Şimdi Ara

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ### (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.950
Cevap
67
Favori
318.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @mmarass Hocam ben oyle seviyorum valla

@tamerin Hocam oncelikle yazilarimda bir art niyet veya on yargi arama. Sadece makinenin kullanimini tam olarak kavrayamamandan dolayi makineye biraz suc atmissin www.bascek.com burasi sana cok yardimci olacaktir, ben makineyi aldigim gun bu sitedeki enstantane, iso ve diyafram konularini yazicidan cikarttim ve o gece ezberledim hepsini. Gunduz cekimlerinde Enstantaneyi 1/200 ustunde tutup hareketli nesneleri dondurabilirsin. Ama mutlaka ISO'yu her zaman 80'de tut daha fazlasi kumlanma yapabiliyor. Renklerim seceneginde orada Canli var onu sec hep o kalsin. Diyafram ise benim her zaman en dusuk durumda farkettiysen kuslarin bazilari flu olarak cikmis. Aksam ev cekimlerinde Enstantane o ayarlarda olacagindan karanlik cekim yapacaktir tavsiyem flasi acik tutman. Az cok sey biliyorum yeni oldugun icin burada takildigin bir sey olursa konusuruz yardimci olmak isterim..

Edit: Defalarca cekim keske yapabilseydim belki daha guzel kareler ortaya cikardi. Kuslar yerinde durmuyordu bile, bunlarin hepsi tek cekimden cikan kareler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Aksu -- 15 Aralık 2012; 23:39:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerin

quote:

Orijinalden alıntı: mmarass

quote:

Dostum senden tavsiyem eve 30 Kişiyi topla, 1 yaşındaki çocuğu da mum üflemek için karşına geçir, bu arada herkesin kafasından başka bir şey çıksın, o arada enstantaneyi ayarla, hatta sen de çekilmek iste ve makineyi başkasına ver! Dün yaşadığım bunlar! Size auto çekiminde berbat diyorum, siz hala enstanteneyi ayarla falan diyorsunuz. Benim derdim şu, alacaklar auto çekiminin hareketli çekimlerde berbat olduğudur. Benim Nokia N8 bile daha ,y,, o derece yani. Yoksa ben de biliyorum enstantane falan ayarlamayı. İkinci makine olarak ideal yani..

Karışmayacaktım ama dayanamadım
    Güzel kardeşim nerde 3 liraya 5 köfte? Söyle de bizde gidip yiyelim.. Bu paraya alınacak en iyi makine diyoruz. "Mükemmel" demiyoruz. Ha çeken arkadaşı da çok merak ettim o ayrı. Madem bu tür fotoğraflara tahammülün yok; bayılırsın 1500-2000 lira, alırsın daha iyi bir şey, sonrada 100 kişi toplarsın her birine tek tek mum üfletir, çatır çatır çekersin..
    Saygılar, sevgiler

Boşver dostum sen karışma! Senin gibi anlama yoksunu kişiler beni anlayamaz zaten ki o kadar kıt ki benim hareketli nesnelerde karşılaştırdığım makine Nokia N8 kamerası!!

Benim yazdıklarımı anlamaya çalışanlar vardır diye yineleyelim: Bu makineyi tek eleştirdiğim nokta hareketli nesnelerde ve elin en ufak titremesinde auto modunda tam bir felaket olması. Özel günlerini, mesela bebeğinin her anını çekmek için az daha verip(!) iyi bişey alayım diyenler almasın. Gitsinler normal kompakt makine alsınlar. Bu makineyi gerçekten yukarıdaki arkadaşlar gibi işin gücün olmadığı zamanda otu kuşu çekecekler; her fotoğraftan önce 1-2 dakika ayar yapacaklar alsın.

Saygılar..

