Şimdi Ara

canon sx130 kullanıcıları (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.675
Cevap
20
Favori
241.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yakındaki nesneye zoom yaparak netlemiyor mecbur makineyi biraz yaklaştırmak gerek
  • teşekkürler
  •  canon sx130 kullanıcıları
  • Arkadaşlar merhaba bi kaç sorum olacak sizde de aynı mı durum bakalım.

1.Video çekerken zoom yapmasaınz bile içeresinden sesler geliyor.Daha çok birşey sürtermiş bi küçük motor çalışırmış gibi.
    2.Video çekme denemesi yaptım kayıta bastım doğrusu pil denemesi yapıyordum kaç dakka gider diye kayıta bastım koydum masa üstüne 13 dakka kaydetti dıt sesi geldi durdu. Pil daha full hafıza kardı 8 gb class 10. Sizce makineden mi yoksa standartı mı böyledir

teşekürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o ses benim fot mak. ta da var
    chdk yüklersen süre artar
    makine çok ısındığı için video süresi kısaymış.
  • Merhaba ,
    Benim bu pillerle başım dertte arkadaşlar..Varta şarj aleti ve varta accu 2700 aldım ama 30 tane çektirmiyordu ALLAh sizi inandırsın.Heralde hem makine hem pil bozuk dedim gittim ataba şarj aleti ile dp 3000 mah aldım yine aynı.Bu arada hiç flaş kullanmadığımı dipnot olarak belirteyim.konu başlığında mesajları okurken sanyo eneloop tavsiye edildiğini gördüm .bahsedilen ürünün aşağıda ki linkte ki ürün olup olamdığını bir sorayım dedim.kafamı karıştıran yeni nesil vurgulaması.
    Bu pillerin hepsi aynı mı yoksa içlerinde yeni nesil olan amazondaki mi ?

http://www.ebay.com/itm/4pcs-Sanyo-XX-Eneloop-AA-2500mAh-LSD-NiMH-Rechargeable-Battery-HR-3UWXA-Japan-/170969627131?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item27ce9579fb
    http://www.ebay.com/itm/4-Genuine-SANYO-XX-Eneloop-AA-2550-mAh-Rechargeable-Battery-HR-3UWXB-JAPAN-MADE-/380576567217?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item589c218fb1
    http://www.amazon.com/Sanyo-Versio-2500mAh-Discharge-Batteries/dp/B005FRBVTW

• Arkadaşlar makinada panoromik özelliği yok fakat çektiğimiz fotoğrafları panoramik yapma şansımız varmı?
  • Ay resmi çekenler, hangi değerlerle çektiğinizi söyler misiniz? :)
  • sx160ıs almayi düşünüyorum fikri olan arkadaslar varmi yada kullanan yazan arkadaşlara teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naked leader

Arkadaşlar makinada panoromik özelliği yok fakat çektiğimiz fotoğrafları panoramik yapma şansımız varmı?

Tabi var. Bunun için photoshop ve ya panorama maker programlarını kullanabilirsin..

3 fotoğraf üzerinden yaptığımızı düşünelim. Fotoğraf çekerken sabit bir yer(tripod) olursa daha iyi olur, doğrusallık bozulmamış olur. Solda sağa doğru çekelim. İlk fotoğrafı çektikten sonra 2. fotoğrafı çekerken ilk fotoğrafın bir kısmını 2. fotoğrafa dahil edelim. Üst üste binsin. Daha sonra programla birleştirildiğinde daha iyi sonuç verecektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: focus2140

Ay resmi çekenler, hangi değerlerle çektiğinizi söyler misiniz? :)

Ben ay resmi çekmedim ama nasıl çekilebileceğini anlatmaya çalışayım dilim döndüğünce..

Sabitlemelisinizönce makinenizi. Yoksa bol kumlanmalı bir fotoğraf elde edeceksiniz Sabitledikten sonra uzun pozlamaya alın. ISO'yu 80'e alın. Diyafram da en küçük değerde olsun. Baktınız aydınlık oldu fazlasıyla, enstantane hızını yükseltin. Ve ya diyafram yükseltin. Karanlık olduysa uzun pozlamanın sonuna dayanabilirsiniz.

Ha bir de self-timer kurun. Titreşimden etkilenmesin makine..
    Deneyerek çekersiniz.. Sonucu paylaşmayı da unutmayın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bamiki

sx160ıs almayi düşünüyorum fikri olan arkadaslar varmi yada kullanan yazan arkadaşlara teşekkürler.

Manuel ayarları olan bir makine. Bu tür teknik ayarları yapmaktan sıkılır mısınız? Yoksa ben cebimden çıkarırım fotoğrafımı çekerim mi dersiniz? Hiç öyle ayarla uğraşamam mı dersiniz, yoksa bu ayarları olan bir model mi istersiniz? Önce buna açıklık getirelim..

