Şimdi Ara

canon sx20 is , fuji s200exr ,canon 500d hangisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • canon sx20 , Fujifilm exr200 ve çok farklı ama canon 500d.

bu konuya biraz farklı yaklaşmak istiyorum. bugüne kadar 3 tane slr like segment makina kullandım. ve artık slr ye geçme zamanı olduğu düşünüyordum. 3 makina içinde tabiki 500d fakat.....

canon 500d (rebel t1i , kiss x3) olmazsa olmaz alacağım bi cihazdı. sebebi 1080 full hd video , digic 4 işlemci 15, 1 mp. yeni nesil canon olması ve tabiki slr.segmend.
    araştırınca slr makinaların , slr like segmendtindeki kolaylık işlevsellik ve hacim olarak çok farklı olduğunu anladım . 18-55 lens günlük sıradan resimler için tercih edilir olsada ortalama 10 cm macro ve takribi 3 optik zooma denk gelen mesafesiyle bence tamemen fasa fiso .yani ekstra lens şart. zoom lensler macro işlemini gerçekleştiremiyor veya açıları yetersiz . macro lenslerdede zoom özelliği yok. yani en az 2 adet lens almamız gerekiyor.
    iri yarı bir çantaya bunları ancak sığacaktır. slr cihazda kullanıma göre düzenli aralıklarla temizlik yaptırmakta çok zevkli olmasa gerek.
    ortalama türkiye fiyatıyla takribi 3 ila 4 bin lira gibi bir rakam.
    muadil olarak slr like mevcut. slr kullanan arkadaşlar belki bana katılmayabilirler ama bu segmentdeki cihazların hepsi komplike fonksiyonel ve ergonomik. şimdi slr ci arkadaşların resim kalitesi ve profosyonel çekim ne olacak dediklerini duyar gibiyim. fakat ben like segmentde muhteşem fotoğraflar çektim kesinlikle slr ile aynı kalitede. gerek enstantene hızı gerek ıso aralığı gerek pozlama .
    500d daha önce emanet çok kullandım bugünde bulunduğum ülkede(uzak doğu) canon sx20 ve fuji yi inceleme fırsatı buldum. ikiside muhteşem ve çok daha ucuz fiyatları aynı. optik sabitleyici mevcut enstantene hızları nerdeyse aynı ve ikiside 1 cm den temiz macro alıyor. ayrıca geniş açılı lens olarakta kullanılabilir . görüntü kaliteleri manuel ayar performansları iyi.slr ler gibi toz derdi ve lens taşıma sorunu yok.

canon sx20

+hd ve stereo video kayıt. çok iyi
    +20 optik zoom yakınlaştırılmış çekimlerde kendi segmentine kıyasla daha temiz resimler çekiyor.
    +yeni nesil digic 4 işlemci
    +hareketli lcd ekran.
    +canon markası ve lens kalitesi
    +hdmi çıkışı
    +yeni nesil görüntü ,yüz ve mesafe algılyıcı
    -2, 5 inc ekran hareketli olduğundan fazla büyük değil.
    -sadece mov format video kayıt
    -manuel olmayan elektrikli zoom mekanizma
    -kendi bataryası yok
    -küçük sensör.

Fujifilm FinePix S200EXR

+ slr benzeri sağlam görüntüsü
    +mekanik zoom ve odak
    +enstantene hızı
    +lithum %50 uzatılmış pil ömrü
    +exr görüntü işlemci
    +2, 7 inc ekran
    -lens mercek kalitesi daha iyi olabilirdi
    -maksimum zoom da olması gereken seviyeden daha düşük kalitede resim alması
    -slr segmenti gibi hantal ve büyük lens (canon 20 optik fakat lens içiçe geçtiğinden yer kaplamıyor) ayrıca 14, 3 optik

bunlar benim gözüme ilişen detaylar.
    bu işten para kazanmıyorum profosyonel değilim.
    lütfen slr ciler neden bu eziyet mantıklı birşey söyleyin bende 500d yi alayım. fuji vecanon sx 20 aynı fiyat 500d ise 18-55 ile takribi % 40 daha pahalı fakat fiyat çok önemli değil .
    ne tavsiye edersiniz .?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ELECTROMAGNETİC- -- 24 Ocak 2010; 19:46:38 >

• DSLR için cidden bütçe ayırman gerekiyor. Macro için ayrı lens, manzara için ayrı lens, portre için ayrı lens vs vs

Bence S200EXR al. Manuel zum ve focus DSLR hissi verir.

