Şimdi Ara

Canon PowerShot SX220 HS & SX230 HS Kullanıcıları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
958
Cevap
15
Favori
72.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Turambar80

delfino3,aldim ben de makinayi,gece cekiminde yapiyor mesgul uyarisini bende de,bu fotografi islemekle alakali hafiza karti ile ilgili diil,ama diger fotolarda da yapiosa orasini bilemem.

bersum, bataryalar orjinal mi nedir? ve sen nerdesin? ben aydın dayim.

orjinal değil ebaydan aldım ingiltere olunca tercih ettim makinadakinin bir yüzünde canon yazıyor bunda o yazı yok makina ile uyumlu ben izmirdeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: BERSUM

quote:

Orijinalden alıntı: myresistance

quote:

Orijinalden alıntı: aL-Pi

hocam gerçekten çok güzel ..ürünün kodu DCB-302K yeni buldum

bu çok daha güzelmiş ama zaten sx 230 a alabileceğin en zarif çanta bu , normal bir kompakttan büyük bir cihaz malum :)

bu çanta güzelmiş nerden alabiliriz bilgilendirirseniz sevinirim

ben makinemi alıp mediamarkt da tek tek denedim en son bu çantanın aynısını ama farklı renktekini almıştım önceki sayfada ss ler mevcut fiyatı 29 tl idi

bu arada geçen yunusları yakaladım belki ilginizi çeker, görüntü yüklemek için utube a convert ettim görüntü kaybı olabililr

• Merhaba arkadaşlar :)
    Forumda yazılmış ama yine de emin olabilmek adına 220 mi yoksa 230 mu almalıyım?
    GPS çok mu önemli? Olmazsa olmaz mı? Ya da şöyle diyeyim,değer mi?
    Özellik olarak 220 mi yoksa 230 mu desem? GPS geçelim. Hızlı ve özellik olarak hangisi?
    Ayrıca buna hangi hafıza kartını ve ne marka olmasını önerirsiniz, nasıl bir kart alayım?
    Tripot olarak nasıl birşey gerekecek?
    Marka model boy vs ne olmalı?
    Kılıf nasıl birşey olmalı?
    Son soru, 220 kullananlar,keşke 230,230 kullananlar ise 220 alsaydım mı diyorlar yoksa kullanıcılar makşnalarından memnun mu?
    Çok mu sordum? :)
    Teşekkür ederim.
  • Karşılaştırma
    Bu aradaki farklar,değişim, özellik, çok etkili olur mu? Birde 230 son çıkan model olduğu halde 220 neden daha pahalı?

PİL-BATARYA TÜRÜ 2x AA Pil (220) ........................ (Li-on (230)
    MİNİMUM VİDEO ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ (220 ?) ................ 320 x 240 (230)
    LCD EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ (PİKSEL) (220?) .......... 230.000 (230)
    KARE SAYISI (KARE/SN) 24 (220) ......................... 30 (230)
    SERİ ÇEKİM (KARE/SN) 0.7 (220) ......................... ... (230?)
    MİNİMUM ÇEKİM HIZI (SN) 15 (220) ......................... ... (230?)
    ISO ORANI Otomatik-80-100-200-400-800-1600 (220) ...... auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200 (230)

Fiyat olarak şu an en iyi neresi? Nereden alabilirim?
    İstanbul bilişim den daha ucuz,kampanyalı vs yer var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphonem34 -- 17 Nisan 2012; 20:14:07 >

