Şimdi Ara

Canon uzun pozlamada çizgi oluşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Canon 1100d fotoğraf makinesi ile 30 saniye uzun pozlama denedim dün gece. Normal bakınca sorun yok ama uygulamadan düzenlerken pozlamayı artırınca çizgiler görünüyor.

resimag.com/p1/aac34520605.jpeg
    Durum böyle, neyden kaynaklı olabilir acaba çözümü nedir? Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

• yıldız pozlarken 400/odak uzaklığı kadar saniye uzun pozlayabilirsiniz. devamında yıldızlar çizgiye dönerler. eğer yatay çiziklerden bahsediyorsanız o makineye özel bir durum olabilir, rawdan kontrol etmek lazım.
  • Yok hocam o şekilde değil. Link ekledim kopyala yapıştır yaparak bakabilirsiniz. Yatay çizgiler :/
  • primum non nocere P kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun sensörde sıkıntı var gibi görünüyor.
    Daha önce var mıydı kontrol edebilir misiniz? Makinenin ilk sahibi misiniz?
  • iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    1 ay kadar önce 2.el aldım hocam. Nasıl bakabilirim daha önce olup olmadığına? Normal fotoğraflarda hiç sorun yoktu.
    Normalde yüksek iso’da uzun pozlama yaparken her kamerada bu tarz hatalar oluşabiliyor.

Canon uzun pozlamada çizgi oluşması

internette bunu buldum, sizin sorununuza benziyor. uzun pozlamada canon kameralarda oluştuğu, makine içinden uzun pozlama gürültü azaltma ayarını seçince otomatik olarak düzelttiği söyleniyor
  • Çok teşekkür ederim hocam, en yakın zamanda deneyeyim o şekilde de. Umarım sorun çözülür.
    rica ederim hocam, benim olympus makinemde de buna benzer bir olay vardı. uzun pozlamalarda direkt kırmızı pikseller çıkıyordu, dediğim ayarı yapınca makine 30 saniye yıldız üzerine 30 saniye de siyahlık pozlayıp fotoğrafı düzeltiyordu.
  • Ben de makinede bir sorun varsa normal fotoğraf çekerken de artık sorun oluşursa falan diye korkmuştum. Pek iyi bir makine de değil zaten can sıkmaya değmez ama rahatlattınız yine de
  • Arkadaşın dediği gibi nois reduction seçeneğiniz aktif olsun bir de öyle deneyin. Bulundugunuz ortam aşırı sicak ise yine bundan da kaynaklanabilir. Uzun pozlama makinenin sensorunu ısıtabilir. Böyle durumlar görülebilir. Bir de kıl ya da sensore pislik kaçmış bile olabilir. Bunu denemek için gündüz diyaframı 18- 20 lere getirip fotoğraf çekebilirsiniz. Saygılar
  • Horizontal banding yani yatay bantlaşma (bantlama) deniyo.
    Bazı modellerde güncelleme ile bu sorun çözülmüş. Sizin kamerada güncelleme var mı araştırmak lazım özellikle ingilizce kaynakları.

https://www.dpreview.com/forums/thread/3207876
    cloudy nights
    Canon Banding Help - Page 3 - DSLR & Digital Camera Astro Imaging & Processing - Cloudy Nights
    https://www.cloudynights.com/topic/512886-canon-banding-help/page-3

Edit: Site ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEVALP -- 14 Ağustos 2020; 14:30:57 >

• memet7991 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam
  • MEVALP M kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam teşekkürler
  • -Sensör kalitesine bağlı olarak uzun pozlamada sensörün fazla ısınması sonucunda çıkan bir sorun. Bazı ekipmanlar kırmızı nokta yapıyor bazıları iz olarak gözüküyor. Özellikle siyah alanlarda olan bir durum.

-Yıldız çekimi yapacaksanız kameraya uygun bir odak oda en geniş açı diyebiliriz 1600 en kötü 3200 iso ve 15 saniyeyi geçmeyecek şekilde ayarlarsanız çekim kaliteniz ve fotoğrafınız daha iyi olacaktır. Yıldızlar çizgi haline gelmez program kullanımı biliyorsanız editleme ile daha belirgin bir fotoğraf elde edebilirsiniz

• sh7rk kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.