Şimdi Ara

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ### (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.950
Cevap
67
Favori
318.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Evet, ben fazladan pay bıraktım. S6300'ü de (http://www.akakce.com/dijital-fotograf-makinasi/en-ucuz-nikon-coolpix-s6300-fiyati,773955.html ) 570-699 aralığında 5 mağazada buluyorsunuz, bir tek mağazada 775 lira diye ben ortalama 750 lira diye yazdım mesaja, 600 lira olana da bakılıp 3 katı ucuz 200 lira ettiği görülebilir.

Sıfır derece olayı da tam zurnanın zırt dediği delik olmuş bence. Bir kişi birtakım iddialarda bulunurken hiç mi biraz bakmaz ? Demez mi kendisine "Dur bir bakayım, bir şey iddia edeceğim ama bu doğru mu, doğru ise negatif olarak bahsedeceğim bu durum emsallerinde ne alemdedir?" . Şimdi bu kadar tutarsız, sanki en iyi hali ile "Kulaktan dolma bilgiler ile" konuşan ve belki de hatta bir amaca yönelik konuşan birisinin dediklerinin doğruluk adına bir önemi kalmış olabilir mi ? İnsan bunu kendisine neden yapar ? Nedir bazılarının gözünü bu denli karartan şey acaba ?

hocam bırak allah aşkına , cevapla butonu bir tık uzaklıkta , klavye parmaklarının altında , mesajı yazdıktan sonra göndermek için "Tamam" butonu da hemen aşağıda , kim google girip arama yapıp sonra kopyala yapıştır yapıp tezini doğrulayacak ki ya da değiştirecek ki . patır kütür yazarım , boş yere(!) araştıran biri de gelir düzeltir nasıl olsa , havasında büyük çoğunluk

bi de plajdaki cıbılları çekme modunu çok iyi açıklamışsın hocam bi an oradayım sandım

Sizin dediğiniz de doğru tabi. Olsun ben kişiden alıntı yaparak cevap veriyorsam bu o cevabın o kişiye verildiği manasında düşünülmemeli. Alıntıdan amacım yanlışın ispatı olmasıdır. Cevabım ise bu foruma ulaşacak herkese doğru bilgiyi verebilmek amacıyladır. O sebeple ne yoruluyorum, ne üzülüyorum. Aksine mutlu oluyorum . O modu açıklarken tamamen doğaçlama çıkıverdi cümleler. Ben de kendime şaşırdım nasıl becerdim diye doğrusu !.. Burada harcanmasın diye bloguma da koydum :) facebook'a da o tarifimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 8 Ocak 2013; 17:10:27 >

• umarım şu son mesajda yazdıklarınız çok kişiye ulaşır
  •  ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ### ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###
     ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ### ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###
     ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ### ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###

Yanılmıyorsam hepsini Av modunda çekmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmarass

Yanılmıyorsam hepsini Av modunda çekmiştim.

2. ve 7. kare

• Orijinalden alıntı: Emre Aksu

2. ve 7. kare

Diğerleri
  • Orijinalden alıntı: mmarass

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

2. ve 7. kare

Diğerleri

Diğerleri dikdörgen, üçgen falan gibi diğer farklı geometrik şekiller demek ki efendim ! Hele ki 8 benim için tam bir silindir !.. Bakış açısı tabi !
  • Orijinalden alıntı: jiddi

Orijinalden alıntı: mmarass

2. ve 7. kare

Diğerleri

Diğerleri dikdörgen, üçgen falan gibi diğer farklı geometrik şekiller demek ki efendim ! Hele ki 8 benim için tam bir silindir !.. Bakış açısı tabi !

