Şimdi Ara

Canon ve Epson Tüm soruları Yanıtlıyorum. ! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
637
Cevap
27
Favori
65.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. renkli yazıcı almak istiyorum. Tarayıcı ve fotokopi özellikli olanlardan. AYDA 50 - 100 baskı alınacak. EN ucuzu ama kartuş vs dolumu açısından sıkıntısız ve az masraflı olması da önemli benim için . ÖNERİNİZ olabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tutakbilisim

Arşiv niteliğinde olacak soruları yanıtlıyorum.

Yazıcı tavsiyesi isteyenler günlük alacakları baskı sayısını söylerse ona göre tavsiyede bulunabilirim.

Yazıcıda arıza olan kullancıılara istek doğrultusunda videolu anlatım da yapabilirim.

Epson l565 yazıcı aldık, ilk dolumu yaparken kırmızı yerine mavi mürekkep doldurduk ve farkedince şırınga ile çektik. Tabi şırıngadan sonra o tankı çıkarıp yıkadıktan ve doğru renkleri içine koyup çalıştırdık fakat ilk yükleme mürekkep dolum talimatlarını uygulayın gibi bir yazı çıkıyor ve yazıcı mürekkep çekmiyor. Galiba hortumlarda hava oluştu. Bu sorunu kendim giderebilir miyim? Yoksa servise göndermek mi gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 4 Aralık 2016; 15:53:36 >
  • Arkadaşlar merhaba, resimdeki kartuşları doldurabilirmiyiz acaba? Eğer evet ise nasıl yapılacağı konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
     Canon ve Epson Tüm soruları Yanıtlıyorum. !

• Eski model SX425W geçti elime. Kutusunda ve üzerinde SX425W yazmasına rağmen bilgisayarda SX420W olarak gözüküyor. Yaklaşık 3 senelik kullanımdan sonra 2 sene boyunca içinde mürekkeple bir evin garajında köşede atıl durumda yatmış olmasına karşın kutusundan çıkarınca içindeki mürekkebin bile kurumadığını gördüm, çatır çatır basıyordu, 1-2 kafa temizliğiyle renkler de oturdu, güzel basıyor artık.

Bu cihaz için en uygun mürekkep çözümü nedir? Doldurulabilen kartuşlar varmış sanırım, yurt dışında yaşıyorum, burada bulmak zor ve pahalı oluyor. Türkiye'ye geldiğimde Cescessor gibi markalardan mı almak daha verimli olur yoksa Aliexpress'te falan kaliteli mal satan güvenilir satıcılar var mı? 1 Set doldurulabilir kartuş ve 1 set mürekkebe ne kadar para vermek gerekir, nedir bu işin piyasası?

Teşekkürler.
  • Aman dikkat!

Dolankartuscu.com (Eta Trade) firmasından aldığım dolan kartuşlarla ilgili yaşadığım akıl almaz sıkıntılı süreci paylaşmak istiyorum:

Canın MG7550 yazıcım için dolankartuscu.com'dan sitesindeki ürün resimlerine dayanarak yeni nesil patentli kalıp olduğunu düşünerek "PGI-550 CLI- 551" kartuşlardan almıştım; fakat satın aldıktan ancak on gün sonra ve bir tanesi bahsettiğim patentli olan kartuşlardan, diğer beş tanesi ise sıradan eski kalıp kartuşlardan gönderildi.

7 gün içinde ürünlerin paketini dahi açmadan iade etmeme rağmen, iade için bin bir türlü zorluk çıkartıldı. Üstelik laubali, saygısız ve hakaret içerikli konuşmalarla karşılaştım. Önce iade süresinin geçtiği, sonra faturanın aslını göndermem gerektiği, daha sonra ıslak imzalı dilekçe göndermem gerektiği, en son da iadenin kargo ücretleri ve KDV kesilerek yapılabileceği söylendi. Üstelik onlarca telefon ve maille yıldırma politikası uyguluyorlar; lanet olsun parası deyip iadeden vazgeçecek noktaya getiriyorlar tüketiciyi.

Kurumsal firmalardan alışveriş yapmanızı tavsiye ederim.

