Şimdi Ara

canon sx20 is , fuji s200exr ,canon 500d hangisi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SX 20 IS nin seri çekimler ile ilgili internette bir video tanıtımı yada fotoğraflar varmı SERİ ÇEKİM HIZI bu makinanın çok düşükmüş 0.7 yani hareketli hızlı bir nesnenin fotoğrafını çekmek istediğimizde arka arkaya foto hep bulanıkmı oluyor?
    İnternettte 2 haftadır bu seriçekim ile ilgili SX20IS ile ilgili hiç birşey bulamadım bilen varsa lütfen link atsın.
    örnek olarak Youtubeda SONY HX1 ile yapılan seriçekim video tanıtımı var süper saniyede 10 kare ağzım açık kaldı.
    TAM CANON alacakken bu seri çekim olayı yüzünden vaz geçme aşamasındayım .forumda bir arkadaş yanlış bildiğimi düzeltti sağolasın yoksa azdaha alıyordum ,birde seri çekimi bu CANON SX20 IS kaç MP de yapıyor?
  • ben hx1 in sx20 den dah iyi olduğunu düşünüorum..
    daha yüksek çözünürlüklü video..
    panorama..
    saniyede 10 kare..
    sanırım iso performasnıda daha iyi...
    ...
    kafan biraz daha karıssın
  • sağol popeye85 kardeş

işin garip tarafı geçenlerde rüyama girdi KODAK almışım rüyamda sonra bugün birde KODAK a bakayım dedim hiç aklımda yoktu sadece rüyama girdiği için bakacaktım
    ve bununla karşılaştım
    Acaba bu makinanın seri çekim hızı kaç şimdilik KODAK ın en büyük eksisi çevrilebilir lcd ekranı yok sanırım bu modelde :(
    birde video kayıt yaparken zoom varmı bilen varmı?

http://shop.kodak.eu/store/ekconseu/en_IE/pd/Z981_Digital_Camera/productID.170163700

canon sx20 is , fuji s200exr ,canon 500d hangisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: BLADE66

SX 20 IS nin seri çekimler ile ilgili internette bir video tanıtımı yada fotoğraflar varmı SERİ ÇEKİM HIZI bu makinanın çok düşükmüş 0.7 yani hareketli hızlı bir nesnenin fotoğrafını çekmek istediğimizde arka arkaya foto hep bulanıkmı oluyor?
    İnternettte 2 haftadır bu seriçekim ile ilgili SX20IS ile ilgili hiç birşey bulamadım bilen varsa lütfen link atsın.
    örnek olarak Youtubeda SONY HX1 ile yapılan seriçekim video tanıtımı var süper saniyede 10 kare ağzım açık kaldı.
    TAM CANON alacakken bu seri çekim olayı yüzünden vaz geçme aşamasındayım .forumda bir arkadaş yanlış bildiğimi düzeltti sağolasın yoksa azdaha alıyordum ,birde seri çekimi bu CANON SX20 IS kaç MP de yapıyor?

Arkadaşım eğer seri çekim hızı çok iyi bir makine istiyorsan Casio Ex-F1 alacaksın. 6 mp de saniyede 60 kare fotoğraf çekebiliyor.
    Ama fiyatı biraz daha pahalıdır diğerlerine göre.

• Internet ortamındaki pekçok kullanıcının kullandıkları makinaları "bu segmentte en iyisi" diyerek lanse etmelerini çok trajikomik buluyorum. Özellikle "SLR-Like" sınıfında bu muhabbetler çok dönüyor. Adam diyorki; bu makina video çekiyor. Bu makina 1cm'den macro alıyor. Vs vs..

Arkadaşlar, elinizdeki makinalar adı üzerinde FOTOĞRAF MAKİNASI. Ve fotoğraf makinasını 'iyi' kılan ise herşeyden önce FOTOĞRAF KALİTESİ'dir.. İsterse 2XHD video çeksin; asli görevi olan fotoğraf konusunda kendi segmentinde daha iyisi varsa; o makinaya "bu segmentin en iyisi" demek cidden güldürüyor..

SLR-Like sınıfında gerçek anlamda en iyiler şöyle sıralanır..

