Şimdi Ara

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ### (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.950
Cevap
67
Favori
318.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gekren

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

quote:

Merhabalar, makine carsamba gunu elime ulasti. Gunduz cekimleri gercekten olaganustu biraz bilginiz olsun cok kaliteli kareler yakalayabilirsiniz.

Bascek'te ki bilgileri mutlaka okuyun, ben onlarin ciktisini aldim bir gecede ezberledim gerekli seyleri.

Yalniz gece cekimleri tripodsuz cok iyi diyemem. En ufak titremede bulanik olabiiyor maalesef..

Bugun bulundugum yerden kullanisli, pratik bir boyun askili canta aldim, simdi tek eksigim tripod. Tripod icin oyle cok kaliteli olmayacak(gece cekimleri pek yapmiyorum) kullanisli, tasimasi kolay olacak uygun fiyata 15-30 TL arasi bir sey onerebilecek var mi? Internetten kapida odeme ile almak istiyorum.

Bir sorum daha var; bizim makine icin boyun askisi kullanma imkanimiz var mi?

Bu sorulara yanit gelmemis ek olarak bir kac soru daha yoneltmek istiyorum;

1.Ornek; havada ucan bir kusu, hizli giden bir cismi net ve dondurulmus vaziyette nasil cekebilirim?

2.Havadaki bir kusu uzakta duran bir canliyi arkasi flu olarak nasil cekebilirim? Kullanim klavuzunda bir agacin dalindaki 2 papagani arkasi flu olarak cekmisler cok hosuma gitti..

3. Arabada hareket halinde ilerlerken camdan disardaki bir yeri bulanik olmadan, net olarak nasil cekebilirim?

Onceki ve simdi ki sordugum sorularin yanitlarini elbet bilen vardir. Burdaki arkadaslarin bilgisine guvendigim icin sizlere soruyorum.. Ben ve diger makineyi yeni almis arkadaslara buradaki bilgili arkadaslarin yardimci olmasi gerek..

İlk mesajdan itibaren bildiklerimi yazayım.

Öncelikle tripod konusunu sakın bu akrobat tripodlar ile çözmeye çalışmayın. Daha önce bu tip tripoddan almıştım iyi güzel her yere boruya bile sarıp kullanabiliyorsunuz ancak zamanla çok çabuk yıpranıyor ve tabiri caizse yalama oluyor. Ben sahibinden sitesinden elden 10 tl ye aldım bir tripod ve çok memnunum. Normalde 10 cm. Ayakları açılınca 16 cm oluyor. Akşam fotosunu paylaşırım fikir vermesi açısından.

Boyun askısı için ben takılma yeri göremedim ancan zaten boyun askısı için biraz ufak kalır makine olarak.

Havada uçan bir kuşu, el sallayan bir insanı enstantane değerleri ile oynayarak hareketsiz gibi çekebilirsiniz. Bunu otomatik isterseniz tv modunda çekimde size enstantaneyi ayarlama fırsatı verir makine diğer ayarları kendisi yapar. Burada kilit nokta ışık yetersiz yerlerde bu ayarları çok düşüremezsiniz. Mesela hafif ışıklı ortamda 1/100 ile bir kuşu fazla sert kanat çırpmıyorsa haketsiz çekersiniz ancak yukardan düşen bir cismi aydınlık çekemezsiniz. Bu çekim modunda ışık çok önemli. Işık için iso değerine yüklenmek de fotoğrafta kumlama etkisi yapar. Bence değerler kuş için 1/100 veya 1/250, el sallayan insan için 1/250 ve üzeri, düşen cisim içinse 1/500 ve üzeri olmalıdır.

Diğer konu arka flu fotoğrafları ise av modunda çekebilirsiniz. Av modunda değer ne kadar düşükse arka taraf o kadar ölür mantık bu.

3 nolu sorunun cevabı zaten1 numaranın cevabı.

Bu yazdıklarımı profesyonel biri olarak almayın kesin yanlışım eksiğim vardır. Zaten bir yanlış varsa yazdıklarımda arkadaşlar düzeltecektir. Mantığı anlamak açısından tv modunda cismi hareketsiz yakalamak için diyafram ne kadar kısa süre açık kalırsa o kadar net ve hareketsiz foto yakalar. Yani yaptığımız ayar diyaframın açılış kapanış hızını belirler. Gözünüzü nasıl hızlı açıp kaparsanız gözünüze giren ışık azalırsa fotoğraf makinasında da durum aynıdır. Diğer konuda da av modunda nasıl gözünüz bir cisme odaklıyken diğer cisimler flu olur siz ne kdar odaklamayı düşürürseniz makinenin gözbebeğini yani diyaframı küçültürsünüz. Umarım anlatabilmişimdir.

