Şimdi Ara

Canon Powershot SX600 HS yada Canon Power Shot SX270 HS hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
6.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dün itibari ile ben de canon sx600 almış bulunmaktayım...hb dan indirimli made in japon 330 tl ye aldım......canon ixus 155-sony wx80 ve sx600 arasında kaldım... kararımı sx 600 yönünde verdim.....çok fazla yorum bulamadım araştırma safhasında....

çok az zaman oldu ama iyiki almışım....sanırım bu iş beklentilerle alakalı , ben profosyonel bir fotocu değilim.... ama bilgisayara attığım fotolardan çok memnun oldum , videolar da dahil....ayrıca dünden beri 389 foto ve 5-6 dakikalık video çektim pil hala full dolu görünüyor (3 kademeli pil göstergesi , azalmadı daha)....birden boşalacaksa bilemiyorum , bu arada ekonomi modu seçeneği aktif halde kullanıyorum...ki bir de makine yeni , ne kadar kurcaladığımı siz düşünün .....

bu arada fotoların çoğunu flaşsız ve ev içinde çektim...ev içinde flaşsız fotolar eğer hareketli nesne yoksa gerçekten çok pürüssüz çıkıyor...18x optik zoom var , gündüz dışarıda denedim çok net çekiyor son zoom ile....

• quote:

Orijinalden alıntı: astrafe

Hayırlı olsun... elbette ki beklentiler ile alakalı, o yüzden ne istediğini bilerek ürünü araştırarak alan kişi memnun olacaktır. Örnek olması açısından zahmet olmaz ise flickr.com 'dan bir hesap açıp seçtiğiniz fotoları yükleyip bir tanesinin linkini paylaşır mısınız ileride müsait olunca ? Veya ne bileyim, kolayınıza gelen bir başka yer de olur...
  • quote:

arkadaşlar dün itibari ile ben de canon sx600 almış bulunmaktayım...hb dan indirimli made in japon 330 tl ye aldım......canon ixus 155-sony wx80 ve sx600 arasında kaldım... kararımı sx 600 yönünde verdim.....çok fazla yorum bulamadım araştırma safhasında....

çok az zaman oldu ama iyiki almışım....sanırım bu iş beklentilerle alakalı , ben profosyonel bir fotocu değilim.... ama bilgisayara attığım fotolardan çok memnun oldum , videolar da dahil....ayrıca dünden beri 389 foto ve 5-6 dakikalık video çektim pil hala full dolu görünüyor (3 kademeli pil göstergesi , azalmadı daha)....birden boşalacaksa bilemiyorum , bu arada ekonomi modu seçeneği aktif halde kullanıyorum...ki bir de makine yeni , ne kadar kurcaladığımı siz düşünün .....

bu arada fotoların çoğunu flaşsız ve ev içinde çektim...ev içinde flaşsız fotolar eğer hareketli nesne yoksa gerçekten çok pürüssüz çıkıyor...18x optik zoom var , gündüz dışarıda denedim çok net çekiyor son zoom ile....

Hocam ben Sony wx80 aldım. Ve ben de çok memnunum. Fotoğraf çekimleri ve videoları çok iyi. Özellikle yüksek iso değeri ile karanlık ortamlarda bile iyi sonuç alıyorum. Ayrıca çok küçük bir makine. Wifi özelliği ile de hem fotoğraflarımı telefona ya da bilgisayara kolayca atıyorum, hem de cep telefonum ile makineyi kontrol edebiliyorum. Gerçi sizin makine de de wi-fi var. O cidden çok işinize yarayacak bir özellik.

Bence, Wx80 in en büyük özelliği küçük olması ve ISO Hassasiyetinin en fazla 12800 olması.

• hayırlı olsun... wx80 de zaten benim en çok aklımı çelen şey boyutları idi..gerçi sx600 de çok kibar ki 18x zumu düşünürsek bayağı kibar sayılır...önceki makinem de canon du o yüzden yine canon aldım...wx80 sanırım panoramik çekim de vardı o da biraz ilgimi çekmişti ama hayırlısı artık :) ..... hepimiz iyi günlerimizde kullanırız umarım...
    foto eklemeye çalışırım bi ara inş.
  • quote:

hayırlı olsun... wx80 de zaten benim en çok aklımı çelen şey boyutları idi..gerçi sx600 de çok kibar ki 18x zumu düşünürsek bayağı kibar sayılır...önceki makinem de canon du o yüzden yine canon aldım...wx80 sanırım panoramik çekim de vardı o da biraz ilgimi çekmişti ama hayırlısı artık :) ..... hepimiz iyi günlerimizde kullanırız umarım...
    foto eklemeye çalışırım bi ara inş.