Boyutu da 500D kadar var zaten. :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 24 Ocak 2010; 20:03:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

DSLR için cidden bütçe ayırman gerekiyor. Macro için ayrı lens, manzara için ayrı lens, portre için ayrı lens vs vs

Bence S200EXR al. Manuel zum ve focus DSLR hissi verir.

Boyutu da 500D kadar var zaten. :/

500d slr 18 -55 ile boyut olarak kullanılabilecek seviyede ,fuji slr değil ve yeri geldiğinde lensin sökülmesi gerekebilir. fakat olanaksız. donanım olarak sx20 çok zengin ve fonksiyonel fakat fujinin sensörü büyük ve görüntüsü çok güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ELECTROMAGNETİC-

fakat ben like segmentde muhteşem fotoğraflar çektim kesinlikle slr ile aynı kalitede. gerek enstantene hızı gerek ıso aralığı gerek pozlama .
    500d daha önce emanet çok kullandım bugünde bulunduğum ülkede(uzak doğu) canon sx20 ve fuji yi inceleme fırsatı buldum. ikiside muhteşem ve çok daha ucuz fiyatları aynı. optik sabitleyici mevcut enstantene hızları nerdeyse aynı ve ikiside 1 cm den temiz macro alıyor. ayrıca geniş açılı lens olarakta kullanılabilir . görüntü kaliteleri manuel ayar performansları iyi.slr ler gibi toz derdi ve lens taşıma sorunu yok.

Merhaba,

Yukarıda yazdıklarınıza katılmıyorum. Kompak bir makina hiç bir zaman DSLR bir makina ile aynı kalitede fotoğraf çekemez. Ancak
    yeterli ışık ortamında SLR ye yakın çekmiş olabilirsiniz ama yetersiz ışıkta (gece veya kapalı mekan) inanılmaz fark olacaktır. Özellikle
    yetersiz ışıkta hareketli nesneleri net çekebilmek için pozlama süresini düşük tutmanız gerekir ki fotoğrafın karanlık çıkmaması içinde iso
    değerini bir hayli arttırmanız gerekecektir. Malesef kompak makinaların sensör boyuları çok ufak olduğundan ve çok fazla noise oluşacaktır.

Ama taşınabilirlik ve geniş açıdan dar açıya(telefoto) geçişteki esneklikleri nedeniyle SLR like makinelerde çok tutulan makinelerdir ama
    DSLR ile karşılaştırmayın bile. Gerçek farkı görmek için lütfen %100 crop yapıp resimleri öyle karşılaştırın farkı göreceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

quote:

fakat ben like segmentde muhteşem fotoğraflar çektim kesinlikle slr ile aynı kalitede. gerek enstantene hızı gerek ıso aralığı gerek pozlama .

Merhaba,

Yukarıda yazdıklarınıza katılmıyorum. Kompak bir makina hiç bir zaman DSLR bir makina ile aynı kalitede fotoğraf çekemez. Ancak
    yeterli ışık ortamında SLR ye yakın çekmiş olabilirsiniz ama yetersiz ışıkta (gece veya kapalı mekan) inanılmaz fark olacaktır. Özellikle
    yetersiz ışıkta hareketli nesneleri net çekebilmek için pozlama süresini düşük tutmanız gerekir ki fotoğrafın karanlık çıkmaması içinde iso
    değerini bir hayli arttırmanız gerekecektir. Malesef kompak makinaların sensör boyuları çok ufak olduğundan ve çok fazla noise oluşacaktır.