• CANON SX 230

yaklaşık 5 aydır bu makinayı kullanıyorum , gayet güzel optiği , foto ve video çekimi lezzetli

foto çekimlerini 6 megapikselde yapıyorum , video ise 640x480 yeterli

daha üst ayarlarıda var fakat gereksiz , çok yer kaplar 1 dakikası 100 mbdan aşağı olmaz

mesela 640x480 video çekiyorum ses ve görüntü mükemmel bana yeterli geliyor

16 gb class 10 hafıza kartı ve 2 adet yedek pil ile kullanıyorum

unutmayınız hafıza kartınızı muhakkak yüksek alınız class 10 olsun bulamazsanız az altı olabilir ( önemli olan hızlı olması )

bu makinayı alanın dikkat etmesi gereken unsurlar

1- hassas makina asla düşürmeyiniz , narin davranınız
    2- muhakkak su geçirmez kılıf kullanın dışarıda satılan bez kılıflar değil

daha yeni 3 gün önce , başıma gelen bir durumu anlatayım , örnek olur belki arkadaşlara

geçenlerde izmir çok şiddetli bir yağış görmüştü o esnada ıslak şemsiyemi poşetin içine attım , tabi içerde case logic kılıf içinde yer alan makinam bir güzel o şemsiyenin suyunu emmiş
    sucuk gibi olmuş , ( caselogic kılıfı o biçim su emiyor sünger gibi aklınızda olsun ) eve geldikten 1 gün sonra gördüm

makinaya baktım bişiy olmuşmu die gözgezdirdim , ekran akvaryum gibi sulanmış
    bataryayı çıkardım kuruttum neler yaptım neler , o gördüğünüz dijital ekranın taaa içine girdim
    velhasıl makinayı dağıttım cam ekran bir çok katmandan oluşur , ve ben en sonunda ıslak olan katmanı buldum suyu temizledim , fakat tekrar söktüğüm o katmanları yerine monte edemedim ( 7-8 katman plaka var ) yerlerini karıştırdım , cacığım çıktı ( 5 saat uğraştım aslında başardım fakat ekran iç plakalarının yerlerini karıştırdığım için , sağlıklı toplayamadım ) makinayı açınca simsiyah oldu

sonuç arıza çözme girişimim başarısızlıkla sonuçlandı

bu sefer teknik servis arayışına girdim , canonun istanbulda tek servisi varmış izmirde yok
    istanbul servisi aradım , fiyat filan vermiyor makinayı gönderin bakalım sonra size cevap verelim dediler bende he dedim kapattım ( burunlarından kıl aldırmıyorlar )

bu sefer izmirde arama motorundan foto makina teknik servislerine gözgezdirdim

şansıma burayı buldum >> http://www.fototamir.com/
    adresi alıp gittim , makinamı uygun fiyata tamir ettiler sağolsunlar 1 günde hallettiler , çok sağlam teknik servis bir yere not ederseniz ( yarın bir gün lazım olabilir ) titiz kullanıcı olduğum halde başıma bu geldi düşünün , acil servis gibi imdadınıza yetişiyorlar

şu an çok şükür aynı eskisi gibi güzel çalışıyor

onun için bu makinayı kullanan arkadaşlar muhakkak su geçirmez kılıf temin ediniz öyle kullanın veya bulamazsanız kilitli poşetler var önce onun içine koyun sonra kılıfa yerleştirin

o case logic kılıfların hepsi hikaye sünger gibi su emiyorlar hele deniz kenarında , yarım saat bu kılıflarla dolaşın anında tuzlu suyu içine alır ( nemi ) ve o tuzlu su nemi dijital ekranın altında esas merkez var ( sarı plaka ) etkilendimi direk çöpe gider tamiri filanda olmaz aklınızda olsun

bir arkadaş sormuş canon sx 220 'mi yada canon sx 230 mu alsam demiş
    cevabım tabiki canon sx 230'dur , bir üst versiyon herzaman bir alt versiyonun hatalarının giderilmesiyle daha sağlam hale gelir

onun için Canon sx 230 derim ( hiç düşünmeden )

Saygılarımla ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzukapama -- 19 Nisan 2012; 2:41:59 >

• Çekimlerinizden örnek resimler ekleyebilir misiniz, özellikle gece çekimi..