Panoramik çekim var. Hatta ek olarak 3D olarak da var. Ama ben çok küçük bir makine istiyordum. İnanın ilk beni cezbeden küçük olması oldu. Bir de Iso hassasiyeti. Cepte taşıyıp, her an kolayca çekim yapabilmek amacı ile aldım. Daha önce Canon 550d vardı. Çok memnundum. Ama malum boyutu sebebiyle heran yanımda taşıyamıyordum. Canon kesinlikle çok iyi bir marka. Size hayırlı olsun.

• fujifilm f660exr var bu civarlarda. o model nasılldır?
  • canon sx 270 hs iyimidir. 500 liraya kadar bir kompakt almak istiyorum ama forumlarda bu modelin bir sorunu var diyorlardı.güncellemeyle düzeltiliyor felan diyorlardı. bu konuda bilgisi olan varmı
  • ben kararımı SX270 HS'den yana verdim, bu boyutta ve bu fiyata hem makul resim kalitesi hemde 60kare/s 1080p video çekmesi benim kararımı kolaylaştırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyefive

canon sx 270 hs iyimidir. 500 liraya kadar bir kompakt almak istiyorum ama forumlarda bu modelin bir sorunu var diyorlardı.güncellemeyle düzeltiliyor felan diyorlardı. bu konuda bilgisi olan varmı

Gayet iyidir ve o güncelleme konusu da doğrudur. Yazılım güncellemesi ile erken gelen pil bitti ikazı düzeltilmişti diye anımsıyorum. Eğer "sx270 hs firmware" diye ararsanız sanırım detaylı bilgiye (resmi sitesinden) ulaşabilirsiniz. Benim hatırladığım 4 Temmuz 2013'te çıkan v1.0.2.0 sürüm firmware ile bu sorunlar giderilmişti.
    -
    http://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/cameras/digital_compact/powershot_sx_series/powershot_sx270_hs.aspx?type=firmware

• @jiddi teşekkürler. pdf dosyasını indirdim alırsam yardımcı olur bana ingilizce çevireceğiz artık
  • genel kanı video güzel foto kötü diyorlar.benim için foto daha önemli videodan. bu ikisi bir arada güzel olanı varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: eyefive

canon sx 270 hs iyimidir. 500 liraya kadar bir kompakt almak istiyorum ama forumlarda bu modelin bir sorunu var diyorlardı.güncellemeyle düzeltiliyor felan diyorlardı. bu konuda bilgisi olan varmı

Gayet iyidir ve o güncelleme konusu da doğrudur. Yazılım güncellemesi ile erken gelen pil bitti ikazı düzeltilmişti diye anımsıyorum. Eğer "sx270 hs firmware" diye ararsanız sanırım detaylı bilgiye (resmi sitesinden) ulaşabilirsiniz. Benim hatırladığım 4 Temmuz 2013'te çıkan v1.0.2.0 sürüm firmware ile bu sorunlar giderilmişti.
    -
    http://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/cameras/digital_compact/powershot_sx_series/powershot_sx270_hs.aspx?type=firmware

Bendede canon sx270 var. güncellemeyi yapamıyorum. pdf de ingilizce. aslında firmwareyi indirdim. hafıza kartına attım. kamerada firmware bilgisi ya da firmware güncelleme gibi bi menü ben göremedim. yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler.

Bir düzeltme yapmak istiyorum. Cihaz zaten güncelmiş. Ama sorun yine devam ediyor. video modunda şarjı bitik gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halsin -- 1 Nisan 2015; 22:46:03 >

• Mrb lar bende dün dogubanktan sx600 aldim 350 tl ye bölü 9 taksit
    Bende guncel yasamda resim cekmek video cekmek ve bunlari wifi yolu ile paylasmak icin.makinanin pilini sarja taktim ve ise gheldim dahaca cekim yapamadim.
    Benim soyle bi sorum olacak icinden yazilim yukleme kablosu cikmadi,bunu kendimizmi alicaz?
    Birde makinayi kutusundan cikardim makinayi salliyorum ufak bi singirti var,on lens elimle bastiriyorum salliyorum singirti gidiyor acaba sizin makinalardada bu olay varmi?
    Birde ricam resim paylasin kaliteyi degerlendirelim
    Saygilar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlamamki kullanıcısına yanıt
    Merhaba dün bende vatandan 350 tl ye aldım. Bugün bir kaç resim çektim hepside güzel çıktı yani ne çok iyi nede çok kötü iyinin iyisi diye bilirim benim hoşuma gitti.