Hiç bir şey anlamadım. Vurun öldürün hadi, anlatır mısınız size zahmet yanlışlarımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmarass -- 8 Ocak 2013; 19:55:44 >

• Yok ben tanımlamanın hoş olmasına dem vurmak istemiştim. Yoksa fotoğraflarınıza bir laf etmek değildi amacım. Bence sorun yok, fotoğrafladığınız konular fotoğrafı yavan bırakıyor diyebilirim belki ama burada da siz kar üzerine çalışmışsınız zaten. Yani "tema bu" da diyebilirsiniz ama yine de sanki daha farklı, ilgi çekici şeyler olmalıymış gibi geliyor bana.
  • Deniz kenarında oturuyorum, bulunduğum yere her sene çok az kar yağar. Birde karın durmasını bekledim, kar durunca hemen güneş açtı eritti çoğunu Daha çarpıcı şeyler yakalayamadım malesef, hatta bunları bile zar zor buldum diyebilirim. Konuya gelince bir konu üstüne yoğunlaşmayı düşünmedim hiç. Bir balıkçı teknesi gibi; rast gele...
    Saygılar, sevgiler :)
  • Orijinalden alıntı: mmarass

2. ve 7. kare

Diğerleri

Digerleri de olmus fakat benim onlar hosuma gitti
  • ilk olarak ben 3 kat daha ucuza aldım demedim 3kat daha iyisini aldım demiştim
    hs konusu ise hiçbiryerde sx260ıs yazmaz sx260hs yazar onu söyledim yani başka ismi var diye başka serinin modeli zannedenlere rastladım o yüzden
    0 derece ise doğru bir tanımdı çünkü denedim ve canon resmi sitesinde bu bilgi var
    s6300 ise ben sadece sx150 den daha iyi dedim fakat siz başka yorumladınız
    işlemcinin kaldırmamasına gelince sx150 ile 1600ıso da bir foto çekin aynı isoda birde s6300 le çekin hangisi daha fazla gürültülü çıkar ona bakın
    ve dediğim gibi benim makine 3200 iso ben ona rağmen yetersiz buluyorum ki sx150 de ıso 1600
    ve sadece dicig4 değil ccd de eksik var paylaştığınız sx260hs ise dicig5 işlemci ve cmos sensörlüdür
    yani ben aynı fiyata daha iyisinide alabilirsiniz dedim ve verdiğim markalarda o daha iyilerden bazısı
    o kadar büyük gövdeye göre okadar özellik az ve üstündeki çark bozulursa ayar yapamazsınız ayarsız ne işe yarar
    he illa sx150 diyorsanız sizin kararınız zaten enstanteneye hiç girmedim

• hızlıaldan 250 küsür liraya aldım. fiyat performans açısından bu fiyata bundan daha iyisi var mı. 3 kat iyi olmasına gerek yok.
    ben aldığımda saturn de 400 tldi. almamdaki bir sebeb de o.şimdiye dek en ucuz kişiye özel bir kampanyada 220ye satılmış hesabına üründe indirim tanımlanan arkadaşın haberiyle bi kısım insanların yararlanmasına vesile olmuş. tam anlamıyla kampanya da denemez yani.

cidden bu fiyata daha iyisi var mı? 100 lira 150 lira koy şunu al değil de max 250liraya daha iyisi var mı diye merak ediyorum.
    tarışılan konu hakkında fikrim yok sadece bu konuyu merak ettim.boyut ve pilli olması sorun değil.çekim kalitesi bakımından soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanyı

ilk olarak ben 3 kat daha ucuza aldım demedim 3kat daha iyisini aldım demiştim
    hs konusu ise hiçbiryerde sx260ıs yazmaz sx260hs yazar onu söyledim yani başka ismi var diye başka serinin modeli zannedenlere rastladım o yüzden
    0 derece ise doğru bir tanımdı çünkü denedim ve canon resmi sitesinde bu bilgi var
    s6300 ise ben sadece sx150 den daha iyi dedim fakat siz başka yorumladınız
    işlemcinin kaldırmamasına gelince sx150 ile 1600ıso da bir foto çekin aynı isoda birde s6300 le çekin hangisi daha fazla gürültülü çıkar ona bakın
    ve dediğim gibi benim makine 3200 iso ben ona rağmen yetersiz buluyorum ki sx150 de ıso 1600
    ve sadece dicig4 değil ccd de eksik var paylaştığınız sx260hs ise dicig5 işlemci ve cmos sensörlüdür
    yani ben aynı fiyata daha iyisinide alabilirsiniz dedim ve verdiğim markalarda o daha iyilerden bazısı
    o kadar büyük gövdeye göre okadar özellik az ve üstündeki çark bozulursa ayar yapamazsınız ayarsız ne işe yarar
    he illa sx150 diyorsanız sizin kararınız zaten enstanteneye hiç girmedim

