Şimdi Ara

CANON, SAMSUNG, PANASONIC, SHARP VE JVC DESTEK HATTI (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.150
Cevap
4
Favori
262.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Panasonic GS250-300 de 1/6*3, GS400-500 de 1/4.7*3 gibi ifadeler algılayıcı çipin buyuklugunu belirtir, ne kadar buyukse o kadar fazla ışık alır, dolayısıyla düşük ışıkta daha iyi performans verir, pixeller dolana kadar daha fazla ışık depolayacağından siyahtan beyaza ışıkla dolduğu süre içerisinde daha fazla renk tonunu gosterebilir, daha zengin renkler verir. Ayrıca çipler ne kadar buyukse alan derinliği o kadar dar olabillir, arkaplanı odak dışı yaparak cismi ortamdan soyutlayabilir.
    Leica lens taşıyan panasonic modelleri ise en başta bünyelerinde optik goruntu sabitleyici bulundururlar, ayrıca panasonicin fason lenslerinden daha keskin, daha az yansıma yapan mercekler olduklarını da soyleyebiliriz.
  • SEVGİLİ ARKADAŞLARIM ÖNCELİKLE HERKESE SELAM.BU TOPİCLE İLGİLİ HEPSİNİ OKUYAMADIM HENÜZ AMA BİRDİJ.KAMERA ALMAYA KARAR VERDİM .700-900 YTL ARASI.NE ÖNERİRSİNİZ?
  • Değerli Atınç kardeş

Ben 20 gündür internette gezinip duruyorum, insanın kafası karışıyor ama yine de hangi kameranın daha iyi olduğunu çeşitli kameraları kullanan arkadaşların forumdaki görüşlerinden öğreniyoruz, burada foruma katkıda bulunan tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
    Benim fikrimi sorarsan Panasonic NV-GS75 al derim, benim bildiğim en düşük fiyat hepsiburada.com da 1080 YTL. Doğubank'ta daha ucuz olduğunu söylüyorlar.
    İnşallah iyi bir kamera alırsın
  • Değerli arkadaşlarım,
    Doğubank'ta metro starda panasonic NV-GS250 yi 1280YTL ye satıyorlar, yanında 128Mb sd kart, tripod, kaset ve çanta hediyesi var, ne diyorsunuz güvenilebilir mi?
  • çöok teşekkürelr KaxQ .Araştırayım.
  • Daha önce sorulmuş olabilir, kusura bakmayın,..

Panasonic GS400
    Sony HC1E

Kamera almak için yatırım yapmaya başladım, Sony in CMOS olması beni yanılgıya düşürdü, Sizce hangi model daha iyidir,..
  • kardes merhaba bu sıteye ılk defa gırdım bende md 9000 kulanıyorum da su an bır sorunla karsılasmadım .
    bu kameraların ne gıbı sorunları vardır yardımcı olursan sevınırım onceden onlemımı alayım bend e

mtopal_2000@hotmail.com
    mehmet.topal@emu.edu.tr
  • quote:

Orjinalden alıntı: Montage

Daha önce sorulmuş olabilir, kusura bakmayın,..

Panasonic GS400
    Sony HC1E

Kamera almak için yatırım yapmaya başladım, Sony in CMOS olması beni yanılgıya düşürdü, Sizce hangi model daha iyidir,..

GS-400 ve yeni modeli GS-500 ise yine standart definition çerçevesinde mükemmel kameralar, her turlu manuel ayara sahipler, GS400 in görüntü kalitesi de, renk doygunluğu da çok başarılı.2004 te yılın kamerası seçildi.

http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-PV-GS400-Camcorder-Review.htm

Ama işin içine Sony HC1 girince Standart definition kameraların, karşısında pek şansı kalmıyor.
    Benimde kullandığım bu kameranın, renk canlılıgı olarakta, dusuk ısık performansı olarakta cok iyi sonuç verdiğini soyleyebilirim.
    3ccd gs400den ise açık bir biçimde daha üstün, zaten aşagıda kıyaslama linkide var, oradan örnekleri ve yorumları görebilirsiniz.