Kutuda batarya bataryayı şarj etmek için bir kutu birde elektrik kablosu bir de şu bileğe geçirilen ipedit(Bilek askısı)
    PC ye takmak için herhangi bir kablo çıkmadı dediginiz gibi evde olan diger aletlerde kullandığımız usb kablosu gelmiyor yuvası farklı farklı olan bir şeyi neden kablosunu koymazlar anlamıyorum artık çarşıdan pasajlarda felan buluruz :)
    O salladığınızda çıkan ses lensin göz kapağından geliyor elinizle de oynata biliyorsunuz onu ama ben pek kurcalamadım orayı.
    Bugün dışarı çıkacağım yine bir kaç resim çekerim mutlaka mesajı editlerim.
    Auto, portre karışık modlarda çekilmiştir.
    Canon SX-600 HS
    (bir kaç gece çekimi daha vardıda dh yüklemedi resim link olarak atıyorum)
    http://i.hizliresim.com/L4EEo0.jpg
    http://i.hizliresim.com/PoBBEd.jpg
    http://i.hizliresim.com/95EEpZ.jpg
    http://i.hizliresim.com/MyWWlM.jpg

Canon Powershot SX600 HS yada Canon Power Shot SX270 HS hangisi? Canon Powershot SX600 HS yada Canon Power Shot SX270 HS hangisi? Canon Powershot SX600 HS yada Canon Power Shot SX270 HS hangisi? Canon Powershot SX600 HS yada Canon Power Shot SX270 HS hangisi? Canon Powershot SX600 HS yada Canon Power Shot SX270 HS hangisi? Canon Powershot SX600 HS yada Canon Power Shot SX270 HS hangisi? Canon Powershot SX600 HS yada Canon Power Shot SX270 HS hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 3 Ağustos 2015; 0:32:43 >

• quote:

Valla kompaktın ayar verilebileni oldu muydu "Yarı Pro" , eğer tipten d-slr görünümlü ise yine "Yarı Pro" denildiğini görüyoruz. D-slr kullanıcılarına falan baktığımızda ise "giriş seviyesi, orta seviye, semi pro, pro" vb. gibi dereceler görebiliyoruz. Yani okkalı bir d-slr diyebileceğimiz Canon 650D , 700D falan bile giriş seviyesi "Pro olamamış" bir makina iken ayar verebildiğimiz bir kompakta veya tip olarak özellikle müşteriye odaklı pimaş döşenerek şeklen d-slr gibi görüntüye kavuşturulan kompaktlara "yarı pro" demek eğlenceli bir tanımlama bence. Sakıncası da yok :) Bunlar kendi ligleri içerisinde "yarı pro"ymuş taklidi yapıyorlar neticede

Canon 650d ve 700d ye pro olamamış bir makine demek büyük haksızlık kaldı ki algılayıcı kullanılan algılayıcı 7D ile aynı hatta şunuda söyleyebilirim bir fotoğrafa bakıp 70d ile çekilmiş yada 700d ile çekilmiş diyemezsiniz bile fotoğraf kaliteleri aynı crop sensörlü makinelerde önemli olan lenstir ama şu var 700d yerine 70d veya 7D alırsanız body biraz daha büyür, iso başarımı konusunda daha fazla memnun eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xlr857

quote:

Valla kompaktın ayar verilebileni oldu muydu "Yarı Pro" , eğer tipten d-slr görünümlü ise yine "Yarı Pro" denildiğini görüyoruz. D-slr kullanıcılarına falan baktığımızda ise "giriş seviyesi, orta seviye, semi pro, pro" vb. gibi dereceler görebiliyoruz. Yani okkalı bir d-slr diyebileceğimiz Canon 650D , 700D falan bile giriş seviyesi "Pro olamamış" bir makina iken ayar verebildiğimiz bir kompakta veya tip olarak özellikle müşteriye odaklı pimaş döşenerek şeklen d-slr gibi görüntüye kavuşturulan kompaktlara "yarı pro" demek eğlenceli bir tanımlama bence. Sakıncası da yok :) Bunlar kendi ligleri içerisinde "yarı pro"ymuş taklidi yapıyorlar neticede

Canon 650d ve 700d ye pro olamamış bir makine demek büyük haksızlık kaldı ki algılayıcı kullanılan algılayıcı 7D ile aynı hatta şunuda söyleyebilirim bir fotoğrafa bakıp 70d ile çekilmiş yada 700d ile çekilmiş diyemezsiniz bile fotoğraf kaliteleri aynı crop sensörlü makinelerde önemli olan lenstir ama şu var 700d yerine 70d veya 7D alırsanız body biraz daha büyür, iso başarımı konusunda daha fazla memnun eder.

