Şimdi Ara

Canon PowerShot SX220 HS & SX230 HS Kullanıcıları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
15
Favori
72.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gece çekimi nasıl arkadaşlar bende almayı düşünüyorum. bide bi kaç arkadaş gece çekimi yapıp link koyabilirmi . şimdiden teşekkürler.
  • canon makinanıza pil arıyorsanız buradan bulabilirsiniz
    http://www.tr.duckrock.com/Canon-Camera-Battery?limit=100
  • Bende bugün SX230 aldım, 599 TL fiyatı vardı, Media Markt Balçova.
    Aslında SLR kullanıyorum ama bu makina yedek olacak.

İlerleyen günlerde konuya katkıda bulunmaya çalışırım.
  • Menüde gps ayarları seçeneği aktif olmuyor bunu nasıl açabilirim
  • Ben de tek renk belirleyip diğer renkleri siyah-beyaz çekebildiğim ayarı bulamadım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafta sonu biraz vakit ayırıp fotoğraf çekmeye çıktım.
    GPS özelliği gayet iyi ve hassas çalışıyor, Travel Logger fonksiyonunu henüz test etmedim.
    Birkaç kare gönderiyorum, mobilden girenleri de düşünerek boyutları küçük tuttum, yenilerini de çektikçe konuya eklerim.

600 TL fiyata bu özelliklerle ben çok memnun kaldım.
    Yurt dışında SX260 modeli çıktı, yeni alacaklar ona da bakabilir.
    DIGIC5 işlemci, 20x optik zoom gibi yenilikler var.

Canon PowerShot SX220 HS & SX230 HS Kullanıcıları
     Canon PowerShot SX220 HS & SX230 HS Kullanıcıları

• beyler bende kararlaştırdım sx220 yada sx230 alıcam bana en düşük fiyat olanaklarını söylermisiniz garantili olarak nereden almalıyım

şu an hızlı al da 575 e geliyor
    ben siteden memnunun 2 kere telefon aldım hiç sıkıntı çıkmadı

sizce en uygun fiyat nerede bana bu lazım

ve büyük ihtimal dağlara çıkıcam ve fotoğraflar çekicem tripod alayımmı dağlarda malum engebeli yerler oralarda tripodu kullanabilirmiyim
  • SX230 modelini ben 10 gün önce Media Markt'tan 599 TL'ye aldım, kampanya bitti heralde.
    Bu arada dağlarda çekim yapacaksanız ufak bir tripod faydalı olabilir, makinanın kasası baya güzel, kayanın toprağın üstüne koymaya kıyamazsınız.
    Dağlara neyle çıkıyorsunuz bilmiyorum ama biz bisikletle çıkıyoruz, makinayı kaskın üzerine taktığımız bir sabitleme aparatı var, aynı zamanda tripod işi görüyor diyebiliriz, kaskımızı istediğimiz yere yerleştiriyoruz. :)
    Ufak tripodlar var, hızlıca açılıp kapanan, onlara bakmanızda fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: menerio

SX230 modelini ben 10 gün önce Media Markt'tan 599 TL'ye aldım, kampanya bitti heralde.
    Bu arada dağlarda çekim yapacaksanız ufak bir tripod faydalı olabilir, makinanın kasası baya güzel, kayanın toprağın üstüne koymaya kıyamazsınız.
    Dağlara neyle çıkıyorsunuz bilmiyorum ama biz bisikletle çıkıyoruz, makinayı kaskın üzerine taktığımız bir sabitleme aparatı var, aynı zamanda tripod işi görüyor diyebiliriz, kaskımızı istediğimiz yere yerleştiriyoruz. :)
    Ufak tripodlar var, hızlıca açılıp kapanan, onlara bakmanızda fayda var.

hmm teşekkürler hocam yalnız benim çıktığım yerlere insanla eşekten başkası çıkamıyor ama çıktımı munzur dağları önünüze seriliyor muhteşem yerler
    kısmet olursa çektiğim fotoğrafları eklerim