Türkçe ve imla kuralları düzgün olmayınca sizi anlamak çok zor bir durum. Mesajlarınız için bir şifre uzmanı gerekebilir. CCD sensörlerin CMOS'lara göre daha çok kumlama yaptığı eskiden beri bilinen bir gerçek, yeni bir şey değil. Ayrıca 1600 ISO'ya çıkmanın hiç alemi yok bu 1/2" , 1/2.3" ve hatta 1/1.7" ebat sensöre sahip makinalarda ISO 800'de dahi işleri biter.
    -
    * TIKLAYIP BAKINIZ * Karşılaştırma ISO 800'de
    -
    S6300'de sıfır dereceden aşağıda çalışmıyor ama !.. Fakat aynı durumu Sx150 IS için olumsuz bir yön olarak yazdınız !!! Bu nasıl bakış açısı ? Tanıma yanlış dediğimi nerede gördünüz ?
    Sx110'dan beri bu seriyi takip ederim bir tane kişiden de mod tekerleği (çark dediğiniz) bozuldu diye mesaj görmedim. Bu aslı astarı olmayan şahsi rahatsız düşünceniz olmaktan başka bir şey değildir. Bir tane dahi örnek gösterebilseniz bu konuda yine de böyle bir genelleme yapmak için yeterli bir veri olamaz iken siz hiçbir kanıt olmaksızın bunu diyebiliyorsunuz ! Üstelik en azından Sx130 serisi başlığı ve kullanıcıları da aktif iken o başlıkta bile bir kişiden mod tekeri bozuldu diye bir şikayet yok iken !
    -
    3200 ISO'yu yetersiz buluyorsunuz ?
    Bakalım bir şöyle
    Bazı modellerin "1600 ISO" karşılaştırmalarını görmek için tıklayın !

Göreceğiniz üzere bu ebatlarda sensöre sahip makinalar 1600 ISO'da fotoğraf falan çekemezler. Çamur gibi yada suluboya resim gibi bir şey verirler. 15-16 megapixeldir de, siz onu 1 megapixel'e ufaltırsınız da belki bir şeymiş gibi görünürler ancak. Size yetmeyen ISO 1600'de S6300 model makinanızın P510'dan daha başarılı olduğunu düşünüyor musunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: resneli

Arkadaşlar makina ile ilgili bir sorum var. Karanlık bir oratmda mesela odada ama bayağı karanlık olacak. Makinanın pozlamasını 15sn yapınca ortamdaki eşyalar vs.. çıkıyormu. Bende SX130 modeli var bende oda karanlık çıkıyor, pozlamayı en sona aldığımda bile yine az bir ışıklı çıkıyor. Eski makinam samsungun bir modeli idi ve onda sanki pozlamayı max. 8 sn yapınca oda net çıkıyor diye hatırlıyorum. Sizlerde durum nedir acaba? Benim makinada mı sıkıntı var yoksa..

Yokmu cevabı olan arkadaşlar, özellikle jiddi hocam, bu normal midir?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar makina ile ilgili bir sorum var. Karanlık bir oratmda mesela odada ama bayağı karanlık olacak. Makinanın pozlamasını 15sn yapınca ortamdaki eşyalar vs.. çıkıyormu. Bende SX130 modeli var bende oda karanlık çıkıyor, pozlamayı en sona aldığımda bile yine az bir ışıklı çıkıyor. Eski makinam samsungun bir modeli idi ve onda sanki pozlamayı max. 8 sn yapınca oda net çıkıyor diye hatırlıyorum. Sizlerde durum nedir acaba? Benim makinada mı sıkıntı var yoksa..

