Şimdi Ara

Canon Powershot SX600 HS yada Canon Power Shot SX270 HS hangisi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
6.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Saydığınız eksikliklerin geneli hızlı nesne çekimleri için kaldı ki düşük ışıkta tripodsuz ne kadar iyi çekim yapılabilir,işi yapan profesyonel manada yapar kastettiğim aslında bu yoksa canon 600d de nikon d3100 de seri çekim olayına girmediğiniz sürece ve crop body kullanacaksanız iş görür olay sadece insanlara en pahalısı hangisiyse onu al demekle bitmiyor, bugün canon 600d bile sıfır alırsanız 1300 lira civarında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşıldı tarz.. "Çöp" oldu "Pro" olmadı diye bir makina ! Sıfat diyerek geçtiğiniz ve o sıfata para veren varsa diye dalga geçtiğiniz şey zannettiğiniz gibi bir sıfat değil işte. Kaldı ki yıllardır "Pro makina düşünüyorum" diye konu açıp soran belki bin kişi görüşümdür burada . Yani insanlar sıfata para veriyor hem de hiç azımsanmayacak kadar. Burada konu bu sıfatın yanlış kullanımı ile alakalı. Yoksa size göre "Pro" şudur, ötekine göre budur, şu gerekçelerinize göre pro dersiniz vs. gibi bir konu değil. Neden bu sınıflandırmalar yapılmış ? İşte böyle kişiye göre x gövde pro, y gövde amatör, z gövde çöp vs. olmasın. Bunun bir sınıfı olsun, bu sınıfın belli kriterleri olsun ve bunu sağlayabilen ürünler "pro" olarak tanımlansın sebebi ile. Ben yeteresiz bilgim sebebi ile farz edelim Canon 1200D'yi "Pro" makina diye tanımlayabilirim. Bunda da aslında büyük hata var diyemem ! Çünki o anki bilgi ve tecrübelerime göre bu ürün benim için üst sınıf özellikler barındırıyordur ve "Bana göre PRO" dur. Daha iyisini alabilecek bütçem olsa(veya olana kadar) , daha iyisini kullanıp farkı görüp öğrenene kadar da olabilir bu ürün benim için "Pro" dur da diyebilirim. Fakat bu kişinin bilgi ve tecrübesi kapasitesi ile orantılı ve çok değişken bir tanım olur. O ise söz ettiğimiz kriterleri sağlayan bir ürün için "Pro" sınıfına dahil edilmiş olması o ürünün kişisel bilgi ve tecrübeden bağımsız olarak "Pro" olduğunu gösterir.

Şöyle de örnekleyeyim... Misal profesyonel dağcıyım, kayakçıyım vs. Fotoğraf da çekmem gerekiyor. Zorlu şartlarda işimi görecek makina Canon 6XXD, 60-70D, Nikon D5XXX, D7XXX olmayıverdi mi ! Kaldı mı şimdi örnek profesyonel şahıs için bu ürünlerin herhangi bir "pro" yani, yönü, özelliği ?! Bu şahıs için diyebiliriz ki bu ürünler "çöp" oldu ! Çıktı bizim kahraman çok bilenlerden birisi ısrarla adama "Abicim bunun sensörü var ya APS-C, bırak o ufak sensörlü m43 gövdeye pro dediklerini sen şimdi. Beni dinle" . Adam dinledi aldı, gitti makina dondu, nem,toz geçirdi iptal oldu mu! Adam da onca vaktini 2 foto çekemeden heba etti. Geldi seni buldu. Açıkla bakalım şimdi sana göre "pro" olmasının gerekçelerini ?

Ötekisi profesyonel spor fotoğrafçısı işte ne bileyim yağmur altında vb. seri çekim yapacak. Top falan makinayı devirdi mi aletin lensi bi tarafa-gövde bi tarafa kırılıp dağılmayacak. Kaldırıp anında işine devam edecek. Verdik Nikon D5300'ü alet içti suyu, düştü çamura iptal oldu mu !.. Buyur açıkla şimdi bu profesyonele de işinden oldu belki de sana göre pro olan bu ürünü aldığı için !!!