Ama taşınabilirlik ve geniş açıdan dar açıya(telefoto) geçişteki esneklikleri nedeniyle SLR like makinelerde çok tutulan makinelerdir ama
    DSLR ile karşılaştırmayın bile. Gerçek farkı görmek için lütfen %100 crop yapıp resimleri öyle karşılaştırın farkı göreceksiniz.

benim aynı kalite dedğim gün ışığıdır bunu ilave etmeliyim. kesinlikle haklısın küçük sensor gün ışığı haricinde yüksek iso da dahi lens ve makina nekadar kaliteli olursa olsun noise yaşatacaktır . zaten crop resim kalitesi olarak ismi geçen üst segment like makinaları kesinlikle slr sınıfıyla kıyaslamak doğru olmaz.zaten tek artısı bu ,birde slr nin havası başka bişey yok gerçi bu artıda tabiki çok önemli.

ama öneceden söylediğim gibi like segmentin artıları ve slr zaafları kişiye ve kullanıma göre büyük önem teşkil edebilir.

• Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşımın yakında çocuğu olacak, benden tavsiye rica etti ancak benim de bu konularda çok fazla bilgi yok maalesef.

Video kaydı yapacak ve foto çekecek. Anca digital photo mu yoksa video kamera mı almak konusunda ikilemde kaldık.

HD çekim yapabilen foto mak. nasımı alalım yoksa video kamera mı ??

Ayrıca marka ve model tavsiyelerini zi de belirtirseniz sevinirim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: k_salliK

Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşımın yakında çocuğu olacak, benden tavsiye rica etti ancak benim de bu konularda çok fazla bilgi yok maalesef.

Video kaydı yapacak ve foto çekecek. Anca digital photo mu yoksa video kamera mı almak konusunda ikilemde kaldık.

çoluk çocuk girerse işin içine makinayı ayrıntılı olarak incelemiş biri olarak Canon SX20 kesinlikle tercih edebilirsin..cunki video kalitesi cok onemli o durumlarda..benim pc de 20 gb lik video ve foto var çocukların hemen hemen ...
    http://www.fotografium.com/x_canon-canon-sx20-is-canta-4-gb-kart-hediyeli-stoktan-ayni-gun-kargo-_51021.php?k_id=0&kn=

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ?
    13 yıl önce açıldı
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

hd video çekecekseniz konpak makina
    panosonic tz7 inceleyin
    foto'da idare eder.

-ELECTROMAGNETİC sizde azçok dsrl kullanmış biri olarak aradaki farkı bilmeniz
    gerekir ya çok masraf yerine göre lens kullanırken lens değiştirme dsrl
    ya'da ön planda hd video çeken veya kaliteli foto çeken makro,manzara,portre bir ara'da çeken like makina
    video'da hx1 memnunlar foto kalitesine gelince şuan like'de s200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 25 Ocak 2010; 14:05:58 >

• kararımı verdim ve önceden hiç aklımda olmayan bir makinayı aldım.
    son sözü şimdi söyleyip anlatayım. iyiki almışım muhteşem.
    neymi canon sx20 is. like segmentinde bence 1 numara. neredeyse her isteğe cevap veriyor. bu benim 4 . slr like makinam.(kullandıklarım hariç)
    donanım zengini bu makinanın ., çok dikkat çekmesede hareketli lcd . ekranı fotoğraf çekmeye ayrı bir aheng katıyor. ayrıca eyime göre ekran pozisyonu değişebiliyor. hızlı katolog vs. yakın çekimlerde ekrana eğilip gölge yapma gibi bir derdiniz olmuyor. 0, 6 CM den tertemiz macro aldım, geniş açılı ve 560 mm zoom var iso hassasiyet 3 200 e çıkabiliyor. auto çekim modu muhteşem manuel ayar zor değil. bu makina neredeyse hiç flash kullanmıyor, loş ve hafif karanlıkta bile flaş açık olduğu halde oto modda flaş açmıyor. tripotsuz net ve doğal resim alınabiliyor, herhalde bu sebepten canonlarda maksimum pozlama süresi 15 sn .haliyle pil tüketimide çok az.. video kayıt kalitesi size camera aldırmayacak cinsten ayrıca iki kanal ses sensörü mevcut yani stereo.(bu özellik muadil markaların nerdeyse hiç birinde yok ve çok önemli) bu makinada ilk defa gördüğüm bir özellikte self timer da bir seçenekte kadraja giren ekstra kişinin suratını algılayıp timer ı başlatarak resimi çekiyor ve isteğe bağlı birçok otom. çekim modları.. makinanın her özellik için hızı çok yüksek. her ne kadar sd kartlada çok alakalı olsada bu makinada arkaarkaya resimler çekmeme rağmen hiç karta yazması için beklemedim .

