Şimdi Ara

Canon PowerShot SX220 HS & SX230 HS Kullanıcıları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
15
Favori
72.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yukarıdaki soruma cevap verecek yokmu.
  • Arkadaşlar bende hs 220 var... MAkine açılırken flashını açmıyor .. Sebebi ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: savast

arkadaşlar yukarıdaki soruma cevap verecek yokmu.

Düşük ışıktan kastınız eğer kapalı oda içerisinde sadece lamba aydınlatması ile manuel ayara geçip 1/60 - ISO800 değeri ile net ve aydınlık fotoğraflar elde edebilirsiniz.
    Alternatif olarak Av moduna getirin, makina perde hızını kendisi ayarlar, o şekilde de kaliteli resimler elde edersiniz.
    Bu makinada da resim ayarları var, nasıl bir sorun yaşadığınızı veya beklentinizi tam anlatırsanız daha iyi yardımcı olabilirim, makina gayet güzel, sorun olmaması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: menerio

quote:

Orijinalden alıntı: savast

arkadaşlar yukarıdaki soruma cevap verecek yokmu.

Düşük ışıktan kastınız eğer kapalı oda içerisinde sadece lamba aydınlatması ile manuel ayara geçip 1/60 - ISO800 değeri ile net ve aydınlık fotoğraflar elde edebilirsiniz.
    Alternatif olarak Av moduna getirin, makina perde hızını kendisi ayarlar, o şekilde de kaliteli resimler elde edersiniz.
    Bu makinada da resim ayarları var, nasıl bir sorun yaşadığınızı veya beklentinizi tam anlatırsanız daha iyi yardımcı olabilirim, makina gayet güzel, sorun olmaması lazım.

eski makinemde fotografları kaydederken kırpma ayarı 3 taneydi .normal-fine-super fine olmak üzere.230 sx ise sadece normal -fine ayarı var.çok resim çeksin diye bir sıkıntım yok 16gb hafıza kartı mevcut çektiğim resimleri az kırsın olsun fazla yer kaplasın diyorum bu super fine yani en az kırpılmış resimler elde etseydik daha iyi olmazmıydı.

• Çekim modu için yapacak birşey yok, sonuçta 6 MP çözünürlük ile 10 x 15 baskı boyutunda gayet güzel sonuçlar alabiliyorsunuz.
    MP değerinin yüksek olması aslında resimin içinden bazı alanları kırpacaksanız işe yarıyor, elinizde kalan kısımda yeterli çözünürlükte oluyor.

Gelecek modellerde belki RAW desteği gelirse o zaman farklı resim kalitesi ayarları koyarlar. :)
  • Electroworld'de 499tl. İlgilenenlere duyurulur.

http://www.electroworld.com.tr/p/canon-sx-230-hs-dijital-fotograf-makinesi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesincır -- 6 Aralık 2012; 12:24:00 >
  • İndirim guzel, yurt dısında yeni modelleri çıktı, burda kalan stokları eritiyorlar herhalde. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni çıkan eskisinden iyi değildir, o sebeple hiç yenisini beklemenin manası yok, ucuz olanını alıp işinizi görebildiği kadar görün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesincır

Electroworld'de 499tl. İlgilenenlere duyurulur.

599 TL?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatranc

quote:

Electroworld'de 499tl. İlgilenenlere duyurulur.

599 TL?

Olur öyle
    O geçen haftanın fiyatı. Üzgünüm.

• 23 günlük interrail avrupa gezim boyunca 60 gb'a yakın veri kaydettim. Manuel focus var, SLR'den bir farkı yok aletin, cebinize koyun götürün yanınızda. Tavsiye olunur bolca!
  • Merhaba