Ben SX150 kullanıyorum. Bu makineyi piyasada bulamadım. Birkaç yerde var, onlar da güvenilir midir bilmiyorum. Fiyatı da 500 TL civarıydı. Ben SX150'mi 280 TL'ye aldım. Ve SX160'ın benim makinemden farkı yok denebilir. Sensör boyutu aynı, enstantane benimkinde 1/2500, SX160'da 1/3200. Bu enstantane değerlerine çıkacağınızı pek sanmadığım için buna da aynı diyebiliriz. ISO aralığı aynı. Bir tek zoom 4x daha fazla SX160'da. Bu da çok şey değiştirmez. Zoom yaptıkça kalite kaybı söz konusu. Bence bu kadr benzer özelliklere ekstra para vermek gereksiz. Hem sıfırını bulmak SX150'ye göre çok daha zor..

Karar sizin.. Eğer ben bu ayarlarla uğraşamam diyorsanız bu tür makinelerden uzak durun..

• quote:

Orijinalden alıntı: usluçocuk06

Arkadaşlar merhaba bi kaç sorum olacak sizde de aynı mı durum bakalım.

1.Video çekerken zoom yapmasaınz bile içeresinden sesler geliyor.Daha çok birşey sürtermiş bi küçük motor çalışırmış gibi.
    2.Video çekme denemesi yaptım kayıta bastım doğrusu pil denemesi yapıyordum kaç dakka gider diye kayıta bastım koydum masa üstüne 13 dakka kaydetti dıt sesi geldi durdu. Pil daha full hafıza kardı 8 gb class 10. Sizce makineden mi yoksa standartı mı böyledir

teşekürler

Biraz geç cevap olacak ama, yazayım..

SX150 kullanıcısıyım. Biliyorsunuz zoom dışında aynı bizim makineler.. 1. olay bizde de var. Ama bilgisayarda izlediğimde fark etmiyorum o sesi. Bir de ilk başlarda GOM Player'da acayip derecede cıırtlı bir ses geliyordu videodan. Makineden soğuyordum az daha. Sonra başka bir medya oynatıcıda denedim, çıt yok. Gayet güzel ses. Tek medya oynatıcıya bağlı kalmayın..

Hafıza kartınız Fat32 formatındadır. Belli bir kapasiteden sonrasıı kabul etmez. Atıyorum 4 GB. 13 Dakikada bu boyuta ulaşıp kayıt durmuştur. Çoğu kişinin yaşadığı bir durum. Kaartı NTFS olarak formatlayıp da deneyebilirsiniz. Ben denemedim ama NTFS'de böyle sınır yok..

• Benim sx130'un pil kapağı kırıldı. BAntladım ama hem kötü görünüyor hem de bekleme yapınca temazsızlık yapmakta. Bunun tamiri sadece İstanbulda mı oluyor acaba. Daha önce yollayan var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

sx160ıs almayi düşünüyorum fikri olan arkadaslar varmi yada kullanan yazan arkadaşlara teşekkürler.

Manuel ayarları olan bir makine. Bu tür teknik ayarları yapmaktan sıkılır mısınız? Yoksa ben cebimden çıkarırım fotoğrafımı çekerim mi dersiniz? Hiç öyle ayarla uğraşamam mı dersiniz, yoksa bu ayarları olan bir model mi istersiniz? Önce buna açıklık getirelim..

Ben SX150 kullanıyorum. Bu makineyi piyasada bulamadım. Birkaç yerde var, onlar da güvenilir midir bilmiyorum. Fiyatı da 500 TL civarıydı. Ben SX150'mi 280 TL'ye aldım. Ve SX160'ın benim makinemden farkı yok denebilir. Sensör boyutu aynı, enstantane benimkinde 1/2500, SX160'da 1/3200. Bu enstantane değerlerine çıkacağınızı pek sanmadığım için buna da aynı diyebiliriz. ISO aralığı aynı. Bir tek zoom 4x daha fazla SX160'da. Bu da çok şey değiştirmez. Zoom yaptıkça kalite kaybı söz konusu. Bence bu kadr benzer özelliklere ekstra para vermek gereksiz. Hem sıfırını bulmak SX150'ye göre çok daha zor..

Karar sizin.. Eğer ben bu ayarlarla uğraşamam diyorsanız bu tür makinelerden uzak durun..

Teşekkür ederim dostum aydınlattığın için. Fakat yurtdışımdayım şuanda ilk önce sx150 almayı düşündüm, burdada sx150ıs piyasada yok nereye gidip sorduysam hepside o kalktı sx 160 çıktı dedi. O yüzdendirki özellik bakımından pek fark yok zaten burda fiyatıda makul 140 euro.
    Benimde amacım zaten manuel bir makina almak ama öle dslr falan değil yine yanımda taşımak aynı zamanda kaliteli resimler çekmek için böyle bir makina bakıyorum profesyonel değilim tabiki ama normal çekimlerde el titremesi falan olmasını istemediğim için bu makineyi düşünüyorum. Nedense gözüme çok hoş gözüküyor çokda büyük değil tam ideal. Fakat size göre eksileri neler bu makinanın yaşadığınız problemler veya deklanşör hızı falan nasıl mesela arkadaşınız havaya zıpladığında onu havada çekebilecek kadar hızlımı.