--
    ayrıca şunu belirteyim slrlike segmentinde sözü geçen makinların çoğunu kullandım kompakları hiç saymıyorum, fakat canon sx20is gerçekten çok kaliteli bildiğim kadarıyla canonun japonyadan başka yerde üretmediği modellerden biri tamamen japon imalatı. bu makinaya verilere bakarak arkadaşlar kullanmadan forumlarda yorum yapmışlar. ben hepsini kullandım ve bunu aldım fuji ve canon sx 20 fiyatı bulunduğum ülkede aynı.
    fujinin tipi hakikaten bundan daha iyi. ayrıca bütün slr like makinalar gibi elektronik vizör optik vizörün tadını vermiyor.
    loş ortamlarda çekilen fotoğrafta crop yapılınca az da olsa noise yaşattığı doğru. fakat çok dolu bir makina olduğundan ,ve sadece bu zaafından dolayı bu makinayı almama lüksüm yoktu.

herkeze tavsiye ederim.

• Hayırlı olsun Electromagnetic. Bence bu forumda SX20 ye haksızlık yapılıyor sanki kötü bir makinaymış gibi gösteriliyor.

Her ne kadar Fuji S200EXR sensor boyutunun daha büyük olması nedeni ile daha iyi fotoğraf çekse bile gerçekten devasa
    yapısı nedeniyle ve sadece VGA video çekmesi nedeniyle bence kullanışlı değil.

HD videoyu geçtim de o nasıl bir boyut öyle makineyi elime aldığım anda taşıma zorlukları aklıma geldi.
    Objektifi gereksiz bir şekilde çok büyük. Halbuki aynı fotoğraf kalitesinde Fuji motorlu bir objektif kullanıp
    boyutu SX20 ve FZ35 gibi ufaltsa bir de HD video özelliği koysa tabi birde biraz yakışıklı olsa piyasayı siler süpürürdü.
  • quote:

kararımı verdim ve önceden hiç aklımda olmayan bir makinayı aldım.
    neymi canon sx20 is. like segmentinde bence 1 numara. neredeyse her isteğe cevap veriyor. bu benim 4 . slr like makinam.(kullandıklarım hariç)
    donanım zengini bu makinanın ., çok dikkat çekmesede hareketli lcd . ekranı fotoğraf çekmeye ayrı bir aheng katıyor. ayrıca eyime göre ekran pozisyonu değişebiliyor. hızlı katolog vs. yakın çekimlerde ekrana eğilip gölge yapma gibi bir derdiniz olmuyor. 0, 6 CM den tertemiz macro aldım, geniş açılı ve 560 mm zoom var iso hassasiyet 3 200 e çıkabiliyor. auto çekim modu muhteşem manuel ayar zor değil. bu makina neredeyse hiç flash kullanmıyor, loş ve hafif karanlıkta bile flaş açık olduğu halde oto modda flaş açmıyor. tripotsuz net ve doğal resim alınabiliyor, herhalde bu sebepten canonlarda maksimum pozlama süresi 15 sn .haliyle pil tüketimide çok az.. video kayıt kalitesi size camera aldırmayacak cinsten ayrıca iki kanal ses sensörü mevcut yani stereo.(bu özellik muadil markaların nerdeyse hiç birinde yok ve çok önemli) bu makinada ilk defa gördüğüm bir özellikte self timer da bir seçenekte kadraja giren ekstra kişinin suratını algılayıp timer ı başlatarak resimi çekiyor ve isteğe bağlı birçok otom. çekim modları.. makinanın her özellik için hızı çok yüksek. her ne kadar sd kartlada çok alakalı olsada bu makinada arkaarkaya resimler çekmeme rağmen hiç karta yazması için beklemedim .

