Şimdi Ara

canon sx20 is , fuji s200exr ,canon 500d hangisi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ne zaman boş olursan..zaten acelem yok makina almak için..
  • öncelikle bipekkan hocam açtığım konuda değerli tecrübeleriniz paylaştığınız için teşekkür ederim. yazılarınızı takip ediyorum. eğer sx 20 yi kullanıdıysanız yorumlarınız benim için önemlidir.
    şu an için aldığım sx20 beni tatmin ediyor gerek video ,fotoğraf gerekse donanım ,optik ve yazılım. fakat yetersiz ışıklı ortamlarada azda olsa noise yaşattığı doğrudur. like segmetinde eski model olduğundan olsa gerek fotoğraf kalitesi olarak tadını bir türlü unutamadığım eski makinam kodak p 880 den bahsedilmiyor. fotoğraf kalitesi muhteşemdi.
    bu makinayı almadan önce tamamen 500d ye odaklanmıştım almama ramak kalmıştıki 3 lens almam gerektiği düşüncesi tekrar like fikrine gerilememe etken oldu , benim sürekli yurt dışı seyehatlerim ağır makinaları tercih konusunda birazdaha olanaksız kılıyor. kompact makinalar ise beni hiç tatmin etmiyor. oyuncak gibi.

iyi forumlar.
  • @-ELECTROMAGNETİC-,
    İlk önce tşk ve makineniz hayırlı olsun, SX 20 Kullanmadım Ancak Canon video çekimleri konusunda Fuji' den daima daha iyidir. Fotograf konusunda Compact olarak bende Canon A-620 Kullanıyorum. Ellerimde titreme olduğu için beni bu konuda sıkıntıya sokan IS olmaması. ISO performansının 400 ISO' da yetersiz kalması. Ama 2006 yılının teknik alt yapısıda buna müsaitti. Compact olarak kişisel düşüncem size F200EXR daha uygun olurdu ama onunda video performansı SX20' den epey geride. Özellikle konu ettiğiniz P880' nin renkleride çok güzeldir ve genelliklede crop dışında fotograflada oynanmaya hiç ihtiyaç duyulmayan bir makinedir.
    quote:

Orijinalden alıntı: -ELECTROMAGNETİC-

öncelikle bipekkan hocam açtığım konuda değerli tecrübeleriniz paylaştığınız için teşekkür ederim. yazılarınızı takip ediyorum. eğer sx 20 yi kullanıdıysanız yorumlarınız benim için önemlidir.
    şu an için aldığım sx20 beni tatmin ediyor gerek video ,fotoğraf gerekse donanım ,optik ve yazılım. fakat yetersiz ışıklı ortamlarada azda olsa noise yaşattığı doğrudur. like segmetinde eski model olduğundan olsa gerek fotoğraf kalitesi olarak tadını bir türlü unutamadığım eski makinam kodak p 880 den bahsedilmiyor. fotoğraf kalitesi muhteşemdi.
    bu makinayı almadan önce tamamen 500d ye odaklanmıştım almama ramak kalmıştıki 3 lens almam gerektiği düşüncesi tekrar like fikrine gerilememe etken oldu , benim sürekli yurt dışı seyehatlerim ağır makinaları tercih konusunda birazdaha olanaksız kılıyor. kompact makinalar ise beni hiç tatmin etmiyor. oyuncak gibi.

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Şubat 2010; 11:00:06 >

• bipekkan hocam ben slr segmentte bir cihaz daha alabilirim muhtemelen video özellikli olması katti olmamakla beraber tercih edilir. aklımda 500d var ama sizin tavsiyeniz ne olur. ve bu cihaz nasıldır.
    ayrıca yanında lens de almam gerekecek 2 cm makro benim için yeterli 15 x optikde zoom da işimi görebilir.
    tek lensle bu işleri yapabilirmiyim veya ne yapmalıyım. lens alırken neylere dikkat etmeliyiz.
    18-55 lens ne kadar gereklidir ve almaya gerek varmıdır. şu ana kadar kendi makinalarım hep like segment olduğundan slr ve lensleri konusunda bilgim yeterli değil. uzun bir soru oldu, ama bu cevaplara bir çok arkadaşımızın da benim gibi ihtiyacı olduğu kanısındayım.

iyi forumlar.
  • @-ELECTROMAGNETİC-
    Canon 500D için sizi yönlendirecek kadar bir yorum yapmak açıkçası istemiyorum. Kullanmadım, sadece elime alıp yapısını inceledim. O kadar.Video konusunda iyi deniyorsada hani derler ya RİVAYET MUHTELİF. Fotograf kalitesi olarakta Kullananlardan sormanız Canon topiğinden bence daha doğru. Bu sınıfta benim tercihlerim 400D-450D-40D veya 7D olurdu.
    Lens konusuna gelince:
    Ben 40D ile birlikte 18-55 mm IS + 55-250 mmIS +50 mm f:1.8 ile Tamron 18-270 mm VC kullanıyorum.
    2 cm macro veya 1 cm macro önemli değil önemli olan lensin büyütmesi. Çoğu kişi 1 cm macro çekiyor diye atıyorum 10 cm den çekenden daha iyi der ama yanılır. Örneğin bizim Tamron' un en kısa odaklanma mesafesi 49 cm ama büyütmesi 1:3.5 tur ve aynı zamanda macro lenstir.
    Kısacası, zoom mesafesini en az 2 hatta 3 ayrı lense bölmek en doğru olanıdır. Lens kalitelerine gelince de benim lensler en ucuz fakir işi lensler ve bana fazlası ile yetiyor. Lensin iyisine örneğin Canon' da L serisi bu lenslerde çeşidine göre fiyatta dur durak yok ama bu tüm markalar için geçerli.
    quote:

Orijinalden alıntı: -ELECTROMAGNETİC-

bipekkan hocam ben slr segmentte bir cihaz daha alabilirim muhtemelen video özellikli olması katti olmamakla beraber tercih edilir. aklımda 500d var ama sizin tavsiyeniz ne olur. ve bu cihaz nasıldır.
    ayrıca yanında lens de almam gerekecek 2 cm makro benim için yeterli 15 x optikde zoom da işimi görebilir.
    tek lensle bu işleri yapabilirmiyim veya ne yapmalıyım. lens alırken neylere dikkat etmeliyiz.
    18-55 lens ne kadar gereklidir ve almaya gerek varmıdır. şu ana kadar kendi makinalarım hep like segment olduğundan slr ve lensleri konusunda bilgim yeterli değil. uzun bir soru oldu, ama bu cevaplara bir çok arkadaşımızın da benim gibi ihtiyacı olduğu kanısındayım.

iyi forumlar.

• 1 aydır sx20 kullanıyorum slr makinam da var, iyi krr vermişsin
  • sx20'deki braket olayını tam çözemedim. yardımcı olur musunuz? sanırım farklı ayarlarda 3 kare çekiyor kendi kendine. nasıl kullanıyoruz arkadaşlar?
  • mrb arkadaşlar...yurtdışından 2 makine getirteceğim..birisi benim için biriside baldız için..
    fujis200exr ve canonsx20 is modellerinden birini canon birini fuji mi getirtsem yoksa her iki tercihide fujiden yana mı kullansak bilemiyoruz..yardımcı olursanız seviniriz...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.