1- Sony R1

2- Fujifilm S6500FD

3- Fujifilm S200Exr

4- Leica V-Lux

.
    .
    .
    -----------

Diğer Like makinalar fotoğraf kalitesi bakımından bu saydığım cihazların çok uzağındalar. Isterlerse bulaşık-çamaşır yıkayabilsinler, bu onları segmentin en iyileri yapmaz. Gerçekten fotoğraf sevdalısı adam, görüntü kalitesine bakar. Netliğe, renk doygunluğuna, temizliğe bakar..

Sözüm asla konuyu açan arkadaşlara değil. Ama sayfalarca konuşuluyor, kullanıcılar yanlış yönlendiriliyor. Bu yüzden paylaşmak istedim.

• s6500fd neden ikinici...s200 daha iyi bir model diye düşünyorum.. sırf is için bile s200 tervih sebebi olur..yine hdr kabiliyeti.. iso konusndada daha iyi sanırsam.. ne bilim sadece foto kalitelerine bakarak sıralamak cok mantıklı değil.. mesela r1 video yok.. iso performasnı iyi değil .. raw kayıt süresi bilmem kac saniye.. bakınca böyle cok da cana yakın durmuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

s6500fd neden ikinici...s200 daha iyi bir model diye düşünyorum.. sırf is için bile s200 tervih sebebi olur..yine hdr kabiliyeti.. iso konusndada daha iyi sanırsam.. ne bilim sadece foto kalitelerine bakarak sıralamak cok mantıklı değil.. mesela r1 video yok.. iso performasnı iyi değil .. raw kayıt süresi bilmem kac saniye.. bakınca böyle cok da cana yakın durmuyor..

S6500FD, piksel yoğunluğu ve renk başarımı olarak S200'den daha başarılıdır. HDR fotoğrafı tüm fotoğraf makinalarıyla çekebilirsiniz. ISO konusunda hemen hemen aynı seviyedeler.

---

R1'e gelince. Dediğim gibi, bunlar fotoğraf makinası. Video isteyen BENCE video kamera alır, en mükemmel şekilde videosunu çeker. R1'in ISO performansı burada sayılan tüm makinelerden çok çok çok daha iyidir. Sensör boyutu bahsi geçen modellerin yaklaşık 2,5 katı. RAW kayıt süresi ve işlemci başarımıda bu makinaların hepsinden çok daha başarılıdır. Hiç alıp kullandınızmı R1 bilemiyorum, ama RAW konusunda benim Canon 400D'mden daha iyi.

Dediğim gibi, ben bir FOTOĞRAF sevdalısı olarak, FOTOĞRAF makinalarında video özelliğini yersiz bulanlardanım, dolayısıyla aramıyorum. Profesyonel fotoğrafçıların birçoğununda umrunda bile değildir video özelliği. Ben fotoğrafın KALiTESiNE bakarım, gerisi faso fisodur.

• s6500fd ile s200exr sensor boyutu aynı değil mi.. exr de 6 mp olarak secebilyoruz çözünürlüğü.. yine pixel boyutları aynı oluyor böylece.. diye düşünüyorum.. 12 mp boyut ayrıyeten bir secenek yüksek mp isteyen kullanıcılar için..
    hdr fotoraf her makinede yapılır da kastım o değild.. dr modda dinamik alanın fazla olduğu yerlerde exr farklı ev değerindeki resimlei birleştirip detay zenginliği fazla fotolar üretiyor.. bunu s6500 lede yaparsın ama ya raw ccekeceksin.. yada tripodu koyyup 3 farklı ev dğerinde cekeceksin.. s200 de tek tuşla olay bitiyor..cok öenmli bir artı..
    ayrıca dr modda s200 ün iso 1600 ü daha iyi gibi hatırlıyorum..varmıdır aceb kıyaslama fotoları..
    birde en önemli özelliklerden biri.. s200 de is var.. bu bakımdan s200 ban daha iyi gib geliyor..
  • İlk önce., @-ELECTROMAGNETİC- yeni mak. hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın,
    Aslında konu tam benim istediğim noktaya gelmiş. %100 her noktasına katılıyorum @NovariX' n görüşlerine ve sıralamayada. Sadece 4. sırada "Leica V-Lux = Panasonic DMC-FZ 50" fark sadece yanında verilen deri çanta ve göz göre göre ~ 1000TL farkı İsim ve o deri çantaya veriyorsunuz.

