtmiştim. Bir onceki makineyi 3.senesinde dusurunce mercegi bozuldu.
    sx230 u da ithalatçı garantili olarak Istanbul Bilisimden uygun fiyata aldım,yaklaşık 1 senedir kullanıyorum sorunsuz. Bence fazla para vermeye gerek yok...

• Mrb arkadaşlar. Dün Gold Bilgisayardan aldığım sx 230 elime ulaştı. Sadece yüzeysel kontrol yaptım..Herhangi bir sorun yok..Gayet güzel görünüyor. 12 taksitle 370 e aldım..İncelediğimde detayları bildiririm.Şimdilik memnun kaldım..HAfız kartı olarak tavsiyeleriniz nelerdir; Kapsite, marka ve class hakkında bilgi verirseniz sevinirim..Herkese hayırlı günler dilerim..
  • Hayırlı olsun arkadaşım, bende siparişi geçtim, yarın ulaşır elime herhalde.
    Siparişin ve Ürünün memnun kaldığın/kalmadığın yönlerini yazarsan sevinirim.
    Artık bu konuda favorilere eklendi ;)
  • quote:

bkm indirimi ne oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boffin

Hayırlı olsun arkadaşım, bende siparişi geçtim, yarın ulaşır elime herhalde.

indirimli mi aldınız? bu 30 liralık indirimi ben göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarahaten -- 2 Nisan 2013; 12:55:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahkoroglu

quote:

BKM (Bankalar Arası Kart Merkezi).Buraya üye oluyorsun..Sitesinde nasıl olunacağı yazıyor zaten..Sonra siteden alırken BKM ile al seçeneğini tıklayıp alıyorsun..Farklı sitelerin farklı kampanyaları oluyor.30 lira az değil, hafıza kartı alırsın o parayada..
  • Auto modda çekiyorum resimler, tutupta devamlı ayar yapma şansım zaten yok.

Hızlı seri ve kalitel resim çekmek için aldım SX220 yi fakat dediğim gibi resimler çok kalitesiz.

Auto modda bile aşırı kalitesiz, adı üstünde otmatik algılaması lazım dimi? Ama nafile

Canon A510 ile çektiğim resimlerin netlik parlaklık vermiyor.

Dış çekimlerde bile gündüz güneşli havalrda bile auto modda istediğim kaliteyi alamadım.

Sizlere tavsiyem 350 400 TL verip SX serisi alacağınıza 150 TL verim A810 alın.

Ben çok pimanım aldığıma

400 TL ye aldım SX220, 350 TL ye isteyen olursa satıcam

Saygılar...

Bursa Mudanyadayım bu arada!
  • quote:

Orijinalden alıntı: suzer06

quote:

Orijinalden alıntı: emrahkoroglu

quote:

BKM (Bankalar Arası Kart Merkezi).Buraya üye oluyorsun..Sitesinde nasıl olunacağı yazıyor zaten..Sonra siteden alırken BKM ile al seçeneğini tıklayıp alıyorsun..Farklı sitelerin farklı kampanyaları oluyor.30 lira az değil, hafıza kartı alırsın o parayada..

teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.