Şimdi Ara

Canon PowerShot SX220 HS & SX230 HS Kullanıcıları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
15
Favori
72.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazık. Şu Türkiyedeki fiyatlar nedir öyle yahu. Ben Mart ayında amazon.com'dan 199 dolara almıştım aynı cihazı üstelik o zamanlar dolar kuru 1.93 tl falan olmasına rağmen. Heralde Dünyada elektronik eşyadan bu kadar vergi alan tek ülke benim güzel ülkemden başkası değildir diye düşünüyorum...
  • Birçok alıcının yurt disi fiyatlardan haberi olmadıgı icin mağazalardan 800 - 1.000 TL fiyata alıyorlar, yapacak birşey yok. Ben 600 TL verdim SX230 modeline geçen ay. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turgut Bey

Yazık. Şu Türkiyedeki fiyatlar nedir öyle yahu. Ben Mart ayında amazon.com'dan 199 dolara almıştım aynı cihazı üstelik o zamanlar dolar kuru 1.93 tl falan olmasına rağmen. Heralde Dünyada elektronik eşyadan bu kadar vergi alan tek ülke benim güzel ülkemden başkası değildir diye düşünüyorum...

İyide nasil 75 dolar üstü vergiye tabi degilmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

quote:

Orijinalden alıntı: Turgut Bey

Yazık. Şu Türkiyedeki fiyatlar nedir öyle yahu. Ben Mart ayında amazon.com'dan 199 dolara almıştım aynı cihazı üstelik o zamanlar dolar kuru 1.93 tl falan olmasına rağmen. Heralde Dünyada elektronik eşyadan bu kadar vergi alan tek ülke benim güzel ülkemden başkası değildir diye düşünüyorum...

İyide nasil 75 dolar üstü vergiye tabi degilmi

Yurtdışındayken aldım. Türkiyeden sipariş etmedim.
  • Mesajım bulunsun, bu modeli de düşünüyorum
  • arkadaşlar bu SX230 da SDHC kart kullanabilirmiyiz sıkıntı olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flood01

arkadaşlar bu SX230 da SDHC kart kullanabilirmiyiz sıkıntı olur mu ?

Bu bilgi kullanım kılavuzunda veriliyor.
    Sayfa 199'da detaylı özellikleri hakkındaki bilgilerde mevcut. Daha da ilginç olanı ise sayfa 16'da da kullanılabilir kartlar hakkında bilgi verilmiş.
    Size de ilginç gelmiyor mu "Buraya yazıp cevap bekleyene kadar, bunun kullanım kılavuzu vardı bir bakayım" demek yerine bu yaptığınız ?
  • quote:

bir de kendini yediklerimizin işlenmiş hali olduğunu zannedip de polemik yaratmak için ahkam kesen veletler olmasa bu forum daha kullanışlı olacak..
    cihazda sdhc kart kullanabilirsin hiç bir sıkıntı olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Bu bilgi kullanım kılavuzunda veriliyor.
    Sayfa 199'da detaylı özellikleri hakkındaki bilgilerde mevcut. Daha da ilginç olanı ise sayfa 16'da da kullanılabilir kartlar hakkında bilgi verilmiş.
    Size de ilginç gelmiyor mu "Buraya yazıp cevap bekleyene kadar, bunun kullanım kılavuzu vardı bir bakayım" demek yerine bu yaptığınız ?

bana iğneleme yapmak size düşmez
    makine elimde olsa emin olun böyle yanıtlar verecek kişiler olduğunu bildiğim için yazmam !!!
    bu makineyi yeni istedim çinden getiriyor arkadaşım elimde kart vardı o yüzden sorayım dedim çünkü imzam da bulunan makineyi bir arkadaşıma sattım uyuyorsa vermeyip kullanmayı düşünüyordum hafıza kartını...