TV moduna alip flas ac

Flashı açtıktan sonra zaten aydınlık çıkıyor. Benim sormak istediğim o değil...

• quote:

quote:

quote:

TV moduna alip flas ac

Örnek fotoğraf da görsek iyi olurdu. Bence durum normal. Anormal olan eski Samsung'unuzmuş. Fakat odaya pencereden sokağın aydınlığı, ışığı giriyor mu bu çekimde ? Ayrıca sadece pozlamayı 15 sn. mi yapıyorsunuz ? ISO ve diyafram kaçtalar ? Kıyasladığınız eski Samsung'unuzda bu ayarlar kaç idi ? Ortada ışık yok iken aydınlık çıkması anormal bir durum değil mi ? Bunlar gece görüş özellikli kameralar değil. Az da olsa bir ışık olsa o ışığı algılaması normaldir ama ışık yok da aydınlık fotoğraf var ise o işte bir terslik vardır. Veriler yetersiz, çok havadan konuşuyorum .

• evet kesinlikle s6300 ün 3200 isosu hiçte çamur gibi değil aksine çok güzel ben kamplara giderim izciyim geceleri orman çekimi yaparım çok harika görüntü çıkar
    ve siz sx150 de 1600 de bile çamur gibi dediniz ve ben hala diyorum 250 tl sx150 ye vereceğinize örnekte söylediğim makinelerden birine verin daha iyi
    o fiyatlara düşmesini bekleyemem diyorsan senin aradığın fiyata sx150 iyi bir makine ama bence almayın daha iyi çünkü o makine dayımdada vardı nikon almadan önce dayımdan makineyi alırdım kampta foto çekmek için yani kullanmışlığım var o makineyi bende biliyorum ve tekrarlıyorum ben nikonu övmüyorum panasonic
    sony fujifilm hepsi olabilir okadar çok mrka varki özellikle ucuz ve güzel makine alıcaksanız casio veya olympus olabilir ben makineyi kendi paramla aldım babamdan yardım almadım ve biz makine almaya gittiğimizde ilk önce goldda s6200 ve fujifilm jz arasında kaldım sonra teknosa electro world vatan hepsini gezdik fiatlara baktık en son satürne girdiğimizde s6300 almaa karar verdim ben o makineyi yedek batarya kılıf ve 8gb hafıza krtı ile 300 tl ye aldım onuda söyliyeyim

• quote:

evet kesinlikle s6300 ün 3200 isosu hiçte çamur gibi değil aksine çok güzel ben kamplara giderim izciyim geceleri orman çekimi yaparım çok harika görüntü çıkar
    ve siz sx150 de 1600 de bile çamur gibi dediniz ve ben hala diyorum 250 tl sx150 ye vereceğinize örnekte söylediğim makinelerden birine verin daha iyi
    o fiyatlara düşmesini bekleyemem diyorsan senin aradığın fiyata sx150 iyi bir makine ama bence almayın daha iyi çünkü o makine dayımdada vardı nikon almadan önce dayımdan makineyi alırdım kampta foto çekmek için yani kullanmışlığım var o makineyi bende biliyorum ve tekrarlıyorum ben nikonu övmüyorum panasonic
    sony fujifilm hepsi olabilir okadar çok mrka varki özellikle ucuz ve güzel makine alıcaksanız casio veya olympus olabilir ben makineyi kendi paramla aldım babamdan yardım almadım ve biz makine almaya gittiğimizde ilk önce goldda s6200 ve fujifilm jz arasında kaldım sonra teknosa electro world vatan hepsini gezdik fiatlara baktık en son satürne girdiğimizde s6300 almaa karar verdim ben o makineyi yedek batarya kılıf ve 8gb hafıza krtı ile 300 tl ye aldım onuda söyliyeyim