N8 in kamerasıyla karşılaştırmandan belliydi zaten hiçbir şey anlamadığın. Takıl kafana göre.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum senden tavsiyem eve 30 Kişiyi topla, 1 yaşındaki çocuğu da mum üflemek için karşına geçir, bu arada herkesin kafasından başka bir şey çıksın, o arada enstantaneyi ayarla, hatta sen de çekilmek iste ve makineyi başkasına ver! Dün yaşadığım bunlar! Size auto çekiminde berbat diyorum, siz hala enstanteneyi ayarla falan diyorsunuz. Benim derdim şu, alacaklar auto çekiminin hareketli çekimlerde berbat olduğudur. Benim Nokia N8 bile daha ,y,, o derece yani. Yoksa ben de biliyorum enstantane falan ayarlamayı. İkinci makine olarak ideal yani..

Güzel kardeşim nerde 3 liraya 5 köfte? Söyle de bizde gidip yiyelim.. Bu paraya alınacak en iyi makine diyoruz. "Mükemmel" demiyoruz. Ha çeken arkadaşı da çok merak ettim o ayrı. Madem bu tür fotoğraflara tahammülün yok; bayılırsın 1500-2000 lira, alırsın daha iyi bir şey, sonrada 100 kişi toplarsın her birine tek tek mum üfletir, çatır çatır çekersin..
    Saygılar, sevgiler

Boşver dostum sen karışma! Senin gibi anlama yoksunu kişiler beni anlayamaz zaten ki o kadar kıt ki benim hareketli nesnelerde karşılaştırdığım makine Nokia N8 kamerası!!

Benim yazdıklarımı anlamaya çalışanlar vardır diye yineleyelim: Bu makineyi tek eleştirdiğim nokta hareketli nesnelerde ve elin en ufak titremesinde auto modunda tam bir felaket olması. Özel günlerini, mesela bebeğinin her anını çekmek için az daha verip(!) iyi bişey alayım diyenler almasın. Gitsinler normal kompakt makine alsınlar. Bu makineyi gerçekten yukarıdaki arkadaşlar gibi işin gücün olmadığı zamanda otu kuşu çekecekler; her fotoğraftan önce 1-2 dakika ayar yapacaklar alsın.

Saygılar..

N8 in kamerasıyla karşılaştırmandan belliydi zaten hiçbir şey anlamadığın. Takıl kafana göre.

Alıntıları Göster

Aslında belli bir seviyeden pek aşağı inmiyorum ama senin gibi laubali insanlara da tahhammül edemiyorum. Ama yapacak birşey yok, teşhisim zamanında az kitap okuman. Eğer yeterince okusaydınız, N8 kamerası ile bu makinenin hareketl, nesneler karşısındaki bulanıklık derecesini karşılaştırdığımı anlardınız. Bunu sizin anlamanız için de değil, burayı okuyan kişileri aydınlatmak için söylüyorum. Lütfen bundan sonra bana cevap yazmayınız..Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

@mmarass Hocam ben oyle seviyorum valla

@tamerin Hocam oncelikle yazilarimda bir art niyet veya on yargi arama. Sadece makinenin kullanimini tam olarak kavrayamamandan dolayi makineye biraz suc atmissin www.bascek.com burasi sana cok yardimci olacaktir, ben makineyi aldigim gun bu sitedeki enstantane, iso ve diyafram konularini yazicidan cikarttim ve o gece ezberledim hepsini. Gunduz cekimlerinde Enstantaneyi 1/200 ustunde tutup hareketli nesneleri dondurabilirsin. Ama mutlaka ISO'yu her zaman 80'de tut daha fazlasi kumlanma yapabiliyor. Renklerim seceneginde orada Canli var onu sec hep o kalsin. Diyafram ise benim her zaman en dusuk durumda farkettiysen kuslarin bazilari flu olarak cikmis. Aksam ev cekimlerinde Enstantane o ayarlarda olacagindan karanlik cekim yapacaktir tavsiyem flasi acik tutman. Az cok sey biliyorum yeni oldugun icin burada takildigin bir sey olursa konusuruz yardimci olmak isterim..