buradaki yorumlara bakarak sx220 ile sx230 arasında fark olmadığını öğrendim ve sx220 aldım. makıneden herkes memnun bende memnun olmak istiyorum fakat sıkıntı fotoğrafların titreşimli çıkması. bu kadar kalıtelı bı makınenın hareket anında yüzleri net gösterememesinin sebebi nedir acaba bana yardımcı olabılır mısınız?
  • Öncelikle sx220 ve 230 birbirinin tamamen aynısıdır. GPS dışında ne yazılım ne de donanım farkı vardır. GPS çok gereksiz bir özellik bana göre. Zaten kullanmaya kalkarsanız az olan pil ömrü çok çabuk bitecektir. Çoğu kullanıcı için hiiç önemi olmayan GPSli 230 yerine 220 alın. Şu anda 220 daha ucuz ayırca Ben 499 TL ye vatandan aldım...
    Fotoğraf çekip de iyi sonuç alamayan. Karanlıkda çekmiyor, net çekmiyor, titreşimli çekiyor diyen arkadaşlar. Size DSLR versek sonuç değişmez. En dandik kompakt ile bile tatmin edici sonuçlar alınabilir. Ki sx 220- 230 serisi çoğu güvenilir sitece (örneğin DP review) muadillerinin en iyisi seçilmiştir. Hatta kendisinden pahalı olan çoğu kompakttan da iyidir.
    Ev içi çekimler, karanlıkta çekimler bu tür çekimler için hangi makine kullanırsanız kullanın tatmin olmayabilirsiniz. Karanlık ortamda ISO yükeseltmezseniz fotoğraf karanlık çıkar. ISO yu yükseltmek ise fotoğrafta kumlu bir görüntü oluşturur. Ya tripod kullanarak uzun enstantane çekceksiniz. Ya da ışık bulacaksınız bir yerlerden. SX 220-230 bu konuda fena değil. Kompakt makinelere göre karanlıkta iyi çekim yapıyorlar ve flashlı çekimleri de gayet güzel. Bunu ben değil dpreview söylüyor....
    Hareketli çekimler için Tv modu var. Enstantane hızını düşürerek 1/125 ve daha aşağısı gibi ,, hızlı çekimlerde daha net görüntü alabilirsiniz. Kullanma klavuzunu okumanız gerekir. Fotoğrafçılıkta her durumda ayrı mod ve ayar kullanmanız gerekebilir.
    Diğer yandan AUTO modu pek çok durum için yeterli ve gayet iyi. Tek bir sorun var AUTO modunda ISO 400 gibi yüksek değerleri tercih ediyor. Bu da fotoğrafı büyüyttüğünüzde kumlanmaya yol açıabiliyor. P moduna alıp ISO yu düşük tutarak (100,200 gibi) çekim yapabilirsiniz. Diğer ayarları yapmanıza gerek yok. Kendisi yapıyor.
    Özellikle zoom kalitesi ve zoomlu çekimleri çok güzel detay veriyor. Odaklama süper. Video çekerken de muhteşem odaklama ve görüntü (biraz yavaş da olsa) veriyor.Zaten 2011 senesinin en iyi zoom kamerası seçilmiş bir ürün. Biraz kurcalarsanız sizi prosfesyonelliğe doğru götürecek tarza bir ürün. Tadını çıkartın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaiNStreaM -- 25 Aralık 2012; 23:36:36 >

• Arkadaşlar merhaba. Canon powershot sx220sh almayı düşünüyorum. Video benim için önemli. Bebeğim olacak video ve flaşsız çekimlere önem veriyorum. Geçenlerde video çekimi yapma şansım oldu. Çekim gayet güzel ancak benim açımdan şöyle bir problem var: çekim formatı .MOV benim televizyonum LG LW 5500. çekimlerimi USB ile TV de direkt olarak oynatmayı deniyorum görüntüde problem yok ancak ses konusunda desteklenmeyen format diyor ve ses yok haliyle. Bu konuda ne yapılabilir? Nihayetinde Full HD film çekicez ve bunlarda format dönüşümü baya sancılı olur diye düşünüyorum. Bir fikri olan varsa yardım edebilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haakhan

Arkadaşlar merhaba. Canon powershot sx220sh almayı düşünüyorum. Video benim için önemli. Bebeğim olacak video ve flaşsız çekimlere önem veriyorum. Geçenlerde video çekimi yapma şansım oldu. Çekim gayet güzel ancak benim açımdan şöyle bir problem var: çekim formatı .MOV benim televizyonum LG LW 5500. çekimlerimi USB ile TV de direkt olarak oynatmayı deniyorum görüntüde problem yok ancak ses konusunda desteklenmeyen format diyor ve ses yok haliyle. Bu konuda ne yapılabilir? Nihayetinde Full HD film çekicez ve bunlarda format dönüşümü baya sancılı olur diye düşünüyorum. Bir fikri olan varsa yardım edebilirmi?