S200EXR - S6000FD/S6500FD konusu çok farklı, evet ,IS olması hatta belki kağıt üstünde 14.3x zoom bir avantaj gibi gözüküyor hatta EXR sensör ve fazla pixel ancak Fuji nedense objektif yapısını ısrarla değiştirmemekte, ASPH ve ED mercek kullanmamakta ısrarlı. Bu da özellikle geniş açıda kenarlarda renk dağılmalarına ve mor saçaklanmalara neden olmakta. Bu nedenle hala S6000FD serisi için en iyi lens- sensör uyumlu makinası diyoruz. Sanki orantısal olarak sensörde 1/1.7"' den 1/1.6"' e büyüdü pixel de 2 misli oldu buna karşılık objektifte 10.7 x ten 14.3 x ' e çıktı değişen bir şey olmadı gibi görünüyorsada kazın ayağının öyle olmadığı çekilen karelere bakılınca açıkça görülüyor. Aynen S6000FD ile S9100 arasında oluşan fotografta yumuşama da aynen devam ediyor. Bu nedenlede, aslına bakarsanız 2/3"=1/1.5" daha büyük sensörü ve aynı 14.3 x zoom objektif takımı ile, S100FS uyum ve başarım olarak S6000FD/S6500FD' ye çok çok yakındır. Ancak bu makina için istenen fiyat, neredeyse giriş seviyesi bir dSLR+Kit lens fiyatı olunca da oturup düşünmek lazım.
    Ancak şuda var. Yeni modeller içinde sıfır olarak S100FS(Öncelikli)-S200EXR hala piyasanın şu an bulunabilen en iyi like makinaları. Ele aldığınızda en azından görüntüsel olarakta, ağırlık olarakta giriş seviyesinde bir dSLR hissi uyandırıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

s6500fd neden ikinici...s200 daha iyi bir model diye düşünyorum.. sırf is için bile s200 tervih sebebi olur..yine hdr kabiliyeti.. iso konusndada daha iyi sanırsam.. ne bilim sadece foto kalitelerine bakarak sıralamak cok mantıklı değil.. mesela r1 video yok.. iso performasnı iyi değil .. raw kayıt süresi bilmem kac saniye.. bakınca böyle cok da cana yakın durmuyor..

S6500FD, piksel yoğunluğu ve renk başarımı olarak S200'den daha başarılıdır. HDR fotoğrafı tüm fotoğraf makinalarıyla çekebilirsiniz. ISO konusunda hemen hemen aynı seviyedeler.

---

R1'e gelince. Dediğim gibi, bunlar fotoğraf makinası. Video isteyen BENCE video kamera alır, en mükemmel şekilde videosunu çeker. R1'in ISO performansı burada sayılan tüm makinelerden çok çok çok daha iyidir. Sensör boyutu bahsi geçen modellerin yaklaşık 2,5 katı. RAW kayıt süresi ve işlemci başarımıda bu makinaların hepsinden çok daha başarılıdır. Hiç alıp kullandınızmı R1 bilemiyorum, ama RAW konusunda benim Canon 400D'mden daha iyi.

Dediğim gibi, ben bir FOTOĞRAF sevdalısı olarak, FOTOĞRAF makinalarında video özelliğini yersiz bulanlardanım, dolayısıyla aramıyorum. Profesyonel fotoğrafçıların birçoğununda umrunda bile değildir video özelliği. Ben fotoğrafın KALiTESiNE bakarım, gerisi faso fisodur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Ocak 2010; 13:22:28 >

• quote:

s6500fd ile s200exr sensor boyutu aynı değil mi.. exr de 6 mp olarak secebilyoruz çözünürlüğü.. yine pixel boyutları aynı oluyor böylece.. diye düşünüyorum..

Olay öyle değil işte. Isterseniz 1 mp olarak seçin, bu dijital bir küçültme olacaktır. Yani aslında makina yine o kareyi 12 mp çekiyor ama yazılımsal olarak küçültüyor. Piksel yoğunluğu değişmiyor kısacası. Zoom olayının dezavantajlarınıda bipekkan hocam gayet anlaşılır bir şekilde anlatmış.
  • quote:

quote:

s6500fd ile s200exr sensor boyutu aynı değil mi.. exr de 6 mp olarak secebilyoruz çözünürlüğü.. yine pixel boyutları aynı oluyor böylece.. diye düşünüyorum..