Edit: Ayni mesaj ikinci kez gitmis bu silinebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Aksu -- 3 Aralık 2012; 20:27:47 >

• Makina gerçekten çok hoş ancak piller bitti bile Manuel ayarları nereden çözebilirim bildiğiniz bir kaynak var mı yoksa deneyerek mi ilk çektiğim 2-3 resmi atacağım yarın pek iyi değil ancak olsun zararı yok kimseye
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke1235

Makina gerçekten çok hoş ancak piller bitti bile Manuel ayarları nereden çözebilirim bildiğiniz bir kaynak var mı yoksa deneyerek mi ilk çektiğim 2-3 resmi atacağım yarın pek iyi değil ancak olsun zararı yok kimseye

Bascek'e bak hocam, orasi cok yardimci oldu bana :)
  • Beyler manuel ayarda flash nerden kapatılıyor
  • quote:

Beyler manuel ayarda flash nerden kapatılıyor

Yukardaki flash aciksa kapat onu :)
  • quote:

quote:

Beyler manuel ayarda flash nerden kapatılıyor

Yukardaki flash aciksa kapat onu :)

Çok karanlık oluyor resim standart modda aynı şey flash kapalı çok iyi ama manuel ayarda öyle değil o yukarıdakini kapatınca manuel ayarda zaten resim çekmeden bile baya bi kararma oluyor

• Makinayi yeni aldim ve elimdeki sanyo eneloop 2000 mah piller ile kullanirim diyordum. Bugun sarji dolu pilleri takmama ragmen batarya az uyarisi verdi ve kapandi. Makinanin 2000 mah den daha guclu pile ihtiyac duymasi pek hosuma gitmedi dogrusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flaşı kapatıyoruzda açamıyor muyuz? Flaşı açıyorum ama ortama göre ayarlıyor. Ben flaşlı çekmek için karanlık ortam mı ayarlayayım yoksa lensi kapatıp yarım deklanşör basıp öyle mi yapayım diyeceğim bu sefer odaklama problem.
  • @berke1235 Manuel modda enstantaneyi isiga gore ayarlamadiginizda flas kapali olursa tabiki karanlik olacaktir ki zaten manuel modda flasli cekim yapinca fotograf nedense karanlik cikiyor, flasli cekimlerinizi TV veya Auto modda yapin :)

@Network Hocam, flasin gerek oldugu zamanlarda TV veya Auto modda kullanmani tavsiye ederim. Manuel modda verim alinmiyor, ben oyle yapiyorum. Manuel modda flas kullanmadan net fotograf icin ise tripod sart, tripod olduktan sonra guzel kareler ortaya cikabiliyor :)
  • Şimdi baktım da ilk sayfada eneloop 2000mah pil önerilmiş. Bu pillerle benim makina 1 dk falan çalışıyor maalesef. Benden başka bu pilleri kullanan var mı acaba?

• Tam şarjda dediğinizin mümkün olmaması lazım. Panasonic Evolta kullanıyorum, 2050 mAh. 1 ay önce şarj ettim, ara ara kullandım ve daha bugün şarjı bitti.
  • @herdem09 Mutlaka sarj cihazin bozuktur veya pilleri cihaza yanlis takip sarj oldugu saniyor olabilirsin. Ben 2500 mAh pillerden kullaniyorum makineyi alali kisa zaman oldu. Ilk aldigimda 2 gun alkalin pilleri bitirdim ardindan sarj ettigim pilleri kullandim. Makineyi cok sIk kullanmama ragmen 2 haftaya yakin dayandi ve simdi diger sarj ettigim pillere gectim 3 gundur sorunsuz kullaniyorum.
  • Tekrar şarj edip kontrol etmem lazım o halde. Normalde şarj cihazını yeni değiştirdim. Energizer kullanıyordum sanyo nunkine geçiş yaptım. Aynı pilleri gamepad de de kullandım yeni şarj cihazıyla şarj ettikten sonra ve böyle bir problem yaşamadım. Bi tekrar deneyip sonuçları bildiririm buradan.

• Tripodsuz çekim. Çoğu SCN süper canlı mod. Bir kaçı minyatür mod. Gerisi Auto.

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###

• Hocam neresi burasi? Ozellikle sondan 2. resim?

Gecen gun eneloop-sx150 ikilisiyle ilgili makinenin birkac dakika sonra kapandigini soylemistim. Sanirim piller tembellige alismis :D Kullandigim piller uzun suredir cok seyrek az guc gerektiren bir cihazda kullaniliyordu. Boyle bi kullanimdan sonra makinaya 1 dk dayandi ilk denemelerde ama simdi ayni pillerle bayagi cekim yaptim sarj etmeden. Batarya zayif sembolu arada yanip sonse de makine kapanmiyor. Birkac sarj-desarj cevriminden sonra tamamen normale doner diye umuyorum.

Bu arada makinayla gelen belli bir rengi birakip kalani siyah beyaz yapma ozelligi cok hosuma gitti. Saglicakla...

• @MirAccK Fotograflar guzel hocam devamini bekliyoruz, ozellikle 5. fotograf cok hos olmus :)
    5. Fotograftaki yerin neresi oldugunu ogrenebilir miyim?

@herdem09 Sorununun cozuldugune sevindim, cekimlerini bekliyoruz :)
  • @EmreAksu @herdem09 Karaman - Ermenek yolu Mut tarafında bir bölge
  • Selamlar

Makine cok guzl ancak pil sorunu buyuk

Gp ultra piller ile 10 dakika video 20 resim cektin mi bitiriyor... Flasli

Varta 2500 mah sarjli ile de ayni

Bir tavsiyeniz var midir?

Syg

• @MirAccK, trekking-dağcılık faaliyetleri var herhalde, güzel manzara, özellikle göl fotoğrafı...
  • Buraları boş bırakmayalım arkadaşlar

Bayrağımız..

Makro denemesi

Buda benim Ferrari'm (ImageShack 5 MB fazlasını yüklemediği için fotoğraf boyutunu küçülttüm)

Efsane

Buda uzaktan zoom ile çektiğim minareler. Camii minaresi sarı kırmızı değildi üst taraf kırmızı altları krem rengiydi biraz efekt ve ışık katınca böyle oldu (ImageShack 5 MB fazlasını yüklemediği için fotoğraf boyutunu küçülttüm)

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.