Edit: Defalarca cekim keske yapabilseydim belki daha guzel kareler ortaya cikardi. Kuslar yerinde durmuyordu bile, bunlarin hepsi tek cekimden cikan kareler

Emre Bey, öncelikle ılımlı mesajınız için teşekkür ederim.
    Ben sadece belli markaların ürünlerinin konularında belli bir mesaj sayısından sonra forumdaşlarda fanatiklik ve makineye (TV,Fotoğraf makinesi, Araba, bilgisayar,işlemci vb.) karşı duygusal bir bağ oluşuyor. Ama bu durum bende yok ve acımasızca aldığım bir ürünü eleştirebiliyorum ki benim beklentilerimle paralel bir başka kullanıcı bundan ders çıkarsın.
    Benim eleştirdiğim tek nokta bu makinede auto modunun hareketli nesnelerdeki zaafı. Ayarsız kompact performansı verse bile yeter ama bu bile yok. Zaten benim mesajdan sonra da bir arkadaş belirtmişti autodan fazla birşey beklenilmemesi gerektiğini. Benim derdim yeni alacaklara bunu belirtmek. Yani en azından auto modunda çekerim diyenler için. İnanın sadece 1 yaşındaki oğlumu çekerim diye aldım, ama çocuk yerinde durmadığı için bir türlü net foto elde edemiyorum. Keşke beni de uyaran bir arkadaş olsaydı da ben de başka bir makineye yönelseydim ama almışken daha fazla özellik olması cezbetmiyor mu? (Aldığım smart TV'nin internetini bir kere bile açmadım mesela).

Lütfen tekrar diyafram, enstantane falan demeyin. Hangi ayar aralıklarını kullanmam gerektiğini PM atarsanız tabiki kullanırım ama çocuk mesela o ara yeni birşey yapıyor alelacele yapışıyorsun makineye, tek amacın deklanşöre bir an önce basıp o anı kaçırmamak. Ama olmuyor işte.

Umarım derdimi anlamışsınızdır..

• quote:

quote:

@mmarass Hocam ben oyle seviyorum valla

Emre Bey, öncelikle ılımlı mesajınız için teşekkür ederim.
    Ben sadece belli markaların ürünlerinin konularında belli bir mesaj sayısından sonra forumdaşlarda fanatiklik ve makineye (TV,Fotoğraf makinesi, Araba, bilgisayar,işlemci vb.) karşı duygusal bir bağ oluşuyor. Ama bu durum bende yok ve acımasızca aldığım bir ürünü eleştirebiliyorum ki benim beklentilerimle paralel bir başka kullanıcı bundan ders çıkarsın.
    Benim eleştirdiğim tek nokta bu makinede auto modunun hareketli nesnelerdeki zaafı. Ayarsız kompact performansı verse bile yeter ama bu bile yok. Zaten benim mesajdan sonra da bir arkadaş belirtmişti autodan fazla birşey beklenilmemesi gerektiğini. Benim derdim yeni alacaklara bunu belirtmek. Yani en azından auto modunda çekerim diyenler için. İnanın sadece 1 yaşındaki oğlumu çekerim diye aldım, ama çocuk yerinde durmadığı için bir türlü net foto elde edemiyorum. Keşke beni de uyaran bir arkadaş olsaydı da ben de başka bir makineye yönelseydim ama almışken daha fazla özellik olması cezbetmiyor mu? (Aldığım smart TV'nin internetini bir kere bile açmadım mesela).

Lütfen tekrar diyafram, enstantane falan demeyin. Hangi ayar aralıklarını kullanmam gerektiğini PM atarsanız tabiki kullanırım ama çocuk mesela o ara yeni birşey yapıyor alelacele yapışıyorsun makineye, tek amacın deklanşöre bir an önce basıp o anı kaçırmamak. Ama olmuyor işte.