• quote:

Teşekkür ederim dostum aydınlattığın için. Fakat yurtdışımdayım şuanda ilk önce sx150 almayı düşündüm, burdada sx150ıs piyasada yok nereye gidip sorduysam hepside o kalktı sx 160 çıktı dedi. O yüzdendirki özellik bakımından pek fark yok zaten burda fiyatıda makul 140 euro.
    Benimde amacım zaten manuel bir makina almak ama öle dslr falan değil yine yanımda taşımak aynı zamanda kaliteli resimler çekmek için böyle bir makina bakıyorum profesyonel değilim tabiki ama normal çekimlerde el titremesi falan olmasını istemediğim için bu makineyi düşünüyorum. Nedense gözüme çok hoş gözüküyor çokda büyük değil tam ideal. Fakat size göre eksileri neler bu makinanın yaşadığınız problemler veya deklanşör hızı falan nasıl mesela arkadaşınız havaya zıpladığında onu havada çekebilecek kadar hızlımı.

O zaman sizin için sx160 daha uygun olur. İstediklerinizi karşılayacağını umuyorum. İmzamdan fotoğraflarıma ulaşabilirsiniz..

Makineden memnunum. Bu fiyata alınabilecek en iyi makine olduğunu düşünüyorum. Ben de fotoğrafa hobi için başladım. Başlangıç olarakda bu makineyi aldım. Tabi DSLR la arada çok fark var. Ama sıradan kompaktlara göre de çok daha kaliteli bir makine. Biraz denemeyle havada yakalarsınız o arkadaşlarınızı :) Sıkıntı gece çekimlerinde. Sensör küçük olduğu için az ışık düşüyor ve karanlık oluyor. Bu yüzden tripod kullanmak gerekiyor. Uzun pozlamayıd da benim gibi çok kullanırsanız tripodsuz olmaz. Gece karanlık olur. İç mekanlar da aynı şekilde. Ama bunu tripod ile aşabiliyoruz, uzun pozlama yaparak. Tabi hareket var ise uzun pozlama yapamayız. Bilgisayardan biraz daha ışık verilebilir bu durumda. Benim fotoğraflarıma bakabilirsiniz, çok fazla oynama yoktur üstlerinde..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: focus2140

Ay resmi çekenler, hangi değerlerle çektiğinizi söyler misiniz? :)

Ben ay resmi çekmedim ama nasıl çekilebileceğini anlatmaya çalışayım dilim döndüğünce..

Sabitlemelisinizönce makinenizi. Yoksa bol kumlanmalı bir fotoğraf elde edeceksiniz Sabitledikten sonra uzun pozlamaya alın. ISO'yu 80'e alın. Diyafram da en küçük değerde olsun. Baktınız aydınlık oldu fazlasıyla, enstantane hızını yükseltin. Ve ya diyafram yükseltin. Karanlık olduysa uzun pozlamanın sonuna dayanabilirsiniz.

Ha bir de self-timer kurun. Titreşimden etkilenmesin makine..
    Deneyerek çekersiniz.. Sonucu paylaşmayı da unutmayın :)

Mesajınızı biraz geç gördüm, dediklerinizi harfiyen uygulamaya çalışacağım bugün tripod da aldım zaten.. Engin fikirleriniz için çok teşekkürler, en yakın zamanda paylaşımlarla görüşmek dileğiyle

• tripotun resmini atabilir misin merak ettim
  • Arkadaşlar Video Kamera Bakıyoruz Maximum 600 TL , Şarjı iyi gidecek (pil veya batarya) görüntü kalitesi ve özellikleri güzel olacak her zamanki standart müşteri istekleri işte Yardımcı olur musunuz. İlgi alanıma girmiyorda
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: usluçocuk06

Arkadaşlar merhaba bi kaç sorum olacak sizde de aynı mı durum bakalım.

teşekürler

Biraz geç cevap olacak ama, yazayım..

SX150 kullanıcısıyım. Biliyorsunuz zoom dışında aynı bizim makineler.. 1. olay bizde de var. Ama bilgisayarda izlediğimde fark etmiyorum o sesi. Bir de ilk başlarda GOM Player'da acayip derecede cıırtlı bir ses geliyordu videodan. Makineden soğuyordum az daha. Sonra başka bir medya oynatıcıda denedim, çıt yok. Gayet güzel ses. Tek medya oynatıcıya bağlı kalmayın..

Hafıza kartınız Fat32 formatındadır. Belli bir kapasiteden sonrasıı kabul etmez. Atıyorum 4 GB. 13 Dakikada bu boyuta ulaşıp kayıt durmuştur. Çoğu kişinin yaşadığı bir durum. Kaartı NTFS olarak formatlayıp da deneyebilirsiniz. Ben denemedim ama NTFS'de böyle sınır yok..

Denemek amacıyla FAT32 den NFTS'ye çevirdim ben Ama bu seferde Hafıza Kartı Hatası diyor. Tekrar Fat32'ye çevirdim.

• 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.