Çözünürlük olarak ise camcorderinfo nun testinde Gs400 un 3 katı satır sayısına ulaşıyor ustune başka birsey demeye gerek yok.
    www.repaire.net in testinde elde ettiği 800X700lük "reel" çözünürlüğü 40K$lık d-betacamlarla bile kıyaslanamayacak derecede yüksek.

Aspect HD 4 codeğiyle de elde edilen videoda rahatça premierede işlenebiliyor.

2005 yılı içinde bu kadar yüksek performansı 2000$ altına taşıdığı için camcorderinfo tarafından yılın kamerası seçildi.

http://www.camcorderinfo.com/content/Sony-HCR-HC1-Review.htm
    http://www.fxsupport.de/hc1/index.html ve
    http://www.videozona.ru/video_tests/sonyhc1/ linklerinden örnek videolarına ve ayrıntılı incelemelerine ulaşabilirsiniz,

Ayrıca "yeterli ışıkta" sony Z1 ile "doğru ayarlarda" aynı cözünürlüğü ve aynı renk kalitesini verdiğini
    http://www.repaire.net/site/tournage/Sony_hc1_z1/comparatif_hc1_z1.php
    linkinde gorebilirsiniz.

İncelemeleri babelfish.altavista.com adresinden de ingilizceye tercume edebilirsiniz.

Bu arada HC1 in bir pazarlama hatası oldugunu ve A1 ile FX1 in satışlarını kestiğini düşünen sony HC1 i piyasadan çekip yerine HC3 adlı, daha düşük cözünürlüğe sahip, bunyesinde cok daha adi bir lens barındıran(HC1 de 37mm f1.8-2.1, HC3 te 30mm f1.8-2.9!), manuel ayarları kaldırılmış, daha ufak ve daha az stabil bir yapıya sahip olan; tek avantajı HDMI ve sadece lens "full widedayken" az daha ışığa duyarlı olan bir kamerayı piyasaya sokuyor.

Yani HC1 in görüntü kalitesini elde etmek için zorunlu olarak insanları 700-800$ pahalı olan, buna rağmen goruntu kalitesi olarak,govde olarak, lens olarak, sensor olarak HC1den hiçbir farkı olmayan, ama bunyesinde XLR adaptoru ve adi bir XLR mikrofonu bulunduran A1U/A1E yi satın almak durumunda bırakacaklar.

Bu nedenle cok fazla beklemenizi tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemir -- 16 Mart 2006; 0:59:35 >

• arkadaşlar canon s2-ıs almayı düşünüyorum.kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba?
  • Arkadaşlar
    Sanırım bu forumun sonu geldi, artık kimse yazmıyor buraya...:((
  • Ya sevgili Yavuz. OLdukça faydalanıyoruz senden. ancak benim de bid iki sorum olacak. Ya lütfen cevaplandırırsan minnettar kalacağım.
    Panasonic gs140 alacaktım. sonra dijitalmakina.com diye bir sitede gs250 modelinin fiyatının çok düşük olduğunu gördüm. sordum biz amerikadayız dediler. eve teslimat yapıyoruz dediler. Ancak NTSC ve PAL uyumlu iki farklı fiyat vardı. NTSC nin fiyatı oldukça ucuzdu. bunların arasındaki fark nedir? 140 150 veya 250 den hangisini öneririsin. veya önereceğin başka marka modeli varmı. Şimdiden sana teşekkür ediyorum.www.cevatalcin@hotmail.com a mail de atatbilirsin. Selamlar
  • Lecia Dünyada Carl Zeis ile birlikte sipariş üzerine dünyanın en iyi merceğini üretir. Fiyat farkıda bundan kaynaklanır. Panasonic in üst modellerinde bu vardır. dğier ucuz modellerinde kendi merceğini kullanır.
  • Sevgili Arkadaşlar. biriniz şu panasonic modellerindeki PAL ve NTSC uyumunu açıklasın. NTSC Amerikadaki tv lere uyumluymuş bizde PALuyumlu TV ler carmış. Ama aralarında inanılmaz fiyat farkı var. Biri bu konuda bildiklerini yazarsa memun olurum
  • herkese selam. uzun uzun arastirdiktan sonra asagidaki kameralar arasinda kaldim.
    sony dcr hc 94 veya 96 arasindaki fark 96 da hem giris hem cikis baglantilari varken ,94 de sadece cikis olmasi.bu sebebten 70 euro fark ediyor . bu girisler önemli sayilabilecek bi durummudur sizce
    panosonic nv gs 150 veya 180 (sony le kiyaslandiginda daha genis manuel kontrol imkani veriyor ama zaten %80 otomatik ayarlarda kullanirim)
    veya
    sony dcr dvd 404 amatör olarak kullanmak istesemde zaman zaman (ekle ,topla ,cikar) yapmak isterim.bu konuda net olarak bir yaziya rastlamadim,dvd kameralarda bu tamamen imkansizmidir yada cok mu zordur nedir. 5+1 ses vermeside beni cezbeden yönlerinden.
    arkadaslar bu kameralarin hepsi hemen hemen esit fiyatlarda . hal böyleyken engin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanabilirsem coooook sevinirim.
    sizce3 hangisini almaliyim?????
  • eğer başka bir kaynaktan mesela beğendiğiniz bir tv programını kasete kayıt etmek isterseniz input özellikli kamera tercih etmelisiniz. Yok ben sadece kayıt ve izleme amaçlı kullanırım derseniz input özellikleri gereksiz. dvd kameralarda ekle topla çıkar yok bu tip işlemleri pc ye aktarıp yapabilirsiniz ama kalite dv ye göre düşüktür. 5+1 sesin ben çekici bir özellik olduğunu sanmıyorum sonuçta bütün sesleri aynı noktadan alıyor. benim tavsiyem 1-NV-GS250, 2- HC94 3- GS140, 4-GS150 veya GS180
  • Değerli Arkadaşlarım,