Umarım derdimi anlamışsınızdır..
    Derdinizi anladim dedigim gibi boyle durumlar icin makineyi onceden hazir tutacaksiniz. Evet auto modu BERBAT manuel olup auto modu iyi olan makinede bilmiyorum. Ayarlari, terimleri ogrenecek vaktim yok, ben makineyi cocugumu cekmek icin aldim diyorsaniz size bir teklif sunmak istiyorum.

Bu makineyi aldiktan sonra bosta kalan Samsung Es9 dijital makinem var tam sizin aradiginiz bir makine ayar yapmadan direkt olarak cekim yapabilirsiniz. Ikinci el olmasindan dolayi cok uygun bir fiyata verebilirim. Almak isterseniz detaylari pm'den konusabiliriz.

• Önerdiğin makineyi pek bilmiyorum ama elimde HP makine de var. Ama bu makineyi almamın nedeni oğlanın pek fotojenik olmaması. Arkadaşların iyi makinesi ile çekildiğinde daha gerçeğe yakın çıkmıştı, esas alma nedenim bu. Hatta sabitken aynı netliği alabiliyorum ama hareket konusu ciddi anlamda sıkıntı. IS denilen olay auto modda hikaye galiba..
  • quote:

Önerdiğin makineyi pek bilmiyorum ama elimde HP makine de var. Ama bu makineyi almamın nedeni oğlanın pek fotojenik olmaması. Arkadaşların iyi makinesi ile çekildiğinde daha gerçeğe yakın çıkmıştı, esas alma nedenim bu. Hatta sabitken aynı netliği alabiliyorum ama hareket konusu ciddi anlamda sıkıntı. IS denilen olay auto modda hikaye galiba..

Siteyi onerdim size fakat ogrenmek gibi bir niyetiniz yok sanirim Bir de bu konuyu 1. sayfadan bu sayfaya kadar okumanizi oneririm.

Bahsettigim makine bu;http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10049447&ref=akakce

90-100 TL gibi bir fiyata verebilirim. Makinenin hic bir problemi yoktur.

• @tanerin
    Sizin yaşınızın yüzle çarpılmışı kadar okuduğum kitap vardır emin olun. Söylediklerinizi de gayet iyi anladım, geçiştirici cevaplar veriyorsam sizi kaile almadığım içindir. Ama ışığınız sayesinde bizi çok aydınlattınız teşekkür ederim. Vatanımız sizin gibi üst seviyeden, zamanında milyon tane kitap okuyup bir fotoğrafı yarı prof. sayılacak bir makineyle yakalayamayan ama gelip burada bir telefonun kamerasıyla karşılaştıran aydınlara minnettardır. Siz bizim seviyelerimize düşmeyiniz. Gidip n8 marka telefonunuzun kamerası ile fotoğraf çekmeye devam ediniz. Bırakın da biz bu fotoğraf makinesiyle güzel kareler yakalayamamaya devam edelim lütfen.
  • quote:

quote:

Önerdiğin makineyi pek bilmiyorum ama elimde HP makine de var. Ama bu makineyi almamın nedeni oğlanın pek fotojenik olmaması. Arkadaşların iyi makinesi ile çekildiğinde daha gerçeğe yakın çıkmıştı, esas alma nedenim bu. Hatta sabitken aynı netliği alabiliyorum ama hareket konusu ciddi anlamda sıkıntı. IS denilen olay auto modda hikaye galiba..

Siteyi onerdim size fakat ogrenmek gibi bir niyetiniz yok sanirim Bir de bu konuyu 1. sayfadan bu sayfaya kadar okumanizi oneririm.

Bahsettigim makine bu;http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10049447&ref=akakce

90-100 TL gibi bir fiyata verebilirim. Makinenin hic bir problemi yoktur.

Alıntıları Göster

Siteyi onerdim size fakat ogrenmek gibi bir niyetiniz yok sanirim

Bunu nerden çıkardınız?

• Orijinalden alıntı: tamerin

Bunu nerden çıkardınız?