• 16 gb class 10 hafıza kartı Canon sx 230 için yeterli midir? 16-32 Gb SDXC kart alınsa nasıl olur? Marka olarak hangisini almalı?

Ben Canon sx 240 modelini almayı düşünüyorum. Biraz beklemedeyim şu aralar. Altın han ve Doğubank'a bakacağım. Orada bir hayli düşükmüş fiyatlar arkadaşım öyle dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iphonem34

16 gb class 10 hafıza kartı Canon sx 230 için yeterli midir? 16-32 Gb SDXC kart alınsa nasıl olur? Marka olarak hangisini almalı?

Ben Canon sx 240 modelini almayı düşünüyorum. Biraz beklemedeyim şu aralar. Altın han ve Doğubank'a bakacağım. Orada bir hayli düşükmüş fiyatlar arkadaşım öyle dedi.

Doğubank ve Altın Han garantisiz satacaktır. Ayrıca Hayyam Han a da bak derim.

16 gb yeterli hatta fazla bile.
  • arkadaşlar bende aralık ayında sx 230 hs almıştım almanyadan class 10 16 gb kartım var herşeyiyle memnunum =) pop up flash hariç :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectpeople

Benim de SX 230 siparişim bugün elime geçti. Biraz kurcaladım, çok güzel makine.
    Bir önceki bozulan makinemin şarj aleti ve bataryasının da birebir uyumlu olması ayrıca iyi oldu, çift bataryam olacak.
    Birkaç sorum var yanıtlarsanız sevinirim..

Türkçe kullanma kılavuzu olan varsa ekleyebilir mi.
    Flaşı makine her açıldığında çıkıyor mu , yoksa bir ayarı var mıdır?
    Zoom yaparken ekranda kaç zoom olduğu görünüyor mu, 7x , 8x , 14x ,56x gibi..
    Kutu içeriğinde HDMI kablo yok sanırım. Makineyi bağlayıp HD videoları televizyondan görüntülemek için kutudaki kablo yeterli midir, yoksa ayrıca HDMI kablo mu almalıyız?
    Makineye uygun sert bir kılıf tavsiyesi olan var mı?

Ben de var ama eklemem mümkün değil.Çok uğraştırır.GG dan bir satıcıda vardı.İsterseniz araştırın.10 tl civarıydı.
    Flaş maalesef açılıyor.Ancak elinle bastırmak gerekiyor.
    Evet görünüyor.
    Malesef HDMI kablo alıp bağlamalısınız.

• uzun süredir takip ettigim SX230 u almak istiyorum
    Temmuz 2012 de yigen geliyor USA dan ona aldirmak istiyorum
    Netten ben alip onun adrese mi gondersem? Ama hangi siteden? mazon fiyatlari cok yüksek geldi
    California da yigen. Acaba ordan magazadan falan mı çaksa?
    Bir de compact camera deyince benim aklima PİL ÖMRÜ gelir
    SX230 da pil ömrü nasıl?

Selamlar
  • @ c a g a t a y
    Maddi durumunuzu bilemiyorum bu işe ayırdığınız ama Amerika'dan buradaki fiyatından çok farklı ürün alabiliyorken ben olsam bu ufacık sensörlü makinalara hiç bulaşmazdım. Makina iyi olabilir kendi sınıfı içerisinde ama. Yoksa TR'de 1000-1200 liraya satılan makinaları ABD'de 350-450 $'a alabiliyorsunuz. Bu fiyat aralığı yüksek ise bilemem tabi.
  • Jiddi
    Bunun sonu yok ama :)

