Bildirim
### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ### (30. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
@MirAccK Guzel kareler hocam, bende de yeni ve kaliteli fotograflar var en kisa zamanda vakit buldugumda yukleyecegim -
Arkadaşlar bu makinede iki şarjlı pille ortalama kaç fotoğraf çekiliyor ? bende bu makineden alacaktım fakat electro world e gittiğimde oradaki görevli çok çabuk bitiyor pili en fazla 50 fotoğraf çekersiniz dedi onun yerine olympus sz-14'ü önerdi benimde kafam karıştı -
quote:
Orijinalden alıntı: xxjamesbond
Arkadaşlar bu makinede iki şarjlı pille ortalama kaç fotoğraf çekiliyor ? bende bu makineden alacaktım fakat electro world e gittiğimde oradaki görevli çok çabuk bitiyor pili en fazla 50 fotoğraf çekersiniz dedi onun yerine olympus sz-14'ü önerdi benimde kafam karıştı
Eski makinemden kalma pek bilinik bir marka olmayan sarjli piller vardi. 3 hafta once sarjini full doldurmustum ve 3 haftadir dun sabah uyari vermeye basladi bugun halen daha kullaniyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Emre Aksu
quote:
Arkadaşlar bu makinede iki şarjlı pille ortalama kaç fotoğraf çekiliyor ? bende bu makineden alacaktım fakat electro world e gittiğimde oradaki görevli çok çabuk bitiyor pili en fazla 50 fotoğraf çekersiniz dedi onun yerine olympus sz-14'ü önerdi benimde kafam karıştı
Eski makinemden kalma pek bilinik bir marka olmayan sarjli piller vardi. 3 hafta once sarjini full doldurmustum ve 3 haftadir dun sabah uyari vermeye basladi bugun halen daha kullaniyorum.
O Zaman ben Canon alıyım teşekkürler :) -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Emre Aksu
quote:
Eski makinemden kalma pek bilinik bir marka olmayan sarjli piller vardi. 3 hafta once sarjini full doldurmustum ve 3 haftadir dun sabah uyari vermeye basladi bugun halen daha kullaniyorum.
O Zaman ben Canon alıyım teşekkürler :)
Pisman olmazsin, bu is icin saglam bir altyapin olur
-
Makineyi alalı bir ay falan oluyor ara ara kurcalıyorum ama herkes tripodla çekilen fotoğraflarda hava atarken, el ile çekimde ve özellikle bebek gibi fotoğraf çekiminde hareket edildiğinde resmen rezil ediyor fotoyu. Dün çocuğun doğumgünü heba oldu bu makine yüzünden, çekimleri fotoğraftan anlayan bir arkadaş yapmasına rağmen. Kendisi kurcalayacak vakit olmadığı için auto da yada p'de çekti. Arkadaşın bundan daha ucuz kompact makinesi olmasa neredeyse çocuk, doğumgününde son duraktaki insanlar gibi çıkacaktı:)
Şimdi beni acemilikle falan suçlayacaksınız ama gerçekleri birinin de haykırması lazım, bu makine hareketli nesnelerde özellikle auto modunda berbat.Manuel mod iyi olsa da alacaklar buna göre alsın! Ha ben herkese söyler, milleti bekletir ayar yapar, hatta tripodu kurar sonra fotoğraf çekerim derseniz o ayrı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innovancenothing -- 16 Aralık 2012; 2:17:10 > -
quote:
Orijinalden alıntı: tamerin
Makineyi alalı bir ya falan oluyor ara ara kurcalıyorum ama bu makinenin neden bu kadar övüldüğünü anlamadım. Herkes tripodla çekilen fotoğraflarda caka satarken, el ile çekimde ve özellikle bebek gibi fotoğraf çekiminde hareket edildiğinde resmen rezil ediyor fotoyu. Dün çocuğun doğumgünü heba oldu bu makine yüzünden, çekimleri fotoğraftan anlayan bir arkadaş yapmasına rağmen. Kendisi kurcalayacak vakit olmadığı için auto da yada p'de çekti. Arkadaşın bundan daha ucuz kompact makinesi olmasa neredeyse çocuk, doğumgününde son duraktaki insanlar gibi çıkacaktı:)
Şimdi beni acemilikle falan suçlayacaksınız ama gerçekleri birinin de haykırması lazım, bu makine hareketli nesnelerde özellikle auto modunda berbat.Alacaklar buna göre alsın! Ha ben herkese söyler, milleti bekletir ayar yapar, hatta tripodu kurar sonra fotoğraf çekerim derseniz o ayrı.