--
    ayrıca şunu belirteyim slrlike segmentinde sözü geçen makinların çoğunu kullandım kompakları hiç saymıyorum, fakat canon sx20is gerçekten çok kaliteli bildiğim kadarıyla canonun japonyadan başka yerde üretmediği modellerden biri tamamen japon imalatı. bu makinaya verilere bakarak arkadaşlar kullanmadan forumlarda yorum yapmışlar. ben hepsini kullandım ve bunu aldım fuji ve canon sx 20 fiyatı bulunduğum ülkede aynı.
    fujinin tipi hakikaten bundan daha iyi. ayrıca bütün slr like makinalar gibi elektronik vizör optik vizörün tadını vermiyor.
    loş ortamlarda çekilen fotoğrafta crop yapılınca az da olsa noise yaşattığı doğru. fakat çok dolu bir makina olduğundan ,ve sadece bu zaafından dolayı bu makinayı almama lüksüm yoktu.

herkeze tavsiye ederim.

ELECTROMAGNETİC- hayırlı olsun
    makinanın fotoğraf kalitesi için olmassa olmaz özellikleri
    önemli çektiğiniz gece gün,makro ham kullanıcı fotoların!dan
    eklerseniz makinayı alacak arkadaşlara referan olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

Hayırlı olsun Electromagnetic. Bence bu forumda SX20 ye haksızlık yapılıyor sanki kötü bir makinaymış gibi gösteriliyor.

Her ne kadar Fuji S200EXR sensor boyutunun daha büyük olması nedeni ile daha iyi fotoğraf çekse bile gerçekten devasa
    yapısı nedeniyle ve sadece VGA video çekmesi nedeniyle bence kullanışlı değil.

HD videoyu geçtim de o nasıl bir boyut öyle makineyi elime aldığım anda taşıma zorlukları aklıma geldi.
    Objektifi gereksiz bir şekilde çok büyük. Halbuki aynı fotoğraf kalitesinde Fuji motorlu bir objektif kullanıp
    boyutu SX20 ve FZ35 gibi ufaltsa bir de HD video özelliği koysa tabi birde biraz yakışıklı olsa piyasayı siler süpürürdü.

dostum yazdığın düşüncelerin ,anlatmaya çalıştıklarımın aynadan yansımasıdır. tesbitler aynı.
    ben küçük ve kompakt makinaları sevmem makina biraz elimi dolduracak ama fuji gibi gereksizdeğil. okadar büyük ve sökülemez lensi like segmentinde taşıyacaksam en az 600 mm felan olmalı ki yine kullanışsız.
    1/2.3 sx20 sensor 1/1.6 lık fuji den büyük değil ama sensör üzerindeki algılayıcı her piksel (zannedersem efektif piksel sayıları eşit sayılır) yeni teknoloji ve lens kalitesiyle birleşerek tahmin edilenden daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum. örnek resimlere gelince yüklemek isterim ama bulunduğu ülkede foruma sonradan eklenilen resimleri göremediğim gibi yükleyemiyorumda. ama en kısa zamanda yüklerim.

• SX10IS pek başarılı değildi fakat serinin yeni makinasında yani SX20IS'de bir önceki makinanın problemlerini aşmış gibi gözüküyorlar,bencede bu makinaya sadece "kötü" diyip geçmek biraz haksızlık olur gibi..

Ben hala s200exr'ın foto kalitesinin özellikle tele'de yetersiz olduğu görüşündeyim tamam sensör 1/1.6" kullanılmış olabilir veya exr işlemci de olabilir ama foto kalitesi inanılmaz değil..Hatta bana göre kullanılan sensöre ve teknolojiye göre çok sıradan..