• quote:

Orijinalden alıntı: mavi karadeniz

quote:

bir de kendini yediklerimizin işlenmiş hali olduğunu zannedip de polemik yaratmak için ahkam kesen veletler olmasa bu forum daha kullanışlı olacak..
    cihazda sdhc kart kullanabilirsin hiç bir sıkıntı olmaz..

velet lafını bana mı ettiniz acaba ?
  • Yok, o kelime sanırım benim için.
    -
    Makinaya sahip olmadığınız bilgisine sahip değildim. Makineye sahip olmadığı için bu soruyu sormuş olabileceğinizi düşünmemiş olmam benim hatam, haklısınız.
    Bu sebeple 3'üncü şahısların da fırsat bilip hakaret etmeleri mi gerekiyormuş ! E peki... kötü söz sahibininmiş.
    -
    Çin'den gelecek olan bu makinanın Türkçe kullanım kılavuzu olacak mı sizce ? Eğer dil sorunu olmaz ise sizin için resmi sitesinden ingilizce kullanım kılavuzunu indirip makinayı incelemeye başlayabilirsiniz.
    http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/digital_cameras/powershot_sx230_hs#BrochuresAndManuals

http://pdisp01.c-wss.com/gdl/WWUFORedirectTarget.do?id=MDMwMDAwNDc1NzAx&cmp=ABR&lang=EN
    -
    FUJİFİLM S2950'yi elden çıkartma sebebiniz ne idi acaba ?

• türkçe kullanım klavuzu olmayacak orası kesin artık ing. klavuzdan anladığım kadarıyla ve kullanarak çözeceğim 3-4 tane digital mak. oldu bugüne kadar kullanım açısından çok farklar olacağını sanmıyorum
    fuji ye ısınamadım bir türlü aslında çekimleri yönünden problemim yoktu çok hoş çekimler yaptım bugüne kadar eşim biraz zorlandı kullanırken bir yere giderken taşıması da problem oldu değiştirmemi eşim talep etti digital mak. daha rahat kullanacak canon u fuji ye göre. makinelerin değişimi fiyat yönünden problem yaşatmadı bana kafa kafaya geliyor cihazların değişimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flood01 -- 9 Eylül 2012; 22:03:53 >
  • Bu makineyi bataryasız yada usb den devamlı çalışacak şekilde ayarlayabilen varmı ? Uzun eğitim videoları cekeceğiz batarya cok cabuk bitiyor... Birde ekrandaki görüntüyü live olarak bilgisayara taşıyabilen, önizleme gibi ???
  • Makineyi dün Vatan Computer'den 599 TL(Nakit) aldım. İlk izlenimlerim çok güzel bir fotoğraf makinesi. Bayıldım !!
  • Beyler merhaba ben de sx serisinden bisey almaya karar verdim forumdaki arkadaslar saolsun yardim ettiler. Buradaki 4 sayfayi da okudum da sx220-230 tercihi hala tam oturmadi kafamda. Anladigim kadariyla sx230 gps kapali iken 210 foto cekebiliyomus. suradan baktigim kadariyla sx220'de gps yok ve o da ayni sekilde 210 tane cekebiliyo:
    http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_sx220hs&products=canon_sx230hs

Merak ettigim sx230 da tum modlarda gps kapatilabiliyor mu yoksa bazi modlar da gps zorunlu mu? gps acikken max kac tane foto cekebiliyor?
    Benim gps'i kullanicak baska bi aletim yok, gps kullanmayacagim ekstra bi ozellik gibi duruyo. Bu sartlar altinda sarji azaltmasina ragmen kendim gps'ini kapatip kullanmak uzere sx230 mu almaliyim yoksa gps'i zaten kullanmayacaksam direk sx220 yi mi tercih edeyim?(cekim kaliteleri tipa tip ayni gibi)
    Yurtdisindan(italya) alabilirim, surdan baktim ikisine de:

http://www.amazon.it/Canon-Powershot-Fotocamera-Digitale-Megapixel/dp/B004MKNBQO/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1347963186&sr=1-1

http://www.amazon.it/Canon-Powershot-Fotocamera-Digitale-Megapixel/dp/B004MKNBRI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1347977286&sr=8-1

Buraya bakinca da biraz sasirdim sx220 gps'siz ve alt model olmasina ragmen daha pahali. Bunun sebebi nedir acaba? Hakkaten sx230 alinca ekstra bi batarya da almak mi lazim da o yuzden daha ucuza satiliyo :)
    sx230 alinca orjinal batarya mi almak mantikli olur yoksa farketmez mi?(makineye zarar falan verir mi diye korkuyorum) Bu sarj olayi efsane de ekstra batarya olayi hepten gereksiz midir yoksa? Gezinin vs ortasinda bitip de yari yolda birakmasin yani makine bizi :)
    Biraz uzun oldu ama bu konularda yardimci olursaniz cok makbule gecicek valla beyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: profesorburak
    Merak ettigim sx230 da tum modlarda gps kapatilabiliyor mu yoksa bazi modlar da gps zorunlu mu? gps acikken max kac tane foto cekebiliyor?