Olay öyle değil işte. Isterseniz 1 mp olarak seçin, bu dijital bir küçültme olacaktır. Yani aslında makina yine o kareyi 12 mp çekiyor ama yazılımsal olarak küçültüyor. Piksel yoğunluğu değişmiyor kısacası. Zoom olayının dezavantajlarınıda bipekkan hocam gayet anlaşılır bir şekilde anlatmış.

yok onu biliyorumda fuji deki zöellik senin dediğin gibi değil..yani 12 mp cekip dijital olarak küçültmüyor.. sensor direk altı mp oluyor..değişken mp li sensor yani.. fujideki durum farklı diğer makinelerden..
    mesela hdr cekimdede 6 lik bir kısım düşük ev cekiyor 6 mp lik bi kısım yüksek ev lik cekiyor ve toplamda 6 mp lik bir foro olarak birleştiriyor.. yani sensor değişken.. zaten s200 deki en önemli seyde bu özellik..
    tabi yanılıyorda olabilirim.. ama bu sekilde hatırlıyorum..

• quote:

quote:

quote:

yok onu biliyorumda fuji deki zöellik senin dediğin gibi değil..yani 12 mp cekip dijital olarak küçültmüyor.. sensor direk altı mp oluyor..değişken mp li sensor yani.. fujideki durum farklı diğer makinelerden..
    mesela hdr cekimdede 6 lik bir kısım düşük ev cekiyor 6 mp lik bi kısım yüksek ev lik cekiyor ve toplamda 6 mp lik bir foro olarak birleştiriyor.. yani sensor değişken.. zaten s200 deki en önemli seyde bu özellik..

Ben düşük ölçütlerde çekimlerde mesela 6mp çekerken 2 pixel birleşip tek piksel şeklinde çekiyor diye biliyorum.
    Keşke organik olsada bu sensörler arada mitoz yada mayoz bölünme yapsana sensör boyutuda büyüse :)

• @popeye85,
    Var öyle bir özellikte, karıştırmışsınız...
    (High Sensitivity and Low Noise) Yüksek hassasiyet ve düşük gürültü (SN) Kipinde özellikle yetersiz ışık koşullarında 2 pixel' i birleştirerek sensör pixel kapasitesini 6 mpx' e düşürüyor ve 2 misli büyük pixel yaratarak daha fazla ışık hassasiyeti dolayısıyla noise düşürdüğü gibi daha aydınlık detaylı kareler yakalabiliyorsunuz. Kısacası bu sadece bu kip için geçerli. Bunun dışında ayarladığınız resim boyutlarında:
    • 4:3 : 4000 x 3000, 2816 x 2112, 2048 x 1536
    • 3:2 : 4000 x 2664, 2816 x 1864, 2048 x 1360
    • 16:9 : 4000 x 2248, 2816 x 1584, 1920 x 1080
    @Novarix'in dediği gibi sayısal (yazılımla) küçültme yapar. Tabi bildiğim kadarıyla bu ilk defa uygulanan bir metod.
    quote:

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Ocak 2010; 18:19:21 >

• http://www.imaging-resource.com/NPICS1/SUPERCCDEXR_PIXELBINNING_1_S.JPG
    sanırım burda dediğiniz gibi oluyor..iki pixeli birleştiriyor.. sonucta 6 milyon tane tombul tombul pixeli oluyor işte makinanın
    benim dediğime yakın birsey cıkıyor yani..

bu arada su mor sacaklanma mevzusunu yeni gördüm üzücü gercekten..
    12 mp de iso basarısı da cok iyi değil.. ama 6 mp deki oldukca iyi.. sınıfına göre..

iso konusunda hangisi daha iyi peki.. s200 tabikide sn modda cektiğini düşünürsek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 29 Ocak 2010; 21:56:57 >

