Şimdi Ara

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ### (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.950
Cevap
67
Favori
318.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fotoğraf makinesi arıyordum insanın huyu olan 'pahalı olan iyidir' mantığıyla 700-800 verip bir makine alacaktım.. Sonra senin fotoğrafları gördüm neredeyse yorumları okumadan sipariş verdim bu sabah elime geçti..Hep makineye suç atmayalım birazda kendimizde sorun arayalım yapan yapıyor Ancak ufak bir sorum var.. 3 karış uzağımdaki bir nesneye 3-4x ve sonrası zoomda bir türlü odaklama yaptıramadım.. kendi belirli bir mesafe yazıyor ekranda ancak dibine kadar girip birde zoomlu çekme şansımız yok mu hiç? elle odaklama da bir işe yaramadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tequila6

quote:

Orijinalden alıntı: gekren

ring flaş çok güzel bir düşünce. bizim makinalarda da objektif mesafesi çok uzun olmadığından daha iyi bir ışık ve daha az bir işçilikle bu yapılabilir gibi geliyor bana. orada kullanılan malzeme nedir acaba?

Merhaba, malzeme olarak alüminyum folyo ve dergi kapaklarında kullanılan kartonlardan kullandım. başka kolay şekil verilebilen daha dayanıklı malzemede kullanılabilinir. ben ortada ki sekizgen yapıyı yapamadığım için yuvarlak yapmayı tercih ettim. vaktim olursa daha iyisini yapıcam ama şu an bu idare ediyor. makro çeken herkese tavsiye ederim

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###

Bu ring flaştan anladığım bir nevi flaşın önüne yansıtıcı bir materyal koyarak ışık gücünü yuvarlak yansıtıcı mesela aluminyum folyo olan ön yuvarlak veya sekizgen alana yansıtıp flaşın orada patlamasını sağlamak. Doğru mudur? Ayrıca flaşa bir zararı varmı yakınında yansıtmanın? Sanıyorum ilk ışık çıkış noktasından sonra aşağıya yansıtılıyor ışık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: stealth213

@tequila6

Fotoğraf makinesi arıyordum insanın huyu olan 'pahalı olan iyidir' mantığıyla 700-800 verip bir makine alacaktım.. Sonra senin fotoğrafları gördüm neredeyse yorumları okumadan sipariş verdim bu sabah elime geçti..Hep makineye suç atmayalım birazda kendimizde sorun arayalım yapan yapıyor Ancak ufak bir sorum var.. 3 karış uzağımdaki bir nesneye 3-4x ve sonrası zoomda bir türlü odaklama yaptıramadım.. kendi belirli bir mesafe yazıyor ekranda ancak dibine kadar girip birde zoomlu çekme şansımız yok mu hiç? elle odaklama da bir işe yaramadı..

Makineniz hayırlı olsun. SX150 almakla iyi etmişsiniz sizi asla üzmeyecek emin olabilirsiniz. ama ayarları öğrenebilmeniz için bol bol fotoğraf çekmelisiniz. benim, fotoğraf makinesini alana kadar hiç tecrübem yoktu. makineyi 1000 fotoğraftan sonra öğrendim. şu an 5000 de hala yeni çekim teknikleri öğreniyorum.
    sorunuza gelince, makine "makro mod" da iken zoom yapınca odaklayamıyor. gerek te yok zaten. makineyi makro moda alın sonra menü de dijital zoom var onu 2.1x yapın daha kolay netleyebilirsiniz objeyi. ama portre manzara çekeceğiniz zaman ayarları geri almayı unutmayın. SX150 farklı sahneler için özel ayarlar isteyen makine. diğer kompaktlar gibi basçek tarzı değil. ne kadar çok ayarda fotoğraf çekerseniz o kadar geliştirirsiniz kendinizi. kullanma klavuzunuda mutlaka 5-6 kez okuyun ben çoğu şeyi oradan öğrendim. eski sayfalarda kullandığım ayarları yazdım. 1-2 sayfa geride olması lazım. kolay gelsin...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tequila6

quote:

ring flaş çok güzel bir düşünce. bizim makinalarda da objektif mesafesi çok uzun olmadığından daha iyi bir ışık ve daha az bir işçilikle bu yapılabilir gibi geliyor bana. orada kullanılan malzeme nedir acaba?