İki tip GPS var aletin üzerinde, biri geotag yapar sadece, diğeri travel logger, her ikisini de açarsanız 150 kare çekersiniz flaş olmadan.
    GPS menüden istediğiniz şekilde bağımsız olarak aç / kapa yapılabilir, mod ile alakası yok.

quote:

Orijinalden alıntı: profesorburak
    Buraya bakinca da biraz sasirdim sx220 gps'siz ve alt model olmasina ragmen daha pahali. Bunun sebebi nedir acaba? Hakkaten sx230 alinca ekstra bi batarya da almak mi lazim da o yuzden daha ucuza satiliyo :)
    sx230 alinca orjinal batarya mi almak mantikli olur yoksa farketmez mi?(makineye zarar falan verir mi diye korkuyorum) Bu sarj olayi efsane de ekstra batarya olayi hepten gereksiz midir yoksa? Gezinin vs ortasinda bitip de yari yolda birakmasin yani makine bizi :)
    Biraz uzun oldu ama bu konularda yardimci olursaniz cok makbule gecicek valla beyler.

SX220 modelini de alsanız, SX230 modelini de alsanız ben yedek bataryayı tavsiye ediyorum. Normalde SLR ile tatile gittiğimde 500 - 600 arası fotoğraf çekiyorum, fotoğraf çekerken birde şarj derdiyle uğraşmak anlamsız. SLR 800 poz çekse bile yedek pil taşırım, alışkanlık meselesi.
    Mutlaka orjinal almanıza gerek yok, uygun pili aldıktan sonra aleti bozmazsınız.
    Bu arada yurt dışında alma imkanınız varsa SX240 modeline bakın, hem daha iyi optik zoom var, hemde DIGIC5 işlemci ile geliyor, tabi fiyat olarak henüz yüksek, yeni çıktı diye biliyorum.

Kolay gelsin.

• Hocam sx240 benim de hosuma gitti ancak butcemin biraz ustunde o yuzden sx230 daha uygun gibi.
    Sunun gibi bir batarya alsak dahi bisey olmaz diyorsun yani degil mi?

http://www.amazon.it/Batteria-perCanon-PowerShot-SX220HS-sostituisce/dp/B004N6ID9W/ref=sr_1_5?s=electronics&ie=UTF8&qid=1347994830&sr=1-5

Yoksa biraz daha para verip soyle bisey mi alinmali?

http://www.amazon.it/Original-WEISS-Batteria-Canon-NB-5L/dp/B003IHVIE4/ref=sr_1_4?s=electronics&ie=UTF8&qid=1347994882&sr=1-4

• Problem olmaz ama sonuçta elektronik alet bu, pil sapıtır makinaya zarar verirse bilemem ama çevremde alanlar oldu, sorunsuz kullanıyorlar yan sanayi pilleri.
  • Selam arkadaşlar. HB'dan aldım ve aranıza katıldım.

Aldığım fiyat: 599 Tl
    Birlikte gelen puanlar: 50 + 50 TL HB Puan, 50 TL World Puan, 8 TL HB ürün puanı, 9 TL avantajix = 167 TL.

http://www.ebay.com/itm/221064556255

pil için bu elemandan almanızı öneririm. 1400 Watt olduğunu iddia ediyor. Ben 3 tane için 8,10 $ Dolar (tanesi 2,70) teklif ettim, kabul etti. İyi gibi duruyor.

Ürün ve piller gelince görüşlerimi açıklarım.
  • arkadaşlar sx230 makinemde video çekiyorum mekinede izlerken sorun yok ama bilgisayarda izlerken takılmalar oluyor defalarca izledim takılmalar aynı yerde de olmuyor hatta bazen hiç takılma olmuyor (takılma sorunu 1-2 saniye görüntü yavaşlıyor)tekrar düzeliyor gom player kullanıyorum
    birde video kalitesini çok beğendim. hafif karanlıkta video çekim kalitesini nasıl arttıranilirim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.