Pro (Profesyonel) yabancı bir sıfat. İnsan için "pro" tanımı benzer olsa da biraz daha farklı manada. Teknolojik, mekanik vb. gibi ürünler için daha farklı. Çünki insan gerekli emek ve eğitim ile profesyonel olabilir, profesyonelleşebilir. Fakat mevcut bir ürün ne ise odur. Bu nedenle bir ürün profesyonel sınıfa dahil olabilmiş ise diğerlerinden üstün birkaç özelliği bünyesinde barındırması gerekir. Pro ürün özel gereksinimler için üst düzey bazı yetenekleri ile bu ihtiyaçlara yanıt verebilenlerdir.

Demek ki "Pro" olarak tanımlanabilmesi için sensör boyutu + imaj kalitesi önşartı yok. Bu kadar kaynak bunu kanıtlıyor. Gerisi kişilerin ne dediğini bilmeden veya bilerek, kasıtlı olarak bu tanımı esnetmesidir.

İmaj kalitesi ve performansı bakımından söylemiş olamazsınız bence. Çünki "Pro" sınıf makinaların performansları sözgelimi sizin "Pro" kabul ettiğiniz Canon 650D, 700D, 70D, Nikon D3300, D5500, D7200 gibi gövdelerin performansından çok daha ileridedir. Tabi bu demek değil ki her "Pro" sınıf ürün denk özellikler taşıyacak. Yani her pro su-toz yalıtımı, eksi derecelerde çalışma özelliği olması koşulu ile "pro" olmayabilir. Başka bir profesyonel iş için ihtiyaç daha farklı üst düzey özellik gerektiriyordur o pro gövde de onu sağlıyordur ve bu sebeple pro olabilir.
    -
    Ekleme : Tabi sizin dediğiniz gibi de bu modeller tüm dijital fotoğraf makinaları(kompaktlar, aynasızlar, kendi içinde sınıfları olan APS-C d-slr'lar, tam kareler vs.) düşünülünce hayli gelişmiş modellerdir ama öyle bizim buralarda konuşulduğu gibi kullanıcı ayarı olan her makina "Pro" değildir. Yoksa sizin demek istediğiniz doğru ama farklı. "Pro" sınıfında bir ürün başka. Ben sizi anladığımı sanıyorum. Teşekkür ederim güzel fikir alış-verişi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 5 Ağustos 2015; 23:44:10 >

• Katılıyorum fakat şu var canon 600d stüdyoda kullanılabilecek bir makinadır kaldıki ben stüdyoda 400d kullananı da gördüm burada profesyonel olan hata kaldırmayacak oluşudur yoksa karda kayakta kullanacak adam gitsin aksiyon kamerası alsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Xlr857

Katılıyorum fakat şu var canon 600d stüdyoda kullanılabilecek bir makinadır kaldıki ben stüdyoda 400d kullananı da gördüm burada profesyonel olan hata kaldırmayacak oluşudur yoksa karda kayakta kullanacak adam gitsin aksiyon kamerası alsın

Stüdyo demek bu işin zirvesi ve hatta önemli bir seviyesi bile demek değil ki. Ben de stüdyoda kompakt kullanan gördüm. Nikon P510 vardı adamın stüdyoda çatır çatır da çekiyordu, müşteri sırası bile beklemiştim !.. Aynı yere 1 yıl ara ile 2 kez işim düştü ikisinde de adam aynı makina ile devam ediyordu ve kuyruk vardı. Şimdi bu durumda da ben "600D, 650D, 700D'ye boşuna para vermeyin, alın bir Nikon P520 stüdyoda profesyonel fotoğrafçı bile kullanıyordu şahidim" der isem ne oldu ? Gördünüz mü kişinin bilgi ve tecrübelerine göre "Pro" tanımının kullanılmasına bir örnek daha ?

• Stüdyoda p520 istediğiniz randımanı vermez horoz resmi çizip altına horoz yazmaya gerek yok bunu herkez anlar zaten, tartışmaya gerek duymuyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.