Hocam 1-2 gun icinde musait oldugum zaman cektigim yeni(hareketli kus vb.) fotograflari yukleyecegim. Ben, gece olsun gunduz olsun farketmeksizin istedigim bir nesneyi, canliyi dondurarak cekebiliyorum. Hele bir de ev ortamiysa ac flasi enstantaneyi yuksek bir rakama getir ondan sonra bebek cekimleriniz hareketli cikiyor mu, cikmiyor mu burada tartisalim. Makine altyapi saglayacak en saglam makine. Onceki yukledigim acemilik fotograflarina bir bakin acemi iken cektim o fotograflari hic biri yeni degil. Yani acemi iken bile bir seyler yapabilmisim sanirim. Yeni cektigim fotograflari yukleyince makinenin kalitesini anlayip, kendi acemiligini suclayacaksin. Benim fotograflarim sart degil tabii bir onceki sayfalarda arkadaslarin yukledigi cok kaliteli kareler de mevcut. Bir cok fotograf icin SX130 konusuna da goz atabilirsin.
-
Dostum senden tavsiyem eve 30 Kişiyi topla, 1 yaşındaki çocuğu da mum üflemek için karşına geçir, bu arada herkesin kafasından başka bir şey çıksın, o arada enstantaneyi ayarla, hatta sen de çekilmek iste ve makineyi başkasına ver! Dün yaşadığım bunlar! Size auto çekiminde berbat diyorum, siz hala enstanteneyi ayarla falan diyorsunuz. Benim derdim şu, alacaklar auto çekiminin hareketli çekimlerde berbat olduğudur. Benim Nokia N8 bile daha ,y,, o derece yani. Yoksa ben de biliyorum enstantane falan ayarlamayı. İkinci makine olarak ideal yani.. -
quote:
Pil performansi konusunda farkli sitelerden arastirma yaptiktan sonra kararinizi vermenizi oneririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Dostum senden tavsiyem eve 30 Kişiyi topla, 1 yaşındaki çocuğu da mum üflemek için karşına geçir, bu arada herkesin kafasından başka bir şey çıksın, o arada enstantaneyi ayarla, hatta sen de çekilmek iste ve makineyi başkasına ver! Dün yaşadığım bunlar! Size auto çekiminde berbat diyorum, siz hala enstanteneyi ayarla falan diyorsunuz. Benim derdim şu, alacaklar auto çekiminin hareketli çekimlerde berbat olduğudur. Benim Nokia N8 bile daha ,y,, o derece yani. Yoksa ben de biliyorum enstantane falan ayarlamayı. İkinci makine olarak ideal yani..
Bana manuel olupta autosu cok kaliteli olan bir makine soyler misin? Enstantane'yi ayarlamak icin zamana bile ihtiyacin yok M'e al ISO'yu 80'de tut son olarak Diyafram min. ve Enstantane max. 1/1600 - min. 1/400 olacak sekilde flas acik fotograflarini cek. Bunlar sana uzun gelebilir sadece bu gibi durumlarda bunlari onceden ayarlayacaksin. Benim makine her zaman M modunda ayarlar bu sekilde surekli doga, canli cekimleri yaptigim icin sadece isiga gore Enstantane'yi ayarliyorum.
-
Arkadaşlar merhaba.
Konuda ki yorumlarınızı takip ediyorum bayağıdır.
Bende dün gittim canon sx150 aldım. Yanında 4 adet verta ready 2 use pil, hafıza kartı birde çanta aldım.
Büyük merakla aldım umarım ayarlarını yapabilirim ve pişman olmam.
Bir çok terim var ve hiç biri ne işe yarıyor bilmiyorum.
Kısaca, mesela manzara fotoğrafı cekmek için en güzel ayarları, portre cekmek için en, gece çekim için ayarları en güzel şekilde nasıl yapabilirim açıklayabilirmisiniz ?
Birde macro çekmeyi bulamadım :( -
quote:
Orijinalden alıntı: thetex
Arkadaşlar merhaba.
Konuda ki yorumlarınızı takip ediyorum bayağıdır.
Bende dün gittim canon sx150 aldım. Yanında 4 adet verta ready 2 use pil, hafıza kartı birde çanta aldım.
Büyük merakla aldım umarım ayarlarını yapabilirim ve pişman olmam.
Bir çok terim var ve hiç biri ne işe yarıyor bilmiyorum.
Kısaca, mesela manzara fotoğrafı cekmek için en güzel ayarları, portre cekmek için en, gece çekim için ayarları en güzel şekilde nasıl yapabilirim açıklayabilirmisiniz ?