• @popeye85,
    Benim gördüğüm kadarıyla Fuji tüm ağırlığını küçük sensörlerde ISO iyileştirme çalışmalarına vermiş zaten F30-F31FD ve S6000FD' de 400 ISO dahil başarılı sonuçlar almıştı. S200EXR' de aslında düşünce gerçekten şeytani. Makina dSLR olmadığı için ve sabit objektif ve crop çarpanından da kurtulmak düşüncesiyle adamlar daha büyük sensöre yönelemiyorlar. Örneğin Leica' nın son çıkan compact' ında APS-C sensör kullanılıyor ama crop çarpanı yine var. Bu nedenlede tüm amaç küçük sensörde ISO başarımı. Bu anlamıyla sağlanırsa örneğin 1600 ISO' da tam başarı üstü bence gerekmez, özellikle ışıkğın yetersiz olduğu ortamlarda sorunu kökten çözecektir.
    Tabi bu arada çok merak ettiğim bir konu var. Acaba bu modeli kullananların, bu (SN) kipinin mevcutiyetinden ve ne amaçla kullanıldığından haberleri olup olmadığını da acayip merak ediyorum. Çünkü, bazen bazı topiklerde ve başka forumlarda o kadar garipsediğim sorular görüyorumki Türkçe kullanım kitabına dahi hiç göz atılmadığı apaçık ortada.
    Ayrıca, Fujinin ürettiği compact ve like makinelerdeki ISO başarımına diğer firmaların erişebildiğini hiç düşünmüyorum. Diğerleri Noise Reduction veya benzeri prg. yrd. ile bu işi yapmaya çalışıyorlar ama sonuç sulu boya fotograflar.
    quote:

http://www.imaging-resource.com/NPICS1/SUPERCCDEXR_PIXELBINNING_1_S.JPG
    sanırım burda dediğiniz gibi oluyor..iki pixeli birleştiriyor.. sonucta 6 milyon tane tombul tombul pixeli oluyor işte makinanın
    benim dediğime yakın birsey cıkıyor yani..

bu arada su mor sacaklanma mevzusunu yeni gördüm üzücü gercekten..
    12 mp de iso basarısı da cok iyi değil.. ama 6 mp deki oldukca iyi.. sınıfına göre..

iso konusunda hangisi daha iyi peki.. s200 tabikide sn modda cektiğini düşünürsek..

• ben fuji yi alsam .. deneyeceğim ilk iki sey dr ve sn mod..ama millet oto modda kullandığuı için bu iki secenekten bihaber..
    yine tele foto örnekleride göremiyorum öyle..bazıları basarısız diyor telede...
    birde videoları geniş yapslar keske.. yani hd olmasada olur ama hala 4/3 kayıt cok kötü.. 16/9 olsa mesela fuji alırken yine cok önemli bir + olur.. sanırım fz50 de vard bu..

bir de anlamadığım sey su var..adamlar kocaman slr sensore hd video koyabilirken fuji neden s200 e hd koymamış.. acaba yeni modelde falan mı yapaaklar..
    mesela tz7 cıktığında yeni modele manuel ekleyip piyasaya sunmuşlardı..belki fujide öyle yapar.. hd ekler yani model diye piyasaya sürer..
  • @popeye85,
    Daha evvelcede konu ettim. Sensör büyüdükçe ve CMOS olunca Video çekimi özellikle ısınma açısından prb. ortadan kalkıyor. CCD sensörde ise zaten ısınma konusu başlı başına bir prb. ve dert. Fotografta bile hot-pixel yaratıyor, örneğin benim S6000FD 20. sn geçince başlıyor. Birde bu sensörün HDR 15 dk video çekimi olayını düşünün. Sensör kebap, gelsin Dead Pixel' ler. Sensörün ışığa hassasiyeti arttıkça ısınma ön plana çıkıyor. O zaman Panasoniğin yaptığı gibi sensörün ışığa hassasiyetini azaltacaksın. Bu defada 200 hatta bazen 100 ISO' da bile ortam oluştuğunda noise' e razı olacaksın. FZ 50' si satmamın tek nedeni buydu. Fuji' nin sensörü FZ 50' de olsaydı, Fuji' yi satar, FZ 50 yi kesinlikle satmazdım. Üzerindeki o süper objektifi ile bazı giriş seviyesi makinelere resmen KAFA atardı. Şimdiki teknoloji, küçük sensörde bunu tam anlamı ile çözemiyor. Ama Fuji' nin bu sensöründeki temel düşüncesi son derece mantıklı. Ama buna rağmen bu hassas sensörlerle video konusu sürekli sınırlı kalacaktır Fuji' de.....
    Ayrıca Video kameralarda HD kayıt yoksa sensör 800 k max 1 MPx kadardır. HD ve fotograf çekimide işin içine girince ben şu ana kadar en fazla çözünürlüğü 5 Mp genelliklede 3 MP olarak gördüm. Ancak tanıdıklarımın şikayetçi oldukları bir konu var. Evvelce kullandıkları kameraların standart görüntülerinin HD çekim yapanlardan çok daha iyi olduğunu söylüyorlar ve HD çekim yaparsak ancak süper görüntü alabildiklerini ifade ediyorlar. Ne derece doğru bilmiyorum.
    Evet bende bu durumu farkettiğim için özellikle yazmıştım o bihaberlik konuyu....
    quote:

ben fuji yi alsam .. deneyeceğim ilk iki sey dr ve sn mod..ama millet oto modda kullandığuı için bu iki secenekten bihaber..
    yine tele foto örnekleride göremiyorum öyle..bazıları basarısız diyor telede...
    birde videoları geniş yapslar keske.. yani hd olmasada olur ama hala 4/3 kayıt cok kötü.. 16/9 olsa mesela fuji alırken yine cok önemli bir + olur.. sanırım fz50 de vard bu..

bir de anlamadığım sey su var..adamlar kocaman slr sensore hd video koyabilirken fuji neden s200 e hd koymamış.. acaba yeni modelde falan mı yapaaklar..
    mesela tz7 cıktığında yeni modele manuel ekleyip piyasaya sunmuşlardı..belki fujide öyle yapar.. hd ekler yani model diye piyasaya sürer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 30 Ocak 2010; 18:59:25 >

• Benim anlamadığım sn mod elle ayarlayabileceğimiz ayarlardan ek olarak bize ne sunuyor?Bir de bu hot pixel fujinin başının belası mıdır?Yoksa her makinede olan birşey midir?
    Sn modda birkaç örnek,ne kadar soru işaretlerine cevap verir bilemem ama işinize yarayabilir,az önce ışık kapalı halde sadece tv ışığıyla çektim.
    Fotoların boyutlarını düşürdüm,kalite gözle görülür bir derecede;göreli olarak çok değişmemiştir.

1 ışık açık 2ve3 tv ışığında 4ve5 karanlıkta çekildi.3ve5 te zum yapılmıştır.ISO 100

canon sx20 is , fuji s200exr ,canon 500d hangisi. canon sx20 is , fuji s200exr ,canon 500d hangisi.
     canon sx20 is , fuji s200exr ,canon 500d hangisi. canon sx20 is , fuji s200exr ,canon 500d hangisi.

• yorum için tesekkürler bipekkan..

sn mod makianın sensorunu 6 mp hale getiriyor diyebilirm.. iki pixeli birleştirip tek pixsel gibi olmasını sağlıyor..böylelikle 12 mp lik makina 6 mp e düşüyor..bunun sn mod için önemi ise iso konusunda ortaya cıkıyor.. senin cektiğin resimler iso 100 de.. o yüzden sn modun pek anlamı yok.. ama düşün ısıklı bir ortama geldiğinde iso 1600 e cıkmak zorunda klaırsın sn modda makine kullanılabilir fotolar almanı sağlıyor.. 12 mp de iso cok iç acıcı değil.. sn mod düşük kumlanma yüksek iso.. sn modda iso 1600 lük fotolar önemli.ama nette yok denecek kadar az..aslında gkhns senin bunları bize anlatman lazım.. tek tek foto cekip örnek inceleme yapman lazım.. makina senin elinde olduğu için bunları inceleyip değerlendirebilecek olan sensin..
    bu arad sn modda isoyu sen mi seciyorsun yoksa makinamı otomatik seciyor.. makina 6 mp olarak manul kullanılabilyorsa cok güzel olur...

• zamanım olunca yardımcı olmaya çalışırım;ama bu aralar malesef
    bu arada sn modda isoyu 100den1600e kadar ve oto400 oto600 oto1600 olarak seçebiliyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.