Aynı durumdayız. Ben bu usb den film olayına pek takılmıyorum. Neticede bilgisayara atıyorum herşeyi. Gerekirse oradan lcd'ye aktarırım. Yukarıda belirttiğim gibi P moduna gelip ISO'yu 100'e alıp çekin fotoları. İç mekanda mutlaka flashlı, yakından ve zoomlu çekin. İnanılmaz net görüntüler alcaksanız. Resmen canlı gibi. Doğru yakınlıktan ve ayardan çekmezseniz güzel görüntü alamazsınız.
    MOV formatı çok yer kaplıyor evet. Ben 16 GB lık class 10 aldım. Zaten makine 30 dakikadan fazla klip çekemiyor aralıksız... Eğer film çok önemliyse size sony hx9v veya çok daha iyisi panasonic FZ 150-200 alabilirsiniz. Bu cihazlar 60 kare / saniye full hd çeker. Fakat fotoğraf kalitesi olarak sx220yi anca DSLR makine tokatlar. sx220-sx230 serisi compact serinin kralıdır. s95 , PEN EM1 tarzı cihazlarda daha iyi sensör vardır elbette fakat onların da kendilerine göre dezavantajları var...

• Teşekkürler cevabınız için. Resim kalitesi açısından sx220 yi dslr tokatlar diye açıkça anlatmışsınız zaten. Resimlerde flaşsız olmasına dikkat etmek durumundayım.(Bebek yüzünden ) Tabiki kompakt bir makineden DSLR gibi bir performans beklemek doğru değil. Ama sanırım 500-600 TL fiyata bulabileceğim en iyi kamera bu. İşte sorun sadece video. Bende de class 10 16gb kart var. PC yi TV ye bağlamak yerine Harddiskten direkt oynatmak bana daha kolay geliyo. işte bence tek sorun da bu gibi. Buna bir çözüm bulsam düşünmeden hemen alıcam. Valla pişman oldum şu LG TV den. DTS ayrı problem şimdi bide bu çıktı. Ne yapıcaz bilmiyorum.
  • Arkadaşlar Canon Powershot SX 220 HS Gold bilgisayarda 399TL.

Lakin söz konusu Gold olunca soru hep aynı. Gönderirler mi acaba?

http://www.gold.com.tr/U124421/Canon-Powershot-SX-220-HS-12-1-MP-14x-Optik-Zoom-3-LCD-FULL-HD-Dijital-Fotograf-Makinesi
  • quote:

Arkadaşlar Canon Powershot SX 220 HS Gold bilgisayarda 399TL.

http://www.gold.com.tr/U124421/Canon-Powershot-SX-220-HS-12-1-MP-14x-Optik-Zoom-3-LCD-FULL-HD-Dijital-Fotograf-Makinesi

Mağazasından alın. Resmen bedava o fiyata...

• quote:

Orijinalden alıntı: MaiNStreaM

quote:

Arkadaşlar Canon Powershot SX 220 HS Gold bilgisayarda 399TL.

Mağazasından alın. Resmen bedava o fiyata...

Ben haber vermek istedim sadece
    Web'e özel filan deyiverirler gibi geliyor.
    Bakmaya değer tabi.

• Bugün siparişini verdim 399 TLye görünce ama Golddan gelmeme ihtimalini hiç düşünmemiştim :(
    Buarada önce mağazayı aradım, o fiyat mağazalarda geçerli deil neyazık ki..
    umarım gelir yaa :((
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.