Şimdi Ara

Canon Powershot SX40 HS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lafı fazla uzatmadan konuya gireyim makine almayı düşünüyorum ilk zamanlarda kafamda Eos1100d vardı fakat ben zoom manyağıyım yani tabiri caizse kafayı zoom ile bozmuş biriyim yıllardır bu böyle zoom lu çekimler yapmaya bayılırım Eos1100d nin yanında verilen lensi 18-55 hiç bir işe yaramamıyor zoom konusunda adam gibi bi lens almaya kalkarsanda en az 500 doları gözden çıkarman lazım bu yüzden sx40 hs almayı düşünüyorum zoom u resmen harika ama önce size danışayım dedim.

Sağlıcakla kalın..

• beyler yokmu bi yardım,tavsiye v.s ??
  • 1100D ve Canon 55-250mm IS alabilirsin. Cok pahali olmamasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tur ultrazoom makinalar odak uzaklıgı ile cezbetsede isin icerigine bakınca uzak durulması gereken cihazlar.

Fotograf kalitesi icin
    Buyuk sensor
    Carpanı 3x gecmeyecek sekilde objektif

Ultra zoom like larda makul boyutlarda objektif tasarımı icin sensoru kucuk tutmak zorundalar. Yoksa objektifte buyuyecek.
    Yani yuksek zoom a ulasmak icin fotograf kalitesinden ciddi fedakarlık yapılmak zorunda.

sx40 a baktıgımızda 1/2.3" (6.17 x 4.55 mm) 12.1 megapixels sensor ve 24mm - 840mm 35x optik zumlu lens var. Yani benden fotograf kalitesi istiyorsanız uzak durun diyor.

D-SLR ile like makinayı bir tutmayın. D-SLR nin 22.2 x 14.8 mm kocaman sensoru bile tek basına yeterli. D-SLR nin netleme sistemi, ısık olcme sistemi, fotograf isleme yetenegi, calısmaya gore aksesuar kullanam ozgurlugu vs gibi cok ciddi ustunlukleri var.

D-SLR de sensor buyuk oldugundan objektiflerde buyuk oluyor. Oyle like makina gibi alıp rahat kullanamazsınız tabi ama fotograf kaliteside bambaska olur.
    SX40 HS taki 840 mm ye esdeger zoom almak icin D-SLR de 500 usd cok iyimser rakam kalır.

Uygun yolla 70-300 alırsınız sensor carpanla 480 mm yapar. Onada 2x tc alırsınız f:11 960 mm yapar. Tabi bu en vasat hali.
    Birde 40.000 tl ye Canon EF 600mm f:/4.0L IS alırsınız oda carpanla 960 mm yapar. Ama bambaska olur.

D-SLR de tele olayı biraz tuzlu ama kalitede ona gore. 35x gibi carpana sahip objektiften gecen ısık zaten perisan olur o haliyle ısık fakiri kucucuk sensordeki pixeller yakalamaya calısır.

1100D ve 55-250IS iyi bir baslangıc olur. 250 mm carpanla 400mm yapar. Zoom degeri SX40 ın yarısı kadar olur ama adam gibi olur.

Asagıda 11x zoom olan objektifle 1x olan objektifin 200mm goruntuleri var. Goruldugu gibi 11 x olan vasat. SX40 ta 35x var siz dusunun. O yuzden kalite isteniyorsa 3 x gecilmemeli kuralı vardır.

Canon Powershot SX40 HS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 5 Aralık 2012; 16:20:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.