• İyi akşamlar Tutakbilisim ;
    Arkadaşlara verdiğiniz değerli bilgileri okudum , teşekkür ederim. Benim soruma da detaylı açıklama yapabilirseniz memnun olurum.
    Benim elimde 3 sene önce aldığım Epson XP 205 yazıcı var , bu yazıcıyı çok miktarda çıktı yaparak kullandım , ara ara tarama yaptım. Bir kere pad reseti yaptırdım. Pad değişimi yapmadım. Dolan kartuşla kartuşlar alıp mürekkep ilave ederek kullanıyorum. Mürekkeplerim Claria serisinden , şimdi benim sorularım şöyle ;
    1- Mevcut cihazımla kendi resimlerimin çıktılarını alabilir miyim , alabilirsem mevcut seri mürekkep uygunmu , ne tür fotograf kağıdı kullanabilirim ?
    2- Studyo da baskı yapılan fotograflardan kalite olarak farkı varmı ? Farkı varsa nasıl düzeltebilirim ?
    3- Eğer yazıcı değiştirmem gerekirse Epson l365 veya Epson l386 nasıl dır ? Bu iki yazıcının benim mevcut yazıcımdan teknik olarak farkı varmıdır. Baskı kalitesi olarak ? Vereceğiniz cevaplara göre başka sorular sorabilirim .Saygılarımla.

• Merhaba,

Epson l850 yazıcı almayı düşünüyorum. 1.500 TL civarı fiyatı var.
    Yeni evlendim tüm fotoğraflarımı kendim çıkarmak istiyorum. İlkokulda İngilizce öğretmeniyim, yeri geldiğinde çokça renkli çıktıya da ihtiyaç duyuyorum. Ayrıca fotoğrafçılığa da biraz merakım var. Bu yazıcıyı alsam tüm ihtiyaçlarımı karşılar mı yoksa daha düşük fiyata başka bir yazıcı önererir misiniz?
  • iyi akşamlar Tutakbilisim,
    öncelikle ağrı tutaklımısınız merak ettim. 7 yıl ağrı hamurda çalıştım. tutaklı dostlarım da var.soruma gelince yazıcı tavsiyesi istiyorum. elimde siyah beyaz lazer brotherHL-2130 marka bir yazıcı var çok memnunum.ayrıca heryıl 100 lira civarındaki mürekkep püskürtmeli basit yazıcılardan çocukların ödevi için alıyorum. tabi bunlardan randıman alamıyorum. bana sürekli kullanabileğimkullanmadığım zamanda sorun çıkarmayacak aylık maximum 30-35 hadi taş çatlasın 50 çıktı alacağım sorunsuz bir renkli yazıcı tavsiye edebilirmisiniz. birim maliyetin çok düşük olması önemli değil. birisi epson L382 tavsiye etti . yalnız ona siyah beyaz yazıcım olduğunu söylemeyi unuttum . sizden yardım istiyorum...
  • Sorumu direk yetkili servis oldukları ve bunu imzasında açıkça belirttiği için TutakBilişim arkadaşımıza sormak istiyorum. Bu konuda işin duayeni sayılan arkadaşların da fikirlerine açığım.

Elimde Epson PX730WD marka bir yazıcı var. Sürekli mürekkep sistemi vardı üzerinde. Kağıda mürekkep akıtmaya başladı. Servis baskı kafalarının değişmesi gerektiğini söyledi. 150 Euro gibi bir para istedi bu işlem için.

Sormak istediğim şey şu:
    Eğer ben o parayı verir o baskı kafasını değiştirirsem, piyasada bulunan orjinal 6 renkli Epson mürekkeplerden alıp yazıcımda kullanabilir miyim ? En yakın model L800 yada L850 olarak görünüyor. Eger kullanamazsam bitmeyen kartuş sisteminde yazıcım için en güvenilir mürekkebi nereden temin edebilirim ve ne marka mürekkep önerirsiniz?

Saygılarımla.

Not: Yazıcıdan günde (24 saatte kesintisiz olarak )600 ile 1000 sayfa arası çıktı alacağım.

• ewdeki fotoları taramak için kullanacağım.hangisini tercih etmeliyim??