Merhaba, malzeme olarak alüminyum folyo ve dergi kapaklarında kullanılan kartonlardan kullandım. başka kolay şekil verilebilen daha dayanıklı malzemede kullanılabilinir. ben ortada ki sekizgen yapıyı yapamadığım için yuvarlak yapmayı tercih ettim. vaktim olursa daha iyisini yapıcam ama şu an bu idare ediyor. makro çeken herkese tavsiye ederim

Bu ring flaştan anladığım bir nevi flaşın önüne yansıtıcı bir materyal koyarak ışık gücünü yuvarlak yansıtıcı mesela aluminyum folyo olan ön yuvarlak veya sekizgen alana yansıtıp flaşın orada patlamasını sağlamak. Doğru mudur? Ayrıca flaşa bir zararı varmı yakınında yansıtmanın? Sanıyorum ilk ışık çıkış noktasından sonra aşağıya yansıtılıyor ışık.

evet aynen öyle flaşın önüne 45 derece eğik bir ayna vasıtasıyla ışık aşağıya yansıtılıyor. böylece ışık objenin her yerine etki ediyor. flaşa zararı olacağını sanmıyorum. ben son 1000 fotoğrafın hemen hemen hepsinde flaş kullandım daha bişey olmadı :) google da "dıy ring flash" diye aratırsan daha farklı çalışmalar görebilirsiniz. fiber optik kablo ile ring flaş yapanlar bile var :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytozbek -- 24 Kasım 2012; 10:27:35 >

• Merhabalar, makine carsamba gunu elime ulasti. Gunduz cekimleri gercekten olaganustu biraz bilginiz olsun cok kaliteli kareler yakalayabilirsiniz.

Bascek'te ki bilgileri mutlaka okuyun, ben onlarin ciktisini aldim bir gecede ezberledim gerekli seyleri.

Yalniz gece cekimleri tripodsuz cok iyi diyemem. En ufak titremede bulanik olabiiyor maalesef..

Bugun bulundugum yerden kullanisli, pratik bir boyun askili canta aldim, simdi tek eksigim tripod. Tripod icin oyle cok kaliteli olmayacak(gece cekimleri pek yapmiyorum) kullanisli, tasimasi kolay olacak uygun fiyata 15-30 TL arasi bir sey onerebilecek var mi? Internetten kapida odeme ile almak istiyorum.

Bir sorum daha var; bizim makine icin boyun askisi kullanma imkanimiz var mi?
  • macro modunda zoom yapınca odaklayamama sorununu ben de yaşadım, dün. Çiğ yağmıştı, çiğ tanesine yaklaşıp zoom yapınca bir türli odaklama yapamadım, yukarıdaki tequila6'nın 2.1x ayarını yaptığım halde birşey değişmedi, uzaktan çekmeye çekmek zorunda kaldım. Objeye mesafem mi uzak kaldı acaba, biryerde yanlışlık yapmışım demek ki, P modunda Macro simgesine getirip, denemiştim;

• nasıl fotoğraf koyacağımı rica etsem biri bana anlatabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkeles84

macro modunda zoom yapınca odaklayamama sorununu ben de yaşadım, dün. Çiğ yağmıştı, çiğ tanesine yaklaşıp zoom yapınca bir türli odaklama yapamadım, yukarıdaki tequila6'nın 2.1x ayarını yaptığım halde birşey değişmedi, uzaktan çekmeye çekmek zorunda kaldım. Objeye mesafem mi uzak kaldı acaba, biryerde yanlışlık yapmışım demek ki, P modunda Macro simgesine getirip, denemiştim;

Objeye uzak gibi duruyorsunuz. :) ben tüm makro fotoğraflarımı en az 2 veya 3 cm uzaklıktan çekerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytozbek -- 26 Kasım 2012; 21:40:00 >

• Ring Flaş Yapım Çalışmalarına Başlanmıştır :D Parçalar Hazır, Yarın Babam İle Monte Ederim Umarım İş Görür.
  • @mmarass, fotoğrafı önce imageshack sitesine yüklüyorsunuz, fotoğraf tam linkini kopyalayıp, cevap formunda "S image" tıkalyıp arasına yapıştırıyorsunuz.
    @tequila6, açıkçası yaklaştım da o kadar yaklaşmadım, korktum biraz, makinenin objektifi buğulanır, ıslanır diye, sakarım da biraz.
  • Arkadaşlar benim sorunum piller, paket içinden çıkan piller ile 50-60 çekim yaptım hepside flaşsızdı. Flaş açtığım zaman pil düşük uyarısı veriyor.

Daha sonra marketten Varta Energy aldım onlarla da 5er dakikalık iki video cektim sonrasında flaslı foto cekeyim dedigim zaman pil uyarısı vermeye basladı. Sarjlı pil olarak Panasonic Evolta denilmekte ancak mAH gücü olarak hangisini tercih etmeliyiz?

Üstteki cevapları okudum :)) insallah benimde pilden dolayıdır sorun ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coaxem -- 26 Kasım 2012; 23:36:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

Merhabalar, makine carsamba gunu elime ulasti. Gunduz cekimleri gercekten olaganustu biraz bilginiz olsun cok kaliteli kareler yakalayabilirsiniz.

Bascek'te ki bilgileri mutlaka okuyun, ben onlarin ciktisini aldim bir gecede ezberledim gerekli seyleri.

Yalniz gece cekimleri tripodsuz cok iyi diyemem. En ufak titremede bulanik olabiiyor maalesef..