Almış olmanıza rağmen şahsi fikrim şu şekilde bu iki like makinadan birini seçmek zor illa ki ikisi arasında tercih yapmak zorunda olacaksam benim tercihim; S200EXR oldurdu..Ama kesinlikle insanların fotoğraf makinası tavsiyesi verirken tipinden ve şeklinden ziyade makinaların olumlu veya olumsuz başka yönlerinden bahsetmeleri gerekir..Bu arada PANOSONIC diye bir marka yok PANASONIC var..DSRL diye bişey de yok galiba DSLR var.

• BİR KOMPACKT MAKİNA NE KADAR İYİ OLURSA OLSUN DSLR MAKINANIN HİÇ BİR ZAMAN YERİNİ ALAMAZ
    EN BAŞLICA NEDENİ SABİT LENS KULLANILIYOR OLMASI,
    HER TÜRLÜ ORTAM VE KONUMDA ÇEKİM YAPMA OLANAĞINIZDA BAZI KISTLAMALAR İLE KARŞILAÇIYORSUNUZ.
    DSLR MAKINADA İSE SADECE LENS DEĞİŞİMİ İLE HER KONUMA VE ORTAMA UYGUN ESTANTENELER YAKALAMANIZ MÜMKÜN
    MAKINANIN MEKANİK AKSAMLARI KOMKAPT MAKINADA FARKILI DSLR MAKINADA FARKLI,
    BÜTÇE ÖNEMLİ DEĞİLSE FOTOĞRAF ÇEKERKEN ZEVK ALMAK İSTENİYORSA TABİKİ DSLR MAKINA TABİKİ SETİ İLE BİRLİKTE ALTERNATİFLİ LENS VE EKİPMALARI İLE
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

quote:

Merhaba arkadaşlar,

hd video çekecekseniz konpak makina
    panosonic tz7 inceleyin
    foto'da idare eder.

-ELECTROMAGNETİC sizde azçok dsrl kullanmış biri olarak aradaki farkı bilmeniz
    gerekir ya çok masraf yerine göre lens kullanırken lens değiştirme dsrl
    ya'da ön planda hd video çeken veya kaliteli foto çeken makro,manzara,portre bir ara'da çeken like makina
    video'da hx1 memnunlar foto kalitesine gelince şuan like'de s200

Panasonic battı dediler di ??

Servisi garntisi felan ??

• quote:

--

herkeze tavsiye ederim.

Hayırlı olsun kardeş. Nerden kaça aldın. Sen araştırmışsındır en uygun yerleri ????

• bende de sx20 var. tam olarak alışamadım makineye. henüz çok fazla resim çekemdim. örnek resimlerin varsa ekler misin? hayal kırıklığımı azaltmak istiyorum.

quote:

quote:

--

herkeze tavsiye ederim.

Hayırlı olsun kardeş. Nerden kaça aldın. Sen araştırmışsındır en uygun yerleri ????

• evet arkadaşlar kağıt üzerinde değil
    sx20 'den ham gece,makr0,manzara,20x zoom kullanıcı fotoları bekliyoruz.
  • quote:

quote:

--

herkeze tavsiye ederim.

evet dostum araştırdım.
    honghong daha ucuzdu ama oraya en son 2 ay önce gittim şu an orda işim yok 1200 km uzakta shangay tarafındayım . amerikadada nerdeyse fiyatlar aynı belki dahada düşük. daha sonrada ingiltere ve almanya var diye biliyorum. fakat türkiyede neresi kesin bilgim yok, garantisiz galiba doğubank veya g.gyr. sitesi gibi siteler olabilir. garantili olarakta herzaman internetteki güvenilir sitelerden alınabilir diye düşünüyorum.

örnek resimlere gelince sitedeki birçok resim nedense bende çıkmıyor. vede yükleyemiyorum. türkiyeye dönünce eklerim. fotoğraf kalitesiyle alakalı ilk aklıma gelen tam zumlanmış şekilde muhteşem net fotoğraflar vermesi. sanki harici tamron ,sigma felan varmış gibi.
    iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ELECTROMAGNETİC- -- 27 Ocak 2010; 19:48:57 >

• Saolasın -ELECTROMAGNETİC-,

SX'yi en uygun nereden alabiliriz. Bilen varmı ???
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.