Ayarlari yapmaya ugrasamam diyorsunuz bende diyorum ki auto modda cekip makineyi aldiginiza pisman olacaginiza en kisa zamanda bir seyler ogrenmeye bakin. Elinizdeki makine siradan bir makine degil guzel seyler yapabiliyor kullanmayi bildikten sonra.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılar, sevgiler

Saygılar..

Ben de bu makineyi kullanıyorum her yönüyle harika ancak bu konuda adam haklı beyler demek gerekiyor. Auto modda ben de kızımı çekemiyorum bir türlü. Bazı ayarlar vs yapıp çekiyorum zaten elim alıştı ancak her duruma ortama göre de ayar yapınca insanlar uzaya roketmi fırlatıyorsun yorumunu yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

@tanerin
    Sizin yaşınızın yüzle çarpılmışı kadar okuduğum kitap vardır emin olun. Söylediklerinizi de gayet iyi anladım, geçiştirici cevaplar veriyorsam sizi kaile almadığım içindir. Ama ışığınız sayesinde bizi çok aydınlattınız teşekkür ederim. Vatanımız sizin gibi üst seviyeden, zamanında milyon tane kitap okuyup bir fotoğrafı yarı prof. sayılacak bir makineyle yakalayamayan ama gelip burada bir telefonun kamerasıyla karşılaştıran aydınlara minnettardır. Siz bizim seviyelerimize düşmeyiniz. Gidip n8 marka telefonunuzun kamerası ile fotoğraf çekmeye devam ediniz. Bırakın da biz bu fotoğraf makinesiyle güzel kareler yakalayamamaya devam edelim lütfen.

Tabiki dostum, zaten bu forumda sorsan herkes profesördür:)
    Ayrıca sizin birini kaale almamanız için öncelikle kaale alınmanız gerekir.
    Siz hala N8 kamerasının bulanıkık yönünden karşılaştırıldığını, anlık durumlarda makine hazır değilken auto moduyla çektiğim fotolarda sıkıntı yaşadığımı doktoralı bir akademisyen olarak ilkokul seviyesine inerek anlatmama rağmen hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz! Yukarıdaki arkadaş bile AUTO moduna BERBAT derken, siz hala fotoğraf yakalamktan falan bahsediyorsunuz. Anlamamanızın nedeni belki ilkokuldaki seviyemin bile dereceye girecek kadar yüksek olması yada okuduğunuz 3000 kitabın yarısının Cin Ali serisi olma serisidir.
    Saygılar..

NOT: Bir dahaki mesajınız kaale alınmayacak olup, şikayet edilecektir!

• quote:

Orijinalden alıntı: gekren

quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılar, sevgiler

Saygılar..

Ben de bu makineyi kullanıyorum her yönüyle harika ancak bu konuda adam haklı beyler demek gerekiyor. Auto modda ben de kızımı çekemiyorum bir türlü. Bazı ayarlar vs yapıp çekiyorum zaten elim alıştı ancak her duruma ortama göre de ayar yapınca insanlar uzaya roketmi fırlatıyorsun yorumunu yapıyorlar.

Teşekkür ediyorum, forumda aynı boyuttan insanlar görünce seviniyorum:)

• quote:

Bunu nerden çıkardınız?

Ayarlari yapmaya ugrasamam diyorsunuz bende diyorum ki auto modda cekip makineyi aldiginiza pisman olacaginiza en kisa zamanda bir seyler ogrenmeye bakin. Elinizdeki makine siradan bir makine degil guzel seyler yapabiliyor kullanmayi bildikten sonra.