Bugun bulundugum yerden kullanisli, pratik bir boyun askili canta aldim, simdi tek eksigim tripod. Tripod icin oyle cok kaliteli olmayacak(gece cekimleri pek yapmiyorum) kullanisli, tasimasi kolay olacak uygun fiyata 15-30 TL arasi bir sey onerebilecek var mi? Internetten kapida odeme ile almak istiyorum.

Bir sorum daha var; bizim makine icin boyun askisi kullanma imkanimiz var mi?

Bu sorulara yanit gelmemis ek olarak bir kac soru daha yoneltmek istiyorum;

1.Ornek; havada ucan bir kusu, hizli giden bir cismi net ve dondurulmus vaziyette nasil cekebilirim?

2.Havadaki bir kusu uzakta duran bir canliyi arkasi flu olarak nasil cekebilirim? Kullanim klavuzunda bir agacin dalindaki 2 papagani arkasi flu olarak cekmisler cok hosuma gitti..

3. Arabada hareket halinde ilerlerken camdan disardaki bir yeri bulanik olmadan, net olarak nasil cekebilirim?

Onceki ve simdi ki sordugum sorularin yanitlarini elbet bilen vardir. Burdaki arkadaslarin bilgisine guvendigim icin sizlere soruyorum.. Ben ve diger makineyi yeni almis arkadaslara buradaki bilgili arkadaslarin yardimci olmasi gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Aksu -- 27 Kasım 2012; 13:10:47 >

• Tripod ve askı için birşey söyleyemem ama diğer sorular için bildiğim kadarıyla söyleyeyim.

1- Pozlamayı yüksek tutmak lazım. Düşük tutarsanız flu çıkacaktır. Mod olarak kullanılması gereken bi mod var mı açıkçası denemedim.
    2- Otomatik modda zoom yaptığınızda bile makine karar verip makro moduna geçiyor. Manuel modlarda ise yuvarlak tuşlarda sol tarafa basıldıktan sonra yine sola geçip makro modunun seçilmesi yeterli olmalı.

Yüksek pozlama süresi aydınlık havada sorun çıkartmaz ama düşük ışıkta verim alamazsınız.
    Pozlama süresinden kastım 1/100, 1/320 gibi ifade edilen rakamlar. Türkçe ifadesi ise; sağdaki rakam saniyenin kaçta kaçı olduğunu gösteriyor.
    Pozlama yüksek tuttukça toplanan ışık düşeceği için aşırıya kaçmamaya çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 27 Kasım 2012; 13:11:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Tripod ve askı için birşey söyleyemem ama diğer sorular için bildiğim kadarıyla söyleyeyim.

1- Pozlamayı yüksek tutmak lazım. Düşük tutarsanız flu çıkacaktır. Mod olarak kullanılması gereken bi mod var mı açıkçası denemedim.
    2- Otomatik modda zoom yaptığınızda bile makine karar verip makro moduna geçiyor. Manuel modlarda ise yuvarlak tuşlarda sol tarafa basıldıktan sonra yine sola geçip makro modunun seçilmesi yeterli olmalı.

Yüksek pozlama süresi aydınlık havada sorun çıkartmaz ama düşük ışıkta verim alamazsınız.
    Pozlama süresinden kastım 1/100, 1/320 gibi ifade edilen rakamlar. Türkçe ifadesi ise; sağdaki rakam saniyenin kaçta kaçı olduğunu gösteriyor.
    Pozlama yüksek tuttukça toplanan ışık düşeceği için aşırıya kaçmamaya çalışın.

Bir soru daha ekledim bakarsaniz

Diger arkadaslardan da farkli yanitlar bekliyorum..

• Teorik olarak 1. soru ile cevabı aynı.
  • Bir kaç deneme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmarass -- 27 Kasım 2012; 19:17:45 >

• Şarjlı pil seçiminde 2000 mAh yada 2500-2700mAh hangisini tercih etmeli?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutlaka her makinesi olanin basinda bu dert vardir;

Dogada cekim yaparken ister istemez makinenin ekrani toz oluyor ve hatta bazilari icine de girebiliyor. Makine kapaliyken ekranda bunlar belli oluyor fakat acikken gozukmuyorlar. Lensin onundeki camin ustunede tozlar gelebiliyor.. Ve tozdan da nefret ederim sadece makinenin ustunde oldugundan degil.

Bu tozlarin makineye bir zarari olmaz degil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

Şarjlı pil seçiminde 2000 mAh yada 2500-2700mAh hangisini tercih etmeli?

Kapasiteden ziyade pile de bakın. Ready to use olması yararınıza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

Şarjlı pil seçiminde 2000 mAh yada 2500-2700mAh hangisini tercih etmeli?

Kapasiteden ziyade pile de bakın. Ready to use olması yararınıza.

Çok teşekkür ederim 2000mAH ready to use Philips aldım.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.