Ben demiyorum ki bunu !.. Ben diyorum gibi bana cevaben yazmayın bu nedenle. Yazın DPreview gibi küresel bir siteye bu dediklerinizi aynen, diğer sitelere de... Düzeltsinler, ben orayı baz alarak böyle söyledim.
    Bakınız ,http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-700d-rebel-t5i/27
    En sondaki altta ürünün özelliklerinin derecelendirildiği yerde,
     Canon Powershot SX600 HS yada Canon Power Shot SX270 HS hangisi?

Ayrıca değindiğim konu kullanılan sıfat ile ilgili. Elbette ki imaj kalitesi üzerinden konuşulur ise olay ürün marka ve modelinnden bağımsız olur ve böylece bir gövde "Pro" mu değil mi konusu bu konunun dışında kalır. İmaj kalitesini etkileyen unsurlar ile bir gövdenin "Pro" olarak tanımlanmasını ve/veya sınıflandırılmasını etkileyen faktörler farklıdır. Göreceğiniz gibi kaynak verdiğim site 2 adet m43 "gövdeyi" de semi-pro olarak tanımlamış mesela (Olympus OM-D E-M1 ve Panasonic GH4).

Başka bir kayak ile "Pro" tanımının kullanılışına dair örnek,
     Canon Powershot SX600 HS yada Canon Power Shot SX270 HS hangisi?

Kaynak :http://www.tomsguide.com/us/best-dslrs,review-2218.html

Başka bir kaynak daha...
    http://www.cameralabs.com/buyers_guide/mid_range_DSLRs/best_mid_range_DSLR.shtml
    http://www.cameralabs.com/buyers_guide/semi_pro_DSLRs/best_semi_pro_DSLR.shtml - Burada da m43 sensörlü 2 gövdeye "semi-pro" olarak yer verilmiş !.. Tamkare sensörü olmayan aynasız Fujifilm X-T1'i de "semi-pro" sınıfına koymuş site.

Sanırım anlaşılmıştır. Yani "Jiddi ne diyor" değil konu, çünki ben demiyorum, ben sadece gösteriyorum. "Pro" tanımının kullanılması gereken koşulların neler olduğu ve zaten bu tanımların doğduğu yerlerde sınıflandırmanın nasıl yapıldığı. Buna karşın bizde sadece kullanıcı ayarlarına imkan vermesi ile bir gövdenin yada makinanın Pro diye tanımlanması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 5 Ağustos 2015; 14:40:28 >

• Ben imaj kaliteleri ve performansları bakımından söyledim , sıfata para veren varsa onu bilemem

• Xlr857 X kullanıcısına yanıt
    Pro makine değil bunlar. Giriş seviyesi dslr deniyor. Ayrıca 700D'nin 70D ile aynı sensöre sahip olması 700D'yi iyi yapmaz çünkü 70D'deki sensör o fiyatlara yakışmayacak kadar başarısız ve eski. 550D'den beri aynı sensör kullanılıyor ve görüntü kalitesi giderek düşüyor. 3000 liradan pahalı cihaza bu sensörü koyması Canon'un ayıbı. Sony sensör kullananlar uçtu gitti. D3100 bile 70D kadar iyi görüntü kalitesinde. Tabi yine de insanlar toz kondurmadığı için Canon birşey yapmıyor. Yeni çıkan 750d ve760d ile de yine geride kaldı Canon.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığınız iş profesyonel yapar eğer hata şansınız yoksa profesyonel çalışıyorsunuz demektir giriş seviyesi de olsa orta segmentte olsa üst segmentte olsa dslr denilen makineler profesyoneldir 7d de aynı sensör var 5 bin liralık makinede çöp o zaman

• Xlr857 X kullanıcısına yanıt
    Bu makinelere profesyonel diyenler işi bilmeyen kesimdir.

Ne profesyonelliği var 600d'nin? Seri çekim hızı mı iyi? Iso başarısı mı iyi? Ergonomisi mi iyi? Kasası mı sağlam? Adam gibi vizörü mü var? 1 tane çapraz noktalı otofokusu mu iyi? Daha çok sayılır da 1 tane pro özelliğini söyleyebilir misiniz? Veya kullanan bir profesyonel gösterebilir misiniz?

Ayrıca ben sensörlerine çöp demedim. Dediklerimi çarpıtmayın. Çok daha ucuz fiyatlara satılan diğer marka ürünlerinin sensörleri daha iyi dedim. Asıl suç 5 yıldır aynı, modası geçmiş sensör kullanan Canon'a toz kondurmayanlarda dedim ve siz de yorumunuzla bunu desteklediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 5 Ağustos 2015; 20:08:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.