Şimdi Ara

canon sx130 kullanıcıları (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.675
Cevap
20
Favori
241.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kartal2_ocal

Denemek amacıyla FAT32 den NFTS'ye çevirdim ben Ama bu seferde Hafıza Kartı Hatası diyor. Tekrar Fat32'ye çevirdim.

Doğrudur hocam, makine tanımamıştır belki
  • hortt
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunesindostu

hortt

niye hortlatıyorsunuz ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: usluçocuk06

Arkadaşlar merhaba bi kaç sorum olacak sizde de aynı mı durum bakalım.

1.Video çekerken zoom yapmasaınz bile içeresinden sesler geliyor.Daha çok birşey sürtermiş bi küçük motor çalışırmış gibi.
    2.Video çekme denemesi yaptım kayıta bastım doğrusu pil denemesi yapıyordum kaç dakka gider diye kayıta bastım koydum masa üstüne 13 dakka kaydetti dıt sesi geldi durdu. Pil daha full hafıza kardı 8 gb class 10. Sizce makineden mi yoksa standartı mı böyledir

teşekürler

1.motor sesi canon un powershot serisinin hepsinde var nedense
    2.daha önce bi yerde okumustum forumda mı yoksa baska bıryerde mı hatırlamıyorum ama Şöyle diyordu:"Canon powershot sx130 ve üstü modellerde HD video kaydı sunmaktadır. Fakat 720p yani HD kalitede de video kaydını max. 10dk. gerçekleştirmektedir. Bunun nedeni ise uzun süre HD kalitede video kaydı yaptığı için makinanın lensi çok fazla ısınıyormuş sonuç olarak ise makina otomatik olarak kaydı sonlandırmak durumunda kalıyor." şeklinde bir yazı okumuştum. ne kadar doğrudur bilmiyorum ama mantıklı gibi

Not:Geç cevapdan dolayı özür dilerim konuyu uzunca bir süredir girmiyorum.

Bu arada makina ile çekim yaparken arkaplanı flulaştırmak için hangi modda ne tür ayarlar yapmamız gerektiği hakkında fikriniz varmı internetten izlediğim videolarda zoom yaptığımızda gerçekleşiyor ama normal çekimlerde arka planı flulaştırmak nasıl oluyor onu bir türlü çözmedim

• hmm neyse 10 dakikada yeter. Videoya evet ses çıkmıyor sadece çalışırken kendi kendine çıkarıyor. bide videoyu çekerken ara sıra çok kısa aralıklarla hafif bulanıklık oluyor düzeliyor galiba otomatik netleştirmeye çalışıyor videoda
  • quote:

Orijinalden alıntı: naked leader

Bu arada makina ile çekim yaparken arkaplanı flulaştırmak için hangi modda ne tür ayarlar yapmamız gerektiği hakkında fikriniz varmı internetten izlediğim videolarda zoom yaptığımızda gerçekleşiyor ama normal çekimlerde arka planı flulaştırmak nasıl oluyor onu bir türlü çözmedim

f/3.4 ile çekerseniz odaklandığın bölge diğer bölgelere göre daha net olacaktır. haliyle diğer bölgeler daha flu olacaktır. ayrıca lens ile obje arasındaki uzaklığı düşürmek de arka planı flu yapan bir diğer etken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usluçocuk06

videoyu çekerken ara sıra çok kısa aralıklarla hafif bulanıklık oluyor düzeliyor galiba otomatik netleştirmeye çalışıyor videoda

evet çekim sırasında makine sürekli olarak netleme yapıyor o sırada. örneğin manzarayı video ile kayıt ederken görüntüye yakındaki bir insan vs. girerse makine bulanık olan insan yüzünü netleyecektir.
  • Dostum bu resim bir harika yahu

canon sx130 kullanıcıları
  • quote:

Orijinalden alıntı: erergin

quote:

Orijinalden alıntı: arslanbey26

33. İstanbul Rally' sinden çektiğim bir fotoğraf :)

ben hareketli nesnelerin çekiminde bulanık görüntüler alıyorum hep, nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz...

