Şimdi Ara

canon s5 is ve canon eos 300d

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sizce bu fotoğraf makinalarından hangisini almalıyım ve bu fotoğraf makinalarının ikinci el ortalama fiyatları nelerdir genel özellikleri nelerdir bana biraz anlatabilirmisiniz fotoğrafçılığa yeni başlıyacağım acemiyim uygun ve beni idare edebilecek olanını almak istiyorum veya 400-500tl ye ikinci el olarak başka önerebilceğiniz makinalar varmı yardımcı olursanız sevinirim hayırlı günler...

• Slm

Forumda sıkca yapılan bir davranıs bu. Artık bunları asmamız lazım diye dusunuyorum.
    Bahsi gecen makinalar ayrı sınıflarda. Biri like digeri D-SLR. Tartısmasız 300D kat be kat cok daha kaliteli fotograf uretir. İki makinanında ayrıntılarına girince aynı seyler tekrar tekrar yazılacak.
    Fotografcılıga gercekten meraklıysanız ve ileri duzeye tasımak istiyorsanız giris seviyesi bir D-SLR almak daha mantıklı olacaktır tabi. Ama D-SLR kullanmak hem zahmetli hemde pahalı bir dunyadır. Bunlarada hazırlıklı olmanız lazım. Ben objektifler, filtreler, flashlar, difuzorler, grip, sensor temizleme, tripot vs vs gibi seylerle ugrasamam diyorsanız alırsınız Like makina rahat edersiniz ama bir D-SLR nin yerini tutmaz.
    D-SLR dediginiz makina buyuk sensoru olan, objektif degisme ozgurlugu sunan, neredeyse sınırsız ekipman kullanımı imkanı veren, altyapısı gelismis, visor goruntusu ve perde sesi ile anlam kazanan hızlı ve guclu makinalardır.
    Like ta aslında compakt makinanın buyuk kasaya konmus ve bol carpanlı bir objektifle sunulmus halinden baska bir sey degildir. Sensoru kompakt lara gore biraz daha buyuktur ve ayar imkanı fazladır. Hersey bir arada olsun bana ayar imkanıda versin masrafta cıkarmasın diyenlere bir secim.

S5 dedigimiz Like makina video oncelikli tasarlanmıs makinadır. Kendi sınıfında fotograf kalitesi malesef o kadar idealı degildir. Kucuk sensor bol pixel kurbanıdır. 32 MP/cm² pixel density ile fotograf anlamında zaten cok sey beklememek lazım.

• yorumunuz için çok teşekkür ederim zaten kaliteli markalı makinalar 500den başlıyor bende o kadar para verip beni mutlu edecek bi makinam olmasını istiyorum onun için araştırma yapıyorum verdiğim para boşa gitmesin istiyorum bu özelliklerle 300d beni mutlu edermi diye soruyorum kendime kuşkumsa 6.3 piksel olması bu makinayla başlayıp ilerde değiştiririm sanırım umarım yeterli gelir :)
  • mp kavramına cok takılmayın. A3 ve ustu cıktı almayacaksanız ve crop islemleri yapmayacaksanız 5 bile mp rahatlıkla yeter. Fazla mp aslında zarardır. Cunku sensor boyu aynı kalıp mp arttıgında pixellerin yuzeyleride kuculur ve ısık yakalama kabiliyetleri azalır. Yuksek isolardada noise daha cok olur. Ornek kompakt makinalar. Kucuk sensor bol pixel =camur foto

Dedigim gibi D-SLR zahmetli ve pahalıdır. 50mm 1.4 makbuldur. Ayrıca Canon 18-55 kit objektifin malesef mtf degeri cok vasattır. Zaten 100 ytl lik ucuz hediye niteliginde objektiftir. Kit objektiflerin icinde en vasat olandır sonuclarıda kotudur.
    Eger D-SLR ye karar verdiyseniz ben size pentax k100d superi oneririm.
    Altyapısı cok iyi makinadır. Pentax 18-55 kit objektifte en iyi kitlerdendir ve sizi uzun sure idare eder. 6 mp dir ve avantajı noise cok dusuktur.
    Govdede titresim onleyici ile tele objektifleri rahatlıkla kullanırsınız. 9 adet cross type sensor vardır ki ust sınıfta bulunur. Sensor temizleme ve nanoteknolojili kaplamada vardır. Daha bunun gibi bir cok avantajı var. Onun yanında pentax 50-200mm tele alırsınızki cok basarılı objektiftir. 18-200 aralıgını tamamlarsınız. İlerdede ihtiyac olursa sabit 50 F1.4 ve macro objektif alırsınız.

K100D Super in fiyatıda ortalama 18-55 kit ile 700 ytl civarlarında ve 300D govdeden cok daha ustun.

Hem genis, hem tele, hemde macro objektif bir arada olsun objektif degistirmekle yada tozlanma ile ugrasmayayım bana tam kontrol ayar imkanıda versin sensor objektif uyumu iyi olsun bana fotografcılıgı ogretsin derseniz tek onerecegim Like makina fuji S6500 dur.

Ayrıca bol fotografcılık ile ilgili dokumanlar okuyun. Mumkunse Halk egitim yada ismek fotografcılık kurslarına gidin. Cok faydasını gorursunuz.
    Kendi basınıza ogrenmek cok zor once teorik egitim sonra pratik. Yoksa farkına varmadan bol bol yanlıs fotograf ceker durursunuz.

İyi gunler.

• canon s5is doğubankta spot sıfır 600 liraydı 1 hafta önce..
    videoya önem veriyosanız harika video kalitesi var,ses kaydıda sterio ki hiçbir makinada yok, döner lcd ekranı bir artı, kaldıki pek ahım şahım foto kalitesi yok,ha parasını hakediyormu ediyo tabi kendi çapında artıları var.

bilgilendirme amaçlı yazayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 21 Temmuz 2009; 14:54:34 >
  • ilginize çok tşk ederim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.