Uzun araştırmalardan sonra Panasonic NV-GS400 ile NV-GS250 arasında kararsız kaldım. Yaklaşık 500-600 YTL fiyat farkı var (doğubank piyasası için) Sizce 400 mü yoksa 250 de benim işimi görür mü? Çok kararsız kaldım lütfen yardım edin.
    Sony HDR-HC-1 acaba diğer kameraların pabucunu dama mı atacak? Bildiğim kadarıyla HD kamera için HD televizyon, bilgisayar v.s de gerekiyor muş görüntü kalitesi için, şimdi bir fikir yürütelim, 5 yıllık süre içinde herşey HD ye mi dönecek panasonic ve diğer kameralar çok geri planda mı kalacak? Bildiğim hadarıyla sony nin yukarıdaki modelinden başka tüketici klasmanında HD kamera üreten marka yok, o zaman yakın zamanda HD piyasaya girmeyebilir ne dersiniz?
  • GS250 yi tercih edebilirsiniz. gs400 daha iyi ama o fiyat farkına değecek kadar teknik farkı yok. hdr-hc1 ise ne profesyonel ne de amatör bir ürün fiyatından dolayı diğer modellerin satışını düşürdüğünden sony bu modeli çok fazla piyasada tutmayacak gibi görünüyor. Tam olarak HD kamera olduğu söylenemez çünkü dv kasete kayıt yapıyor. Kamera kafasının cmos chip olması da soru işaretleri yaratıyor. HD kayıt şu anda son kullanıcıyı aşan bi olay.
  • Teşekkür ederim Yeknet cevabın için...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

GS250 yi tercih edebilirsiniz. gs400 daha iyi ama o fiyat farkına değecek kadar teknik farkı yok. hdr-hc1 ise ne profesyonel ne de amatör bir ürün fiyatından dolayı diğer modellerin satışını düşürdüğünden sony bu modeli çok fazla piyasada tutmayacak gibi görünüyor. Tam olarak HD kamera olduğu söylenemez çünkü dv kasete kayıt yapıyor. Kamera kafasının cmos chip olması da soru işaretleri yaratıyor. HD kayıt şu anda son kullanıcıyı aşan bi olay.

HC1E max bütçenizden uzak bir konumda ise SD çerçevesinde GS250 hakikaten iyi kameradır, hakkında arama yaparsanız cok ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz forumda. Ayrıca ayrıntılı incelemesi için:
    http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-PV-GS250-Camcorder-Review.htm

HC1E ye gelecek olursak piyasadaki XL2 dahil tum SD kameralardan ayrıntı gosterme yeteneği olarakta, dynamic range olarakta bi gömlek üstün bir araç oldugunu bu iki kamerayı kullanan herkes soyleyebiliyor.