hareketli nesneleri çekerken öncelikle ışığın yeterli koşulda olması gerekmektedir. otomatik modda çekerseniz zaten bulanık çıkma ihtimali düşük ama tv moduna alıp estanteneyi düşürürseni o zaman daha keskin sonuçlar alırsınız. mesela 1/1000 gibi bir estantene değerinde bulanıklık olması çok zordur. estantene büyüdükçe bulanıklık olanağı artar. örneğin 1/4 gibi bir değerde iken elle çekimlerde yüksek oranda bulanıklık görülebilir.

• Arkadaşlar aşağıdaki sorunun bir çözümü var mı yoksa makine mi bozuk. Bu videoda makine sabit bir yerde ama sürekli bulanıklaşıp netleşiyor, çok sinir bozucu bir durum. Bir ayarı falan mı var acaba? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

http://youtu.be/k3FZMMA9rco
  • quote:

Orijinalden alıntı: enorton

Arkadaşlar aşağıdaki sorunun bir çözümü var mı yoksa makine mi bozuk. Bu videoda makine sabit bir yerde ama sürekli bulanıklaşıp netleşiyor, çok sinir bozucu bir durum. Bir ayarı falan mı var acaba? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

dostum bu bi sorun deil...her makinede var...Mesela bir kus cekerken devamli hareket halinde oldugu iicn devamli odaklar...

Şimcik aynı videoyu soyle cek

önce karsına oturttuktan sonra cekeceğin kişileri video cekme tusuna yarım bas...Sonra o ses cıkcak
    sonra elin yarım abasılıyken sol tusa bas ....mf gelicek... Zaten basta odaklama yaptıgımız için karsidaki kişi net cıkcak...
    sonra tekrardan cekme tusuna bastıgında artık normal ceker......

Hareketli bir insanı boyle cekersen zamanla bulanık olmaya baslar... Fakat bu videoda bu yontemle cekersin...Eğer mf sectiğinde karsıdaki insan net deilse yuvarlığı dondurup net olacak sekilde ayarlayabilirsin

• gunesindostu G kullanıcısına yanıt
    uzun zaman olmuş konuya girmeyeli ki bayadır da aktif değil konu... ustam ben de yapamadığım birkaç şeyi yazayım da yardım edebilirseniz iyi olur... bi beceremedim bunları...

1- Öndeki görüntüyü net arkadaki görüntüyü flu nasıl yaparız... (Ne denediysem olmuyor, bi iki kere küçük objelerin iyicine dibine girince yapabildim sadece)
    2- Arka görüntü net ön görüntü flu nasıl yaparız... (Bunu hiç beceremedim, oluyor mu makine de onu da bilmiyorum)
    3- Şu yukarıdaki fotoda arkadaş yoldaki ışık süzmelerini ortaya çıkarmış ya, öyle bir foto için neler yapmak lazım...
    4- Hazır modlardan genelde en iyi görüntü alınan mod hangisi... teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

uzun zaman olmuş konuya girmeyeli ki bayadır da aktif değil konu... ustam ben de yapamadığım birkaç şeyi yazayım da yardım edebilirseniz iyi olur... bi beceremedim bunları...

1- Öndeki görüntüyü net arkadaki görüntüyü flu nasıl yaparız... (Ne denediysem olmuyor, bi iki kere küçük objelerin iyicine dibine girince yapabildim sadece)
    2- Arka görüntü net ön görüntü flu nasıl yaparız... (Bunu hiç beceremedim, oluyor mu makine de onu da bilmiyorum)
    3- Şu yukarıdaki fotoda arkadaş yoldaki ışık süzmelerini ortaya çıkarmış ya, öyle bir foto için neler yapmak lazım...
    4- Hazır modlardan genelde en iyi görüntü alınan mod hangisi... teşekkürler...

