Şimdi Ara

Canon PowerShot SX220 HS & SX230 HS Kullanıcıları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
15
Favori
72.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • video çekiminde pause yapılabiliyormu ben bulamadımda
  • selam arkadaslar...

benim bir sorum olacakti ..
    ben dun canon sx240 aldim..

ama kamara isinden anlamiyorum ,,,
    kucuk diye aldim hosuma gitti... ve denedigim resimlerde resimler guzeldi ,..

aldigim yerde 200 dolar farkla canon 1100d ve biraz daha pahaliya 550 d vardi ..100 dolardan az sx40
    istedigim guzel kaliteli resim..

acaba hata mi yaptim sizin fikirleriniz nedir ne tafsiye edersiniz..

geri verip degistirebilirim..
  • sx 230 için yardım istiyorum.

resimleri harika. video kalitesi harika. yalnız videoları bilgisayarda izlerken ekranda bozulmalar oluyor. şerit halinde bir kısımda piksel piksel renkler karışıyor. nedendir acaba?
  • iyi günler arkadaşlar bende şuanda bir adet sx230hs siparişi verdim. elime ulaşması bi 15-20 günü bulur pilden şikayet etmişsiniz genel olarak bende hemen bi pil siparişi vereyim diyorum. orjinal piller toplamda kaç mahtır. şu ebay ilanı mantıklı geldi sizce nasıldır ?
    http://www.ebay.com/itm/2-x-NB-5L-NB5L-Battery-Canon-SX230HS-SX200HS-SD900Ti-SD890IS-1000Ti-2000IS-S100-/330738740051?pt=Batteries_Chargers&hash=item4d0190ab53#ht_3390wt_1270

• quote:

Orijinalden alıntı: mertsamet

iyi günler arkadaşlar bende şuanda bir adet sx230hs siparişi verdim. elime ulaşması bi 15-20 günü bulur pilden şikayet etmişsiniz genel olarak bende hemen bi pil siparişi vereyim diyorum. orjinal piller toplamda kaç mahtır. şu ebay ilanı mantıklı geldi sizce nasıldır ?
    http://www.ebay.com/itm/2-x-NB-5L-NB5L-Battery-Canon-SX230HS-SX200HS-SD900Ti-SD890IS-1000Ti-2000IS-S100-/330738740051?pt=Batteries_Chargers&hash=item4d0190ab53#ht_3390wt_1270

orjinaali gibi değildir. üzerinde yazan mah lar yalan çıkıyor fakat fotograftakiler gibi ise üzeri kağıt yapıştırma şeklinde olanlara göre nispeten daha kalitelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

sx 230 için yardım istiyorum.

resimleri harika. video kalitesi harika. yalnız videoları bilgisayarda izlerken ekranda bozulmalar oluyor. şerit halinde bir kısımda piksel piksel renkler karışıyor. nedendir acaba?

gom playeri dene sorun halolacaktır kullandığın playerin codeki eksiktir

• teşekkür cevap için, deniyorum hemen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertsamet

iyi günler arkadaşlar bende şuanda bir adet sx230hs siparişi verdim. elime ulaşması bi 15-20 günü bulur pilden şikayet etmişsiniz genel olarak bende hemen bi pil siparişi vereyim diyorum. orjinal piller toplamda kaç mahtır. şu ebay ilanı mantıklı geldi sizce nasıldır ?

amazona da bakın derim. amerika, almanya ingiltere, fransa... getirecek tanıdık falan varsa daha iyi. seçenek çok

• Makine ile P modunda ve auto modunda, akşam evde floresan ışığında yaptığım çekimlerde nedense İSO değerleri 1200-1600 civarında oldu. Panasonic TZ22 ile aynı şartlarda İSO 400-800 arasında değişti. Canon f3,1, panasonic f3,3 değerlerinde. Sebebi ne olabilir acaba?
  • Geçenlerde çocuğun fotoğraflarını çekeyim uzun zaman da kullanalım ev ahalisi olarak diye sx 220 hs almıştım. Ya o zamanlarda fazla foto çekmedim yada farkedemedim. Deklanşöre basıp görüntüyü yakaladıktan sonra yani deklanşör sesinden sonra 2 farklı ses geliyor ve ilk ses deklanşör sesinden sonra geliyor diğer ses >1 sn gibi bir süreden sonra geliyor. Deneyen oldu mu acaba? İçime kurt düştü resmen. (hafıza kartı toshiba 16 gb class 10 sdhc)
  • arkadaşlar makro çekimi güzelce anlatabilicek bir arkadaş arıyorum illaki zoom mu yapmak lazım ve bir öğeyi yakın diğer aynı paralelde ve uzakmı olmak zorunda yanlış bir şey yazmış olabilirim acemiyim anlatırsanız sevinirim sx 230 hs var bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzukapama

quote:

Orijinalden alıntı: iphonem34

16 gb class 10 hafıza kartı Canon sx 230 için yeterli midir? 16-32 Gb SDXC kart alınsa nasıl olur? Marka olarak hangisini almalı?

Ben Canon sx 240 modelini almayı düşünüyorum. Biraz beklemedeyim şu aralar. Altın han ve Doğubank'a bakacağım. Orada bir hayli düşükmüş fiyatlar arkadaşım öyle dedi.

canon sx 230 modelin üstü canon sx 240 çıktı bunuda inceledim optiği yüksek fakat hoşuma gitmedi ( lenside 28 mm olsaydı tamam derdim ama maalesef düşük )

neden derseniz canon sx 230'un lensi daha yüksek 28 mm dir , sx 240'ın lensi ise 25 mm dir

lens ne kadar büyük olursa o kadar geniş açı ile çekim yapar , verimli olur

dijital makine alırken lensinin 28 mm olmasına özen gösteriniz

Ne yazık ki yanlış bilgilendirme var. lensin en düşük değeri ki burda sx230 için 28 mm, sx240 için 25mm, ne kadar düşükse gördüğü açı okadar yüksek olur. yani sx230'un alabileceği en geniş açı 28mm olduğu için 75 derecedir. sx240 ise 25 mm'lik lensi ile yaklaşık 85 derecelik bir çekim açısına sahiptir. bu yüzden manzara, tarihi yapı, araba, bina ya da iç çekimlerde en düşük değere sahip objektifi tercih etmek daha doğru.

Ben sx240 aldım ama henüz elime ulaşmadı.

düzeltme: yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla -- 27 Haziran 2012; 2:46:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkaya33

quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

sx 230 için yardım istiyorum.

gom playeri dene sorun halolacaktır kullandığın playerin codeki eksiktir

gom ile izleyince o karışıklıklar gitti fakat bu sefer de seslerde gariplikler var. ses geldikçe görüntü takılıyor. gom un sitesinden k-lite codec yükledim biraz düzeldi ancak hala hatalar var.. görüntü kalitesi mükemmel, full hd gerçekten harikaymış, ama şu sorunlar tadını kaçırıyor. seslerde hışırtı falan da oluyor.. ne yapmalıyım acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: radiko1

quote:

Orijinalden alıntı: kuzukapama

quote:

Orijinalden alıntı: iphonem34

16 gb class 10 hafıza kartı Canon sx 230 için yeterli midir? 16-32 Gb SDXC kart alınsa nasıl olur? Marka olarak hangisini almalı?

Ben Canon sx 240 modelini almayı düşünüyorum. Biraz beklemedeyim şu aralar. Altın han ve Doğubank'a bakacağım. Orada bir hayli düşükmüş fiyatlar arkadaşım öyle dedi.

canon sx 230 için 16 gb. class 10 hafıza kartı yeterli daha üstüne hiç gerek yok tavsiye etmem , marka olarakta bulabilirseniz Transcend olur , ( ben kullanıyorum memnunum ) ama Türkiyede maalesef class 10 kartı bulmak çok zor , bulamaz iseniz bir altı olabilir

canon sx 230 modelin üstü canon sx 240 çıktı bunuda inceledim optiği yüksek fakat hoşuma gitmedi ( lenside 28 mm olsaydı tamam derdim ama maalesef düşük )

neden derseniz canon sx 230'un lensi daha yüksek 28 mm dir , sx 240'ın lensi ise 25 mm dir

lens ne kadar büyük olursa o kadar geniş açı ile çekim yapar , verimli olur

dijital makine alırken lensinin 28 mm olmasına özen gösteriniz

lens küçük olursa daha geniş açı ile çeker..

ben 24 mm kullanıyorum 28 mm den daha geniş açılı..
    fullhd video çekimi sandisk class 4 kullanıyorum kesinti yok sorun çıkarmıyor..
    zoom çok lazım değilse ixus serisi daha şık ve küçüktür.

kullandığım ixus 310 hs modelin de Av Tv Fullhd video 24mm F2.0 aperture gibi çok özelliği var. incelemenizi isterim. ben footlarını çok keskin buldum.
    megapiksel 12mp ama keşke 10 mp olsa daha iyi olurdu diyenlerde var..

bu makineden 3 adet sattım kendimde hala kullanıyorum..

kısacası şiddetle tavsiye ediyorum..

aynen hocam. 25mm, 28 mm den daha geniş çekim yapar.