Ben 200-250 USD ye alabilecegim en iyi makina pesindeyim
  • Öyle tabi sonu yok ama var bir ortası :) sizin bu makina başlarda, sonlarda değil :)
    Ne ise, ben hani eğer bilmeden, görmeden, düşünmeden hareket ediyor iseniz uyarayım demek istedim. Görüyorum ki farkındasınız ne yaptığınızın. Bu durumda bari biraz bilgi paylaşayım :)

http://www.dpreview.com/reviews/q311travelzoomgrouptest/3

Burada diyor ki pil ömrü 210 foto
    http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_sx230hs
    Sanki az gibi geldi bana. Bu durumda bir de yedek batarya şart gibi.
    -
    Birkaç örnek fotoğraf:
    http://www.dpreview.com/galleries/3202320681/download/1263209
    http://www.dpreview.com/galleries/3202320681/download/1263216
    Daha fazlası için :http://www.dpreview.com/galleries/reviewsamples/photos/1263216/img_0757?inalbum=canon-powershot-sx230hs-review-samples

• SX130 SX220 den dahamı iyidir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahcal06

SX130 SX220 den dahamı iyidir ?

Hayır değildir ! Sx220 daha iyidir.
    Burada özelliklerini birebir görüp kıyaslayabilirsiniz.
    http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_sx230hs&products=canon_sx130is&products=canon_sx220hs
    -
    Birkaç özelliği daha iyi. Mesela FullHD video var SX220'de
    LCD ekranın çözünürlüğü daha iyi ki bu gerçekten de kullanışta konfor sunuyor 230.000 ve 460.000 pixel makinalar kullandığım için diyorum.
    Sx220 daha ufak, hoş bir kasaya sahip. Sx130 pilli ve bu sebeple biraz kalın, iri kasalı.
    Sx220 Sx130 diyafram değeri geniş açıda F3.1 ve 5.9 iken Sx130'da F.3.4 ve 5.6 olabiliyor ki çok olmasa da bu fark da Sx220 lehine iyidir.
    Sx220 max. perde hızı 1/3200 iken Sx130'un 1/2500 - Ben hayatımda topu topu 20-30 pozda 1/3000 ve üzerine çıkmışımdır ! Hani çok mu lazım ? Bence bu fark o kadar önemli değil fakat Hx220 lehine bir farktır.
    Sx220 makroda 5cm. minimum fokus mesafesine sahip iken Sx130 1cm. ile daha iyidir. Fakat bu da bence önemli bir fark değil.
    -
    Sonuçta Sx220 epey fark fazlalığı ile Sx130'dan iyidir diyebiliriz.

• Arkadaslar
    Acil cevap bekledigim bir soru
    Sx230 makinasının icinde bulundugu MAVİ kutu orjinalinde mühürlü/bantlı (SEALED) mıdır?
    Bana gelen kutuda hic öyle bir bant/yapiskan ile kapali degil?
    Sizde nasıl(dı)???

Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: iphonem34

16 gb class 10 hafıza kartı Canon sx 230 için yeterli midir? 16-32 Gb SDXC kart alınsa nasıl olur? Marka olarak hangisini almalı?

canon sx 230 için 16 gb. class 10 hafıza kartı yeterli daha üstüne hiç gerek yok tavsiye etmem , marka olarakta bulabilirseniz Transcend olur , ( ben kullanıyorum memnunum ) ama Türkiyede maalesef class 10 kartı bulmak çok zor , bulamaz iseniz bir altı olabilir

canon sx 230 modelin üstü canon sx 240 çıktı bunuda inceledim optiği yüksek fakat hoşuma gitmedi ( lenside 28 mm olsaydı tamam derdim ama maalesef düşük )

neden derseniz canon sx 230'un lensi daha yüksek 28 mm dir , sx 240'ın lensi ise 25 mm dir

lens ne kadar büyük olursa o kadar geniş açı ile çekim yapar , verimli olur

dijital makine alırken lensinin 28 mm olmasına özen gösteriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzukapama -- 18 Mayıs 2012; 5:10:13 >

• Philips marka 16 gb class 10 hafıza kartı Limangoda hediye çekiniz de varsa 30-31 TL gibi bir fiyata geliyor..
    Arayanlara duyurulur, ben 8gb almıştım bu makine için daha önce şimdi bunu alsam mı diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.