Şimdi Ara

ÇAP yaparken anabölümü bırakma şansım var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşletme Mühendisliği okurken İnşaat'ı bırakma gibi bir şansım var mı?

Yoksa anabölümde en az kaç ortalama yapmam gerek? (Eğitime devam için.)

• hangi üniversiteyi merak ediyorsan oranın sitesinden bakabilirsin. İtü için "Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının en az 3.00 olması gerekir." kaynak:https://tanitim.itu.edu.tr/kesfet/cap-yandal-yatay-gecis#:~:text=%C3%87ift%20Anadal%20Program%C4%B1%20(%C3%87AP)&text=A%C4%9F%C4%B1rl%C4%B1kl%C4%B1%20Genel%20Not%20Ortalamas%C4%B1n%C4%B1n%20en%20az%203.00%20olmas%C4%B1%20gerekir.

• Eyeless-1 kullanıcısına yanıt

Yok hocam. Bilgisi olan varsa yazarsa güzel olur, olmazsa ÖİDB arayacağım.

• hocam konudan alakasız olcak ama özel değilse senin sıralama kaçtı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyeless-1 -- 21 Temmuz 2023; 13:17:30 >
  • Eyeless-1 kullanıcısına yanıt

60k ham 63.5 yerleştirme. Özel Tıp bile tutturamadık enayiliğimizden. :)

• Hayır tabi ki yok öyle bi şey.

"Anadal programında mezuniyet hakkını elde eden ve ikinci anadal programını başarıyla tamamlayan öğrenciye ayrıca ikinci anadal yaptığı fakülte/bölümün lisans diploması verilir. İkinci anadal programından mezuniyet hakkı elde eden öğrenciye, anadal programından mezuniyet hakkı elde etmeden ikinci anadal programının lisans diploması verilmez."

hatta benim hatırladığım kadarıyla anadalının ortalamasının da belli bir değerin üstünde olması lazım devamlı olarak. yönetmelikte yazıyor her şey.

"k) Öğrencinin ikinci anadal programından mezun olabilmesi için üniversite genel not ortalamasının en az 2,5; ikinci anadal not ortalamasının ise en az 2,00 olması gerekir. Tüm çift anadal öğrenimi süresince öğrencinin üniversite genel not ortalaması bir defaya mahsus olmak üzere 4 üzerinden 2.5 altına düşebilir. Ağırlıklı genel not ortalaması ikinci kez 4 üzerinden 2.5’in altına düşen öğrencinin ikinci anadal diploma programından kaydı silinir."

• Sehoka kullanıcısına yanıt

Olsun hocam, umarım iyi yere yerleşirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • edlerbest1907 kullanıcısına yanıt

Hocam az önce ÖİDB ile konuştum sizinle neredeyse aynı şeyleri söylediler.

Sadece şu dikkatimi çekti;

Çap yaptığın bölümü bitirmek için anadaldan mezun olmana gerek yok dedi hanımefendi. Acaba bu eski bir prosedür mü?

• Sehoka kullanıcısına yanıt

bitirebilirsin zaten ama diploma vermezler.

Hocam duydun mu artık İTÜ’de kurum içi geçişlerde de YKS puanı hesaba katılacakmış :(
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

bir kaç kişi daha demişti ama kolpa sandıydım doğruymuş demek ki. Valla hocam heralde bugu fixlemişler anlaşılan  okulun en güzel özelliklerinden biriydi baya adil olduğunu düşünüyorum sonuçta yks farklı üniversite dersleri farklı. artık kurum içi kolay kolay denemez kimse. yıldıza istediği bölüme yerleşip ordan dener bi farkı kalmadı artık çünkü. Bir yandan da iyi, yatay yapıcam diye istemediği bölümü yazıp yapamadıktan sonra bir ömür istemediği işle uğraşmasının falan bi nebze önüne geçer genç arkadaşların bundan sonra. Hayırlısı.

Bence de güzeldi ama şimdi 1-2 senedir ortalama kasmaya çalışanlara üzüldüm ben. Hayırlısı dediğiniz gibi
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    hocam şaka maka 2 senesini heba edenler edecekler vardı. ilk sene girip irregular olup sonraki sene yatay yapacaklar vardı. bari sonraki sene için geçerli olsaydı. bence de iyi oldu falan ama çok da mağdur olacak millet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.