Birde macro çekmeyi bulamadım :(
Burasi sana yardimci olacaktir;
www.bascek.com -
quote:
Dostum senden tavsiyem eve 30 Kişiyi topla, 1 yaşındaki çocuğu da mum üflemek için karşına geçir, bu arada herkesin kafasından başka bir şey çıksın, o arada enstantaneyi ayarla, hatta sen de çekilmek iste ve makineyi başkasına ver! Dün yaşadığım bunlar! Size auto çekiminde berbat diyorum, siz hala enstanteneyi ayarla falan diyorsunuz. Benim derdim şu, alacaklar auto çekiminin hareketli çekimlerde berbat olduğudur. Benim Nokia N8 bile daha ,y,, o derece yani. Yoksa ben de biliyorum enstantane falan ayarlamayı. İkinci makine olarak ideal yani..
Karışmayacaktım ama dayanamadım
Güzel kardeşim nerde 3 liraya 5 köfte? Söyle de bizde gidip yiyelim.. Bu paraya alınacak en iyi makine diyoruz. "Mükemmel" demiyoruz. Ha çeken arkadaşı da çok merak ettim o ayrı. Madem bu tür fotoğraflara tahammülün yok; bayılırsın 1500-2000 lira, alırsın daha iyi bir şey, sonrada 100 kişi toplarsın her birine tek tek mum üfletir, çatır çatır çekersin..
Saygılar, sevgiler
-
-
-
quote:
Makineyi alalı bir ya falan oluyor ara ara kurcalıyorum ama bu makinenin neden bu kadar övüldüğünü anlamadım. Herkes tripodla çekilen fotoğraflarda caka satarken, el ile çekimde ve özellikle bebek gibi fotoğraf çekiminde hareket edildiğinde resmen rezil ediyor fotoyu. Dün çocuğun doğumgünü heba oldu bu makine yüzünden, çekimleri fotoğraftan anlayan bir arkadaş yapmasına rağmen. Kendisi kurcalayacak vakit olmadığı için auto da yada p'de çekti. Arkadaşın bundan daha ucuz kompact makinesi olmasa neredeyse çocuk, doğumgününde son duraktaki insanlar gibi çıkacaktı:)
Şimdi beni acemilikle falan suçlayacaksınız ama gerçekleri birinin de haykırması lazım, bu makine hareketli nesnelerde özellikle auto modunda berbat.Alacaklar buna göre alsın! Ha ben herkese söyler, milleti bekletir ayar yapar, hatta tripodu kurar sonra fotoğraf çekerim derseniz o ayrı.
Hocam hareketi donduramamandan dolayı makineyi suçlamıştın. Fotoğrafları yükledim bakabilirsin.
-
@Emre Aksu kardeşim şu fotoğraflara yazı yazıyorsun ya, değiştir bence o yazıyı -
quote:
Orijinalden alıntı: mmarass
quote:
Karışmayacaktım ama dayanamadım
Güzel kardeşim nerde 3 liraya 5 köfte? Söyle de bizde gidip yiyelim.. Bu paraya alınacak en iyi makine diyoruz. "Mükemmel" demiyoruz. Ha çeken arkadaşı da çok merak ettim o ayrı. Madem bu tür fotoğraflara tahammülün yok; bayılırsın 1500-2000 lira, alırsın daha iyi bir şey, sonrada 100 kişi toplarsın her birine tek tek mum üfletir, çatır çatır çekersin..
Saygılar, sevgiler
Boşver dostum sen karışma! Senin gibi anlama yoksunu kişiler beni anlayamaz zaten ki o kadar kıt ki benim hareketli nesnelerde karşılaştırdığım makine Nokia N8 kamerası!!
Benim yazdıklarımı anlamaya çalışanlar vardır diye yineleyelim: Bu makineyi tek eleştirdiğim nokta hareketli nesnelerde ve elin en ufak titremesinde auto modunda tam bir felaket olması. Özel günlerini, mesela bebeğinin her anını çekmek için az daha verip(!) iyi bişey alayım diyenler almasın. Gitsinler normal kompakt makine alsınlar. Bu makineyi gerçekten yukarıdaki arkadaşlar gibi işin gücün olmadığı zamanda otu kuşu çekecekler; her fotoğraftan önce 1-2 dakika ayar yapacaklar alsın.
Saygılar..
-
Ayrıca @Emre Aksu kardeşim, defalarca hareketli nesne çekimi yapıp yakaladığın en güzellerini buraya koyman gayet güzel bir yaklaşım, ellerine sağlık! Ben de yarın tekrar aynı 30 kişiyi toplayıp bir doğumgünü daha yapmayı düşünüyorum. Kusura bakmayın auto modunda sorun varmış, enstantane ayarlarını bu sefer yaptım diyeceğim:)
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X