Her yazindan sonra daha da dibe batiyorsun en iyisi buralara ugrama sen

• quote:

evet kesinlikle s6300 ün 3200 isosu hiçte çamur gibi değil aksine çok güzel ben kamplara giderim izciyim geceleri orman çekimi yaparım çok harika görüntü çıkar

Siz izcisiniz, peki fakat bunları diyene kadar çektiğiniz 2-3 fotoğrafı gerçek boyutunda paylaşsanız da sözleriniz bireysel bakış açınızdan çıkıp bizlerin de bakışlarıyla değerlendirilse ? Neden yok ? Ben izci değilim ama şu inceleme sitesindeki şu karşılaştırmada Nikon S6300'ün Canon Sx150 IS'den daha iyi mi fotoğraf çektiğini kamuoyuna sunuyorum.

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###
    -
    Kaynak :http://www.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx150_is_review/image_quality/
    http://www.photographyblog.com/reviews/nikon_coolpix_s6300_review/image_quality/

Bu siteye göre fotoğraf kaliteleri aynı puan almış. Nikon S6300'ün kasasının daha iyi olduğunu söylemiş ki bu yıllardır Canon Sx 1XX serisi için söylenen şey, tipsiz ;) . Kullanım rahatlığı olarak Canon Sx150 IS önde ki sebebi de büyük ihtimal mod tekerleğidir. Kaynağa göre nerede ise denkler, sizin dediğiniz gibi öyle 3 katı falan iyi bir haller yok yani. Biraz daha iyi deseniz hani belki oluru var da, 3 katı ! 2 katı bile mümkün değil, 1 katı dahi yok, birazı da tartışılır.
    -
    Peki siz bu Nikon S6300'ü 300TL'ye aldınız. Biz nasıl alacağız aynı fiyattan ? Neden fiyat/performans olarak daha iyisi olarak ortaya koyduğunuz bu modelin delil olabilecek bir adresi yoktur bunu da soralım madem artık. Öneriyorsunuz ya, nereden-nasıl alınacak isteyen arkadaşlar Nikon S6300'ü aynı içerik ve aynı fiyata ? Ayrıca halen Türkçe'yi anlaşılmamak için yazmak çabasında olmanızı da anlamak zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 9 Ocak 2013; 1:34:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

quote:

quote:

TV moduna alip flas ac

Örnek fotoğraf da görsek iyi olurdu. Bence durum normal. Anormal olan eski Samsung'unuzmuş. Fakat odaya pencereden sokağın aydınlığı, ışığı giriyor mu bu çekimde ? Ayrıca sadece pozlamayı 15 sn. mi yapıyorsunuz ? ISO ve diyafram kaçtalar ? Kıyasladığınız eski Samsung'unuzda bu ayarlar kaç idi ? Ortada ışık yok iken aydınlık çıkması anormal bir durum değil mi ? Bunlar gece görüş özellikli kameralar değil. Az da olsa bir ışık olsa o ışığı algılaması normaldir ama ışık yok da aydınlık fotoğraf var ise o işte bir terslik vardır. Veriler yetersiz, çok havadan konuşuyorum .

Hocam şu an aklıma geleni söyleyeyim, balkondan tam sabah ezanı okunurken eski makinamla pozlamayı sona alarak yani 8sn ye çekim yaptığımda ortalık sabah gibi çıkıyordu. Çok ilerde karanlıkta kalmış ve gözümle göremediğim aracı bile çıkarıyordu. Bunda denemedim o şeklilde ama sanki bana karanlık odada çekim yaptığımda eşyalar falan net çıkmış gibi geliyor. Hatta şaşırmıştım karanlıkta nasıl aydınlık çıkarıyor diye. Ama balkondan birde bu makinayı deneyeyim bakalım sonuç ne olacak.
    İso ya gelirsek bunda isoyu max. çıkardığımda bile oda yine karanlık çıkıyor, artırdıkça biraz daha aydınlık oluyor ama çok hafif

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.