1. bizim fotograf makinesi belli ölçüde arkayı flu yapar... arkayı flu yapmak öncelikle arka senden uzakta olmalı...Duvara dayalı halde duvarın flu olması zor....FAkat arkanı ucsuz bucaksız bır manzaaraya doğru yada biraz uzak olması lazım.... makineyi av moduna al ve f değerini en kucuk deger yap. zoom yaptıkca deger değişcektir.... biraz uzaktaysan zooomla yakındaki nesnene o yesil merkez kareyi onun ortasına getir... Ve cek.. Portre cekiosan yuz tanımayı ac ve yuzu odaklasın arka flu olcaktır..

2aynı sekilde arkadakine netlersen ön flu cıkar...

makineyi tv moduna al ve 3-5-15 e kadar sec ve makineyi sabitle cek....
    4.Ben p modunu kullanıyom.Cekeceğim resmi cekemezsem auto mod yerine kolay modu tercih ediyom daha guzel cekio

teşekkür ettim üstad, peki deneye deneye mi buldunuz bu yöntemleri yoksa kılavuzu mu okudunuz... bir de tripod öneriniz var mı ucuzundan birşey yeterli olur mu...
  • quote:

teşekkür ettim üstad, peki deneye deneye mi buldunuz bu yöntemleri yoksa kılavuzu mu okudunuz... bir de tripod öneriniz var mı ucuzundan birşey yeterli olur mu...

fotoğrafcılıkla hafif bi bilgin olsa yeter kardes... takip ede ede buldum bende.. birazda meraklıyım...Ucuzundan bi tripod yeterli olur...
    sağolasın usta, harbi özlemişim bu konuyu, ne zamandan beri giren de yok...
  • quote:

sağolasın usta, harbi özlemişim bu konuyu, ne zamandan beri giren de yok...

herkes sx150 ye kaydı:) ama ben 130 u daha cok seviom sırf su tusa basınca yuze odaklama yapıo o tusu cok kullanıom
  • quote:

quote:

Arkadaşlar aşağıdaki sorunun bir çözümü var mı yoksa makine mi bozuk. Bu videoda makine sabit bir yerde ama sürekli bulanıklaşıp netleşiyor, çok sinir bozucu bir durum. Bir ayarı falan mı var acaba? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

dostum bu bi sorun deil...her makinede var...Mesela bir kus cekerken devamli hareket halinde oldugu iicn devamli odaklar...

önce karsına oturttuktan sonra cekeceğin kişileri video cekme tusuna yarım bas...Sonra o ses cıkcak
    sonra elin yarım abasılıyken sol tusa bas ....mf gelicek... Zaten basta odaklama yaptıgımız için karsidaki kişi net cıkcak...

Hareketli bir insanı boyle cekersen zamanla bulanık olmaya baslar... Fakat bu videoda bu yontemle cekersin...Eğer mf sectiğinde karsıdaki insan net deilse yuvarlığı dondurup net olacak sekilde ayarlayabilirsin

Üstadım detaylı cevabınız için çok teşekkürler. Diyelim odada sabit bir nesyeni değil, 4-5 kişiyi ve çocukları çekiyoruz. Tek kişiye odaklanmasını istemiyoruz, bu sefer makine her hareketemizde otomatik olarak odaklanmaya çalışacak anladığım kadarıyla.

• quote:

quote:

quote:

Üstadım detaylı cevabınız için çok teşekkürler. Diyelim odada sabit bir nesyeni değil, 4-5 kişiyi ve çocukları çekiyoruz. Tek kişiye odaklanmasını istemiyoruz, bu sefer makine her hareketemizde otomatik olarak odaklanmaya çalışacak anladığım kadarıyla.

Evet dostum aynen oyle. .odaklamayı uzaklık olarak dusun makıne 1 m ilerdelkı cocuguna odakladı ,Cocugun 5metre ileri gittiğinde odaklamasa cocugun flu cıkarrrrr... Yenıden odak sağlıyorki netlemeye calısıor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bu benden Konya Bosna mahallesi :))
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.