• Lütfen yardım........

Arkadaşlar makinayı yeni aldım daha önce Canon sx 200 vardı.
    Bir problemim var yardımcı olmanızı rica ediyorum. Cihazla güneşli havada "auto" modu dışında ne yaptıysam yapayım aşırı parlak çekimler oluyor.
    Hatta Science modunda plaj modunda dahi çok parlak çekiyor. Fotoğrafı veya ışığı karatması gerekirken (mod gereği aşırı ışıktan dolayı) daha da parlak çekim yapıyor. Denemediğim şey kalmadı. Güneşli bulutsuz hava modunu da denedim ama hep aynı şey.
    Sizce sorun ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salih.unal

Lütfen yardım........

Arkadaşlar makinayı yeni aldım daha önce Canon sx 200 vardı.
    Bir problemim var yardımcı olmanızı rica ediyorum. Cihazla güneşli havada "auto" modu dışında ne yaptıysam yapayım aşırı parlak çekimler oluyor.
    Hatta Science modunda plaj modunda dahi çok parlak çekiyor. Fotoğrafı veya ışığı karatması gerekirken (mod gereği aşırı ışıktan dolayı) daha da parlak çekim yapıyor. Denemediğim şey kalmadı. Güneşli bulutsuz hava modunu da denedim ama hep aynı şey.
    Sizce sorun ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

iso ayarını düşürürseniz azalabilir parlaklık. "auto" modundan başka bir ayar seçip func-set düğmesine basın, orada seçenekler çıkıyor.

• arkadaslar ben de bu aksam aldım sx230 u aldım
    fakat biraz eksiklerim var fotografçılıktan da pek anlamıyorum.
    bu sebeple sizden hafızaz kartı ve çanta tarzı birsey ve ekranı korumak için koruyucu tarzı birsey varsa eger marka model olarak önerilerinizi alabilirmiyim
    bir hafta içinde temin etmem gerekiyor
    yardımlarınız için simdiden tesekkürler.

ayrıca batarya alabileceğim bi yer var mı internet üzerinden olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onepear -- 7 Temmuz 2012; 21:29:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onepear

arkadaslar ben de bu aksam aldım sx230 u aldım
    fakat biraz eksiklerim var fotografçılıktan da pek anlamıyorum.
    bu sebeple sizden hafızaz kartı ve çanta tarzı birsey ve ekranı korumak için koruyucu tarzı birsey varsa eger marka model olarak önerilerinizi alabilirmiyim
    bir hafta içinde temin etmem gerekiyor
    yardımlarınız için simdiden tesekkürler.

ayrıca batarya alabileceğim bi yer var mı internet üzerinden olabilir

arkadaslar tüm sorunları hallettim fakat su ekran koruyucular IPG olarak adlandırılıyormus
    sx 210 için bulabildim sizce 230 için uygun mudur boyutları aynımıdır
    alan birisi varsa yardımcı olsun ltfn tsk.
  • bende de sx220 var, bu aletlere uygun ve uyumlu makro çekim yapabilmek için harici lens var mıdır? varsa temin edebileceğim bir yer veya bir link yazarsanız sevinirim.. teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ifzor

Geçenlerde çocuğun fotoğraflarını çekeyim uzun zaman da kullanalım ev ahalisi olarak diye sx 220 hs almıştım. Ya o zamanlarda fazla foto çekmedim yada farkedemedim. Deklanşöre basıp görüntüyü yakaladıktan sonra yani deklanşör sesinden sonra 2 farklı ses geliyor ve ilk ses deklanşör sesinden sonra geliyor diğer ses >1 sn gibi bir süreden sonra geliyor. Deneyen oldu mu acaba? İçime kurt düştü resmen. (hafıza kartı toshiba 16 gb class 10 sdhc)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.