Alıntıları Göster

Alıntı yaptığın metinde "Ayarlari yapmaya ugrasamam" sözünü bul senden özür dileyeceğim..
    Bu arada @Emra Aksu'da tespit ettiğim bir durumu bu forumu okuyan arkadaşlara deşifre edeyim:
    Dikkat ederseniz makine satmaya karar verince yumuşadı, almayacağımı anlayınca tekrar metinle alakası olmayan bir şekilde tekrar sataşmaya başladı. Sağlamasını yapmak isteyenler bu mesajı okuduktan sonra 4-5 mesaj yukarıdan Emre Aksu ile yazışmalarımızı okusunlar..
    Neyse, sağlıcakla kal kardeşim, umarım makineni satarsın:)

• Zaten makinenin yakaladığı kareler tartışılmayacak kadar iyi. Benim de diğer bir sürü arkadaşın da paylaştığı fotoğraflar var. Neredeyse dslr aratmayacak kareler var. Hatta dslr planım vardı. Onu alana kadar idare ederim diyerek almıştım ancak şu an dslr ye bütçe ayırmaktan vazgeçtim. Ben 300 tl ye aldım 500 de versem hiç koymazdı. Ancak iş tartışılan konu an ı yakalamaya gelirsek o konuda biraz başarısız. Yani mesela bir anda bir olay oldu acil bir şey çekmeniz lazım bir plaka almanız lazım o hareketli cisme ne yaparsanız yapın odaklama tam da olsa fluluk var. Eli titrek bir insan da değilim dikkatliyimdir ancak durum bu. Şimdi biri çıkar sen çekmeyi bilmiyorsun der. Forum ortamı buralarda fiat bravosu ile 260 kadran yaptım diyenleri de gördü bu forum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gekren

Zaten makinenin yakaladığı kareler tartışılmayacak kadar iyi. Benim de diğer bir sürü arkadaşın da paylaştığı fotoğraflar var. Neredeyse dslr aratmayacak kareler var. Hatta dslr planım vardı. Onu alana kadar idare ederim diyerek almıştım ancak şu an dslr ye bütçe ayırmaktan vazgeçtim. Ben 300 tl ye aldım 500 de versem hiç koymazdı. Ancak iş tartışılan konu an ı yakalamaya gelirsek o konuda biraz başarısız. Yani mesela bir anda bir olay oldu acil bir şey çekmeniz lazım bir plaka almanız lazım o hareketli cisme ne yaparsanız yapın odaklama tam da olsa fluluk var. Eli titrek bir insan da değilim dikkatliyimdir ancak durum bu. Şimdi biri çıkar sen çekmeyi bilmiyorsun der. Forum ortamı buralarda fiat bravosu ile 260 kadran yaptım diyenleri de gördü bu forum :)

Zaten anlatmak ve yeni alacakları uyarmak istediğim nokta bu.
    Daha önce de söyledim, aslında manuel ayarı pek kullanmayacak kişiler bile, bu fiyata daha özellikli olduğu için bu makineyi alıp, manuel modu kullanmaya fırsat bile bulamaz, anı kaçırabilirler.
    Ayrıca bu fiyata en iyisi diyenler; fiyat mukayesine gelirsek açılış fiyatının 600 TL civarında olduğunu ve şu an 300'e hatta Hepsiburadada 220 TL'ye kadar da düştüğünü göz önünde bulundursunlar..600 TL'ye alınan bir makineden auto modunun iyi olmasını beklemek pek saçma değil herhalde. Yoksa manuel modu gerçekten iyi, makineyi kötüleyen yok..

• Orijinalden alıntı: tamerin

Alıntı yaptığın metinde "Ayarlari yapmaya ugrasamam" sözünü bul senden özür dileyeceğim..
    Bu arada @Emra Aksu'da tespit ettiğim bir durumu bu forumu okuyan arkadaşlara deşifre edeyim:
    Dikkat ederseniz makine satmaya karar verince yumuşadı, almayacağımı anlayınca tekrar metinle alakası olmayan bir şekilde tekrar sataşmaya başladı. Sağlamasını yapmak isteyenler bu mesajı okuduktan sonra 4-5 mesaj yukarıdan Emre Aksu ile yazışmalarımızı okusunlar..
    Neyse, sağlıcakla kal kardeşim, umarım makineni satarsın:)