Makine has be has HD olmakla birlikte ilk başta profesyonel amaçlı çalışanlar için HDV diye geçen"25mbitlik 12gop(pal için) MPEG2" formatı soru işaretleri yaratsada ozellikle Canon XLH1(7000$) den sonra bu formatın ne derece yuksek potansiyeli oldugu ortaya cıktı.Ayrıca Sony nin XDcam-HDlerinde de (17k-22k$) bu format başarıyla kullanılmaktadır.
    Reel cozunurluk olaraksa 800X700 luk cozunurluguyle Z1 in 700*800 luk reel cozunurluguyle neredeyse aynı ayrıntı gosterme kabiliyetine sahip bir makinedir, Bu değerler SD kameraları modeline gore 3 ile 4 e katlamaktadır.
    Düşük ışıka ise bu boyuttaki consumer incelemelerinin kralı olarak camcorderinfonun testlerinde en yuksek low light puanını almasına rağmen,buyuk lensli birim pizel buyuklugu daha geniş olan 3*1/3" li kameralarla kıyaslarsak FX1 den 1.5stop daha az hassas olmakta, ayrıca VX2100 gibi bir 3*1/3"lik kamera ile düşük ışıkı hassasiyeti konusunda rekabet etme sansı bulunmamakta diyebilirim.

Bu arada 3mplik(2mp aktif)ClearVID olmayan Cmos sensor renk canlılıgı ve dogrulugu olarak iyi performans veriyor ama bunun yanında en buyuk ozeliği dynamic range olarak anormal performans vermesi; yani golgeleri daha iyi ortaya cıkarabiliyor,karanlık alan ile aydınlık alan arasında daha fazla tonu gosterebiliyor(IRE0 ile IRE100 arası).

ClearVID dediğimiz kavramı açacak olursak sonynin DVD505 ve HC3 te kullandıgı 2mp brüt 1.5mp aktif cozunurlugu olan sensor olmakta.
    Bu sensoru kullanan HC3 te de DVD505 te de aktif 1.5mplik sensorde 6 yeşile 1kırmızı 1 mavi pixel kullanarak(bayer sensorunde yani HC1de 2yeşile1mavi1kırmızıdır) renk cozunurlugunun içine etmişler diyebilirim, ama düşük ışıkta biraz daha fazla ayrıntı gosterme yetisi elde etmiş.

• İyi güzel gayet guzel biçimde videomuzu cektik HDV formatında.. ama bunu işlemek tam anlamıyla bir işkence, yuksek bitrateli yuksek cozunurluklu, ayrıca sıkıştırılmış veriyi işlemek 2.5ghzlik athlon 64 ü bile direk öldürüyor. Aspect HD gibi alternatif yontemleri ise konu ile ilgili bilgi birikimi olmayanlar için pek kolay olmasa gerek. Çift çekirdekli işlemciler ise multiprocessing için cok iyi optimize edilmiş premiere,avid,vegas gibi linear editing programlarında bu işin altından hakkıyla kalkabiliyorlar.
    Elde edilen yuksek cozunurluklu veriyi DVD ye 20dk MPEG2 veya 1 saat 720p WMV-HD olarak attık diyelim...bu cıktıyı bu ülkede su an için izlemenin tek yolu bilgisayar kullanmak, onda da 19"lik lcd de bile video hakkıyla gosterilemiyor, sonucta pixel boyutu olarak ister istemez 720p ye downsample ediyor. Ayrıca 720p nın bile keyifle izlenmesi için en azından 23-24" lik ekran-tv v.b. şart.
    DLP,3LCD v.b. gibi tam 1080i gosterebilen uygun fiyatlı TV lerin altına media pc bağlamak ise en optimal çözüm yolu ama toplam maliyeti yine kamera maliyetinin en az 1.5 katına geliyor.

Yani HDV iyi format, kaliteli format ama elde edilen cıktıyla oynamak, ve tam potansiyeliyle izlemek o kadar kolay değil su an için.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.