arkadaşlar önerileriniz bekleniyor nerelerdne bulabilirim en ucuza

• fuji j27 ile tatil yaptıktan sonra makina almanın zamanı geldi dedim. bana lazım olan geniş açı ve hs özelliğinden dolayı sx 240 almak için fırsat kolluyorum. ancak piyasa fiyatları çok uçuk 900 tl civarı. 600 civarına kampanyalı denk gelirse haber verecek arkadaşlara teşekkür ederim. fujinin gece çekimi çok kötü. gece fotoğraf çekmek yasak sanki.
  • hızlı al dan 575 liraya sx230 aldım kargoya verildi bakalım köyde nasıl çekimler yapacağım ama beni endişelendiren şey pil
  • arkadaşlar canon sx230 aldım bende şuan şarja taktım ilk şarjı sanırım uzun süre dolması lazım kaç saat durması lazım fişte takılı telefonlarda 12 15 saat arası olmalı ilk şarj bunlarda nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 8 Ağustos 2012; 19:25:57 >
  • Li-ion pillerde pek o durum yok, şarj dolduğu zaman zaten ışık sönecek, çıkarıp kullanabilirsiniz.
    GPS açmadan 220 civarında çekim yapabiliyorsunuz, her seferinde LCD ekrandan tekrar kontrol edeyim derseniz tabi azalır bu rakam.
    Forumlarda bahsedildiği kadar dert edilecek bir şarj sorunu yok, zaten 1.5 saatte tekrar tam doluyor batarya.
    Uzun süreli seyahat yapacaksanız yedek pil almanızda fayda var.
  • quote:

Li-ion pillerde pek o durum yok, şarj dolduğu zaman zaten ışık sönecek, çıkarıp kullanabilirsiniz.
    GPS açmadan 220 civarında çekim yapabiliyorsunuz, her seferinde LCD ekrandan tekrar kontrol edeyim derseniz tabi azalır bu rakam.
    Forumlarda bahsedildiği kadar dert edilecek bir şarj sorunu yok, zaten 1.5 saatte tekrar tam doluyor batarya.
    Uzun süreli seyahat yapacaksanız yedek pil almanızda fayda var.

hmm 1,5 saat dolum süresi fena sayılmaz 15 saat sürecek otobüs yolculuğumda gps nimetinden faydalanmak istiyorum sanırım maksimum 100 poz çekerim gps ile kurtarır buda

konuya hareket getirelim arkadaşlar çektiğimiz ve çok beğendiğimiz resimleri paylaşalım soru soralım cevap arıyalım
  • Arkadaşlar ,

Pil konusuna açıklık getirmek istedim. Bu ürünü mayıs ayında amerikadan getirttim yani bayağıdan beri kullanıyorum.pil sorunu filan yok bende ilk zamanlar yedek pil alayım filan dedim ama hiç gerek yok ,gün geliyor ne zaman şarj ettiğimi unutuyorum. o yüzden alacak arkadaşlar fazla düşünmesinler bu segmentte iyi bir makina.
  • arkadaşlar birşey sormak istiyorum yeni aldım bu model makinadan ayarları şuan orjinal pek anlamam ayarlarından ne yapmam laızm genel ayarlar için ayrıca birde arka pilanı bulanıklaştırıp çekim nasıl yapılıyor
  • Arka plan flu olsun diyorsan ya konuya yaklaşıp düşük f değerinde çekim yapacaksın.
    Yada biraz zoom yapıp 85mm - 105mm civarında o şekilde arka planı öldüreceksin.

Malesef f değeri SLR lenslerindeki gibi 1.8'e kadar düşmediği için çok kolay olmuyor bu iş ama zamanla alışıyorsunuz.
    Başlangıçta zoom ile yapmak daha kolay ama o zamanda f değerleri lensin özelliği sebebiyle artabiliyor, bu durumda ışık yetersizliğini veya yüksek ISO kullanımı demek olabilir, çekeceğiniz sahneye göre ayarlamanız lazım.

Benim tavsiyem baştan sonra kullanım kılavuzunu okuyun, içerisinde detaylı anlatımlar var.
  • arkadaşlar bu pazar köye gidiyorum makinada bu gün gelmedi yarın gelicek yani iş aceleye geldiği için ben hiç ayar bilmiyorum köyde bol bol manzara fotoğrafları nasıl çekerim kısa yoldan en pratik hangi ayar filan nelerdir bunun
  • Tekerlekten manzara moduna alın, başlangıç için fazlasıyla işinizi görür.
    Çiçek ve böcek çekeceksenizde menüden makro modunu açarsınız yeterli olur.

Kolay gelsin.
  • quote:

Tekerlekten manzara moduna alın, başlangıç için fazlasıyla işinizi görür.
    Çiçek ve böcek çekeceksenizde menüden makro modunu açarsınız yeterli olur.

Kolay gelsin.

teşekkürler makina bu gün geldi

pazara kadar şu canon eğitiminide izleyebildiğim kadar izleyeceğim

ilk izlenimler:

tasarım hoş
    malzeme kalitesi üst düzeyde
    flaşın ordan çıkması olmamış
    kontroller çok işleysel

yalnız ekran çizilir gibi geldi eski telefonumdan kalan jelantini ekrana göre kestim ve taktım gayet iyi oldu ekran çizilmesin hiç olmassa

bu rada makinayı kullananlar püf noktalarını yazarsa daha iyi olur
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.