Ayarlarla ugrasamam manasinda cumleniz var. Ben size yardimci olmak adina makineyi alip almayacaginizi sordum. 100 TL icin kimseye on yargili davranacak degilim, bu hafta icinde Canon Eos 1100D alacagim ama bu makineyi de kullanmaya devam edecegim. DSLR olan birinde yaninda boyle bir makine olmasi sart. Kendi beceriksizliginizi makineyle sucluyorsunuz, buradaki kisiler size yardimci olmak istedikce siz bize on yargili davraniyorsunuz bundan sonra bu konuda bir sorununuza cevap bulacaginizi sanmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Aksu -- 16 Aralık 2012; 12:17:27 >

• @tamerin
    Merhaba, kapalı ortamlarda makinenin TV moduna (enstantene öncelikli mod) alınıp çekilmesi daha doğru olur. çünkü makine Auto modda, ışığa göre kendini ayarlar objenin hareketine göre ayarlayamaz. bu yüzden hareketli cisimler çekilcekse eğer enstantene ayarını kendiniz yapmalısınız. Makineyi TV moduna alıp tekerlek yardımıyla çok kısa sürede enstanteneyi ayarlayıp fotoğrafı çekebilirsiniz. ayrıca FUNC.SET tuşuna basarak flaşın gücünü arttırabilir veya azaltabilirsiniz. fotoğraflar karanlık veya aydınlık çıkıyorsa çöp kutusu işaretinin yanında pozlama telafisi tuşu var (kutunu içinde artı ve eksi işaretleri olan bir tuş var) onunla yine tekerleği döndürerek ayar yapabilirsiniz. makineyi ilk açtığınızda bu ayarları yapmanız 1 dk almaz. ortam ışığına ve objenin hareketine göre bu ayarları hemen yaparak istediğiniz fotoğrafları çekebilirsiniz. yine de sonuçlar sizi tatmin etmezse Canon un HS serisi modelleri var, bi kaç kez kullanma şansım oldu iç mekan çekimleri gerçekten muhteşem. tavsiye ederim. başka sorunuz varsa cevaplayabilirim. iyigünler

• quote:

Orijinalden alıntı: tequila6

@tamerin
    Merhaba, kapalı ortamlarda makinenin TV moduna (enstantene öncelikli mod) alınıp çekilmesi daha doğru olur. çünkü makine Auto modda, ışığa göre kendini ayarlar objenin hareketine göre ayarlayamaz. bu yüzden hareketli cisimler çekilcekse eğer enstantene ayarını kendiniz yapmalısınız. Makineyi TV moduna alıp tekerlek yardımıyla çok kısa sürede enstanteneyi ayarlayıp fotoğrafı çekebilirsiniz. ayrıca FUNC.SET tuşuna basarak flaşın gücünü arttırabilir veya azaltabilirsiniz. fotoğraflar karanlık veya aydınlık çıkıyorsa çöp kutusu işaretinin yanında pozlama telafisi tuşu var (kutunu içinde artı ve eksi işaretleri olan bir tuş var) onunla yine tekerleği döndürerek ayar yapabilirsiniz. makineyi ilk açtığınızda bu ayarları yapmanız 1 dk almaz. ortam ışığına ve objenin hareketine göre bu ayarları hemen yaparak istediğiniz fotoğrafları çekebilirsiniz. yine de sonuçlar sizi tatmin etmezse Canon un HS serisi modelleri var, bi kaç kez kullanma şansım oldu iç mekan çekimleri gerçekten muhteşem. tavsiye ederim. başka sorunuz varsa cevaplayabilirim. iyigünler

Teşekkür ederim.. Aslında bu ayarların hepsini denedim. Ancak normalde evde flashsız çok güzel çekim yapıyor ama hareketli nesne için enstantane ayarını ayarlayınca foto kararıyor ve mutlaka flash çalışması gerekiyor. bu durum da ortamın doğallığını olumsuz etkiliyor. Çoğu zaman da öndeki nesneye flash vuruyor, arkası kararıyor.

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetakif23 -- 30 Eylül 2014; 8:51:44 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.