EPSON V19 mu Canon CanoScan LiDE 220 mu?
  • canon ip7250 yazıcı ile a5 kağıda kenarlıksız nasıl baskı alabilirim.

a4 secip foto gönderince hata veriyor ikinciye geçmiyor.

word ile yazdırınca kenarlıksız basmıyor.

ayarlardan a5'i kenarlıksız basımda ayarlayamıyorum. ne yapmam gerekir bilen varsa yardım bekliyorum.
  • epson m200 yazıcımda şöyle bir sorunla karşı karşıyayım 3 bilgisayar ortak kullanıyor ikisinde sıkıntı yok birinde aşağıdaki uyarıyı veriyor sürekli nasıl çözebilirim acaba? Canon ve Epson Tüm soruları Yanıtlıyorum. !
  • subasi66 kullanıcısına yanıt
    Uyarı veren makinede bu hata mesajı geldiğinde "Print Queue" butonuna tıklayın. Basılacak dökümanları göreceğiniz yazıcı baskı kuyruk penceresi açılacak. Açılan pencerenin üzerinde bir menu olacak. O menude "Printer" seçeneği altında "Use printer offline" seçeneği var. Muhtemelen sizde bu seçenek işaretli. Bu seçenekte eğer check işareti varsa seçeneğe tıklayarak o check işaretini kaldırın.

Eğer o seçenekte check işareti yoksa ve printer baskı kuyruğu penceresinin başlığında resimde gördüğünüz gibi [offline] yada çevrimdışı yazıyorsa yazıcının ağa bağlı, ağ yazıcı paylaşımının açık ve yazıcının erişilebilir olduğunu control ediniz.

Aklıma gelen olası durumlar bunlar. Umarım sorununuz en kısa sürede çözümlenir. Canon ve Epson Tüm soruları Yanıtlıyorum. !

• two_face kullanıcısına yanıt
    Eğer evde tarayıcı özelliği bulunan bir yazıcınız varsa (Epson marka özellikle) ve 2400x1200 gibi bir çözünürlükteyse boşu boşuna gidip de tarayıcı almayın derim. Çünkü A4 baskıda bile 2400dpi üzeri bir çözünürlükte taranan fotolarda fazla bir fark olmuyor.

Ama evdeki yazıcınız (eğer var ise) bir tarayıcıya sahip değilse ve bir tarayıcıya ihtiyacınız varsa bu iki yazıcıdan bütçenize en uygun olanını alın derim. Max. çözünürlük olarak her ikisi de 4800x4800 dpi görünüyor.

Epsonun cloud servisini kullandım ve kullanmaktayım. Gayet memnunum. Canonun cloud servisi hakkında bir bilgim yok. Tercih olarak ise kişiselde Epson derim.
  • lynxalpha L kullanıcısına yanıt
    hocam cevabınız için teşekkürler.evde yazıcı yok.epsonu tercih ettim umarım pişman olmam
  • Merhabalar

Canon MB5350 yazıcımda 5501 hatası alıyorum. Nedeni ve çözümü nedir?
  • Merhaba Epson l850 yazıcı aldım. Şimdilik gayet memnunum. Bir kaç fotoğraf baskısı aldım fakat bir kaç yerde fotoğrafları önce CMYK modunda kaydedin ondan sonra yazdırın diyordu. Fotoğrafları CMYK modunda kaydediyorum fakat Photoprint programından fotoğrafları bu modda yazdıramıyorum çünkü fotoğrafları görmüyor. Merak ettiğim tüm epson modellerinde mi böyle yoksa ayarlardan bir şeyleri değiştirmem mi gerekiyor?
  • PM attım abi
  • Canon pixma e404 ve e414 arasındaki fark nedir bilgisi olan var mı? Canon resmi sitesinden karşılaştırdım ama tüm özellikleri aynı görünüyor. Bir de bu ürünlerin kronik bir sorunu var mı onu merak ediyorum. Ekonomik yazıcı-tarayıcı ihtiyacım olduğu için bu modeli düşündüm.
  • bir tavsiye istiyorum lütfen boş çevirmeyin.

hp officejet 6500n yazıcıya sinirlenip kırdıktan sonra. daha işe yarayan bir şey bakıyorum. renkli

1 çok fonksiyonlu
    2 renkli
    3 dublex yazım yapabilen.
    4 (dublex belge kopyalayabilen)
    5 lazer
    6 muadil kartuşu ucuz ve kolay bulunan doldurulabilen
    7 kablosuz bağlantı air destekelyen

bu özellikleri taşıyan uzun ömürlü minimum fiyata göre yazıcı tavsiye eder misiniz?
    4. özellik zor bulunuyor şart değil ama iyi bir özellik sonuçta.

ev kullanımı için

cevap bekliyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.